Šta je novo?

Huawei G300

Kako je prilikom ubacivanja nove micro SD kartice u telefon došlo do korupcije i ne prepoznavanja fajlova na internoj kartici odlučio sam da je vreme da se rootuje telefon kako bi se stavila najnovija verzija androida i iskoristile još neke druge mogućnosti poput market unlockera i ad blockera.
Da li ima neko sa telenor primerkom telefona da je prešao na ICS sačuvajući pritom backup originalnog rom-a zbog eventualne reklamacije telefona? Ako ima bio bi vrlo zahvalan kad bi postavio ovde, poslao na PM ili uputio na uputstvo kako da se odradi ceo proces.

Takodje od podataka bi backupovao sms poruke, koju aplikaciju koristite za to ?

Imaš uputstvo na 38. strani. ove teme

Imaš uputstvo na 38. strani. ove teme

Izvinjavam se stvarno, zaboravio sam da je bilo još krenuo uveliko da čeprkam po drugim forumima, stvarno neozbiljno sa moje strane pogotovo što je svega par postova ispod upustva moje pitanje u vezi futrola.

A kad smo već kod njih.

jel zna neko gde mogu da narucim masku za huawei G300?

Na kupujem prodajem ima sada prilično širok izbor futrola o kojim je većinom bilo reči u ovoj temi.

Da li ima neka apk za fotografije koja bi bar malo poboljsala kvalitet fotki? probao sam ProCapture, i ne vidim neku razliku...

I mene to zanima, ovako je skoro neupotrebljivo ako je bitno da se nesto vidi na fotki (neke oznake, tekst i sl.).

ja sam trazio da bih imao malo drugacije boje na lg i nisam nasao. u sustini sve imaju isti kolorit i kvalitet kao defaultna kamera (a ima ih 3), ako imas ics onda procapture ima jos neke zezalice, koje nemaju veze sa samim kvalitetom vec upotrebom fotoaprata.
dobrih camera nisam nesto nasao, samo onih programa tipa instagram i sl.

- procapture
- camerapro
- camera zoom FX

Ma djubre su sve, vec sam pisao davno! Nije mi jasno kako slike tako lepo izgledaju dok se gledaju, ali kada stisnem capture dobijem mutnije jedno 5x :( Realno ako budem menjao tel menjacu ga samo zbog kamere!!

Ja sam prvih par puta pomislio da mi ne drhti ruka ili da mrdnem tel kad stisnem capture (inace imam mirne ruke) ali sam se razuverio kad sam na vise mesta procitao slicne komentare.
Da me ne mrzi pisao bih direktno Huaweiu da se zalim :D

Meni su fotografije uslikane danju na dobrom svetlu savršeno oštre, već kad počne da pada veče ili kad slikam unutra a lošije je osvetljenje fotke su mutnjikave tj. manje ili više strešene. Pretpostavljam da kamera ne može bolje, jednostavno je takva.

Poslednja izmena:
Upravo tako...ili psaras ima neki drugi (bolji) senzor!!

Prvo je potrebno ukljuciti USB Debugging koja se nalazi u Settings - Applications - Development.
Povezi telefon na USB da bi se instalirali ADB driveri (uglavnom bi trebalo automatski da se instaliraju, ako se to ne desi, otvori MyComputer pa ces videti telefon medju drajvovima pa ga instaliraj sam)
Instaliraj Android SDK tools na racunar (snadji se, google je velika pomoc)
Proveri da li imas dosta slobodnog mesta na kartici - 1gb recimo

1. Root i CWM (Hajde da to nazovemo "Otkljucavanje sistemskih fajlova na uredjaju" i instaliranje ClockWorkManager)

- downloaduj ga sa linka (g300 5 .0.2.8_2)
- Ugasi telefon i izvadi bateriju (telefon nije na usb kablu), drzi tako 5s.
- Vrati bateriju u telefon, udji u bootloader režim (VOLUME DOWN + POWER, kada se telefon upali mozes da pustis POWER dugme ali volume down drzi nekih 10s za svaki slucaj), telefon će pokazati telenor logo i tu ce stati
- vrati telefon na USB kabl, i iz raspakovanog zipa pokrenuti fajl install-superrecovery-windows.bat
- Pojavice ti se cmd prompt prozor u kome ces videti informaciju o statusu ubacivanja roota i recovery-ja (verovatno ce se sve brzo odigrati da neces ni videti sta pise). ako se slucajno cmd prozor ne ugasi vec stoji otvoren i pise da ne moze da neadje telefon, onda je problem sa driverima tako da se vrati na korak za instalaciju drivera
- Ugasi telefon tako sto ces da izvadis bateriju
- Vrati bateriju i drzi dugme VOLUME UP i POWER, kada se telefon upali nastavi da drzis dugme nekih 10s (sve dok telefon ne udje u recovery rezim, prepoznaces ga jer lici na konzolu/cmd. navigacija kroz ovaj recoveru mod ide sa volume up/down i na home ili power dugme (nisam siguran kako bese) selektujes opcije)
- restartuj telefon (imas opciju reboot phone ili tako nesto u tom recovery-u)

2. CWM backup (potreban je za backup fabrickog roma)
- Ugasi telefon, upali telefon metodom POWER + VOLUME UP
- u recovery modu idi na opciju backup (backupuj sistem)
- restartuj telefon iz recovery menija
- prebaci taj backup na racunar i slobodno ga obrisi sa telefona

3. IMEI backup
- Instaliraj aplikaciju ToolBox5iromV1.0.4.2 (instalira se kao i svaka aplikacija, imas link, IMEIBackUp)
- startuj aplikaciju na telefonu i uradi IMEI backup
- sa kartice kopiraj na racunar folder 5irom i CUVAJ GA, mozda i na 2 mesta (verovatno ce trebati ukoliko se vracas na stari sistem, mada ces isto moci da uradis i iz ICS-a)

5. Backup-uj imenik i ostale stvari koje ti trebaju sa telefona

4. Instalacjia ROM-a:
- skini rom sa huawei sajta
- bilo bi dobro da formatiras sd karticu (nije obavezno)
- unzip folder dload na karticu (u tom folderu trebalo bi da imas update.app fajl)
- ugasi telefon, upali telefon tako sto ces da drzis VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER 3-4 sekunde
- instalacija krece

To je to...

Ako instalacija padne, ne zavrsi se, onda uradi sledece...

5. - Skini fajl "U8815 middle package" (imas link "U8815 middle package")
- update.app iz tog fajla stavi u dload folder kartice (obrisi prethodni upload.app)
- ugasi telefon, upali telefon tako sto ces da drzis VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER 3-4 sekunde
- instalacija krece
- kada se zavrsi obrisi upload.app iz dload foldera i ponovi korak 4.

6. Rootovanje ICS-a (ako neces, ne moras):
- skini sa linka unlockbootloader
- ukljuci USB debugging
- pokreni unlockbootloader/dugme root your phone
- prikljuci telefon, kada se operacija zavrsi unlockbootloader ce se ugasiti
- Pokrenite ponovo unlockbootloader.exe, i sad klikni na opciju unlock bootloader

http://www.4shared.com/file/NGGlLSpV...ootloader.html
http://www.4shared.com/zip/4HazLedV/...e_package.html
http://www.4shared.com/rar/hk6GXcfs/IMEI_BackUp.html
http://www.4shared.com/rar/y0JJcTv2/g300_5_028_2.html

Imam problem prilikom startovanja aplikacije i pokušaja IMEI backupa mi izbaci "You have not backed up IMEI, it started to back up? Backup time is longer, please be patient!" i ponudi opcije OK i Cancel i kad kliknem na OK izbaci mi "Backup fail, check your root privileges!" Probao sam da ponovim pod 1. napisano i on završi nešto završi u cmd prozoru i zatvori se, ne ostane da stoji ali opet mi se isto dešava kod pokušaja backupa IMEI-a.

Da li neko zna u čemu je problem ?

Poslednja izmena:
Naravno
U postu gore nije navedeno da je opisan root za telefon na gingerbread.
Pošto sigurno imaš ICS, moraš da skineš unlockbootloader i sa njime rutujes fon.
Isto moraš imati instalirane drivere za fon kada je nakacen na usb debugging mode, i isključen fast boot

Imam gingerbread ipak telenorov.Drajvere sam imao instalirane ali sam tek naknadno se setio da fast boot isključim. Medjutim nije ni tada uspešan bio backup IMEI-a. U medjuvremenu sam sad malo čačkao po netu i naišao na ovo http://loadbalancing.modaco.com/download.php?file=r1-g300-superrecovery.zip na modaco forumu i ponovi prvi korak sa time nakon čega sam uspeo backup IMEI koda ali me sad zanima da li je potrebno ponovo da radim backup roma ili će biti dovoljno prvi što sam uradio prilikom drugog koraka.

Takodje jel sam ovim što sam uradio sad nešto poremetio što se tiče potencijalnog budućeg vraćanja telenor roma i ostalog radi garancije ili ne? Pored formatiranja SD kartice u daljem opisu procesa(preko računara?) kako i da li je potrebno i poželjno uraditi i wipe telefona i njegove memorije ili će se to samo odraditi prilikom instaliranja ICS-a ?

E sad sam već na pola puta, jel to potvrdjena informacija i jel će doneti nešto novo u odnosu na rom koji sam u procesu stavljanja ? :)

Poslednja izmena:
Upravo tako...ili psaras ima neki drugi (bolji) senzor!!

Šta sad ovo znači ? :trust:

bAfth.jpg

Jel ovo nije savršeno oštro?

Odlepila baterija kod mene totalno. Napunim telefon do koske oko 11 uvece, drzim ga na stand-by, probudim se u 6 ujutro i vidim baterija 46%, wtf? Kasnije proverim opet stanje oko 11 prepodne, baterija 54%. Malo visim na netu, spusti se na 44%, ap posle pola sata se podigne na 52%. To je pocelo da se desava od juce iz cista mira.
Krivim aplikaciju Battery Repair. Mozda mi zbog nje trajala baterija duze nekoliko sati (ne mogu da potvrdim) ali posle 2-3 punjenja preko te app. sam izvalio da uopste vise ne pokazuje tacno %, pogotovo kada se spusti ispod 30%.
Imao neko slicna iskustva? Postoji li mogucnost da se izleci baterija?

koliko ja znam android a ne konkretno G300, moze se izvrsiti kalibracija baterije, odnosno citanja iste.

boot u Recovery > wipe battery statistics

Da ne piritsnem nesto sto ne treba pri bootovanju i za*ebem nesto, kako se ulazi u Recovery? *cough* :)

hvala!

edit:
evo guglao malo i nigde ne nadjoh kako da udjem u recovery za wipe battery stats, osim u CWM modu, koji ne postoji za G300 (gledao na zvanicnom sajtu).

???

Poslednja izmena:
Vrh Dno