Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Skyrim bi bio najbolja igra danasnjice da nije radjen paralelno i za konzole. Cak i bez modova, garantujem. Ovako, pa znate sve. ;)

predjoh igru par puta , sada bi jos jednom ali verujem da ce biti dosadno bez moda nekog , pa bih bio zahvalan ako bi mogli da mi predlozite neki dobar mod koji ce doneti nesto novo . hvala unapred

sto se tice liste zelja mislim da je prva stvar koju moraju da urade da se izbore sa problemom linearnosti u kvestovima.

Pogledaj proslu stranu tamo sam ja preporucio mod Ace - Combat Skills, za pocetak stavi taj mod jer menja par skillova i cini igru malo drugacijom, na toj strani imas i neke graficke modove sa kojima igra izgleda bolje.

A 5 strana nazad u ovo POSTU forumas @kosta10 se potrudio i preporucio neke modove, tu pogledaj sta ti se sviđa. Ali moras da istrazujes jer modova ima brdo neki su dobri, neki suvise odskacu od koncepta Skyrima, sve zavisi sta trazis ali lista tamo je dobar pocetak.

A linearnost questova je ovde cak izrazenija nego u Oblivionu, koji sam igrao pre Skyrima i presao ga jedno 65-75%, sve osim Main questa i dobrog dela DB quest line-a. Cak je tamo bilo vise questova sa izborom nagrade na kraju, dok u Skyrimu je bilo malo takvih.
Za sledeci TES moraju da odrade questovanje kao u Witcheru ili DE3 serijalu, jer bice samo jos jedna avantura sa jurcanjem po diviljini i samo ubijanjem svega i svacega.

Evo da pridodam još neke modove koji su se pojavili u međuvremenu, a koje smatram odličnima:

http://skyrim.nexusmods.com/mods/22557 (ovo jednostavno ne treba propustiti )

Tundra Defence - mod u kojem sami gradite, postepeno korak po korak, svoje utvrđenje i postavljate stražare kako bi odbili napad varvara: http://skyrim.nexusmods.com/mods/22330

Napomena, ova dva moda se još uvek ubrzano razvijaju i pogotovo mod Tundra Defence se skoro svaki dan updateuje, tako da to imajte u vidu.

Krenuh da igram master dif. necromancera sa ovim Ace combat modom i malo je reci koliko je bolesno tesko, zaginuo sam 10 puta do lvl3 :D
Mod je verovatno lose balansiran za igranje bilo kakvog mage-a na master tezini jer penal za ne nosenje armoura znaci da ce svaki basic bandit uraditi finiser na meni svaki treci udarac u proseku.... Mod je radjen da bude sto blizi realnom kombatu i posao je dobro uradjen u vecini stvari ali ne razumem logiku iza toga da ce bilo kakvo parce armoura da mi smeta da kastujem... Jel probao jos neko da igra bilo kakvog mage-a sa ovim modom ?

:)

Instalriao sam igru i gomilu modova, 30-ak, preko nexus mod menadzera, i na pocetku igre kad izadjem iz pecine igra se kresuej i samo zibaci na win. Sta da radim ? :D

Instalriao sam igru i gomilu modova, 30-ak, preko nexus mod menadzera, i na pocetku igre kad izadjem iz pecine igra se kresuej i samo zibaci na win. Sta da radim ? :D

Velika je sansa da neki modovi nisu kompatabilni pa zato krasuje , (ovo je najcesci razlog) ili ti je masina slaba pa je overkill .

Pa neki modovi su se preklapali, al sam na sve kliktao jes, kad je pitao da li da owerwrite.
Da iskljucim sve modove pa da ukljucujem jedan po jedan, msm jel ima sanse da cu tako da resim problem ? :/
Inace fps je od 25 do 45 .. Uglavnom oko 35
Sve na haj ultra bla bla i ovi modovi. modove sam skidao sa liste od pre 2-3 strane sto ej napsiao zokocx

Poslednja izmena:
Reseno, starceve modove iz 3 dela sam glupo instalirao. :)

Posto sam se totalno pogubio u ovim patch-evima i DLC-ovima,a imam sve,dali neko moze da mi kaze kojim redom sta treba instalirati da bi to funkcionisalo kako treba!Znaci Hd teksture,Downguard,update 9 i 10 i ovaj novi DLC!Minula me ponovo zelja da zaigram,hvala unapred!

Skyrim ---> Update 9 ---> 1.7.7 patch ( to je valjda update 10 ) ---> HD teksture --- > Dawnguard

Izasao je i Heartfire, pa vidi da i njega nabavis :D.

