Ni ljudsko oko ne može da vidi sve tri tačke podjednako jasno, jer samo jedna može da bude u fokusu. Probaj napolju kad ima dosta svetla da napraviš fotografiju kao ovu gore, samo da ti žižna daljina bude oko 30mm i otvor blende minimalan, fokus bi trebao da bude na drugom nišanu. Onda će oba nišana i meta da budu slične oštrine.Na drugoj slici želim da vam pokažem da aparat ne može da isprati ljudsko oko. Strelac mora da vidi sve tri tačke jasno (prednji nišan, zadnji nišan i metu na 10 metara, znači gleda jedno kroz drugo da bi video teće), što je izuzetno teško, pa i za sam aparat.
To "mućenje" se zove bokeh, i postoji na svakom objektivu, pa i na najskupljim. Zavisi od žižne daljine i otvora blende.To "mucenje" nemas na *****ima i sl. objektivima, tako da to i nije do aparata vec ti je objektiv takav...
To "mućenje" se zove bokeh, i postoji na svakom objektivu, pa i na najskupljim. Zavisi od žižne daljine i otvora blende.
Ni ljudsko oko ne može da vidi sve tri tačke podjednako jasno, jer samo jedna može da bude u fokusu. Probaj napolju kad ima dosta svetla da napraviš fotografiju kao ovu gore, samo da ti žižna daljina bude oko 30mm i otvor blende minimalan, fokus bi trebao da bude na drugom nišanu. Onda će oba nišana i meta da budu slične oštrine

Ma mogao je ovo i Nemac 🙂
Pogledajte prilog 96976 Pogledajte prilog 96977 Pogledajte prilog 96978
Canon 600D + Canon 85/1.8
Prva f2.5, ostale f2.2, ISO1600.
Ne pamtim kad sam poslednji put fotkao trocifrenim Canonom i ovde sam ocekivao da cu baciti vecinu fotki s obzirom na uslove i veliku blendu, na kraju je 100% fotki (150 komada) bilo u fokusu, a namerno sam menjao i fokus tacke i servo i oneshot 🙂 Samo ergonomija na ovim malim telima suxuje neverovatno, lepo me podsetilo zasto sam uvek kupovao dvocifreno polovno telo 🙂
Čuveni robot biće prikazan i kod nas, 24, 25. i 26. septembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca u okviru naučnopopularne manifestacije „Dani budućnosti: Robotika". Manifestacija u organizaciji Centra za promociju nauke i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu traje od 24. septembra do 15. oktobra.
I ako moze prva slika u 1080p?
@driver
Kako si zadovoljan generalno sa 600d, osim ovoga sto si vec napisao? 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari