Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Da, 8GB model im je vise bio kao Promo verzija kao i onaj kredit od 25$. Sad se prodaje 16GB a uskoro stize i model sa 32GB.

To, samo nastavi sa izvestavanjem! Imas li neki OTG Micro Usb da isprobas Usb Host Mod sa Media Importer-om?

Ja sam probao i radi skoro sve od video klipova streaming preko slika i muzike. Ntfs format je bio u pitanju. A radi i fat32.

@Thierry Henry:

Znam da ti već neko vreme imaš N7. Kako radi Skype ako si probao i jel zvuk ok? (vidim da se za video pozive žalje da je slika sa N7 loša, dok je video koji se prima OK)

@Thierry Henry:

Znam da ti već neko vreme imaš N7. Kako radi Skype ako si probao i jel zvuk ok? (vidim da se za video pozive žalje da je slika sa N7 loša, dok je video koji se prima OK)

Slika je nista spec, ja sam licno ocekivao bolje. Sa zvukom nema problema.
Edit: video koji se prima zavisi od kamere na drugom kraju, siguran sam da ekran Nexusa moze da izgura bez problema sliku sa najbolje veb kamere.

Poslednja izmena:
@Thierry Henry:

Slika je, verovatno, dosta bolja kada se primeni onaj 720p unlock mod?

@Thierry Henry:

Probao sam skype samo zvuk doduše sve je ok. Probaću i video pa ću javiti.
Btw, citiram sam sebe lol

Poslednja izmena:
Evo i mene, upravo se vratio iz BG-a. U radnji sam bio oko 15h i po rečima prodavaca prvi sam koji je uopšte uključio tablet u radnji, prema tome nije niko pre mene. Ispipao sam ekran da nema lufta i sve je OK, nema treperenja, nije izgrebano ni staklo ni poleđina, probao sam zvuk preko zvučnika i ne krči, onda sam izvadio svoje slušalice i isprobao zvuk i preko njih i sve je OK.

Primetio sam u radnji punu kutiju Nexus tableta i svi su bili u kesi, pus jedno 40 komada najmanje u vitrinama. Na spisku ima precrtanih koji su uzeli ali dominiraju oni koji nisu.

Kao što neko reče, jeste da boje deluju isprano ako uporedite sa SGS I9000. Ovih dana isprobaću CM10 i videću kakva je tada situacija.

Poslednja izmena:
@Thierry Henry:

Tako je meni do skoro bilo na S3 i sgt+ (pod skoro mislim do zadnjeg updatea). Verovatno će to biti ispravljeno novijom verzijom skypea.

Ja već uradio Unlock Bootloader-a i Root-ovanje tableta, sve prošlo k'o podmazano. Igrice rade superiška ali one koje sam voleo na fonu sada bezvezno izgledaju na tabletu, dok recimo one za tegra grafiku me oduševile.

Koristio sam Google Nexus 7 TOOLKIT V2.0.0

Poslednja izmena:
Da bi igrao igre koje nisu kupljene legalno moras da odradis Unlock i Root?

Ma neeeeee, nego to nekako volim uvek prvo da uradim, a trebaće kasnije za instaliranje nekih aplikacija. Za ono za šta je trebao Root kod telefona, treba i ovde, nema razlike. Zavisi koliko ćeš ga ti čačkati.

Poslednja izmena:
Koliko znam ne mora da se rutuje da bi se koristile narodne aplikacije. Za koje aplikacije ti treba root uopste?

Za market unlocker recimo, zatim za tbp ako hoces imidz sistema i slicno. Root Explorer recimo za kopanje duboko duboko po sistemu.

Narodne verzije se instaliraju bez root-a, vecina njih.

Za neke narodne ti treba Lucky patcher, a za njega ti treba root ;-)

Da li u tom toolkit-u ima opcija unroot, ako nam zatreba da tablet vratimo u fabričko stanje zbog garancije?

Ima! Nisam ni obraćao pažnju ali iskočilo je upozorenje i uputstvo šta raditi u slučaju da moraš vratiti tablet u prodavnicu, vraćanje svega na staro. Ima gomila opcija.

I je l' sigurno ne mogu da izvale da je bio rutovan?

Nema šansi jer preko programa unlock bootloader-a vratiš na lock i plus flešneš najnoviju verziju koju skineš preko istog programa i sve bude kao iz prodavnice ( u stvari prvo se flešne pa se ponovo zaključa, a samim tim se neutrališe i root).

Instalirajte program na PC, prikopčajte tel. i vidite koje sve opcije nudi, ne morate ništa raditi, čisto informativno.

Poslednja izmena:
Evo, da se i ja upisem u listu. Uzeo danas u G***tronu u Uscu, regularno, bez ikakvog preordera za 27990. Za sad sam i vise nego odusevljen spravicom

Evo, da se i ja upisem u listu. Uzeo danas u G***tronu u Uscu, regularno, bez ikakvog preordera za 27990. Za sad sam i vise nego odusevljen spravicom

Cestitke, da te dobro sluzi!
P.S. Niko neki video ili fotku da okaci, tipa "Unboxing". BTW, gledao sam na YT-u mnogo smesan video kako novinari u emisijama pokusavaju da otvore kutiju, a ne mogu, ludilo.

I ja sa lepšom polovinom malopre svratih na Ušće i pošto je prošao inspekciju (moju tehnički, vizuelno od lepše polovine), pazaren. Cena isto 27999, bez preordera i sl.

Verujem da smo malo smorili radnika u radnji, nisam hteo da platim dok nisam proverio kako leže ivice, da li ništa ne krcka, nema loših piksela, nije ogreban, probali zvuk i slušalice, sve OK, kako se čini.

Za sada deluje da je ona količina koja je uvezena u Srbiju OK.

Lepo deluje, a utisci tek sutra.

A za unboxing, ništa specijalno očekivao sam borbu, al ova moja kutija se brzo predala, kutija ko kutija.

Jedino već kolko sutra moram da pojurim neku futrolu.

Poslednja izmena:
Niko ništa da napiše za bateriju?Evo malo od mene:
13 sati 51 min na bateriji i jos preostalo 20%.
Ekran 7 sati 10 min
WiFi 12 sati 27 min

Da li je neko probao navigaciju? Kako radi i koliko brzo hvata satelite?

Pa koriscen je 7:10min (koliko je ekran radio valjda) a WiFi je bio aktivan 12,5 sati.

Vrh Dno