Šta je novo?

Targo Telekom

Napomeni bar da je akcija dupliranja brzine :D Da se ne bune ljudi koji ne znaju :)

Pa kad sam došao sa posla video sam da je kod mene (ulaz 36) video sam da je TT ormarić u prizemlju sređen, da je optički kabl koji je visio pored njega, a dolazi spolja sada priključen - uveden u ormarić i bila im je sa strane ostala kutija, verovatno je zaboravili, u kojoj je bio otpad - komadići optičkog kabla, presečene vezice i sl. tako da su verovatno nešto radili. Pozvao sam call centar, rekoše da signlal još nije pušten - u prevodu ne možeš da iskoristiš akciju na Ušću - ali da vide da ima trenutno radova u našoj zgradi.

Ne razumem najbolje...od čega zavisi da li mogu da iskoristim akciju ili ne? xD

P.S. Sad sam se setio da mi je juče od Traljakoma stigla "čestitka" da se od oktobra cene usluga usklađuju sa PDV-om :p
Da li je još neko sem Traljakoma (mislim na kablovske i internet operatere) ispratio ovo povećanje PDV-a?

Poslednja izmena:
P.S. Sad sam se setio da mi je juče od Traljakoma stigla "čestitka" da se od oktobra cene usluga usklađuju sa PDV-om :p
Da li je još neko sem Traljakoma (mislim na kablovske i internet operatere) ispratio ovo povećanje PDV-a?

SBB, IKOM- DA
Kopernikus, Vektor-NE

To je sto ja znam.

I naravno :)

phpThumb.php

Poslednja izmena:
To sto je dobila su kuponi koje moze nekome da pokloni i onda oboje dobiju mesec gratis :)
A vidieo sam negde da ljudi prodaju te kupone :D

To znači da je Targu dovela tri nova korisnika, ja sam dobio šest kupona sada gledam nekome da ih dam.
Nije dobila nikakve kupone niti je dovela nove korisnike Targu, nju to uoste ni ne zanima :) Dobila je 3 meseca neta za 1 rsd zato sto vec ima ADSL kod Euneta a potpisuje ugovor sa Targom.
Naravno, kod Euneta joj istekao ugovor jos pre godinu dana :)

Па сви имају већ негде нет! или то бажи само за Еунет.

Ne razumem najbolje...od čega zavisi da li mogu da iskoristim akciju ili ne? xD

Pa zavisi da li je pušten signal u zgradi. Ne daju da se potpriše ugovor ako nije pušten signal. Pre neki dan sam bio do Ušća da uzmem Nexus 7 i svratih do TT, rekoše da u našoj zgradi nije pušten signal i da ne mogu da potpišem ugovor. A pošto je akcija do danas ...

Isti slučaj i kod mene. Juče sam kontaktirao TT operatera kroz formu na njihovom sajtu i odgovoreno mi je da su u mom ulazu radovi završeni, ali da nije pušten signal i da ne mogu da potpišem ugovor. Kažu da se prijavim preko sajta (što sam uradio još u martu) i da će me kontaktirati njihov agent prodaje za zaključenje ugovora.
Dakle, moja šala od pre više od mesec dana da ću dobiti TT signal do Nove godine, je na putu da se obistini. Sa ovakvim pristupom, tempom radova i organizacijom zaista ne verujem da će skoro doći do realizacije.

Evo, pre manje od dve nedelje su mi instalirali u bloku 21. Evo slika kako je prošla instalacija (to mi je dnevna soba).:

20120929_105436.jpg
20120929_120259.jpg

Kvalitet je dobar. Imam paket 10/5 ali sam dobio +20% gratis - ne znam koliko će trajati i svu brzinu imam. Torrenti interesantno rade skoro duplo brže. Nemam pojma kako i zašto.

Ruter je malo bezveze. Npr. podesio sam port forwarding za port 80 na jednu od mašina u kući, ali ako pokušam sa iste mreže da pristupim preko javnog IP-a, otvara mi se admin za ruter (tj. ne forwarduje). Taj problem ranije nisam imao...

Takođe, jedan laptop zna, kada povučem puno podataka (tj. krenem da streamujem video sa servera) da "zabaguje" i da skroz stane protok na njemu, pa moram da resetujem wireless i onda sve radi OK. Desi se samo jednom od paljenja. Opet, ni to nisam do sada iskusio sa drugim ruterima, no dobro, nije strašno.

Imam isti IP poslednje dve nedelje, što je cool - ne menjaju ga često.

Па сви имају већ негде нет! или то бажи само за Еунет.

To sam i ja hteo da pitam...

Evo, pre manje od dve nedelje su mi instalirali u bloku 21. Evo slika kako je prošla instalacija (to mi je dnevna soba).:

Pogledajte prilog 97993
Pogledajte prilog 97992

Kvalitet je dobar. Imam paket 10/5 ali sam dobio +20% gratis - ne znam koliko će trajati i svu brzinu imam. Torrenti interesantno rade skoro duplo brže. Nemam pojma kako i zašto.

Ruter je malo bezveze. Npr. podesio sam port forwarding za port 80 na jednu od mašina u kući, ali ako pokušam sa iste mreže da pristupim preko javnog IP-a, otvara mi se admin za ruter (tj. ne forwarduje). Taj problem ranije nisam imao...

Takođe, jedan laptop zna, kada povučem puno podataka (tj. krenem da streamujem video sa servera) da "zabaguje" i da skroz stane protok na njemu, pa moram da resetujem wireless i onda sve radi OK. Desi se samo jednom od paljenja. Opet, ni to nisam do sada iskusio sa drugim ruterima, no dobro, nije strašno.

Imam isti IP poslednje dve nedelje, što je cool - ne menjaju ga često.
Moram da primetim da se ovi monteri popravljaju, u odnosu na druge slike instalacija koje su ljudi kacili ovo je prilicno pedantno odradjeno, ove kanalice su nadam se njihovih ruku delo. Mislim da je mnogo bolje da uredjaj stoji na komodi ili nekom stocicu nego da suma kablova zajedno sa ONT-om visi na zidu.
Sto se tice IP adrese jel ona ostaje ista nakon reseta rutera i da li se to moze uraditi softverski? Ako koristis servise poput rapidshare-a ili slicnih onda stalna ip adresa (i ako placas dinamicku) nije bas pozeljna, sa druge strane ako imas web ili fajl server onda je to super... Nego vidm da si pokusao da forvordujes port 80 predpostavljam da imas web server, i ako vec ne mozes da mu pristupis iz lokala preko javne ip adrese jel mozes spolja sa neke druge mreze tj jel port forvording u opste radi?

Ja nisam bio kod kuce kada su radili, ali smo se culi telefonom. Kada sam dosao, morao sam da "potrazim" kuda su vukli kanalice. Ja sam prezadovoljan uradjenim a i kvalitetom slike i net-a.

Kod mene se nesto izgleda ozbiljno pojebalo u tom "sahtu" bili ponovo ovi sto postavljaju ruter u stanu i *****ali se pa dosli a da nisu proverili da je pusten signal do te kutije u hodniku i- prc!Izvinjavali se do jaja sve do zemlje mada ih moja zena belo gledala posto njoj nije hitno, jos nam radi stari net :smoke:
Ocigledno da gledaju da sa sto manje ljudi rade sto vise posla pa komunikacija izmedju sluzbi puca...
E da za one sto rade kablazu samo reci hvale super su...BTW firma podizvodjac je iz Bajine Baste...

Poslednja izmena:
Ovo sam morao da okacim zbog pinga. Slikano telefonom.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1349975147495.jpg
    uploadfromtaptalk1349975147495.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 284
Vise puta sam probao i uvek isto :) Jos sve to preko WiFi i to ne preko ONT WiFI nego imam izmedju TP Link.

Pa i Kibicer je na predhodnoj strani postavio speedtest, isto ping 0...nadamo se da nije greska...

ovde sam postavio detaljne rezultate testiranja pinga. Povremeno proverim, nema promene, sve i dalje odlično.
Neko je pitao: IP adresa mi se nije promenila ovih 10 dana, ONT više puta resetovan.

Ping nije 0, jer nije moguće. Već je 0.3ms ili 0.9ms, itd. Ujedno, Targo ima svoj speedtest server, pa je to ping unutar mreže. Treba pingovati druge speedtest servere zarad verodostonijih rezultata (ima poruka o tome, kibicer je postavljao).

edit; eto, postavi kibicer i link.

Poslednja izmena:
Mali of, vezano za one kupone uspeo sam dva kupona da poklonim jedan komšiji koji takođe planira da potpiše ugovor sa njima a drugi kolegi sa fakulteta. :D Još četiri ostala...

Stoji da targo kao i ostali provajderi imaju svoje servere za speed test. Poenta je u tome da je internet veza sto se ping-a tice u nivou klasicne utp mreze <=1ms. Do pre neki dan sam bio na Vektoru kod koga je ping daleko iznad ovoga, a nalazim se na 50 metara kabla od SC.

^
Nekom smor nekom radost jer dobijas (negarantovanu) staticku ip adresu po ceni dinamicke, vrlo verovatno da ce se to promeniti kad broj korisnika poraste, jer sad verovatno imaju na raspolaganju vise ip adresa nego korisnika pa ih ni nemenjaju. Mada neko mi rece (ne znam tacno o kom je operatoru rec) da uvek ima isti IP i to godinama unazad... Znaci opsesivni sakupljaci raznih stvari sa interneta nece moci da koriste rapid i ostale servere dok ne plate premium nalog, ostaju samo torenti u igri :) Sto se bezbednosti (pracenja) tice opet je donekle bolje cesca promena adrese. Sa druge strane mozes uvek spolja da pristupis svojoj mrezi bez koriscenja drugih servisa...

A sto bi uopste i neko koristio rapid i slicne servise pored torrenta na optici sa velikim uploadom? Rapid i slicni servisi imaju ogranicenje u kolicini downloada dnevno nekih 10GB a na torrentima nemas ogranicenje a i sa ovolikim uploadom neces imati problom ni sa ratiom. Znaci ako hocu i ako mogu tj ako imam dovoljnu brzinu neta skinucu dnevno 1TB pa me niko nece zaustaviti na 10GB dnevno.
Rapid i slicni servisi su za amatere...

Da li postoji u ugovoru stavka koja govori o roku po kojem je Targo obavezan da od trenutka potpisivanja ugovora instalira opremu, jer nezvanično sam čuo da se radi o periodu o mesec dana?

P.S.
Pročitao sam ugovor ali taj detalj nisam mogao da pronađem.

Poslednja izmena:
*P*A*B*L*O*
Molim te nemoj da vredjas da je Rapid i slicni za amatere,to moze da kaze neko ko neskida nesto mnogo sa neta evetualno po neki film ili neku seriju za gledanje.....

Naravno necu da podcenjujem Torent ali barem 50 posto sto sam trazio na Torrentu sam nasao ali naravno bez sidera,moj ortak ima i ja nekada uplacujem Rapid share, i nije samo to sto skidam punom parom nego imam lepo sajtove koje imaju obimnu bazu linkova i veruj mi 10e za 1 mesec vredi svaki cent jer skines i mran si mesecima do kneodgledas sta si skinuo....

Cini mi se da je negde pisalo 45 dana. Ali ispod 30 dana nije sigurno.

Nadjes par dobrih torrent sajtova i nemas problema :)

Poslednja izmena:
Mislim da ću se ja prilično načekati za instalaciju, nekako mi se čini da sada više nego ikad ljudi čekaju na instalaciju a Targo to je sada postalo očigledno nema dovoljno ekipa da pokrije sve zahteve.

^
Nekom smor nekom radost jer dobijas (negarantovanu) staticku ip adresu po ceni dinamicke, vrlo verovatno da ce se to promeniti kad broj korisnika poraste, jer sad verovatno imaju na raspolaganju vise ip adresa nego korisnika pa ih ni nemenjaju. Mada neko mi rece (ne znam tacno o kom je operatoru rec) da uvek ima isti IP i to godinama unazad... Znaci opsesivni sakupljaci raznih stvari sa interneta nece moci da koriste rapid i ostale servere dok ne plate premium nalog, ostaju samo torenti u igri :) Sto se bezbednosti (pracenja) tice opet je donekle bolje cesca promena adrese. Sa druge strane mozes uvek spolja da pristupis svojoj mrezi bez koriscenja drugih servisa...

Ja svoji IP adresu na PTT KDS-u znam napamet, prilično sam siguran da mi se zadnjih godinu dana nije promenila. Čak i kad sam letos ugasio modem, otišao na more, vratio se posle 17 dana, opet sam dobio svoju staru adresu. meni to odgovara sem torrenta slabo šta koristim.

ptt se hvali ubrzanjem od 2010 godine na info kanalu ?!

Nazad
Vrh Dno