Šta je novo?

Targo Telekom

ptt se hvali ubrzanjem od 2010 godine na info kanalu ?!

Smešni su, kada se samo setim prošle godine kada sam se pretplatio na njihov sportski paket, čekao sam na set-top box dobrih sedam meseci. Mada s obzirom da se radi o državnoj firmi gde se ne zna ko pije a ko plaća ni to me nije posebno začudilo.

@Mighty78 Da li su vam pustili signal?

*P*A*B*L*O*
Molim te nemoj da vredjas da je Rapid i slicni za amatere,to moze da kaze neko ko neskida nesto mnogo sa neta evetualno po neki film ili neku seriju za gledanje.....

Naravno necu da podcenjujem Torent ali barem 50 posto sto sam trazio na Torrentu sam nasao ali naravno bez sidera,moj ortak ima i ja nekada uplacujem Rapid share, i nije samo to sto skidam punom parom nego imam lepo sajtove koje imaju obimnu bazu linkova i veruj mi 10e za 1 mesec vredi svaki cent jer skines i mran si mesecima do kneodgledas sta si skinuo....

Jesi cuo za Private Trackers ??

Rapidshare i slični mu sajtovi imaju svoje prednosti u odnosu na Torrent-e jer ima nekih stvari kojih jednostavno nema kao torrent-a, i ako se nađe da postoje kao torrent, tu je onda svega nekoliko seed-era pa brzina ume da bude daleko ispod one koja je ograničena na Rapidshare-u. Btw. @Might78: Da li si možda primetio dal su nastavili razvlačenje kablova po našoj zgradi? Do mene još nisu stigli, a juče nisam išo u pravcu ka Džona Kenedija pa ne znam xD

Videh juče Targov kombi u blizini, ali nisam ih video u ulazu. Nešto rade, ali koliko me call centar reče, nije pušten signal, a kad' će ne znamo :)

Mali upad, je l' utvrdjeno da li ovaj njihov uredjaj moze bez problema da radi u bridge modu?

Hvala.

Poslednja izmena:
Moram da primetim da se ovi monteri popravljaju, u odnosu na druge slike instalacija koje su ljudi kacili ovo je prilicno pedantno odradjeno, ove kanalice su nadam se njihovih ruku delo. Mislim da je mnogo bolje da uredjaj stoji na komodi ili nekom stocicu nego da suma kablova zajedno sa ONT-om visi na zidu.

Možeš se sa njima dogovoriti. Ja sam, nakon što sam ovde video one instalacije iznad vrata, bio spreman da pocepam ugovor ako neće da uvode kako ja kažem. Međutim, bili su više nego kooperativni, slušali me 4 puta kako se premišljam gde da buše zid i sl. Njihove su kanalice i jedino paze da ne prave previše uglova. Kada su završili instalaciju, zapisali su na koliko mesta kabl pravi ugao od 90 stepeni :) Očigledno može imati loš uticaj na kvalitet signala.

Sto se tice IP adrese jel ona ostaje ista nakon reseta rutera i da li se to moze uraditi softverski? Ako koristis servise poput rapidshare-a ili slicnih onda stalna ip adresa (i ako placas dinamicku) nije bas pozeljna, sa druge strane ako imas web ili fajl server onda je to super...

Ja sam samo na kratko resetovao ruter i nije se promenio IP. Ne znam da li se može naterati da se promeni.

Nego vidm da si pokusao da forvordujes port 80 predpostavljam da imas web server, i ako vec ne mozes da mu pristupis iz lokala preko javne ip adrese jel mozes spolja sa neke druge mreze tj jel port forvording u opste radi?

Radi sve kako treba spolja.

Ovo što ne mogu lokalno da mu pristupim preko javne IP je greška u ruteru (tj. ima smisla da ne možeš da forwarduješ 192.168.1.1 port 80 jer onda nikada ne bi mogao da pristupiš ruteru, ali on isto tretira i ako pristupaš preko javnog IP-a) je manji problem. Bilo bi lepo da ruter može da se prebaci da sluša na nekom drugom portu.

