Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

http://tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=3636&start=680
Re: Rogero CEX-4.21 CFW v1.00 Free for All
by Rogero » Wed Oct 24, 2012 11:53 pm
Note:
- I didn't receive any Brick report from any FAT PS3 that updated to CFW4.21, so it seems FAT consoles are not being affected by the bug.

- Apparently only the last downgradable Slim models are affected (CECH-25xx with Datecode 1A and base FW version = 3.50)

- I Also know that there are also few Slims that bricked with model CECH-20xx but 90% of the reports were model
(CECH-25xx with Datecode 1A and base FW version = 3.50).

- The Brick may be caused by the boot-loaders being not written correctly into the NOR during the Update process.

Please note also that all the above info may not be 100% accurate,
things are still being worked on so nothing is confirmed at all and I don't promise anything about an updated CFW.

--

After Testing with some bricked Slim consoles ( from updating to CFW4.21 ) with different friends and testers around the world,
I can confirm that Bricked consoles can be recovered back to CFW3.55 even if you didn't have a NOR Dump/Backup .

Poslednja izmena:
Ja imam na ps3 fat 3.55 kmeaw softver,jel bezbedno da instaliram ovaj rogero 4.21, ili da cekam jos? I jel sa ovim novim mogu da igram sve novije naslove?

Instaliraj prvo oficijalni 3.55 preko kmeawa, pa onda rogero 3.55 v3.7, i na kraju rogero 4.21. naravno sve ovo samo iz recovery moda i nemaš brige.

ok,a onda kao i do sada igram igre,samo moram da imam jedan originalan disk u njemu? tj,sve novije naslove mogu da igram

ok,a onda kao i do sada igram igre,samo moram da imam jedan originalan disk u njemu? tj,sve novije naslove mogu da igram

Da moraš da imaš Disk u konzoli prilikom pokretanja igre, i igre pokrećeš sa ikonice BD drive(donja ikona u meniju). Sve naslove možeš igrati, postoji retka nekompatibilnost se nekim od naslova ali mislim da je poslednja verzija Multimana 04.08.00 to rešila, ako i nije rešiće uskoro. Najverovatnije je da ćeš morati i da pobrišeš sve trofeje sa HDa. Preporučujem ti format internog HD nakon instalacije CFWa.

Poslednja izmena:
Znaci moram da obrisem sve igre sa internog hdd? imam od 500g i 40g njegov originalni...? Mogu li ja da uzmem neki externi hdd pa da prebacim sve igre na njega,pa posle formata da ih vratim ili da ostanu na externi pa preko njega da igram?

A sto ne bi mogao? Nego koliko vidim trebaju originalni Eboot-ovi, sto je izgleda najveci problem. Treba sve da se skida ispocetka.

Izašao je neki programčić koji FIXovane EBOOTove sređuje za rad na višim FW, i kažu da dosta dobro radi....

Ja ne žurim nigde, sačekaću da se sve sredi ....

Iskreno uvek je lakše igrati igre sa eksternog HDa, pogotovo što sada na njega možeš staviti i igre koje imaju fajlove veće od 4GBa(imaš programe koji po automatizmu splituju te fajlove) a Multiman ih prepoznaje olako i samo njih prebacuje tj. kopira na interni ali ti to i ne vidiš, igra ti je i dalje na eksternom. Ne znam da li je deank ispravio sa novom verzijom multimana taj feature, nije radio na 4.07.02...
Da ne pominjem koliki je smor ftpovati igre na interni disk. Igre možeš prebaciti nazad na eksterni ili bilo koji drugi disk ftp klijentom, ali ne zaboravi da ako si menjao ebootove(patchovao) da bi iste naslove pokrenuo na novom cfwu moraš imati originalne eboot.bin fajle ili ih ponovo patchovati na verziju 4.21

Zaboravih da napomenem da je neke igre moguće pokrenuti samo sa eksternog diska, na svu sreći nema takvih mnogo, ja znam samo za 2 naslova...

