Šta je novo?

GeForce GTX 680 Thread

Sve zavisi od mapa koje se testira
http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_hd_7970_ghz_edition_review,20.html
Gtx680 koja boostuje na 1170 nije brza kartica od HD7970 matrix koji radi na 1100 tako da ta prica odma pada u vodu.
Odprilike gtx680 treba da je na 1200mhz (stvarni klok ne onaj base clok) i onda je u egalu sa HD7970 matrix- 1100mhz plus na ovom matrixu je kloknuta i memorija pa je moguce da i to nosi vecu razliku.

Brate al ti lupas to je strasno!Sad smo dosli do toga da je 7970 jaca kartica i da je GTX680 potreban daleko veci klok da bi je sustigao?!
Jesi li ti svestan sta pricas ili po sablonu samo trolujes?!
7970 karti su podigli klokove upravo da bi stigla GTX680 a karte na istim klokovima su tu negde,cak je GTX680 i brzi bio je test.O cemu ti pricas covece?
I jesi svestan koliko je 12 fps-?Ti kao da nikad nisi odigrao ni jednu igru!

Nadam se da ce te modovi malo smiriti jer si poceo opasno da trolujes.To sto ti pricas nema veze sa mozgom!

De bolan malo se smiri sta ti je sto te toliko pogodio test sa BENCHA ne razumijem.
GTX680 referentna radi na taktu od oko 1120mhz (govorim o stvarnom taktu u igrama) i taj joj takt nije dovoljan da sustigne HD7970GHZ, idemo dalje HD7970 koja radi na 1100mhz to je ovaj matrix znaci jaci je od kartice koja radi na 1170, logicno da Nvidiji treba takt od 1200mhz da se izjednaci sa HD7970 na 1100mhz ne znam sta ti ovde nije jasno.
To za trolovanje ne razumijem prozivas ljude sa bencha da su lazirali test, prozivas druge na nemaju pojma da nisu nikad testirali de malo podji od sebe pogledaj sta pises.
Znaci jos jednom da ti ponovim HD7970 na 1100mhz = gtx680 na 1200mhz (stvarni takt ne govorim o onome sto pokaziva gpu, govorim o taktu na kojem kartica radi prilikom igranja ili nekog testa, svi znamo da nvidia ima boost preko onoga sto pokaziva gpu-z).
Evo ako sam ja nesto pogresno napisao ili nekog uvrjedio ili nesto napisao sto nije istina snosim svaku posljedicu, ali stvarno mislim da ti trebas malo da smiris svoje frustracije koje su izazvane ovim testom na BECHMARKU.

Ma i brojke se ne slazu!Od kad je AMD bolji u Crysis 2?

Prvo za test kao poredjenje koristi se karta koja je pod NDA.
Koliko korisnika uopste zna za Matrix 7970?
Ta karta radi na up to 1100 Mhz sa tim njihovim boost klokom..

GTX 680 boostyje oko 1160-1170 Mhz u load-u..Znaci nema sanse da 7970 bude brzi.
Po techpowerup je Ghz edicija egal sa referentnom GTX680 sto je realno..

crysis2_1920_1200.gif

Po benchmarku je 5 fps-a sporija non referentna GTX680 :S:

crysis2.png

Pa onda razlika u rez 2560x1600 po techpowerup

crysis2_2560_1600.gif
razlika je nekih 4 fps-a dok na benchmarku sa non referentnom GTX680 Matrix 7970 pravi razliku cak od 12 FPS-a wtf?!!!

Ukoliko trebaju screenshotovi, napravicu ih, jos uvek mogu da nabavim Matrixa nazad, dok je GTX 680 kod mene, nije problem ni da snimim... :)
Koristim Adrenaline benchmark tool sa sledecim podesavanjima, evo ga i sejv, pa ako neko zeli da proba... Ono sto na sta mnogi ne obracaju paznju je sistem na kom se testira, pogledajte sta ko ima i da li bi to mozda moglo da ima nekog uticaja. Sam sam ulozio u monitor 650e da bih mogao da testiram u 2560x1440, tako da ***, konfa je takva kakva je.... nemam bolje :)

