Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Mx je izbacio dts. Ja sam sačuvao predzadnju verziju koja ga podržava ali mi program uopšte ne radi na s3 otkako sam ubacio jb. Napiše, pogrešna verzija androida.
Kažeš da dice pušta dts. Jel ti ti neka bekapovana stara verzija ili ažurna sa marketa?

Da,Dice pusta dts ima na Marketu neka stara verzija pise da je old,i BS Player pusta dts tako da tu ima izbora.Stavio sam ga na punjac pa cemo od sutra da vidimo kako ce se baterija pokazati.Ima za sada jedna mana cisto vise estetske prirode,naime dugme za pojacavanje zvuka(klackalica)ispusta neki jeftin zvuk,nije da nesto puno smeta ali tako je.

Evo, i ja sam prošao kroz Emixovu checklistu i nema nikakvih problema.

Bela jeste malo "toplija" nego na Prestigio-u 5097 i njegovom iPad-ovskom IPS-u. Zasićenost boja je tu negde, mada sam prethodno gledao u Galaxy S2, pa mi sad sve deluje isprano. :)
Dobar je ekran, mada između dva gorepomenuta jednostavno ne uspeva da postigne wow faktor. :)

Evo probao sam slusalice,nisam imao neke vec od HTC telefona,zvuk je odlican bez ikakvog puckanja ili smetnji.Kada se pojaca preko pola vec je prilicno jak na maximumu vec ne moze da se slusa.

Ne preteruj. Znam da si uzbudjen ali kvalitet zvuka je blagi očaj takoreći.
Što se tiče poledjine, pre će se izgrebati ipad ili bilo koji drugi tablet jer nexus 7 ima gumirano-plastičnu vrstu materijala na tom delu. Veoma lepo leži, ne kliza iz ruku i ne grebe se. Inače za 2 sekunde se otvara i možeš da menjaš bukvalno sve. Ako nema flickering i ako ekran nema lufta uredjaj je perfektan a i ako ima može vrlo lako da se reši. Pozzz

veljadj kakva je situacija, daj još utisaka ako može! Ja rešio da otkažem slanje kurirskom službom i lično preuzmem...

Mislim da si pobrkao sagovornika, ja sam upravo kritikovao sarkazam koji vam (vama koji ste kupili i preuzeli uredjaje) je upucen. Meni licno je drago zbog svih vas sto se ne bi zakljucilo iz komentara na koji se moj odgovor odnosi.

Izvinjavam se, pogresno sam te shvatio onda. :)

Izvinjavam se, pogresno sam te shvatio onda. :)

U redu je, mene samo nerviraju ljudi koji kao da jedva cekaju da ispljunu neki zajedljivi komentar umesto da dele iskustva i pomazu, ukoliko mogu. Meni je svaki tablet koji sam kupio (sad imam cetvrti) bio najbolji u tom trenutku i jedva sam cekao da ga otpakujem i podelim iskustva na forumu sa drugima, tako da razumem vas sa novim Nexusima. No, ima nas raznih, odosmo sa teme.

Poslednja izmena:
je l' imate neku foru za narucivanje preko amazona ili narucujete preko nekog drugog shopa?

veljadj kakva je situacija, daj još utisaka ako može! Ja rešio da otkažem slanje kurirskom službom i lično preuzmem...

Nema nekih novih utisaka trebalo je i spavati.Baterija napunjena pa da vidimo koliko ce izgurati.Koga interesuje citanje knjiga Nexus7 je idealan za to,odlicno skalira strane i nema vise mucenja kao na telefonu sa redovima do pola i velikim prazninama izmedju pasusa.Evo"kupujem'' igru Horn pa ako nekog interesuje prenecu utiske.

Pozdrav,

Strani sajtovi tvrde da se uz nexus 7 dobija 25$ kredita na android marketu. Dali to vazi kod nas ?

Sporo ide kopiranje preko wifi tako da ce otg adapter biti neophodan.

hvala, pogledacu...

inace, pcpractic ce tek od utorka imati n7 u slobodnoj prodaji (za one koji nisu rezervisali) i to samo ako ostane (ne znam kako ne znaju da li ce da ostane, ali dobro). par radnji na svojim sajtovima ima na stanju n7, ali mi se uglavnom ne javljaju ili 'jos nije stigao, bice danas'...

hvala, pogledacu...

inace, pcpractic ce tek od utorka imati n7 u slobodnoj prodaji (za one koji nisu rezervisali) i to samo ako ostane (ne znam kako ne znaju da li ce da ostane, ali dobro). par radnji na svojim sajtovima ima na stanju n7, ali mi se uglavnom ne javljaju ili 'jos nije stigao, bice danas'...

Baci na PM koje radnje, ako te ne mrzi...

Od onih koji vec poseduju uredjaj da li se javlja mozda screen flickering?

Pa imate na netu ko ća ih imati u ponudi, koliko videh P**ractic, Em**, Wi*Wi*, Tehn**anija, Comt**de ...

Svi ga najaviili na sajtovima, biće verovatno dovoljna količina, ne verujem da će biti deficitaran kao ulje :)

Od onih koji vec poseduju uredjaj da li se javlja mozda screen flickering?

Ne treba previse brinuti o tim hardverskim problemima, iz dva razloga - prvo, imas garanciju, i drugo - to se desava na jako malom broju uredjaja, tako da su male sanse da ti zapadne bas takav felerican. U svakom slucaju, to nije razlog za odustajanje od kupovine, toga ima uvek i svuda, samo sto je ovde prenaglaseno zbog velike popularnosti Nexusa.

Kao i sto se desava na primer Apple-u, nijedan proizvod nije prosao bez nekih mana ali se to sve ispravi. To je normalno u masovnoj proizvodnji.

Pojavio se i Samsung Galaxy tab2 7.0 u PCP za iste pare.

Za ove koji su ga kupili, jel neko probao i kakav je utisak sa Skype-om?

Jel lepo radi, kako radi video i jel se OK čuje preko zvučnika?

Od kad sam prodao 5097 jer dobijam službeni tablet, žena sad negoduje da ona nema ni tablet ni laptop i da joj treba za Skype. Pošto joj je 5097 glomazan, mislim da je ovo fino i jeftino rešenje, ali mora Skype da radi lepo preko zvučnika, da se ne pati ko sa 5097 preko slušalica.

Poslednja izmena:
Verujem da ce nexus dosta da utice na cene 7-inca tableta jer stvarno dosta nudi za cenu.

Pa padaju ali Samsung je losiji po specifikacijama, slabiji procesor i grafika, manja rezolucija displeja, duplo manje memorije, nije IPS displej i nema Jelly Bean odmah. Prednost jedino SD slot i HDMI izlaz.
Nadam se da znate da Google/Asus daju Nexus skoro po nabavnoj ceni koliko kosta da se napravi.
Zvao danas PCP, danas ga salju, sutra kod mene :banana:

Mozda daju verziju od 8GB za ~proizvodnu cenu. Na verziji sa 16GB već solidno zaraðuju (drugi memorijski kontroler + mizerno jeftina memorija u veleprodaji).

A pojeftinjenja su neizbežna. Tu će najviše dobiti krajnji korisnici.

Mozda daju verziju od 8GB za ~proizvodnu cenu. Na verziji sa 16GB već solidno zaraðuju (drugi memorijski kontroler + mizerno jeftina memorija u veleprodaji).

A pojeftinjenja su neizbežna. Tu će najviše dobiti krajnji korisnici.

Zato se i ne prodaje model od 8GB u radnjama.

Vrh Dno