Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ljudi,jel moze pomoc na brzinu.Da li se isplati da menjam moj htc one x star par meseci zakljucan na vip mrezu za novi galaxy nexus sim free,oba uredjaja imaju garanciju.
da li je neko imao ova dva telefona pa da ih uporedi iz prve ruke da ne listam celu temu,prilicno mi je hitno :)
Hvala unapred.

Realno se ne isplati. HOX je noviji i hardverski jači uređaj. Strpljivo ga prodaj pa kupi nexusa i ostaće ti sigurno nešto love za džeparac.

Ubija me sto je zakljucan za vip a ja imam mts karticu koja mi je aktivna dugo,tako da to i aosp android me privlace,i zeleo bih malo da probam amoled ekran,oduvek sam koristio lcd sto htc sto sony ericson.

Hardverski, Nexus je slabiji. Ako ti znaci bolja HOX kamera, brzi procesor i GPU i Sense, nema razloga da menjas HOX za Nexus. Ako volis AOSP tj. cist Android, bez ikakvih Sensova, TW-ova i ostalih budalastina, zelis da ti telefon ima duzi zivotni ciklus od 1 verzije softvera, onda je Nexus jako dobar izbor.

Realno - ja ne bih menjao HOX za Nexus.

Uze li ti na kraju Nexus?

Kako ti se cini posle onog cudovista? :)

Uf.... kao igrackica. Note konstrukciono deluje kao daleko ozbiljniji uredjaj, 5.5" ipak ima gomilu prednosti nad majusnim 4.65" Nexusovim ekranom kojem fali jos pola inca zbog soft dugmica. Upotrebljivost za mail/browsing je drasticno manja ali navikavam se.

Uf.... kao igrackica. Note konstrukciono deluje kao daleko ozbiljniji uredjaj, 5.5" ipak ima gomilu prednosti nad majusnim 4.65" Nexusovim ekranom kojem fali jos pola inca zbog soft dugmica. Upotrebljivost za mail/browsing je drasticno manja ali navikavam se.

*5.3 ;)

"majusnim 4.65" Nemoj da te cuje neko iz Apple sekte, 4" je dovoljno za sve... :)

I ja sam mislio da One X ima bolju kameru od Nexusa, u stvari prilicno je hvaljena kamera u One S... A u Ease of use and speed, Nexus je poslednji, zar je brze od Nexusa merljivo... Volim Sljamsung ali sta cekaju sa dodavanjem posebnog tastera za kameru...

Drugari zamenio sam htc za nexus.Mogu reci da sam poprilicno zadovoljan.
Ekran jeste manji zbog soft dugmica ali je sasvim pristojan,amoled mi se svidja,boje su lepe na njemu.
I da,aosp mi se najvise svidja,htc deluje kao baba sa sense ui pored nexusa iako ima quad koji ja realno nemam gde jos uvek da iskoristim.

AOSP je zakon.Ja sam prezadovoljan za sada uopste mi ne fali s3.Manji ekran ja i ne primecujem taman mi je a telefon zbog materjala mnogo lepse lezi u ruci nije klizav uposte.

Poslednja izmena:
"majusnim 4.65" Nemoj da te cuje neko iz Apple sekte, 4" je dovoljno za sve... :)

I ja sam mislio da One X ima bolju kameru od Nexusa, u stvari prilicno je hvaljena kamera u One S... A u Ease of use and speed, Nexus je poslednji, zar je brze od Nexusa merljivo... Volim Sljamsung ali sta cekaju sa dodavanjem posebnog tastera za kameru...

Jedna velicina ne odgovara svima :) u moju shaku mogu komotno da se stave 3 iPhone-a, zato mi Note i najvise dimenziono odgovara.

iako ima quad koji ja realno nemam gde jos uvek da iskoristim.

Ja mislim da veliki broj ljudi ne moze da iskoristi quad trenutno na mobilnom, tj da nemaju potrebu osim za kur....e u sintetici ;) Pa cpu na Nexusu je na 1,2Ghz a telefon bolje radi od quad core modela.

Zato je Nexus best buy i moze opusteno da se koristi jos 1 godinu bar, hw je dovoljno jak, ekran odlican, jedino ce gpu vremenom da bude sve slabiji ali sta sad.

Kolika li je realna dijagonala kod Nexusa kada se dobije prostor koji zauzimaju kapacitivni tasteri? :)

Pa 720p. Kad gledas video recimo,tasteri "nestaju" i video se prikazuje na citavom ekranu. E sad, ne znam tacno koliko piksela zauzimaju, cifra 114 mi je u glavi nesto ali nisam siguran.

Ma znam za to ali ovako pri kretanju kroz meni kada su aktivni ti tasteri, neko kaze da je preostali prostor od 4,1-4,4'' pa reko da proverim.

E pa sad, koliko je incha aktivno ne znam, oduzmi od 1280 tih 115pix i to pretvori u inche ako posmatras portrait mod telefona.

Ja sam imao Hox i uzeo Gnex umesto S3 kojeg sam hteo. Nisam se pokajao ni malo. Sto si tice kamere ona je presudila da prodam HoX jer je ocajna... po mom misljenju tri puta gora od nexusove. Inace HOX je odlican uredjaj sem kamere i prelivanja boja na krajevima pri malo jacem pritisku sto mi nije toliko smetalo.

AOSP je zakon.Ja sam prezadovoljan za sada uopste mi ne fali s3.Manji ekran ja i ne primecujem taman mi je a telefon zbog materjala mnogo lepse lezi u ruci nije klizav uposte.
Mozes li molim te reci osjeti li se da je S3 jaci hardwerski od Nexusa, tu ne mislim na kameru nego na processor i ram, jel brzi pri koristenju aplikacija, listanju stranica i widgeta...

Evo da ti ja odgovorim.Nikakva razlika se ne oseti.Jedino gde ces primetiti razliku su neke ludilo 3d hd igre i to je sve.A ovako nexus ubija koliko je brz sa aosp androidom.Ja ne smatram da sam se zeznuo sto sam hox menjao za nexus.

Ne da se ne oseti nego nexus radi samo tako na JB, samo klizi.Za dva dana ni jednom mi nije iscrtavao vidzete i ikone kad izedjem iz opere ili neke aplikacije koja zauzme puno rama sto je na s3 bila radovna pojava.Jos jednom ja sam sa nexusom prezadovoljan.Imam osecaj da ima duplo jaci procesor od s3.Igrice ne igram tako da za to ne znam.Jedino sto je bolje na s3 je splanner izgleda lepse i preglednije.

Prvi utisak: CM10 leti.

Opsirnije sutra.

Prvi utisak: CM10 leti.

Opsirnije sutra.

Uvek je tako. Sutra očekujem a lots of bugs. Hvala bogu da sam se otkačio CM shita. To je gotovo pa isto kao šljamsjng touchwiz. Večno ne dovršeni projekat. Stable verzija izađe jednom godišnje i samo se tako zove a pritom ima sve bagove iz prethodnig noćnog izdanja. Prvi put u životu imam stock ne root rom i da sam zadovoljan. CM je bio nužno zlo koje sada tako nepotrebno... :beer:

***, zao mi je sto si imao takvo iskustvo, ali licno sam i na O2X stalno koristio CM7, i bio jako zadovoljan, a evo i sad nemam primedbi na CM10 a ne pustam telefon iz ruku otkako ga flashovah. :D

Pritom, svi hvale nightly-je za Gnex na temi na XDA kako su stabilni i fluidni. Da nije toga, ne bih ni nabacio ovaj ROM.

I dalje imam utisak da mi je fon brzi sa CM10+Trebuchet launcherom, nego sa stock 4.1.1+Apex launcherom. Pritom, pre svega mislim na opsti odziv: i na stocku je sve radilo glatko, nije bilo stuckanja, ali se desavalo da pojedine radnje (otvaranje aplikacija, tipa kad pokrenem Chrome iz FB-a kliknuvsi na neki link) idu buttery-smooth, ali ne bas instantno. E - sad lete. Zaista se primeti malo razlike.

Pored toga, kastomizacije taman - lockscreen, notification drawer toggles, navigation bar soft buttons, power button menu - svasta se moze editovati, bez ijednog widgeta, a to volem.

Videcemo kako ce se baterija ponasati. Za sad za 10h imam jos 27% baterije sa nepunih 2h ekrana. Nije sjajno ali tek je prvi ciklus punjenja, plus nisam ni krenuo od sto (prvo sam ga flashovao) - videcemo posle 3, 4 ciklusa. Samo da se ravnomerno trosi, slobodno nek traje kao stock, ali bez onih drainova u poslednjih 30ak odsto.

Jos neko pitanje? :)

I dalje imam utisak da mi je fon brzi sa CM10+Trebuchet launcherom, nego sa stock 4.1.1+Apex launcherom. Pritom, pre svega mislim na opsti odziv: i na stocku je sve radilo glatko, nije bilo stuckanja, ali se desavalo da pojedine radnje (otvaranje aplikacija, tipa kad pokrenem Chrome iz FB-a kliknuvsi na neki link) idu buttery-smooth, ali ne bas instantno. E - sad lete. Zaista se primeti malo razlike.

mozda je Apex launcher bio krivac ;)

Nazad
Vrh Dno