Sto se izbora testova tice, nekada su NVIDIA i AMD slali igre koje su bile bolje optimizovane za njihove karte u slicnoj meri. Sa NVIDIA-om komunikacija prakticno i ne postoji, osim kada treba da se testira neka nova karta. Van toga, nista, dok sa AMD-om postoji komunikacija. Nije stvar da iko ista placa, ja koristim GTX 560 Ti za svoje potrebe. Ipak sto se NVIDIA tice bilo bi idealno da jos uvek testiram Lost Planet 2 i Betmena :) Nikakva favorizacija, nego neko posalje nove DX11 naslove koji imaju implementiran bench, a neko samo posalje video u kom Borderlands 2 izgleda mnogo bolje sa njihovom kartom kao da ja treba da kupim proizvod, a ne da ga testiram. Podseti me na reklamu sa praskom za pranje (nase belo je stvarno belo....).

Prilozi

• crysis2_high_end.rar
    298 bajta · Pregleda: 21
Poslednja izmena:
Ne razumes poentu namesta se tako sto se pristrasno biraju testovi, driveri, deonice u kojima se igra testira za sve ovo treba dosta vremena zato i kazem ovo samo neko iz debelog inata ili interesa moze uraditi
Jer zakljucak bench testa odokativno bi bilo da je 7970 40-50% brza od GTX680...

To je zbog toga sto koristim Ultra podesavanje sa svim, pa i njihovim kartama, a tada se pali Global Illumination koji nije trenutno dobro optimizovan. Oni su zvali i rekli da to ne treba da koristim, ali sto se mene tice to mogu da pricaju nekom drugom, stavio sam u napomenu u nekom tekstu da su im rezultati zbog toga buljavi i to je to.... High-end karta se testira na ultra podesavanjima i to je to. Mogao sam da iskljucim GI, ali tada bi se opet neko javio i rekao da podesavam igru onako kako to njima odgovara. Otudi i ogromna razlika. Uostalom, zasto bi iko uzimao jednu igru kao parametar. Isto je bilo kada se koristio Lost Planet u okviru baterije, tada je to bio standardan test gde je AMD padao i dobijao rezultate koji su ga smestali u klasu ispod. To sto drugi sajtovi zele da izbegnu konflikt podese igre onako kako "bi trebalo" da se ne bi javio neko da kuka, ne vidim kakve veze ima sa realnoscu.

***, uvek je nesto optimizovano bolje za neku arhitekturu, sta da se radi...

Poslednja izmena:
Znaci da rezimiramo..

REFERENTNA GTX 680 radi na 1120 Mhz?Znaci preko 60 Mhz od propisanog boost kloka?Super.Samo ne znam kako dodje do te brojke?!
Sledece..GTX 680 je potreban takt od 1200 Mhz da bi se izjednacio sa 7970 koja radi na 1100 Mhz?
Znaci GTX 680 koji radi na 1000 Mhz je egal sa kartom 7970 koja je na 900 Mhz? :d

Ne prozivam nikog,nisam nikog imenovao,skrenuo sam paznju kao Zeljko na neke stvari koje nisu u redu i nisu tacne!

@bojsa

Imao si i druge igre na raspolaganju,nismo deca ;)

***, uvek je nesto optimizovano bolje za neku arhitekturu, sta da se radi...

Pa po testu sa benchmarka svaki user,i buduci kupac ce da ima krajnji zakljucak kako je Ghz edicija bolja kupovina.
Od svih igara bas sve da budu naklonjene AMD-u.Gde su prave igre gde se oseca sirova snaga?Gde je Battlefield 3 ...?
Mislim zakljucak se sam namece ,hteli mi nehteli,kleli se u postenje ili ne..
Ja sigurno da sam test radio nebih napravio raspodelu igara u tom obliku!

P.S.Tih 12 fps-a razlike je nemoguce dobiti..Nesto je tu trotlovalo i trebao si da se zapitas ili da provrtis vise puta,mozda jesi ne znam..

