Pa kad sam došao sa posla video sam da je kod mene (ulaz 36) video sam da je TT ormarić u prizemlju sređen, da je optički kabl koji je visio pored njega, a dolazi spolja sada priključen - uveden u ormarić i bila im je sa strane ostala kutija, verovatno je zaboravili, u kojoj je bio otpad - komadići optičkog kabla, presečene vezice i sl. tako da su verovatno nešto radili. Pozvao sam call centar, rekoše da signlal još nije pušten - u prevodu ne možeš da iskoristiš akciju na Ušću - ali da vide da ima trenutno radova u našoj zgradi.
P.S. Sad sam se setio da mi je juče od Traljakoma stigla "čestitka" da se od oktobra cene usluga usklađuju sa PDV-om
Da li je još neko sem Traljakoma (mislim na kablovske i internet operatere) ispratio ovo povećanje PDV-a?
To sto je dobila su kuponi koje moze nekome da pokloni i onda oboje dobiju mesec gratis
A vidieo sam negde da ljudi prodaju te kupone![]()
Nije dobila nikakve kupone niti je dovela nove korisnike Targu, nju to uoste ni ne zanimaTo znači da je Targu dovela tri nova korisnika, ja sam dobio šest kupona sada gledam nekome da ih dam.
Ne razumem najbolje...od čega zavisi da li mogu da iskoristim akciju ili ne? xD
Moram da primetim da se ovi monteri popravljaju, u odnosu na druge slike instalacija koje su ljudi kacili ovo je prilicno pedantno odradjeno, ove kanalice su nadam se njihovih ruku delo. Mislim da je mnogo bolje da uredjaj stoji na komodi ili nekom stocicu nego da suma kablova zajedno sa ONT-om visi na zidu.Evo, pre manje od dve nedelje su mi instalirali u bloku 21. Evo slika kako je prošla instalacija (to mi je dnevna soba).:
Pogledajte prilog 97993
Pogledajte prilog 97992
Kvalitet je dobar. Imam paket 10/5 ali sam dobio +20% gratis - ne znam koliko će trajati i svu brzinu imam. Torrenti interesantno rade skoro duplo brže. Nemam pojma kako i zašto.
Ruter je malo bezveze. Npr. podesio sam port forwarding za port 80 na jednu od mašina u kući, ali ako pokušam sa iste mreže da pristupim preko javnog IP-a, otvara mi se admin za ruter (tj. ne forwarduje). Taj problem ranije nisam imao...
Takođe, jedan laptop zna, kada povučem puno podataka (tj. krenem da streamujem video sa servera) da "zabaguje" i da skroz stane protok na njemu, pa moram da resetujem wireless i onda sve radi OK. Desi se samo jednom od paljenja. Opet, ni to nisam do sada iskusio sa drugim ruterima, no dobro, nije strašno.
Imam isti IP poslednje dve nedelje, što je cool - ne menjaju ga često.
Ajoj, smor i po, ako je uvek ista IP adresa.Neko je pitao: IP adresa mi se nije promenila ovih 10 dana, ONT više puta resetovan.
^
Nekom smor nekom radost jer dobijas (negarantovanu) staticku ip adresu po ceni dinamicke, vrlo verovatno da ce se to promeniti kad broj korisnika poraste, jer sad verovatno imaju na raspolaganju vise ip adresa nego korisnika pa ih ni nemenjaju. Mada neko mi rece (ne znam tacno o kom je operatoru rec) da uvek ima isti IP i to godinama unazad... Znaci opsesivni sakupljaci raznih stvari sa interneta nece moci da koriste rapid i ostale servere dok ne plate premium nalog, ostaju samo torenti u igriSto se bezbednosti (pracenja) tice opet je donekle bolje cesca promena adrese. Sa druge strane mozes uvek spolja da pristupis svojoj mrezi bez koriscenja drugih servisa...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari