Nisam otvorio novu temu, jer još nije zrelo za to, ali pošto o ovom nexusu nema šta da se priča jer sve radi kako treba, onda možemo malo i o ovome
Pojavile su se glasine, na nekoliko sajtova (kao navodno iz pouzdanih izvora), da će sledeći nexus biti predstavljen u narednih 30 dana, odnosno najverovatnije na pojavljivanju Endija Rubina na All things D (to je krajem oktobra).
Trenutno su u opticaju 3 fiktivna nexusa:
1. Samsung i9260, koji ima 8mpx kameru i A9 procesor klokovan na 1,5ghz, ekran iste dijagonale, čini mi se da su to jedina unapređenja.
2. Lg nexus G, koji će imati iste karakteristike (i veličinu ekrana) kao optimus G, quad core krait, adreno 320, 2 gb rama i ne znam za kameru da li ona verzija od 8 ili 13mpx.
3. HTC nexus 5, isti čip kao optimus G, 2 gb rama, kamera 12mpx, ali ekran 1080p (danas je Sharp, koji snabdeva HTC ekranima za neke telefone, najavio da kreće u masovnu proizvodnju 5 inča ekrana sa 1080p rezolucijom).
Koji od njih bi izabarli kada bi mogli da birate i šta je po vašem mišljenju najrealnije? Da li možda treba sačekati BlackBerry 10 (juče gledao kako radi UI, skroz je super)?
Ja bih izabrao HTC (odrekao bih se samoleda i ovako je počeo da me nervira mali brightness). Takođe, možda je moguće da će biti sva 3 telefona u prodaji, jer uz nexus 7 i nexus q, to bi bilo onih 5 najavljenih nexus uređaja ove godine (ili sam nešto zaboravio?).
Za branka, mogu da se vrate, ako si ih pre toga bekapovao i ako ti je sada stock rutovan.