Šta je novo?

Huawei G300

Uz lg l7 na ics nisam nista dobio. Cak ni onaj vip wallpaper. Skroz go. Izgleda da sam imao srece sa lg. Jel da uninstall tih aplikacija?

Meni su fotografije uslikane danju na dobrom svetlu savršeno oštre, već kad počne da pada veče ili kad slikam unutra a lošije je osvetljenje fotke su mutnjikave tj. manje ili više strešene. Pretpostavljam da kamera ne može bolje, jednostavno je takva.
Sad sam sredjivao folder sa fotkama i one slikane danju na otvorenom su prilicno bolje od onih slikanih u zatvorenom prostoru ali nijedna nije kao ova sto si postavio.
Jel slikas u automatskom modu? Sad sam se malo igrao i koliko vidim najlosije fotke su u automatskom modu sto definitivno navodi na zakljucak da je softverski problem u pitanju.

Pitao sam već u drugoj temi ali kako deluje da je problem specifično vezan za ovaj model telefona postaviću i ovde pitanje. Dok sam bio na gingerbreadu kod upravljanja aplikacija sam imao Force stop, Uninstall, Clear data i Move to SD card ali od kako sam prešao na ICS više nemam opciju da prebacim aplikaciju na SD karticu. Da li je to normalno i ako nije u čemu je problem ?

Takodje sad kad sam rootovao telefon želeo bi ukloniti neke aplikacije poput google+ koje ne koristim, pa ako bi neko mogao reći gde se to vrši?

Poslednja izmena:
Ja sam na ICS i imam one opcije koje si gore naveo...

Meni jednostavno više nema opcije move to sd card. Jel u pitanju vip ili telenor telefon i da li je rootovan, odnosno na koji način si prešao na ics ?

Nakon što sam instalirao app2SD aplikaciju i pokušao da udjem u nju dobio sam sledeće "This device does not have a real primary external storage, or the primary external storage is emulated. Moving app to SD function may not be supported by this device."

Poslednja izmena:
možda nemaš "pravu" sd karticu, nego samo onu internu od 2gb. bocni neki micro sd, pa vidi.

ja i dalje čekam da mi neko navede koji je to OGROMAN bloatware koji telenor ubacuje u telefon? imam 111 meni koji koristim i neke dobre stvari whatever koje niti znam šta su niti me zanima, ignorišem. još nešto?

opasniji bloatware je facebook, twitter i ostale gluposti koje proizvođač dodaje, a ne telenor.

da čujem? možda na telefonu imate nešto što ja nemam?

Imam ubacenu karticu od 16gb i sistem je normalno prepoznaje.

imam sd karticu, telenor telefon, rutovan, zvanicni ics... Jednostavno kada odem u settings/apps imam opciju, za skoro svaku aplikaciju, copy to sd card ali pritom ostane nekih 1mb na telefonu...

Meni jednostavno više nema opcije move to sd card. Jel u pitanju vip ili telenor telefon i da li je rootovan, odnosno na koji način si prešao na ics ?

Nakon što sam instalirao app2SD aplikaciju i pokušao da udjem u nju dobio sam sledeće "This device does not have a real primary external storage, or the primary external storage is emulated. Moving app to SD function may not be supported by this device."

Idi u Podešavanja->Memorija->Podrazumevana lokacija i tu selektuj SD card, ja kad sam ovo uradio dobio sam opciju move to SD, kao što je bilo na GB

A ti ed_hunter, ne primećuješ reklame, 111 i razna Telenor obeležja i wallpapere ne svrstavaš u bloatware, a meni se čini da samo tražiš izgovor zato što nisi ROOT-ovao svoj telefon :d

Ne radi ni Rayman :-(

Idi u Podešavanja->Memorija->Podrazumevana lokacija i tu selektuj SD card, ja kad sam ovo uradio dobio sam opciju move to SD, kao što je bilo na GB

