Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da provalim da li je ovo neki preveliki crop, ili ti je guster potpuno izvan fokusa. Plus, preterao si u obradi.

Jeste crop ali nije po meni baš tako prevelik. Čini ti se da sam prenapuco fotku, slikao sam ga u Vivid bojama, volim Vivid. 😛
Gušter se krio ispod merača za gas koji je žuto narandžaste boje, pa je dobio tu zlatno poslepodnevnu letnju boju, što mi se jako sviđa. Kada ga stavim u prirodne boje bude suviše hladan, klasičan, jednostavan, dosadan i pomalo depresivan jer nema on puno nijansi jerkih boja, kao npr. tigar, ovako ova zlata boja i njegov pogled koji ti govori, samo te gledam, je baš ekstra.

gongimaja7.png

😀

Poslednja izmena:
Aj bolje nemoj vise da koristis vivid ili bilo koju drugu obradu u aparatu 🙂 I jesi, napucao si ga, dobra obrada je ona koja ne bode oci i deluje kao da nista nisi dirao, ovo tvoje u kombinaciji sa cropom je samo pokvarilo u startu ok fotku 🙂

Aj bolje nemoj vise da koristis vivid ili bilo koju drugu obradu u aparatu 🙂 I jesi, napucao si ga, dobra obrada je ona koja ne bode oci i deluje kao da nista nisi dirao, ovo tvoje u kombinaciji sa cropom je samo pokvarilo u startu ok fotku 🙂

Al ipak i pored ovih gresaka, djole se popravlja polako. 😀 Posle onih katastrofa slika, poceo je malo bolje da kaci 😀

Poslednja izmena od urednika:
Spalio si pozadinu Djole😀

Mount Washington is the highest peak in the Northeastern United States at 6,288 ft (1,917 m)

img0202.jpg

Panorama:

Kasnije ce biti jos slika...

Poslednja izmena:
Evo original fotka pa recite šta bi vi uradili

guter8jpg1jpg2.jpg

Duruga fotka je u AV modu i manual focus, daylight, picture style-standard

guter8a.jpg

Samo bez glupih komentara, pa ja to ne bih ni kačio ili pa ja to ne bih ni slikao.

Poslednja izmena:
Jw0tW.jpg

Meni je to tvoje slabo. Šta će ti cev? Boje i ajde de ali kao što rekoh ja volim kada su boje malo naglašenije, imaš previše betona, šta će ti? Zbog toga ti gušter ispada previše mali. Ne znam šta želiš sa ovom fotkom (npr. ti si je slikao i sad postovo), da pokažeš da si slikao guštera ili da ga prikažeš izbliza u nekoj malo drugačijoj atmosferi (ono što sam ja uradio)?
Meni ovo tvoje deluje kao da se hvališ kako si uslikao guštera, vaauu!

Poslednja izmena:
Fotka je krš i izgleda kao najobičniji snapshot, da izvineš. 🙂 Ako je kadar krš, neće ti pomoći sva obrada ovog svega.

Sad tebi jeste sve što ufotkaš interesantno, ali nemoj sve to i da postavljaš. Kad-tad ćeš smoriti ljude i kuliraće da komentarišu tvoje (za sada) ne preterano interesantne fotke.

pa meni ne treba cev, tvoja je fotka, nisam ja rekao da tako treba, pitao si kako bi mi 🙂
ja bih radije da se vidi gde se taj guster nalazi a da ipak ima nekog reda u kadru, nego da kropujem samo gustera, onda bolje upucaj tog gustera i slikaj ga u studiju 😀

Ne znam samo kakav red tražiš u fotki koja izgleda, ej sliko sam guštera. :d
A gomila betona i cev mi pretstavlja red u kadru. :lupko:

Poslednja izmena:
oprosti, sledeci put cu bolje da kadriram!

Pa potrudi se. Izvoli u prirodu dok još ima lepog vremena i priđi gušteru sa 18 135 mm ili ćeš reći, ma ko ga šljivi.

ti: kropovan guster.jpg
neko: ne valja
ti: evo cela fotka.jpg - sta biste vi uradili
ja: ja bih ovo.jpg
ti: ne valja to, mora ceo guster da se kropuje, previse ima djubreta u kadru

ako tebi ovo ima smisla onda definitivno nismo na istoj talasnoj duzini 🙂

Ama dobro, svako vidi drugačije. Ok ti si tu fotku video tako i tako si je postovo. Ja se ne žalim meni je moj gušter super. 😛 :wave:

Zemunski kej, pre 2 dana fotkano - 1920x1080

Camera Model: Canon PowerShot SX120IS
Date Time Original: 2012:10:05 16:37:33
Exposure Time: 1/1000
F Number: f / 3.50
ISO Speed Ratings: 80
Focal Length: 17.20mm

ti: kropovan guster.jpg
neko: ne valja
ti: evo cela fotka.jpg - sta biste vi uradili
ja: ja bih ovo.jpg
ti: ne valja to, mora ceo guster da se kropuje, previse ima djubreta u kadru

ako tebi ovo ima smisla onda definitivno nismo na istoj talasnoj duzini 🙂

Ja sam posle par njegovih postova ovde rekao da ce tako biti 🙂 Ko oni sto kupe aparat na akciji u Metrou, a onda postave thread "Sta mislite o..." :d

Sto se tice gustera, Djole, poenta nije da napravis fotku bilo kako, okacis je a onda kazes 'ajde ti sa 18-135', i ne prihvatas ni jednu sugestiju i komentar. Koja je poenta kacenja tvojih fotki s obzirom da si juce kupio fotoaparat ?

Prva i poslednje dve odlicne, ostale ko da nije napravio isti covek 🙂

Napokon malo DOFa, a 🙂

Poslednja izmena:
hladna ti je fotografija, koriguj wb

Namerno sam oborio wb. Onako žućkasta se nije baš najbolje slagala sa Dunavom.

Hvala na komentaru.

@s16

Prva, sa onom atmosferom... do yaya. Sviđa mi se i žabac, samo pazi na prostor iznad i ispod, malo zeza donji deo kadra. Kad fali, kloniraj ono što fali. 🙂

Poslednja izmena:
S16-prva je baš dobra gde je to slikano? Poslednja isto jako dobra kao i labudići.

Ja sam posle par njegovih postova ovde rekao da ce tako biti 🙂 Ko oni sto kupe aparat na akciji u Metrou, a onda postave thread "Sta mislite o..." :d

Sto se tice gustera, Djole, poenta nije da napravis fotku bilo kako, okacis je a onda kazes 'ajde ti sa 18-135', i ne prihvatas ni jednu sugestiju i komentar. Koja je poenta kacenja tvojih fotki s obzirom da si juce kupio fotoaparat ?
Ja prihvatam kritiku i nisam u opšte pitao šta mislite o Gušteru ( svi pitamo indirektno i očekujemo kritiku, šta ne valja) i fotka nije rađena baš ma kako (vidi zadnji post na 87oj strani), potrudio sam se da ne bude dosadna i uobičajena, on je meni ispao ekstra, samo sam probao da opravdam kritiku, zašto sam uradio to što sam uradio. 😉
To što sam rekao da neko proba da slika sa 18-135 (nije to 250 ili 300 mm, pa da ga slikate iz spavaće sobe, ko Mesec :d) je zato što mu ipak moraš prići, a da ti ne pobegne. 😉
Hoću da kažem, ako budete slikali ovakve stvari sa 135, vrlo brzo će te doći do toga da imate manje više sličnu fotografiju kao ja (gušter je malo zahtevnija fotografija, izuzetnio je oprezan i bojažljiv), to je sve.

s16
U prvoj ti je magla super samo što ima tu neku veštačku boju, neonsku plavu.
Žaba mi je ekstra, jasna i jarkih boja, svaka čast.

Poslednja izmena:
Prva i poslednje dve odlicne, ostale ko da nije napravio isti covek 🙂

Napokon malo DOFa, a 🙂

Hvala 🙂 Al imam pitanje, druga mi se npr jako svidja, svetlo koje pada na jednog labuda, na drugog ne itd, sta je problem na njoj, sem sto ni ja nisam bas kompletno zadovoljan kadrom? I za trecu me jako interesuje, jer pokusavam vec dugo da slikam svoje kerove al to nikako da ispadne kako treba? 🙁

I mogu reci da se solidno oseti razlika u DoF-u, a vala i fokusu i vise nego solidno 🙂

Za skup sam vrlo zainteresovan! Samo, kao sto rece i Kurajber, bih voleo da znam sto vise moze ranije zbog ostalih obaveza.

S16-prva je baš dobra gde je to slikano? Poslednja isto jako dobra kao i labudići.

'Fala 🙂 U Kalakaci, vikend naselje izmedju Beske i Krcedina u Vojvodini. Slikano je iz moje vikendice, sa terase oko pola 5:30 ujutru, pogled ka Slankamenu. Dunav je inace u pitanju 🙂

Namerno sam oborio wb. Onako žućkasta se nije baš najbolje slagala sa Dunavom.

Prva, sa onom atmosferom... do yaya. Sviđa mi se i žabac, samo pazi na prostor iznad i ispod, malo zeza donji deo kadra. Kad fali, kloniraj ono što fali. 🙂

Slikao sam na live-view pa sam obrtao aparat zbog ugla pa onda kropovao i ocito napravio ****** sa kropom. Mislis da bi donji deo trebao da bude veci? Jer na originalu ima jos mesta koliko hoces 😛

Hvala svima na komentarima 🙂

Poslednja izmena:
^ Vrh /\ !! :d

Hvala 🙂 Al imam pitanje, druga mi se npr jako svidja, svetlo koje pada na jednog labuda, na drugog ne itd, sta je problem na njoj, sem sto ni ja nisam bas kompletno zadovoljan kadrom? I za trecu me jako interesuje, jer pokusavam vec dugo da slikam svoje kerove al to nikako da ispadne kako treba? 🙁

Problem sa drugom je bas zato sto nemas svetla na labudu iza, pa fotka ispada kao blic u glavu gde je covek u prvom planu osvetljen, a onaj iza rudar 🙂 Jedan od glavnih problema losih fotografija je upravo pozadina i puno ljudi ne kapira da je ona podjednako bitna koliko i prednji plan, zato kada juris fotku obavezno gledas kakva je pozadina i kako je osvetljena.

Sto se tice zabe, treba da ostavis dole isto mesta kao i gore..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno