Šta je novo?

LG Optimus 3D

Obriso sam onu datoteku, jet mi je telefon rootovan, dok ga nisam ugasio i dalje je stajao njegov nalog, s tim sto se nije pojavljivao u cosku trougao. Kad sam ga ugasio i upalio malo kasnije, jer mi wifi zablokiro, svi nalozi su bili obrisani, tako da vam svima hvala na pomoci.

Pozdrav drugari , evo me vratih se sa odmora pa da vifim sta ima novo , kakve su vesti za ICS updejt , vidim da su na XDA skinuli tu temu.

Vesti su da nema vesti, LG jos nista nije rekao a ljudi pricaju kako je datum opet pomeren i to na pocetak ili sredinu oktobra al sa LG-ijem sto nista nije sigurno tako da nam preostaje jedino da cekamo..

Pozdrav drugari , evo me vratih se sa odmora pa da vifim sta ima novo , kakve su vesti za ICS updejt , vidim da su na XDA skinuli tu temu.

Kao sto Masinac kaze, nema nista novo tako da ne brines. Nista specijalno nisi propustio...Visim na xda po ceo dan kao neki ludak sve ocekujuci neke vesti. Gledam forume kad sam kod kuce, gledam kad sam na poslu, gledam dok sam u pokretu... I jedina misao koja mi se sve vise mota po glavi je da menjam telefon... :wall:

Kao sto Masinac kaze, nema nista novo tako da ne brines. Nista specijalno nisi propustio...Visim na xda po ceo dan kao neki ludak sve ocekujuci neke vesti. Gledam forume kad sam kod kuce, gledam kad sam na poslu, gledam dok sam u pokretu... I jedina misao koja mi se sve vise mota po glavi je da menjam telefon... :wall:

Ista stvar i kod mene, samo me finansije malo zezaju :/

Ja se zenim odprilike za mesec dana. Predpostavljam da ce tad pasti i neka dobra kinta od rodbine i prijatelja... A vec sam bacio oko na neke nove modele. Jedino sto je sigurno, ubice me zena kad sazna sta smeram... :smack: Hahahahahaha...

Hehe dobro si ti to isplanirao :D nek ti je sa srecom i da te zena ne ubije :D

Ja se zenim odprilike za mesec dana. Predpostavljam da ce tad pasti i neka dobra kinta od rodbine i prijatelja... A vec sam bacio oko na neke nove modele. Jedino sto je sigurno, ubice me zena kad sazna sta smeram... :smack: Hahahahahaha...

Bitno je da se ti nama lepo ozenis a onda ce vec pasti novi fon. Lg je dosadio i bogu i narodu sa svojim lazima. Razmisljam i ja takodje o novom fonu Nexsusu ili Motoroli Razzer .Svidja mi Motorola otkad ju je Google kupio !

Motorola Razr mi se na slikama nije svidjala, al kad sam je video uzivo odlepio sam, prelep telefon! samo tesko se nalazi kod nas, Nexus je vise rasprostranjen ... btw Motorola je najavila da ce celu (skoro) Rarz liniju da updatuje na JB tako da je Razr odlicna kupovina ako uspes na nadjes neki..

Nedavno je otkriven sigurnosni propust na dosta Android telefona, a ranjiv je i Optimus 3D. Svodi se na to da je moguće izvršiti USSD kodove iz web browser-a bez prethodne potvrde korisnika, url je ovog tipa tel:*%2306%23 , što je zapravo *#06# samo što je url encoded. Ovaj kod je bezazlen i pokazuje IMEI broj telefona, ali može biti bilo koji drugi, recimo za brisanje, reset i slično. Samsung je već objavio zakrpu za svoje telefone, valjda će i LG. :d

Više detalja možete pročitati ovde: http://dylanreeve.posterous.com/remote-ussd-attack , ili isprobati ranjivost na telefonu odlaskom na: http://dylanreeve.com/phone.php . Ne brinite, pokreće se samo *#06#

Heh Izbacice i LG zakrpu... sledece godine u ovo vreme. Mozda.

Hehe dobro si ti to isplanirao :D nek ti je sa srecom i da te zena ne ubije :D

Hehehehe...Nadam se da nece.U svakom slucaju hvala... cheers

Bitno je da se ti nama lepo ozenis a onda ce vec pasti novi fon. Lg je dosadio i bogu i narodu sa svojim lazima. Razmisljam i ja takodje o novom fonu Nexsusu ili Motoroli Razzer .Svidja mi Motorola otkad ju je Google kupio !