A ti ed_hunter, ne primećuješ reklame, 111 i razna Telenor obeležja i wallpapere ne svrstavaš u bloatware, a meni se čini da samo tražiš izgovor zato što nisi ROOT-ovao svoj telefon :d
111 menu koristim, to je pre potrebna stvar nego što je bloatware. reklame? koje reklame? ne da ih ne primećujem nego ih nemam. des ti vido telenor reklamu u telefonu? ono kad se pali? to je nešto što sam video dva puta u životu xD ne palim fon 9 puta dnevno. wallpaper? ne da nisam znao da imam telenor wallpaper nego nisam ni gledao koji sve wallpaper ima uopšte, imam defaultni wallpaper od go launcher.

stvarno bre, imamo skroz drugačije telefone.

vidiš čudi me da u bloatware nisi nabrojao facebook, twitter, google plus i ostala sr*nja. ne smeta ti što facebook app radi stalno i ako nemaš acc i nisi se nikad logovao, a smeta ti što ti piše telenor kad se pali fon i što imaš wallpaper koji nisam ni znao da postoji. ne razumem.

111 menu koristim, to je pre potrebna stvar nego što je bloatware. reklame? koje reklame? ne da ih ne primećujem nego ih nemam. des ti vido telenor reklamu u telefonu? ono kad se pali? to je nešto što sam video dva puta u životu xD ne palim fon 9 puta dnevno. wallpaper? ne da nisam znao da imam telenor wallpaper nego nisam ni gledao koji sve wallpaper ima uopšte, imam defaultni wallpaper od go launcher.

vidiš čudi me da u bloatware nisi nabrojao facebook, twitter, google plus i ostala sr*nja. ne smeta ti što facebook app radi stalno i ako nemaš acc i nisi se nikad logovao, a smeta ti što ti piše telenor kad se pali fon i što imaš wallpaper koji nisam ni znao da postoji. ne razumem.

Pričam o reklamama, koje izbacuju programi, kada nisu blokirane sa AddBlockerom, rasprava od par strana ranije. Naravno ako isključuješ prenos podata i wifi onda reklama nema, ali i ne vidim svrhu smart telefona.

To što ti koristiš 111, ne znači da nije bloatware, ja koristim FB, pa ga smatram bloatware-om, daleko od toga, ali mi samo objasni kako su to FB, Twitter i G-****** spadaju u bloatware operatera???

A to što ima G-******, naravno da ih ima, pa čiji je Android?!?!

Pa naravno, ja na mom imam ICS :d

Pa ubaci ICS sa huawei sajta, ne treba ti root i sve radi extra. Vidim da se neki žale na 3d, ali meni bez problema rade PES i Asphalt, koje sam jedino probao...

Ma ne bih da se zezam s tim, jer svi nešto kukaju kako ne rade 3d igre, pa ovo, pa ono... Nije mi toliko frka, ali kad lelenor može da najavi zvanični, valjda će i ovi smradovi uskoro...

Moras da napravis ext3 particiju na sd kartici. Mozes preko kompa ili preko cwm-a. Samo nezaboravi backup-ovati sve sa sd kartice pre nego sto krenes da je formiras.

Pričam o reklamama, koje izbacuju programi, kada nisu blokirane sa AddBlockerom, rasprava od par strana ranije. Naravno ako isključuješ prenos podata i wifi onda reklama nema, ali i ne vidim svrhu smart telefona.
Posto vidim da se vec vise puta provlaci prica o smislu smartfona ako se ne korsiti data i wifi prenos, mene zanima koji je smisao data i wifi prenosa ako se pretezno koristi za FB i YT? (Nista licno naravno ;))

Posto vidim da se vec vise puta provlaci prica o smislu smartfona ako se ne korsiti data i wifi prenos, mene zanima koji je smisao data i wifi prenosa ako se pretezno koristi za FB i YT? (Nista licno naravno ;))

A ko kaže da se pretežno koristi za FB i YT??? Meni je recimo mnogo važno da mailove dobijam odmah, da u svekom trenutku imam pristup netu, kao i da koristim Skype i Vibre...Za pozive i sms mi je sasvim dovoljna i nokia 6101, za igrice, FB i YT imam i komp (tako da zbog tih stvari nikad ne bih ni bacao pare na smart phone), ali kad ih već imam, s vremena na vreme ih i koristim.

Kao sto sam naglasio, stvarno nije licno, siguran sam da mnogi uzimaju smartfon upravo zbog FB i YT.
Dva glavna razloga sto sam uzeo smartfon su WiFi i GPS.
GPS govori sam za sebe, WiFi zbog Skype-a (da mogu da se cujem sa mojima kad sam u roamingu - radimo zajedno pa im zatrebam i volim da znam sta se u firmi desava) i povremene provere poslovnog mail-a (korisno je kad nisam kraj kompa, a ocekujem bitan i hitan odgovor).
Tu su i ostale prednosti poput pdfova (cenovnici, specifikacije i sl.) i naravno pretrage raznih stvari koje me u datom trenutku zanimaju.
Za kraj tu je cak i taj FB kad sam sa ekipom u gradu i zanima nas ima li svirka u nasem omiljenom kaficu (ili negde drugde).

meni je telefon uvek online, radi mi push mail i skype 24/7. jednostavno ne koristim programe koji imaju reklame, a opet ne shvatam kakve veze te reklame imaju sa bloatware-om operatera o kom ti trubiš? programi imaju reklame bez obzira na telenorov 111 menu. i ja sam vrlo jasno i glasno napisao da facebook, twitter i ostale gluposti spadaju u bloatware proizvođača, a ne operatera, a ti si gore potamneo kao da sam napisao da je to telenorov bloatware. dakle nemoj da pišeš besmislice, shvatiće te neko ozbiljno. i udostoji se da pročitaš post pre nego što kreneš da napadaš nekog, toliko bar očekujem na internet forumu.
opasniji bloatware je facebook, twitter i ostale gluposti koje proizvođač dodaje, a ne telenor.

zašto ja ovo uopšte i radim? zaista ne treba da te udostojim odgovora ako ti mene nisi udostojio da pročitaš ono što sam ja napisao. uostalom izuzetno si subjektivan: "ono što JA koristim a došlo je preinstalirano nije bloatware, a ono što JA ne koristim a došlo je preinstalirano jeste, bez obzira koliko veliki realan bloatware taj program bio za one koji ga ne koriste. apsolutno me ne interesuje šta drugi misle". ovo je dovoljan osnov da niko nikad ne uzme za ozbiljno ono što pišeš, jer na sebi ima pečat: subjektivno!

pokušaj da mi kažeš objektivno iz ugla čoveka koji ne koristi ni jednu od ove dve aplikacije: šta je veći bloatware 111 menu koji može da ti smrdi u launcheru i ne radi ništa dok ga ne pokreneš, ili facebook app koji je stalno aktivan bez obzira da li imaš acc ili ne.

Poslednja izmena:
O kakvim reklamama vi pricate ?? Niste culi za AdFree, AdAway ili LuckyPatcher ??

Moras da napravis ext3 particiju na sd kartici. Mozes preko kompa ili preko cwm-a. Samo nezaboravi backup-ovati sve sa sd kartice pre nego sto krenes da je formiras.

Forum nije radio pa nisam mogao da javim ranije da sam problem uspešno rešio postupkom koji je Bishop predložio pa nisam imao potrebe da probam ovu sa pravljenjem ext3 particije na kartici.

E sad primetio sam da ne mogu da da vratim telefon u usb mass storage mod nakon što sam bio odabrao da radi kao media device (MTP) a to mi predstavlja problem jer ponekad imam fajl veći od 4Gb koji bi želeo da ponesem na telefonu negde a u u tom slučaju pored toga što sporije kopira ne mogu ni formatirati karticu kao ntfs ili exfat. Da li sam prevideo tu opciju negde? Naravno da je android sistem u telefonu u stanju da radi sa ntfs ili exfat formatima ne bi se mnogo zamajavao oko toga ali koliko sam imao prilike da vidim nije bez nekih većih intervencija i kompajliranja kernela?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno