Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Imam 40 i neku, sve vratio. Rade ok, za sad nisam primetio da prave probleme.

Svi moji nalozi:
Gmail (koristim i G+ i GTalk)
E-mail nalog, jos jedan
FB
Viber

Baterija za sad na 69%, sat i 15min ekrana za 5.5h do sad. To je kul, ali dok ne iscedim svih 100 posto i ne vidim grafik, ne uskacem u zakljucke. :D

Flesovaces ti neki kernel vidim ja.... :) Tim tempom imaces ispod 4h screen i oko 15h std by sto je ispod stock mogucnosti. Ako koristis telefon istim tempom naravno... Vise koriscenja, gori rezultat.

U principu ako si vec krenuo u flesovanje, pocni odma da citas teme na xda o kernelima. Samim ROM-om tesko da ces nadmasiti stock po pitanju batt usage-a....

@Uros
Vec sam skinuo dva kernela za CM10, AnarkiaKernel.008, tj. Milestone verziju i leankernel, poslednju stable verziju, ali mi na temi rekose da i stock CM10 kernel ima dobar battery usage, i da definitivno probam njega prvo, pa tako i radim.

Videcemo, na stock ROMu sam bio zadovoljan baterijom, sem one neravnomerne potrosnje. Sve preko 3.5h s mojim tempom je kul, svestan da imam svasta aktivno. :)

@Djilke
Ma sta pricas, aktivan, i fino sam se dopisivao juce sa bmibmc-om... :p

Pa zato ti i tako kratko traje baterija :p

Ocito nisi probao Utcaka build PA ROM-a koji nema problema sa HWComposerom i fluidnoscu jer koriste drajvere koji su skinuti sa Note 2 :) Ako mi ne verujes, dodji do mene da se uveris sam.
Sto se HDMI i tako nekih stvari tice, to je tradeoff sa kojim ili zivis ili ne - ako ti je to od presudnog znacaja nikad neces staviti bilo sta sto nije Samsung ROM u osnovi i to je to :)

Jel to ovaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1865477 ??

@Djilke
Ti znas kol'ko meni sta traje... :D

Nego, prelazi na Nexus pa da se zajedno sigramo. :D

Čim mi kapne neke parice ;)

Stigli mi xperia smart tags. Htedoh da se igram više sa NFC-jem, ali ova xperia aplikacija ima samo bazične opcije. Moraću da potražim alternative kada budem imao vremena.

Nisu ti. Nisam imao gde da ih kupim, a i skupi su.
Uzeo sam xperia smart tags.
Dosta manje memorije imaju od tih Samsung, pa su zato i ograničene, ali kada živimo u ovakvoj zemlji da be mogu ni da kupim "delove" da ih sam napravim.

Poslednja izmena:
Ne mislim da lose utice na bateriju, nego da se baterija mnogo trosi kada se prikljuci flash memorija. Neko je to ovde vec pisao. Ja licno nisam probao.

Uf dobro je,ja sam vec mislio da moze baterija da se s**** nesto od toga,a za trosenje me bas briga u kamionu je punjac uvek dostupan,meni je bitno samo da iskopiram par filmova i odmah bi iskljucivao flash.
Hvala na objasnjenju.

Prvi bagic - zezao me Data prijem, restartovao fon i od onda je ok. Jednom se desilo i na stock-u, nadam se da je do mt:s-a...

Inace, jedan ogroman plus za CM10 - pojacan je zvucnik dosta. Nema potrebe za Volume+ i slicnim programima. Kvalitet zvuka u slusalici i dalje sjajan.

Idemo dalje, izvestavam za sve sto se desi. :)

Aj, baš bih mogao i ja da probam neki drugi rom. Svrbe me prsti, jer sam još na stock, a to se nije desilo odavno. :D

@tetsuo
Familiar feeling. :D

I mene strasno svrbe prsti, ali nikako da se odlucim. Do sada na svakom uredjaju koji sam posedovao, posle silnih flesovanja vracao sam se na stock i svaki put konstatovao da je stock ipak najbolji :beer: Mada, podrzavam sve koji eksperimentisu. Ja sam kupio Nexusa samo zato sto je pure google i na njemu sve radi kako treba out of box.

I mene strasno svrbe prsti, ali nikako da se odlucim. Do sada na svakom uredjaju koji sam posedovao, posle silnih flesovanja vracao sam se na stock i svaki put konstatovao da je stock ipak najbolji :beer: Mada, podrzavam sve koji eksperimentisu. Ja sam kupio Nexusa samo zato sto je pure google i na njemu sve radi kako treba out of box.
Upravo zbog toga nista ne diraj :)

Sutra dobijam Nexus kupio sam za 270e sa telenora beli 2 meseca star kao nov mislim da je ok cena.Sad me zanima sto se tice unlocka da li ima neki softwer za odkljucavanje ili bas mora preko unlock koda?

Evo i ja se sinoc nakon nekoliko mjeseci koristenja custom romova vratio na stock, svaka cast i AOKP-u, CM-u, CNA timu... ali najveci uzitak je sa stock romom, nisam cak ni root htio uraditi, jos evo i ovo veliko snizenje na marketu pa sam odlucio i da kupim par aplikacija. Trenutno Nova Launcher Prime samo 0.25$

Svaka cast ostalim telefonima,ali nakon visegodisnjeg koriscenja androida mogu da kazem da je nexus zakon telefon,zaista savrseno radi i ne mogu da mu nadjem zamerku za ova 2-3 dana koliko je kod mene.
Na stock romu sam i nemam nameru da ga menjam,jedino sam root uradio jer sam imao potrebu za tim.
A o otkljucavanju i flesovanju tek nemam reci,skines gnex toolkit i tu je sve,jedino da si corav pa da pogresis :)

Meni se sve vise cini da ostajem na CM10. :)

Baterija ISTA kao na stock-u, okacicu uskoro SS-ove da podrzim tu tvrdnju, i iako se i ovde mozda malo brze trosi kako se blizi kraju, nije da iscuri poslednjih 30ak posto kao na stock-u. Sem toga, malko brze se otvaraju pojedine aplikacije (Browser pokretanjem linka iz FB-a ili G+ app-a, i jos par) a sve ostalo radi kao na stock-u, dok naravno opcija za kastomizaciju ima tusta i tma. Bagove jos uvek ne vidim.

Overall - me happy. CM10 je mironiko approved. :D Za objasnjenje tog pojma pogledajte tj. prosearchujte thread o O2X-u. :D

Nista dok tetrapack ne overi :D

Jedno pitanje,da li mogu backupovani podaci iz TB da se vrate na gnex sa stock ROM-on.Ako moze plz help

Nisam otvorio novu temu, jer još nije zrelo za to, ali pošto o ovom nexusu nema šta da se priča jer sve radi kako treba, onda možemo malo i o ovome :)

Pojavile su se glasine, na nekoliko sajtova (kao navodno iz pouzdanih izvora), da će sledeći nexus biti predstavljen u narednih 30 dana, odnosno najverovatnije na pojavljivanju Endija Rubina na All things D (to je krajem oktobra).
Trenutno su u opticaju 3 fiktivna nexusa:
1. Samsung i9260, koji ima 8mpx kameru i A9 procesor klokovan na 1,5ghz, ekran iste dijagonale, čini mi se da su to jedina unapređenja.
2. Lg nexus G, koji će imati iste karakteristike (i veličinu ekrana) kao optimus G, quad core krait, adreno 320, 2 gb rama i ne znam za kameru da li ona verzija od 8 ili 13mpx.
3. HTC nexus 5, isti čip kao optimus G, 2 gb rama, kamera 12mpx, ali ekran 1080p (danas je Sharp, koji snabdeva HTC ekranima za neke telefone, najavio da kreće u masovnu proizvodnju 5 inča ekrana sa 1080p rezolucijom).

Koji od njih bi izabarli kada bi mogli da birate i šta je po vašem mišljenju najrealnije? Da li možda treba sačekati BlackBerry 10 (juče gledao kako radi UI, skroz je super)?

Ja bih izabrao HTC (odrekao bih se samoleda i ovako je počeo da me nervira mali brightness). Takođe, možda je moguće da će biti sva 3 telefona u prodaji, jer uz nexus 7 i nexus q, to bi bilo onih 5 najavljenih nexus uređaja ove godine (ili sam nešto zaboravio?).

Za branka, mogu da se vrate, ako si ih pre toga bekapovao i ako ti je sada stock rutovan.

Kako da root-ujem na stock?BTW pre ovoga imao desire I menjao ROM-ove nekada I dnevno, ali to us bili custom ROM-ovi.Kako ide Sa gnex-om Jel preko tool kits?

Mislim da ce sledeci Nexus biti quad core S4 ali na nizim klokovima od onog LG-a, 4,8'' displej, 8mpix kamera (da bi na taj nacin ipak distancirali Nexus od novih 12mpix modela, al kao da je to bitno), 2000-2500mAh baterija i to je to, al ce zato Android da klizi.

Kako da root-ujem na stock?BTW pre ovoga imao desire I menjao ROM-ove nekada I dnevno, ali to us bili custom ROM-ovi.Kako ide Sa gnex-om Jel preko tool kits?
Možeš ručno, možeš i preko toolkit-a, nađi ga na xda, ne možeš da omašiš i jako je jednostavan za korišćenje.
Mislim da ce sledeci Nexus biti quad core S4 ali na nizim klokovima od onog LG-a, 4,8'' displej, 8mpix kamera (da bi na taj nacin ipak distancirali Nexus od novih 12mpix modela, al kao da je to bitno), 2000-2500mAh baterija i to je to, al ce zato Android da klizi.
Ne sviđa mi se tvoje mišljenje :p

Ma imam JA tool kit,otkljucao sam boatloader Ali ovo ne znam kako da uradim.Hvala na odgovoru.

Nazad
Vrh Dno