Javili su sada na prvoj da je optuznica prosirena(ili ce biti, nejasne su formulacije u reportazi) na Targo Telekom, zbog dobijanja dozvole o postavljanju 65km optickih kablova za 4 dana i zbog istovetnog direktora koji je obavljao funkciju i u Nubi i u Targu a i u nekoj trecoj firmi koja je izvrsila donaciju od 5miliona DS-u, kao i zbog pokusaja zataskavanja zbog pokusaja promene vlasnicke strukture pre tri dana, za koju su odbijeni.

Javili su sada na prvoj da je optuznica prosirena(ili ce biti, nejasne su formulacije u reportazi) na Targo Telekom, zbog dobijanja dozvole o postavljanju 65km optickih kablova za 4 dana i zbog istovetnog direktora koji je obavljao funkciju i u Nubi i u Targu a i u nekoj trecoj firmi koja je izvrsila donaciju od 5miliona DS-u, kao i zbog pokusaja zataskavanja zbog pokusaja promene vlasnicke strukture pre tri dana, za koju su odbijeni.

Rekla, kazala....Ništa konkretno...Ukoliko i bude nešto, to je samo dokaz da je Telenorov i Telekomov lobi veoma jak. Zašto recimo Verat nije kažnjen kada je krenuo sa WiMax-om bez dozvole države, mislim da je još uvek nisu nabavili.

jel neko uspeo da vidi FTP na ONTu sa druge lokacije

Poslednja izmena:
Ja sam ih baš to pitao:
Poštovani ......,

Trenutne tehničke karakteristike našeg optičkog modema omogućuju pristup FTP serveru jedino iz lokalne mreže, putem IP adrese: 192.168.1.1 ;

S poštovanjem,
Vaš Targo Telekom

znam procitao sam...ali sam zaboraio da otvorim portove 20 i 21...kad to uradim javicu

targo telekom je cista prevara.Danas su bili u mojoj zgradi i ja sam im sa zadovoljstvom postavio pitanja:
-da li menjate postojece kablove u stanu?
oni:mozemo i ne moramo.
-da li ste razvukli opticke kablove po zgradi?
oni:jesmo,ali samo do vase zgrade.
-imate arenu 1,2,3 i 4?jel su hd ili ne?
oni:nisu hd,al su to digitalni kanali
-sto vam modem nema hdmi ili scart izlaz?
oni:??!

Samo sam zatvorio vrata.Svako ko se i malo razume u ovu tematiku,skapirace o cemu se radi

Prvo, drugo, i poslednje pitanje uopšte ne razumem. Ok, ni ne tvrdim da se razumem u problematiku :)

Vala, bas si im rekao!!!
A sad za nas sa jeftinijim ulaznicama, jel' mozes da malo razjasnis? Evo, ja ne razumem zasto bi modem imao HDMI ili SCART prikljucak na sebi?

Pozdrav

@valdevit:

malo si pomešao nešto, prvo nije modem nego je ONT, nije mu uloga da glumi STB, dakle i ne treba da ima direktne ulaze, nema daljinski upravljač kojim bi mogao da menjaš kanale i sl. da bi imao koristi od HDMI-a ili Scart-a.

ONT ti na RF izlazu daje analogni i digitalni DVB-C signal, za ostalo koristiš tunere u televizorima.

A i da uzmemo da bi iko pravio ONT-ove da se koriste kao STB, kako bi koristio isti ako imaš više od jednog TV-a u kući?

Pročitaj prvo malo šta je ONT, kako radi FttH, pa ćeš shvatiti da nisu oni ćutali zbog svog već zbog tvog neznanja.

Poslednja izmena:
jel govorimo o digitalnoj televiziji,optickim kablovima i ostalom sto uz to ide?

ako o tome govorimo i tako se reklamiramo,onda je potrebno da i optika ide do televizora,odnosno da modem ima hdmi izlaz.

