Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Evo prve poruke sa Nexus 7 perverzije.Za utiske morate da sacekate ali jednu odluku sam doneo u sekundi-laptop ide na prodaju!

Da ne otvaram novu temu. :)

Planiram da uzmem HTC One X, ali sada nesto razmisljam da ostavim ovaj postojeci Samsung Galaxy S I9000 i da uzmem Nexus 7. Imao bih mobilni i tablet, a ne bih imao HTC One X. :D Sta kazete?

Oni koji su uzeli ovaj tablet, napisite vec utiske. :)

I ja bih tako uradio, radis Tether sa Samsunga na tablet i to je to.

Jeste vi čitali ranije postove ljudi koji ga već imaju uključujući i mene? Uredjaj radi odlično samo prvo proverite da li ima anomalija->ekran izdignut i diše, flickering, krče sluške itd. Posle testirajte dokle hoćete. Javite ako vas nešto posebno zanima a da nibe rečeno. :thumbup:

Da ne otvaram novu temu. :)

Planiram da uzmem HTC One X, ali sada nesto razmisljam da ostavim ovaj postojeci Samsung Galaxy S I9000 i da uzmem Nexus 7. Imao bih mobilni i tablet, a ne bih imao HTC One X. :D Sta kazete?

Oni koji su uzeli ovaj tablet, napisite vec utiske. :)

I ja imam Samsung Galaxy S I9000 i u subotu mi stiže Nexus 7, savetujem i tebi da uradiš isto, mislim da se nećemo pokajati.

Moze neko da napise koji se sve problemi javljaju da znam sta da gledam kad sutra uzmem tablet?

Najbitnije ti je da staklo sa jedne obicno leve strane ne naleze dobro tj. da ima lufta, prvo i obavezno to pogledaj.
Drugo proveri poklopac i staklo da nema ogrebotina OOTB.
Proveri ekran, da li su boje blede jer se mnogima to desava, takodje zuta bela.
Proveri pixele ima li mrtvih ili zaglavljenih.
Proveri ima li flickeringa tj. da osvetljenje ne treperi.
Proveri zvucnik da li krci.
I 3.5mm jack ako mozes, jer moze da pucketa zvuk ili uopste ne radi.

To je ja mislim sto se hardvera tice.

Najbitnije ti je da staklo sa jedne obicno leve strane ne naleze dobro tj. da ima lufta, prvo i obavezno to pogledaj.
Drugo proveri poklopac i staklo da nema ogrebotina OOTB.
Proveri ekran, da li su boje blede jer se mnogima to desava, takodje zuta bela.
Proveri pixele ima li mrtvih ili zaglavljenih.
Proveri ima li flickeringa tj. da osvetljenje ne treperi.
Proveri zvucnik da li krci.
I 3.5mm jack ako mozes, jer moze da pucketa zvuk ili uopste ne radi.

To je ja mislim sto se hardvera tice.

Ako je to sve gore što si pobrojao i dalje prisutno i javlja se u većoj meri, onda ko ih j... neću ga ni preuzeti. Čekaj malo, koji poklopac ako se baterija ne skida i ne otvara se uopšte? Ne znam jesi li mislio na poleđinu, a ako ga isporučuju izgrebanog u fabrički zatvorenoj kutiji, onda je to užas živa.

Sa tim nedostacima ne vredi ni 50 evrića. Baš će neko u prodavnici da ti dozvoli da isprobavaš po 5-6 komada dok ne naletiš na onaj koji je savršen.

Poslednja izmena:
65+ stranica o uredjaju koji je do danas bio maltene mističan :)
Koliko će tek sad stranica biti ispisano kad je postao dostupan, konačno.

Da li je ovo HOTTEST thread na forumu ikada ? :)

Ne znam zaista, neki tvrde i da novije serije i dalje imaju iste probleme.
I da mnogima je poledjina dolazila izgrebana kao i staklo koje se inace po komentarima sa foruma bez folije lako izgrebe.

Edit: Ima i par soft. problema.

Poslednja izmena:
Evo, uzeo sam ga :) PcPractic me odusevio, sve je lepo zapakovano i nema nikakvih defekata. :banana:

Evo mene kuci malo sam se igrao instalirao osnovne programe koje koristim i na telefonu.Nista od nedostataka koje je Emix naveo nisam primetio iako ih nisam ni trazio u prodavnici.U PC Practicu postoji spisak pa ako niste na njemu najverovatnije ne mozete kupiti tablet,placanje je na sve moguce nacine pa i cekovima bez kamate.
O tabletu ono sto sam uspeo za sat vremena da probam:sta god se pokrene istovremeno se i izvrsava,browser,you tube,igre,muzika,filmovi,instalacije...sve leti i sve je momentalno.Ekran je odlican,odziv perfektan,kucanje bez zamerke,Android JB u verziji 4.1.1 radi odlicno i izgleda mnogo dobro.Ja sam prezadovoljan sa ovim parcetom hardvera.Ako vas nesto posebno interesuje tu sam...

Evo probao sam slusalice,nisam imao neke vec od HTC telefona,zvuk je odlican bez ikakvog puckanja ili smetnji.Kada se pojaca preko pola vec je prilicno jak na maximumu vec ne moze da se slusa.

Evo probao sam slusalice,nisam imao neke vec od HTC telefona,zvuk je odlican bez ikakvog puckanja ili smetnji.Kada se pojaca preko pola vec je prilicno jak na maximumu vec ne moze da se slusa.

To, samo nastavi sa izvestavanjem! Imas li neki OTG Micro Usb da isprobas Usb Host Mod sa Media Importer-om?

На жалост немам отг кабал али набавићу га ускоро.МХ плејер неће да пусти звук у ДТС формату али ту Dice који завешава посао.Филмови у 720п изгледају перфектно и врло су гледљиви на овој дијагонали.

Ushiceni, kazem da je zapakovano u originalnom pakovanju, sarkazam uopste nije na mestu.

Mislim da si pobrkao sagovornika, ja sam upravo kritikovao sarkazam koji vam (vama koji ste kupili i preuzeli uredjaje) je upucen. Meni licno je drago zbog svih vas sto se ne bi zakljucilo iz komentara na koji se moj odgovor odnosi.

Poslednja izmena:
На жалост немам отг кабал али набавићу га ускоро.МХ плејер неће да пусти звук у ДТС формату али ту Dice који завешава посао.Филмови у 720п изгледају перфектно и врло су гледљиви на овој дијагонали.

Dal' si ubo pravi MX, ima ih raznih, cak i poseban za ArmV7 Neon? Ali ima tu i MVideo tj. Mobo, Dice, u pravu si. Prati i potrosnju bateriju ako si je napunio do kraja.

Mx je izbacio dts. Ja sam sačuvao predzadnju verziju koja ga podržava ali mi program uopšte ne radi na s3 otkako sam ubacio jb. Napiše, pogrešna verzija androida.
Kažeš da dice pušta dts. Jel ti ti neka bekapovana stara verzija ili ažurna sa marketa?

Poslednja izmena:
Jedno glupo blic pitanje: Da li na Nexus (tj. Android tablete generalno) mogu da zakacim klasican USB predajnik za bezicnog misa i tastaturu? Naravno preko onog OTG adaptera... kontam da moze kada mi radi na Linuxu i tako i tako, ali na PC-u :)

Jedno glupo blic pitanje: Da li na Nexus (tj. Android tablete generalno) mogu da zakacim klasican USB predajnik za bezicnog misa i tastaturu? Naravno preko onog OTG adaptera... kontam da moze kada mi radi na Linuxu i tako i tako, ali na PC-u :)

Mislim da moze, video sam na YT-u, treba ti Nexus Media Importer, radi i bez rutovanja.

Nazad
Vrh Dno