Poslednja izmena:
@vlada_o , vidiš, ja nisamo imao pojma za mogućnost igranja igara i sa velikim fajlovima sa eksternog ....

Znači, samo te problematične spakuje na interni, a ostalo ostaje na eksternom?

A ja pre mesec-mesecipo kupio interni od 750GB, jer mi 320GB postao tesan, jer po pravilo, sve te koje imaju velike fajlove, imaju po 30 - 40 GB ukupno :) :)

Ali dobro, ovako ću još više osloboditi... Baš ću probati sa nekom igrom da vidim kako radi ...

@vlada_o , vidiš, ja nisamo imao pojma za mogućnost igranja igara i sa velikim fajlovima sa eksternog ....

Znači, samo te problematične spakuje na interni, a ostalo ostaje na eksternom?

A ja pre mesec-mesecipo kupio interni od 750GB, jer mi 320GB postao tesan, jer po pravilo, sve te koje imaju velike fajlove, imaju po 30 - 40 GB ukupno :) :)

Ali dobro, ovako ću još više osloboditi... Baš ću probati sa nekom igrom da vidim kako radi ...

Da, da, možeš, 100% tj. može na Rogero CFW 3.55 i novijim verzijama MMa, nisam još probao na ovom najnovijem...

E ako B92 javlja onda Mora da je tako :D Oni se inace razumeju u tehniku ko Marica u ...

Nevezano za rogero, sta je zapravo to Dex? Naletao sam na to i po stranim trackerima...

DEX je konzola koju koriste developeri i testeri, servisi i ostali ... ima otvorene opcije za neke stvari koje konzole u prodaji nemaju ..... npr instalacije, i koliko sam ukapirao, pokretanje igara bez obzira na FW.

Pa je nekako procurelo valjda kako od ovih naših napraviti DEX, i ljudi to rade .....

Ja jok ... nisam hteo i sa time da razbijam glavu ...

Izgleda da je blizu ... od noćas ....

v1.09 Details and Changes
- Compatibility problem with some Slim models (CECH-25xx) is now fully fixed.
- XMB Icons problem from in-game PS button is now fixed.
- Loading games from App_home Icon is now fixed.
- Many other fixes from version 1.00 for a better performance and added stability.
- It was tested by hundreds of testers on all PS3 models (FAT & Slim) and no problems were encountered.
- It can run games signed with Keys up to version 4.21 without any Eboot/Sprx patching needed
- Games can be loaded from Disc Icon (with Original game in BD) and from app_home (Disc-less, but not all games).
- Current 3.55 homebrew applications can't be loaded on this CFW, applications must be re-signed properly for FW4.21.

Izasao ACIII sa lekom. Jel probao neko?

Ja skinuo na komp, ali me mrzi sada da probam, ali koliko vidim, niko se ne žali .....

ACIII radi na novom 4.21 v1.09 fw ali se u USRDIR folderu mora napraviti (pod)folder ASSASSIN_ISO. Inače radi i opcija sa splitovanim fajlovima, što znači da možete pokrenuti bilo koju igru sa eksternog HDa.

NOVO:

The E3 team has just released custom firmware 4.30. Dubbed E3 CFW 4.30, this custom firmware also includes a backup manager. Reports suggest that it's an old rendition of Deank's multiMAN. As usual I would advise our members to hold off and wait till true scene developers release some information regarding this custom firmware. Call me paranoid if you will but I am curious if this CFW includes any hidden agendas. Also DO NOT install this custom firmware from CFW 3.55 without following the correct procedures.

Ja skinuo na komp, ali me mrzi sada da probam, ali koliko vidim, niko se ne žali .....

Radi na 3.55CFW, probao sam, 3.55KMEAW, eksterni HDD, radi bez problema. Dobar im je FIX.

Poslednja izmena:
Ja moju dehašovo ... sad čekam .. jer ...

Rogero CEX-4.30 v1.00 Details
- Compatibility problem with some PS3 models is now fully fixed.
- XMB Icons problem from in-game PS button is now fixed. (Using the Patch included in the package: "PS3~dev_blind.zip")
- PSN/SEN access is available as long as the current "passphrase" still the same.
- Loading games from App_home Icon is now fixed.
- It was tested by hundreds of testers on all PS3 models (FAT & Slim) and no problems were encountered.
- It can run games signed with Keys up to version 4.30 without any Eboot/Sprx patching needed
- Games can be loaded from Disc Icon (with Original game in BD) and from app_home (Disc-less, but not all games).
- Current 3.55 homebrew applications can't be loaded on this CFW, applications must be re-signed properly for FW4.21.

To je izgleda to ... stranice samo niču na forumu, za sada nema ni jedan brick, samo pratiti uputstva .....

Uspešno se kače i na PSN ....

Valjda sad u SONYu rade kao manijaci na 4.40 ....

ma sta rade, namerno dozvoljavaju sve ovo jer su svesni da je ps3 pri kraju, spremaju se za ps4, i sad pustaju pirate da razbiju konzolu da bi krenula masovno da se prodaje po siromasnijim trzistima kao sto je nase i da izvuku jos $$ kolko mogu i da se fokusiraju na ps4...mozda i gresim ali ovo je najrazumnije gledano...

Da su to hteli, pustili bi da mogu i nove 300X i 400X da se flešuju .... sve ovo je još uvek samo za one koje su na 3.55CFW, odnosno CECH250X pa naniže ....

Ja moju odradio:

CECH2504, date code 0C.

Nisam bio siguran da li joj rađen downgrade ili ne.

Bio sam na pečovanom 3.55 CFW KMEAW.
1. Prvo sam je "dehašovao" po uputstvu, sve prošlo OK.
2. Ručno butovao u Recovery, i instalirao čist 3.55 KMEAW sa linka.
3. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
3. Ručno butovao u Recovery, i instalirao Rogero v3.7, jer sa njega preporučuje, najsigurniji "prelazak".
4. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
5. Ručno butovao u Recovery, i instalirao/updateovao 4.30 Rogero CFW. Sve prošlo glatko.
6. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
7. Instalirao MultiMan 8.01.
8. Instalirao MediaPlejer.
9. Instalirao .zip po uputstvu.
10. Proverio System Information, piše 4.30 ....

Prvo isproban PES2013, i uključio wireless, našao update 1.01 instalirao, i pokrenuo se i bez diska, iz APP ...
Drugo isprobano, GT5 Academy, našao Update 2.08, instalirao, startovao ....
Sada lagano igru po igru :) :) :)

Hvala na pažnji ....

Ja moju odradio:

CECH2504, date code 0C.

Nisam bio siguran da li joj rađen downgrade ili ne.

Bio sam na pečovanom 3.55 CFW KMEAW.
1. Prvo sam je "dehašovao" po uputstvu, sve prošlo OK.
2. Ručno butovao u Recovery, i instalirao čist 3.55 KMEAW sa linka.
3. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
3. Ručno butovao u Recovery, i instalirao Rogero v3.7, jer sa njega preporučuje, najsigurniji "prelazak".
4. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
5. Ručno butovao u Recovery, i instalirao/updateovao 4.30 Rogero CFW. Sve prošlo glatko.
6. Jednom restartovao, čisto da budem siguran da je sve OK.
7. Instalirao MultiMan 8.01.
8. Instalirao MediaPlejer.
9. Instalirao .zip po uputstvu.
10. Proverio System Information, piše 4.30 ....

Prvo isproban PES2013, i uključio wireless, našao update 1.01 instalirao, i pokrenuo se i bez diska, iz APP ...
Drugo isprobano, GT5 Academy, našao Update 2.08, instalirao, startovao ....
Sada lagano igru po igru :) :) :)

Hvala na pažnji ....
Bravo, svaka čast!
Sad još i mi malo zeleniji (po pitanju hekovanja) da uradimo isto to i onda nam ostaje samo jedno. Udri, ne miluj! :)

Nazad
Vrh Dno