Poslednja izmena:
Evo ti bojse covjek je testirao sa njim se raspravljaj optuzio si ih da su lazirali test, mozda ces snosit posljedice stvarno me ne interesuje.
http://www.youtube.com/watch?v=j5-BlJBzSvI
Sam imas GTX680 znas na koliko radi da evo imas i gore kako radi boost u igri farcry2 najveci dio vremena radi na 1124mhz i na tom taktu nije jaca od HD7970 GHz na 1050 bar po testu sa techpowera-a
znaci na taktu od 1150 bila bi jednaka kao HD7970ghz koja radi na 1050 usput memorije im rade na 1500mhz to toliko valjda si sad shvatio neda mi se vise sa tobom vodit diskusiju pozzz.

... Ono sto na sta mnogi ne obracaju paznju je sistem na kom se testira, pogledajte sta ko ima i da li bi to mozda moglo da ima nekog uticaja. Sam sam ulozio u monitor 650e da bih mogao da testiram u 2560x1440, tako da ***, konfa je takva kakva je.... nemam bolje :)...

To jeste jedan od razloga, ali ipak high-end karte bi trebalo da se testiraju na high-end sistemima.

...Sa NVIDIA-om komunikacija prakticno i ne postoji, osim kada treba da se testira neka nova karta. Van toga, nista, dok sa AMD-om postoji komunikacija...

Btw, ja ne znam zašto bi nas trebalo da zanima ko ima kakvu komunikaciju i ko od proizvođača više liže pozadinu onima koji se profesionalno bave testiranjima. Samo iz ove rečenice se vidi veće privrženost jednima. Tako nešto ne treba da utiče na objektivnost testa, niti da zanima onoga ko čita testove :)

Poslednja izmena:
To jeste jedan od razloga, ali ipak high-end karte bi trebalo da se testiraju na high-end sistemima.

Slazem se, to je tacno.

Btw, ja ne znam zašto bi nas trebalo da zanima ko ima kakvu komunikaciju i ko od proizvođača više liže pozadinu onima koji se profesionalno bave testiranjima. Samo iz ove rečenice se vidi veće privrženost jednima. Tako nešto ne treba da utiče na objektivnost testa, niti da zanima onoga ko čita testove :)

U pravu si, malo sam se zaneo, apsolutno ni ne treba da vas zanima :) Objektivnost je sa druge strane nerealna, jer je i moje misljenje subjektivno i svaki tekst koji na netu procitate je subjektivan Proizvod licnog iskustva nekog od autora. Mozda ako neki sajt radi testove timski pretpostavljam... Sto se privrzenosti tice, na gomili uporednih tekstova stoje komentari koji govore upravo suprotno. :) To je neminovno, jer dok god moram da dam prednost nekome ovaj drugi ce da se ljuti, a ko se ljuti... :)

Gde je Battlefield 3 ...?

Nema ga, jer ne preferiram igre bez integrisanog benchmarka. Zasto? Zato sto se testiranja drugih sajtova i njihovi rezultati uzimaju zdravo za gotovo, a ovde ne. Tako da ukoliko se postavi pitanje da li je rezultat dobar, uvek postoji mogucnost da sledeci put kad budem vrteo test svaki sledeci put dobijem razlicit skor. Tada ispadam grbav, a to mi se ne dopada kao ideja. Ne zato sto sam ultra posten, nego ogradjujem sebe i verovatno bi me razumeo da si u mojoj poziciji.

P.S.Tih 12 fps-a razlike je nemoguce dobiti..Nesto je tu trotlovalo i trebao si da se zapitas ili da provrtis vise puta,mozda jesi ne znam..
Testirao u 3 pass-a, video veliku razliku, restart kompa, ponovo 3 pass-a isti/slican rezultat. Reinstall drajvera uz driver sweeper, dobio isti/slican rezultat. To je to, taj rezultat sam dobio, njega pisem.