Snasao sam se u medjuvremenu,ali hvala ti na trudu!Nabavio sam i Heartfire!:D

Odlican je ovaj novi DLC,evo vec 2h pravim kucu!

Slazem se bro82 - kada sam video najavu za drugi DLC, mislio sam WTF, necu da igram Simse nego Skyrim. Tek kada sam uzeo da gradim kucu, video sam koliko je DLC mocan i da vredi te pare. Dlc-u nedostaje jedino mogucnost veceg izbora razlicitih elemenata koji uticu na izgled enterijera i eksterijera kuce.

Prvo smo dobili Dawnguard - ako ga posmatram kao guild, u njemu sam uzivao vise nego u svim drugim gildovima sve od Morrowinda pa do Skyrima. Sada imamo i drugi DLC - Hearthfire koji je izvanredan. I da ne bude vise DLC-ova za Skyrim, TES5 mi ostaje najbolja igra svih vremena.
Gods be praised!

Poslednja izmena:
Hearthfire je smejurija. Trcati okolo i skupljati delove za kucu? I to je to? Kome se ovo svidja, sigurno je navucen na one silne farme na Face-u. Mada, kazu da povrtarstvo dovodi do zena.

Taki smo ti mi paori ;)

Khm khm, dame i gospođe, spremite se za veliko iznenađenje, ako je naravno ta informacija tačna.

Manje bitna, ali ipak bitna, je informacija da se na Steam-u pojavio Skyrim 1.8 beta koji donosi pre svega optimizacije zauzeća memorije, stabilnosti i još nekih sitnica:

General memory and stability improvements
Fixed rare crash when using vampiric grip
Fixed issue where Arnleif and Sons Trading Company could become permanently locked
Fixed issue related to duplicate NPCs
Fixed rare issue where exterior door would not open properly

‘Skyrim’ 1.8 Beta Update Hints at Morrowind DLC, Dragon Mounts & More http://gamerant.com/skyrim-morrowind-dlc-dragon-mounts/

Ako je izvor sa navedenog linka tačan, sprema se BIG BIG BIG DLC za Skyrim koji će dodati ostrvo Morrowind, a DLC se navodno zove "Dragonborn". Informaciju su navodno iskopali neki likovi koji su provalili u izvorni kod 1.8 update-a.

Po svemu sudeći, sprema nam se prelepa zima jer ćemo u Skyrim-u moći da putujemo u Morrowind. Ali da se ne radujemo previše, sačekajmo i zvaničnu potvrdu(potvrda neće doći brzo, verovatno)

http://www.bethblog.com/2012/10/15/now-on-steam-skyrim-1-8-beta-update/

Poslednja izmena:
Ova zadnja dva fixa bi mi dobro dosla, naleteo sam nekoliko puta na "blizance" i poluotvorena vrata.... nista strasno:)

Ako je izvor sa navedenog linka tačan, sprema se BIG BIG BIG DLC za Skyrim koji će dodati ostrvo Morrowind, a DLC se navodno zove "Dragonborn". Informaciju su navodno iskopali neki likovi koji su provalili u izvorni kod 1.8 update-a.

Po svemu sudeći, sprema nam se prelepa zima jer ćemo u Skyrim-u moći da putujemo u Morrowind. Ali da se ne radujemo previše, sačekajmo i zvaničnu potvrdu(potvrda neće doći brzo, verovatno)

http://www.bethblog.com/2012/10/15/now-on-steam-skyrim-1-8-beta-update/

Morrowind nije ostrvo vec oblast u Tamrielu (kao i Cyrodiil - TES IV i Skyrim - TES V). Ostrvo se zove VVanderfell. U TES III smo se igrali na ostvru a ekspanzije su donele grad Tribunal i ostrvce Solstheim. Nista od toga ne pripada kontinetnalnom delu Morrowinda sto cemo verovatno videti u ovom DLCu.

Znaci, necemo dobiti ceo TES III vec samo mali deo kopna oblasti Morrowind, onaj koji se nastavlja na Skyrim.

Evo mape na kojoj mozes video o cemu pricam:

Map_tamriel.jpg

Edit: Nije Tribunal grad nego naziv ekspanzije, grad je Mourhold ovaj dole ispod ostrva na mapi. Inace grad je potpuno izolovan u ekspanziji.

Poslednja izmena:
Da,da,znam da je Morrowind cela državotvorna oblast, tj. provincija. Pogrešno sam napisao.

Pa ima li neko komentara na ovu vest o Morrowind-u u Skyrim-u ? :) Ako se uradi kako treba biće to još bolja ekspanzija od Dawnguard-a.

Nazad
Vrh Dno