Šta je novo?

Huawei G300

Ajde sad jedno detaljno upustvo na moj pm za rutovanje,cwm,dza bla bu,ime i sve ostale skracenice koje ne kapiram.telenorov tel je u pitanju i hocu ics. Wtf

Ajde sad ti malo idi na google pa se snađi... Toliko je linkova već kačeno, ali evo još jedan: http://www.modaco.com/forum/650-huawei-ascend-g300-g300modacocom/

Tu imaš sve što ti treba... da ne treba možda i da ti prevodimo na srpski? :d

Ništa nije strašno, samo treba lepo pročitati sve. Sva uputstva su napisana za laike, zato ima mnogo teksta, inače nije toliko komplikovano... I meni je ovo prvi android, pa sam video da nije nikakva nuklearna fizika...

Prvo je potrebno ukljuciti USB Debugging koja se nalazi u Settings - Applications - Development.
Povezi telefon na USB da bi se instalirali ADB driveri (uglavnom bi trebalo automatski da se instaliraju, ako se to ne desi, otvori MyComputer pa ces videti telefon medju drajvovima pa ga instaliraj sam)
Instaliraj Android SDK tools na racunar (snadji se, google je velika pomoc)
Proveri da li imas dosta slobodnog mesta na kartici - 1gb recimo

1. Root i CWM (Hajde da to nazovemo "Otkljucavanje sistemskih fajlova na uredjaju" i instaliranje ClockWorkManager)

- downloaduj ga sa linka (g300 5 .0.2.8_2)
- Ugasi telefon i izvadi bateriju (telefon nije na usb kablu), drzi tako 5s.
- Vrati bateriju u telefon, udji u bootloader režim (VOLUME DOWN + POWER, kada se telefon upali mozes da pustis POWER dugme ali volume down drzi nekih 10s za svaki slucaj), telefon će pokazati telenor logo i tu ce stati
- vrati telefon na USB kabl, i iz raspakovanog zipa pokrenuti fajl install-superrecovery-windows.bat
- Pojavice ti se cmd prompt prozor u kome ces videti informaciju o statusu ubacivanja roota i recovery-ja (verovatno ce se sve brzo odigrati da neces ni videti sta pise). ako se slucajno cmd prozor ne ugasi vec stoji otvoren i pise da ne moze da neadje telefon, onda je problem sa driverima tako da se vrati na korak za instalaciju drivera
- Ugasi telefon tako sto ces da izvadis bateriju
- Vrati bateriju i drzi dugme VOLUME UP i POWER, kada se telefon upali nastavi da drzis dugme nekih 10s (sve dok telefon ne udje u recovery rezim, prepoznaces ga jer lici na konzolu/cmd. navigacija kroz ovaj recoveru mod ide sa volume up/down i na home ili power dugme (nisam siguran kako bese) selektujes opcije)
- restartuj telefon (imas opciju reboot phone ili tako nesto u tom recovery-u)

2. CWM backup (potreban je za backup fabrickog roma)
- Ugasi telefon, upali telefon metodom POWER + VOLUME UP
- u recovery modu idi na opciju backup (backupuj sistem)
- restartuj telefon iz recovery menija
- prebaci taj backup na racunar i slobodno ga obrisi sa telefona

3. IMEI backup
- Instaliraj aplikaciju ToolBox5iromV1.0.4.2 (instalira se kao i svaka aplikacija, imas link, IMEIBackUp)
- startuj aplikaciju na telefonu i uradi IMEI backup
- sa kartice kopiraj na racunar folder 5irom i CUVAJ GA, mozda i na 2 mesta (verovatno ce trebati ukoliko se vracas na stari sistem, mada ces isto moci da uradis i iz ICS-a)

5. Backup-uj imenik i ostale stvari koje ti trebaju sa telefona

4. Instalacjia ROM-a:
- skini rom sa huawei sajta
- bilo bi dobro da formatiras sd karticu (nije obavezno)
- unzip folder dload na karticu (u tom folderu trebalo bi da imas update.app fajl)
- ugasi telefon, upali telefon tako sto ces da drzis VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER 3-4 sekunde
- instalacija krece

To je to...

Ako instalacija padne, ne zavrsi se, onda uradi sledece...

5. - Skini fajl "U8815 middle package" (imas link "U8815 middle package")
- update.app iz tog fajla stavi u dload folder kartice (obrisi prethodni upload.app)
- ugasi telefon, upali telefon tako sto ces da drzis VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER 3-4 sekunde
- instalacija krece
- kada se zavrsi obrisi upload.app iz dload foldera i ponovi korak 4.

6. Rootovanje ICS-a (ako neces, ne moras):
- skini sa linka unlockbootloader
- ukljuci USB debugging
- pokreni unlockbootloader/dugme root your phone
- prikljuci telefon, kada se operacija zavrsi unlockbootloader ce se ugasiti
- Pokrenite ponovo unlockbootloader.exe, i sad klikni na opciju unlock bootloader

http://www.4shared.com/file/NGGlLSpV/unlockbootloader.html
http://www.4shared.com/zip/4HazLedV/U8815_middle_package.html
http://www.4shared.com/rar/hk6GXcfs/IMEI_BackUp.html
http://www.4shared.com/rar/y0JJcTv2/g300_5_028_2.html

Imam pitanje oko mem kartica. Još nisam kupio dodatnu, imam samo ovu memoriju u fonu.

Ima li neke koju preporučujete? Tj. one klase, primeti li se to nešto u realnom korišćenju?

Poslednja izmena:
@ ed_hunter nije valjda da iskljucujes net? Čemu onda svrha svih servisa i push notifikacija?

@Novicki, pošto nećeš snimati u FullHD-u, ne treba ti bolje od class 4...

@bishop, reklame se skidaju kad skineš adfree program sa GP, udjes u program, on sredi hostfile i to je to... Naravno telefon mora da bude rutovan ;)

Da li neko ko ima VIP telefon, a uradio je update moze da proba ono sa 3d aplikacijama sto sam naveo par postova iznad.
Hvala unapred.

Ja sam primetio da mi virtua tennis secka kad je keš na internoj memoriji. Kad prebacim na sd i podesim android da koristi nju umesto interne onda radi glatko. Ovaj problem se provereno ne javlja na džindžeru pa pretpostavljam da je neki propust u ics-u.

Da li jos nekome secka mkv u 720?
Slika secka I zvuk kasni I secka. Kako vama radi?
Negde sam citao da to ne bi trebalo da bude problem na ovom mobu, samo treba brza memorijska kartica (klasa 4 ok?)

@2Saint vidi, probaću sve kad dođem kući večeras, sad sam u tazbini i jedva mi i 2g radi.

Što se tiče 720p materjala, koliko ja znam još ga niko nije glatko pokrenuo na g 300.

Moze li da se skida sa ovog 4shared bez da se skida onaj njihov dl manager...ili sam ja obnevideo od ove vrucine ili nema regular download?
Sto se 720p filmova tice,sumnjam da ce ikom da radi skroz tecno,al bas cu probati kad dodjem kuci pa javljam!
Lila meni licno ova zastita jako lose izgleda...od nazad je jos i super,ali od napred i sa strane ne volim kad onako izgleda plastika!
Ja cu jos da probam poslednju oficijelnu verziju 2.3.6 pre nego sto krenem na ics...definitivno mi duze traje bat i manje se greje tel sa istom nego na par custom romova sto sam probao!

Poslednja izmena:
Moze da se skida, ima regular dl samo moras da se registrujes a to se radi tako sto popunis mail i pass i toliko... nema nikakvog cimanja prevelikog... cak ne moras ni da verifikujes mail koliko mi se cini...

svima koji ste rešili da me spalite na lomači zato što gasim net, da odgovorim. to radim samo kad igram angry birds par puta mesečno dok čekam nekog ili nešto do 10 minuta. za toliko neću da umrem, a verujem ni vi. sve ostalo mi je bez reklama.

Ma nista, živo od 3d aplikacija ne može da se igra normalno..... Ili krešuju, a ili ne funkcioniše touchscreen kako treba (klikneš jednom a ono zaglavi komandu)

Na gingeru je sve radilo besorekorno...
Hvala na infou, a barem znam da nije do mog primerka fona....

Haha extra,kontam da tek sada ovi iz telenora i vipa nece da zure sa updateom,kontam da bi im masovno vracali telefone!!

Meni nece ni da pokrene Reckless Racing lite,odmah izbaci da rrl has stopped.

OK, jedno totalno ******sko pitanje.
Kupio sam novu karticu i ubacio je, telefon je odmah prepoznao i mountovao.

Međutim ja ne mogu da vidim/koristim iz telefona unutrašnju memoriju. Mogu da je vidim iz browsera koji ide uz GB ali na primer Total Commander je ne vidi. QuickPic je takođe ne vidi. Winamp npr. pušta muziku sa interne memorije, dok MXVideo ne pronalazi video fajlove koje ima u internoj memoriji.

Ovaj....Help?

I da dodam, kartica stoji u RAW fajl sistemu, dok je unutrašnja memorija u FAT32. Opet PC kada povežem sa USB-om uredno učitava obe.

Poslednja izmena:
Probaj restart fona...

U bilo kom file manageru ideš na file system root, pa na HWuser data i tu ti je interna. Ja koristim total commander, ali svi ga vide, interna kartica je samo smeštena u taj folder na fonu...

Koje tastature koristite? imate li neku preporuku? i zanima me nesto poput onog widgeta koji smo imalu na telenorov romu kada spustimo onu notification area-u sa vrha ekrana pa mozemo da ukljucujemo gmprs/wifi/gps i ostalo... ovde na ics ima nesto slicno ali nema gprs da se ukljuci i iskljuci...

i jos nesto... javlja mi se prob da ne mogu da update-ujem neku aplikaciju jer mi prijavljuje error insufficient space... a imam praznu karticu i 1.5gb na mobu...

Poslednja izmena:
Kako da vratim na 2.3.6? Ima li nesto kao ovo? Dakle samo da kopiram na karticu i da sam flesne?

Je l' na kraju valja ovaj zvanični ICS? Da se ne zezam bezveze, nego da samo rootujem fon i ćao...

Meni je super... Jedino za sada postoji taj problem sa nekim 3d igrama... To mora da se proveri o cemu se radi... Inace, ICS je na mene stvarno ostavio bolji utisak od GB... fluidiniji je, lepsi (to je relativno)... Ne znam sta vise da ti kazem...

Koje tastature koristite? imate li neku preporuku? i zanima me nesto poput onog widgeta koji smo imalu na telenorov romu kada spustimo onu notification area-u sa vrha ekrana pa mozemo da ukljucujemo gmprs/wifi/gps i ostalo... ovde na ics ima nesto slicno ali nema gprs da se ukljuci i iskljuci...

i jos nesto... javlja mi se prob da ne mogu da update-ujem neku aplikaciju jer mi prijavljuje error insufficient space... a imam praznu karticu i 1.5gb na mobu...

Imaš na 36. strani, poruka #708 - rešenje oko ovih prečica ;)

A što se tiče tastature, ja koristim TouchPal, navikao sam na nju i skroz mi je OK

Nazad
Vrh Dno