Pored toga,koristis (krades) tudju instalaciju i kablove koje je neko razvukao u zgradi.Alo!

@valdevit:

malo si pomešao nešto, prvo nije modem nego je ONT, nije mu uloga da glumi STB, dakle i ne treba da ima direktne ulaze, nema daljinski upravljač kojim bi mogao da menjaš kanale i sl. da bi imao koristi od HDMI-a ili Scart-a.

ONT ti na RF izlazu daje analogni i digitalni DVB-C signal, za ostalo koristiš tunere u televizorima.

A i da uzmemo da bi iko pravio ONT-ove da se koriste kao STB, kako bi koristio isti ako imaš više od jednog TV-a u kući?

Pročitaj prvo malo šta je ONT, kako radi FttH, pa ćeš shvatiti da nisu oni ćutali zbog svog već zbog tvog neznanja.

mog neznanja!?!?ok.Ja ne znam,a vi ste glupi i uzmite njihovu uslugu.Kraj price

Nije me mrzelo i sisao sam da pogledam njihovu ponudu uzivo.Slika im nije nista bolja od one koje posedujem na vektoru uz hd uredjaj,a o internetu i pingu ne zelim da komentarisem.I tu ih je vektor presisao,iako su oni sad tek poceli sa radom.

Poslednja izmena:
jel govorimo o digitalnoj televiziji,optickim kablovima i ostalom sto uz to ide?

ako o tome govorimo i tako se reklamiramo,onda je potrebno da i optika ide do televizora,odnosno da modem ima hdmi izlaz.

Pored toga,koristis (krades) tudju instalaciju i kablove koje je neko razvukao u zgradi.Alo!

Optika ne ide do TV-a nigde ko FttH, nemaš pojma o čemu pričaš, pokazuješ potpuno nepoznavanje materije i to dokazuješ svojim razmetanjem i uličnim rečnikom.

Nisi se potrudio da 5 minuta sedneš i pročitaš kako to radi, već si umislio da nešto znaš i to forsiraš.

Ne znam da je u ijednoj zgradi postavljena optika koju bi mogli da kradu kako ti kažeš, svufa su coax kablovi, a oni koriste optiku do stana. Jedino u stanu mogu da koriste postojeću instalaciju, a instalacija u stanu nije vlasništvo provajdera već vlasnika stana.

Pritom ne vređaj ljude ovde!

Poslednja izmena:
nije postavljena optika,vec koriste postojece kablove od vektora.To je kradja!

Ti mene vredjas i pricas da ne znam.Ne zelim da se ovde isticem i pricam strucno,jer vecina ne bi razumela,a za tvoju informaciju,radio sam u bgw i pomagao u beogridu.

Poslednja izmena:
uzmite targo i uzivajte u digitalnom svetu.

Laku noc.

nije postavljena optika,vec koriste postojece kablove od vektora.To je kradja!

Ti mene vredjas i pricas da ne znam.Ne zelim da se ovde isticem i pricam strucno,jer vecina ne bi razumela,a za tvoju informaciju,radio sam u bgw i pomagao u beogridu.

Žalim tvoje poslodavce i shvatam zašto su bivši :)

I u pravu si, osećam da pošto je većina ljudi na Benchu tehnički potkovana da ne bi razumela tvoj "stručni" govor.

Poslednja izmena:
to nema ni u americi da neko stavlja optika do tv-a jer ont ne bi trebalo da react like STB wtf

nego optika ide do ONT-a a od ont-a ide coax pa onda taj coax u TV ili STB
http://en.wikipedia.org/wiki/Verizon_FiOS

tako da verovatno mislim da trolujes :)

Poslednja izmena:
targo telekom je cista prevara.Danas su bili u mojoj zgradi i ja sam im sa zadovoljstvom postavio pitanja:
-da li menjate postojece kablove u stanu?
oni:mozemo i ne moramo.
-da li ste razvukli opticke kablove po zgradi?
oni:jesmo,ali samo do vase zgrade.
-imate arenu 1,2,3 i 4?jel su hd ili ne?
oni:nisu hd,al su to digitalni kanali
-sto vam modem nema hdmi ili scart izlaz?
oni:??!

Samo sam zatvorio vrata.Svako ko se i malo razume u ovu tematiku,skapirace o cemu se radi

Na prvo pitanje je odgovorio u stilu ako moramo ostavicemo vasu instalaciju, nismo radi to da uradimo ali ako moramo uradicemo tako, u svim ostalim slucajevima iskljucivo koriste njihovu instalaciju.
Na drugo pitanje verovatno im nije dobar odziv u tvojoj zgradi pa nisu odlucili da li ce raditi vertikale uopste.
Arenu HD ce nuditi verovatno u pay ponudi.
Cetvrto pitanje koje si postavio proizilazi iz nepoznavanja tehnologije kojom dolazi ffth do tvog doma. Posto nema kripcije nije potreban decoder a ni STB receiver kao kod nekih kablovskih provajdera poput SBB-a. A i ako bude enkripcije dobices karticu od njih koju ces ubaciti u TV ili ce ti omoguciti receiver kako bi gledao PAY kanale.
U sustini verovatno nece trebati ni tada jer shodno tvojoj mac adresi registrovanoj u bazi mogu odobriti pay kanale.
Ukoliko tvoj TV ima HD rezoluciju takvu ces i dobiti na HD kanalima, ako tvoj TV nema HD rezoluciju gledaces samo non-HD kanale. Sliku ne dobijas iz modema iz modema dobijas DVB non-hd i HD kao i pure analogni signal.

Jesi cuo za Private Trackers ??

Сећам се својевремено користећи дц++ у локалној мрежи, како ми је дрљао хард при УЛ, само ДЛ за мене, хвала лепо!

Molim te nemoj da vredjas da je Rapid i slicni za amatere,to moze da kaze neko ko neskida nesto mnogo sa neta evetualno po neki film ili neku seriju za gledanje.....

Naravno necu da podcenjujem Torent ali barem 50 posto sto sam trazio na Torrentu sam nasao ali naravno bez sidera,moj ortak ima i ja nekada uplacujem Rapid share, i nije samo to sto skidam punom parom nego imam lepo sajtove koje imaju obimnu bazu linkova i veruj mi 10e za 1 mesec vredi svaki cent jer skines i mran si mesecima do kneodgledas sta si skinuo....

Rapidshare je za male devojcice koje neznaju da se snalaze u svetu privatnih torrenata i onda satro kao to je super samo *** mora jos da se uplati premium nalog. To ti je isto kao kada se ozenis i zenine bracne duznosti su nesto sto ide sa brakom ali ne zena ti kaze ako hoces sex e to se dodatno placa. To ti je isto i sa rapidshare fajlovima.

Vala sve se moze naci na privatnim torrentima i to da torrenti idu full brzinom, ako ne na jednom onda na drugome iz tog razloga se ima po vise razlicitih privatnih sajtova iste namene, bilo da oni imaju sve na jednom mestu (filmovi, serije, muzika, programi, igrice, itd...) ili bili predoredjeni za nesto od nabrojanog.

Inace juce sam bas pozvao ove iz Targo Telekoma da vidim jel imaju u planu da svoju optiku sprovedu do Novog Sada i dobio sam odgovor da imaju u planu celu Srbiju da pokriju samo neznaju posle Beograda koji ce prvi grad da krenu da povezuju na mrezu ali koliko mi je jos rekla trenutno su se uputili prema Staroj PAzovi pa se nadam da ce i da nastave u tom pravcu i da dodju u skorije vreme u NS. Jeste da sam neki dan sa Telekomom podpisao novi ugovor za 10/1 na 2 godine i taman kontam da ce u tom nekom periodu i oni da stignu do mene.

Poslednja izmena:
Vrh Dno