Hvala,da resim ja prvo ovo bitnije pitanje pa cu se lako resiti LG-ja... :smash: Lepa je Motorola. Imao sam prilike da je isprobam. O izgledu da ne pricam,kvalitetno odradjen telefon. Posebo mi se svidjaju karbonska ledja. U klasi je sa SGS II ali dosta kvalitetnije uradjen,barem po mom nekom misljenju. Samo mi je i Motorola malo sumnjiva po pitanju tih apdejtova iako je kupio Google. Ne znam sta se desavalo u poslednje vreme ali koliko sam ranije citao i taj telefon je imao poneki bug tu i tamo. Posebno su se zalili na kameru. Ne bih imao snage da se borim opet sa tako nekim glupostima. Ako bi se odlucio npr. za Motorolu ipak bi to bila Motorola Razr MAXX sa svojom baterijom od 3300mAh.To se zove baterija... ,)

Nexus,tu i tamo...Nije mi bas toliko privlacan (mozda zbog izgleda samo) ali dobro znamo da se za Nexus familiju razvijala i jos uvek razvija gomila romova. Imam utisak da ce taj telefon da gura lepo i sve buduce verzije Android operativnog sistema bas iz tog razloga sto je toliko privlacan za developere. Svakako,moze doci u obzir,kako zbog karakteristika tako i zbog cene... :)

Sta se sa nasim LG-jem desava nikako mi ne ide u glavu. Ovako dobar komad hardvera, a takav bezobrazluk prema korisnicima... :mad:

Poslednja izmena:
Malo da razbijemo apatiju u ovim teskim danima :).

Koju bi ste mi foliju preporucili, vidim da ima raznih vrsta. Meni je pala za oko ona anti-glare.

I futrola, ja sam za Desire imao onu silikonsku (meksu) koja skroz obavija telefon pa fon lici na crnu ciglu. Ne znam da li je ima i za LG O3D..

Foliju koju god nadjes i koja ti se svidja. Nema neke veze.

A silikonskih zastita ima. Ja imam neku jeftinu TPU case. Ali je bolja od ovih malo skupljih. Samo sto cini telefon malo glomaznijim.

Malo da razbijemo apatiju u ovim teskim danima :).

Koju bi ste mi foliju preporucili, vidim da ima raznih vrsta. Meni je pala za oko ona anti-glare.

I futrola, ja sam za Desire imao onu silikonsku (meksu) koja skroz obavija telefon pa fon lici na crnu ciglu. Ne znam da li je ima i za LG O3D..

Sto kaze Corvus Corax folija koja god da je, tu je samo da vrsi svoju funkciju. Nisu neke bitne razlike. Ja imam obicnu prozirnu. Bitno je samo lepo je zalepiti da ne ostanu baloncici...
A sto se futrole tice imas za njega od 400 din. do 30-40e u stranim online prodavnicama. Ja licno koristim ovu sa slike i prezadovoljan sam. Stiti lepo i dobro lezi na telefonu...

Otvorio sam temu na xda forumu jos pre par dana u vezi futrola za LG P920. Mozete pogledati na linku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1884619
Trenutno sam dodao samo par koje mislim da su najbolje ali dodacu jos neke slike kad uhvatim malo vremena. Steta samo sto proizvodjaci opreme nisu toliko zainteresovani za nas O3D kao npr. za SGS II... ,)

Prilozi

• LG Teracell.jpg
    LG Teracell.jpg
    24 KB · Pregleda: 54
Hvala na brzim i konkretnim odgovorima. :)

I jos jedno pitanje, pretpostavljam da vec imate iskustva. Imam hinrox 2050mAh bateriju, vredi li nesto, da li stvarno ima kapacitet 2050mAh ili je samo kineska podvala? Da li da je ubacim i kalibrisem ili da se ne cimam sa time??

Hvala na brzim i konkretnim odgovorima. :)

I jos jedno pitanje, pretpostavljam da vec imate iskustva. Imam hinrox 2050mAh bateriju, vredi li nesto, da li stvarno ima kapacitet 2050mAh ili je samo kineska podvala? Da li da je ubacim i kalibrisem ili da se ne cimam sa time??

Nisam imao prilike da je isprobam,a hteo sam da je kupim kada se pojavila jer mi je bila primamljiva ponuda prvenstveno zbog cene. Neko kaze da je dobra i da traje duze, neko da je istog kapaciteta kao i ova originalna tako da se ne isplati kupovati... Ne znam sta bih ti preporucio. Mozes da je probas,ali nema potrebe nista da kalibrises. To se ne radi sa ovim novim baterijama jer su one same po sebi vec kalibrisane...
Imas jedan snimak na YouTube koji je postavio nas covek. Mozda ce ti on pojasniti to sto te interesuje,a imas i korisne komentare ispod videa: http://www.youtube.com/watch?v=sJf04SnwmWM

Napravio sam kratak test performansi baterija. Na telefonu imam -ThiaiZO3D v2.8 GB 2.3.5- ROM .

Pustao sam seriju preko BSPlayer-a od 21 min.

Originalna baterija od 1540mAh je za to vreme pala sa 100% na 90% - dakle 10% je potroseno

Hinrox 2050mAh sa 100% na 85% - 15% potrosnja
Hinrox nije kalibrisan, nije ni brisan history od prethodne baterije, samo je ubacena i testirana.

Gledam koja je pustos na nasem forumu na XDA tuga. Sve vise ljudi prodaje Optimus 3d i beze od LG-ja.

Gledam koja je pustos na nasem forumu na XDA tuga. Sve vise ljudi prodaje Optimus 3d i beze od LG-ja.

A ovi koji su ostali su toliko ogorceni da je to strasno,doduse medju njima sam :/ ...i svi se nadamo tom ICS koji izgleda nikad nece stici :/

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, kao i vecina vas sa nestrpljenjem cekam dolazak ICS-a na nase O3D. I meni je muka, ali sam gledajuci mobilni svet zakljucio da se neisplati prodati nas telefon i kupiti neki u tom rangu sa ics-om. Treba dodati solidnu sumicu novca za to planinarenje. Ipak vredi jos pricekati, a kad dodje ics bice O3D full, koliko sam mogo procitati na netu, ako se nevaram, za njega se prave najvece ispravke, tako da me bas zanima sta ce ispasti, dal sam subjektiavan, ali mi samsung galaxi II kad drzim u ruci, u odnosu na nas telefon deluje jeftinije, tako da mi ga zao prodati.

Heh znam to sve i verujem mi da nije tolika razlika u ceni vec bih se ja ovog mog resio al ovako ne mogu :/ ...nadam se samo da ce LG ipak odrzati obecanje i izbaciti ICS pa da nam Ricardo konacno skuva CM10 :D

U pravu ste treba dodati od 70 do 120 evra za neki telefon u rangu O3D , koliko se LG glupira nemam reci .Zbog njihove neozbiljnosti cena O3D je manja nego što bi trebala da bude. Sad je i loš trenutak za zamenu jer za novu godinu stuzu novi Nexsusi pa to vredi sacekati.. Cak i LG pravi Nexsusa e to ce vredeti kupiti neka stave odlican hardver ko do sad a posto nece imati nikakve veze sa updejtima to ce biti milina :)

Ja sam nesto googlao, a dali je neko uspeo da procita detaljno sta sve tacno donosi sa sobom ics na o3d, ako ima i neki link

lol Pa donosi sve sto donosi ICS u odnosu na GB. A od LG-a nema ni traga ni glasa, a kamo li da objave changelog. Pitanje je hoce li uopste biti ICS-a.

Ima u General sekciji na O2X podforumu na XDA tema o tome sta ICS i UI3.0 sve donose kao promene na O2X, O3D i Black modelu. Lista je poduza i ako se sve obistini, bice da je vredelo cekati.

Nedavno je otkriven sigurnosni propust na dosta Android telefona, a ranjiv je i Optimus 3D. Svodi se na to da je moguće izvršiti USSD kodove iz web browser-a bez prethodne potvrde korisnika, url je ovog tipa tel:*%2306%23 , što je zapravo *#06# samo što je url encoded. Ovaj kod je bezazlen i pokazuje IMEI broj telefona, ali može biti bilo koji drugi, recimo za brisanje, reset i slično. Samsung je već objavio zakrpu za svoje telefone, valjda će i LG. :d

Više detalja možete pročitati ovde: http://dylanreeve.posterous.com/remote-ussd-attack , ili isprobati ranjivost na telefonu odlaskom na: http://dylanreeve.com/phone.php . Ne brinite, pokreće se samo *#06#

Avast je upravo izbacio update za svoj program "avast! Mobile Security" koji pokriva ovaj sigurnosni propust...Ko koristi Avastov anti-virus od sada je siguran... :)

Moze li mala pomoc? Zelim da sredim telefon za famozni ICS (kad stigne) :)

Interesuje me kako da unroot-ujem svoj telefon? Kupio sam ga rutovanog tako da nisam upoznat sa procesom ni sa kojim programom je radjeno.

Koji program da koristim (svejedno?)? Pretpostavljam da trebam da ga samo unroot-ujem pa da flash-ujem (eventualno ICS)

Nazad
Vrh Dno