Karte su mi u poslednje vreme kao na pokretnoj traci, tako da se nazalost nema vremena za dvodnevno trazenje gremlina kao nekad kada sam po formu iz sopstvenog gusta celu noc provodio uz grafike jureci jos jedan MHz. :)

Poslednja izmena:
Hvala na stpljenju i uljudnim odgovorima, poštujem :wave:

Nema na cemu i hvala na razumevanju! :)

Nema ga, jer ne preferiram igre bez integrisanog benchmarka. Zasto? Zato sto se testiranja drugih sajtova i njihovi rezultati uzimaju zdravo za gotovo, a ovde ne. Tako da ukoliko se postavi pitanje da li je rezultat dobar, uvek postoji mogucnost da sledeci put kad budem vrteo test svaki sledeci put dobijem razlicit skor. Tada ispadam grbav, a to mi se ne dopada kao ideja. Ne zato sto sam ultra posten, nego ogradjujem sebe i verovatno bi me razumeo da si u mojoj poziciji.

Opet cu ponoviti ,izgleda da prvi put nisam bio jasan bas najbolje sto se tice ovog dela.
Mogao si malo da prosaras test/testove koje radis i ranije i u buduce da ne bude bas tako "birano"
jer u sve ukupnom skoru se predstavlja pogresna slika citaocima i buducim kupcima..
Vidi ovako..Evo postavicu situaciju iz ugla krajnjeg kupca..
Mene recimo ne interesuje skoro ni jedna igra koju si ti testirao .Apsolutno te igre ne igram.
Ono sto sam mogao da izdvojim je Metro 2033,Crysis 2,i eventualno Warhead.Sta da radim sa ostalim?
Na osnovu cega ja da dam konacni sud..Trazis benchmark tool?
Evo da nabacam onako iz glave na brzinu..

Batman Arkham City,Stalker Call of Pripyat,Tom Clancy’s H.A.W.X. 2,Lost Planet 2,Resident Evil 5 ,Far Cry 2,Hard Reset,Dirt 2,Dirt 3,Mafia II,Just Cause 2..
Sto to nisi uradio kao sto to radi guru3d recimo ?;)

Testirao u 3 pass-a, video veliku razliku, restart kompa, ponovo 3 pass-a isti/slican rezultat. Reinstall drajvera uz driver sweeper, dobio isti/slican rezultat. To je to, taj rezultat sam dobio, njega pisem.

Karte su mi u poslednje vreme kao na pokretnoj traci, tako da se nazalost nema vremena za dvodnevno trazenje gremlina kao nekad kada sam po formu iz sopstvenog gusta celu noc provodio uz grafike jureci jos jedan MHz. :)

I dalje stojim iza toga da razlika ne moze da bude tolika i da je nesto trotlovalo u sistemu.
Sweeper ume nekad da ubije registar i bez obzira sto ces ponovo da instaliras nov krajnje performanse ne budu validne.
Ne solim ti pamet samo kazem sta moze da se desi i ne sporim da si bio pedantan/precizan u pokusaju da otkrijes anomaliju.

To bi bilo to ;)

Poslednja izmena:
Ok, vrnucu Lost Planet 2, posto je vec bio deo standardne baterije, a mogao bih da dodam Just Cause 2 koji takodje ima benchmark u okviru demo verzije, za ostalo cu videti sta i kako na osnovu vremena koje budem imao na raspolaganju. Mislim da je to ok za pocetak :)

Sto se razlike tice, uvek postoji faktor greske hardvera/softvera/coveka, tako da ***, to ce ostati misterija, slazem se da je rez "fishy", ali sam to dobio. Bice jos kartica tog tipa na testu, pa cemo videti.

@bojsa izbor igri za test je odlican f1,dirt, warhaed, crysis2, metro, sniper sve dolicni testovi, ubaci samo jos nekoliko testova u kojima nvidij ima prednost lost planet, batman, far cry2 ako jos naletis na neki, da se ne ljute ovi nvidija fanboyevi, vidis da se upale isto olimpiski plamen kad vide da je nvidija slabija. :wave:
Sto se tice HD7970 matrix meni je potpuno jasno da je kartica brza od gigabyte GTX680 u ovim igrama sto si testirao, zato ubaci i neku igru da se vidi da ni nvidija nije losa.

poslednji put kad sam gledao neke testove, boga mi, amd ima lepu prednost, chak sam video i da 7950 lepo nasvirana (1135mhz, a moze realno josh oko 100mhz) prestize i gtx 680 za koji %. shta li joj tek radi 7970 na oko 1200mhz? i sve to za mnogo manje para.
i to chak u nv igri

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7950_Vapor-X/31.html
HD 7970 na 1200mhz? ma to nista ne valja :p
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_7970_Toxic_6_GB/31.html
Kao sto se vidi HD7970 na 1200mhz daje 79fps dok gtx680 na 1300mhz daje 78 cak i u igri bf3 link
http://www.techpowerup.com/reviews/KFA2/GTX_680_Limited_OC/31.html

razaraju, nema shta.
sve bi bilo ok da nv nije skuplja 100+e
ovako za 55e kupish gtx 260 da rachuna fiziku, 79xx i ostane ti koji evric u dzepu :D

razaraju, nema shta.
sve bi bilo ok da nv nije skuplja 100+e
ovako za 55e kupish gtx 260 da rachuna fiziku, 79xx i ostane ti koji evric u dzepu :D

To ako nadjes modovane drajvere posto u novim drajverima cim kad omirise amd kartu gase fiziku :D

I sta razaraju 1frejm :p

Poslednja izmena:
Kod nv se to racuna kao 100 :D....

E sad vise nije kepler, nego je crippler :smash:....

Kazu moze da krepa kad joj se napon podize, vjerovatno se boje reklamacija zato su i izdali striktne mjere kojim se zabranjuje partnerima da prave kartice na kojima se moze mjenjati napon.
Mozda ce da spuste cjene nakon ovoga bar bi to posteno bilo.

Ma lazu nijedan nije krepo dosad pilicari su veliki.

Nigde se u tekstu ne pominje da crkavaju ,pise da je to preventiva da bi chipovi sto duze trajali da nebi doslo vremenom do degradacije..
Inace da je to toliko strasno MSI bi odavno povukao svoje non referentne primerke poput MSI Lightning (koju by the way cekam da stigne) .
Realno uvek mora da se zna gde je maksimalni domet.Za Fermi je to bilo negde oko 1.1V-1.15v ,mozda je za Kepler 1.17v kao sto su vec fabricki podesili.
Sigurno trpi i veci napon ali zbog nekog razloga nVidia ulaze zalbu..Ne vidim sta je tu strasno toliko da se predstavlja kao da je smak sveta!
Postoji nacin da se situacija sagleda i sa druge strane..Dodavanjem napona porformanse se podizu osetnije tako da to moze da utice na samu prodaju
kartica po klasama..Recimo uzmes GTX670 PE za drasticno manje para koja je vec out of box brza kao GTX680 i plus joj nasviras napon..Hm..Mozda i jesu stvarno pilicari ;)

Poslednja izmena:
Meni samo nije jasno kako ce oni to izvesti vec postoje alati kao msi AFB pomocu koji se moze na pojednim karticama mjenjat npon od kud oni znaju ko ce od korisnika da podize napon ko nece, i ako crkne kartica odakle oni znaju je li neko podizao ili ne napon, ako ima garanciju moraju je uvazit.
Ja samo mislim da se ne treba pretjerivati sa naponom, a modeli kao gtx680 lightning ja mislim da smije bar +100mv samo ne treba puno divljati sa naponom.

Sa naponima koji su kroz normalni AB dozvoljeni kao i power limitima za karticu ( primera radi gtx680 lightning) tesko da mozes da ubijes, problem je extreme verzija AB softvera kao i volt modovi. Naime sve reklamirane kartice se vracaju vendorima ali chipovi sa njih idu nazad nvidiji na rma i zbog toga ona pribegava ovim nepopularnim merama.

Uzimam monitor BenQ XL2420T, 24", medjutim imam opciju da kupim isti taj samo Bundle sa nVidia 3D Vision 2 opremom, oba su 120 hz, e sad da li da kupim ovaj bundle zbog kartice posto koliko kapiram fps-ovi se dele u 3d-u. Moze li moja kartica fluidno da tera nove naslove u ovoj rezoluciji i ako je fps ispod 60 da li se oseti u 3d gamingu?

Sa 3d vision kompletom je 90 eura skuplji i mislim da cu njega uzeti:) Ipak moja grafa nebi trebalo da ima previse problema a i gtx 780 je blizu:p

Vrh Dno