Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не. Ниси ме разумео,ти се спусти на висину очију а звер (или дете) нека гледа где хоће.

Jedno glupo pitanje. 😀 Jel ovo vazi i za portrete ljudi? Znam da ima neko pravilo gde treba da je visina aparata kad slikas samo glavu, pa torzo i celog coveka, ali ne znam gde treba ad bude aparat u ovim slucajevima.

:Klanjanje , i sopt i pesma...

+1 Odlicno!

dsc0196-medium.jpg

Не. Ниси ме разумео,ти се спусти на висину очију а звер (или дете) нека гледа где хоће.
Ma znam, ali znaš i sam kako je teško navatati životinju da miruje, a o deci da ne govorim. Slažem se ja sa tobom, trebao sam joj biti bliži bar za 50 cm, samim tim i niže, ubeđen sam da bi tad bilo drugačije ali da sam se pomako samo malo i ona bi, zato sam prihvatio ono što mi je pružila i pokušao sam da izvučem maksimum.

@Ati
Lepo je ali možeš ti to i bolje. 😉

Poslednja izmena:
Posto sam u ovoj temi kacio shotove iz spota koji sam radio, evo ga sada ceo spot 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA

Snimano Canonom 7D i punim gepekom opreme 🙂

Jedan od boljih domacih spotova, posle duugo vremena. Svaka cast drajveru. 🙂
Pesma kao pesma.. pa dobro, za nase uslove opet osvezenje i mislim da jos od X-Centra nisam cuo nista slicno (a X Centar je trajao mozda od 2003-2004 :d)
Ramirez je cale 🙂

Rammstein smek 🙂 Tj tako izgledaju.

Što bi ATI reko, uvek može bolje. Slikao sam stojećki, iz ruke tj. bez postolja.

fontana1.jpg

***. ATI, kod tebe pozadina suviše bela, a kod mene crna.

Poslednja izmena:
novi Jonas Åkerlund 🙂 ... onaj deo kad menja kanale na tv-u (2:52) je mogao bolje biti odradjen, sve ostalo je za pohvalu🙂

Slazem se za taj deo, nisam ni ja zadovoljan, klijent :d je trazio tako pa je moralo 🙂

@hsv.stoned, jeste, Rammstein je bio uzor za styling 🙂

A reziser, DP i montaza sam ja 🙂 U principu sam zadovoljan spotom, ali su mi jasni svi propusti i izasao sam iz toga sa gomilom iskustva, pogotovo sto sam tek poceo to da radim.

Poslednja izmena:
Nisam potpuno zadovoljan, isuviše mi je pozadina blur. Moram još da vežbam.
driver
Evo tek sad gledam spot, kuda bre majune, odlično je!

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ja sam ga gurno na F32 i dok sam video rezultate slične ATIju ja sam roko ali ono što tek sad vidim je blur + ili tamno ili previše svetlo.

fontana32jpg3jpg4.jpg

edit
stavio sam objektiv na F32 jer je fontana bila pod slabim pritiskom, gurala je vodu sa jedno 70% snage, a ostatak mlazova se kretao pod inercijom potiska, pa je samim tim voda lagano padala i svaki manji F slika fontane bi bila prirodnija i zbog toga sam guro F32. Da je mlaz bio jači, samim tim i belji, verujem da bi stvar završio i sa manjim F brojem.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Haha, najjachi je ovaj sa 1/10 i f32, to ko Monti Pajton kad bi pravili epizodu o fotografiji 🙂🙂

driveru
Mislim da sam pojasnijo u čemu je sve bio problem, nisam postovao zato što sam ponosan, već da bi mi dali savet.
Odakle ti samo izvire tolika podrugljivost ili možda misliš da smo svi ovde takođe gomila majmuna pa smatraš da je najnormalnije biti podrugljiv? ,)
Da ponovim, tražim savet i fotke su loš primer.

Poslednja izmena:
A sto me procitas malo na netu, kako se eto prave fotke fontana ili vode uopste, pa onda izadjes napolje da primenis to, nego prvo okacis, pa ocekujes da ce svi da ti kazu, jaoooj pa ne, ne, ne, nisi trebao tako ... Sigurno si u necemu jako dobar, pa sad zamisli u tvoje drustvo ulece neko i krene da smara, pa mu jednom kazes, pa drugi put, i treci put naravno da ce neko da se smeje. Ne treba da se ljutis a ni zameras 😉 procitaj pravila fotografije, malo se angazuj, pa onda trazi savete i dobices ih 😉

Savet si dobio bez ukrasnog papira, kombinacija f32 i 1/10 se ne koriste ni u ludilu, prosto nema zdravorazumskog a ni nekog eksperimentalno-umetničkog osnova da pokušaš tako nešto.
Pogledaj link koji ti je marketman okačio, odlično je prikazano kada je taj objektiv najoštriji - u opsegu f5.6 - 11. Sve ekstremne vrednosti daju manju oštrinu, a pogotovo maksimalno zatvorene blende zbog več pomenute difrakcije svetlosti.

Slika ti je mutna (difrakcija), kadar nezanimljiv (centralni), crop previše tesan a i slika ti curi na desno. Slike cveća su ti dosta bolje od ove sa fontanom, sliku psa si možda mogao da napraviš iz visine očiju kako su ti već savetovali, da probaš sa plićim DOF-om krupan kadar njenog pogleda kroz žicu, recimo...

Dobronameran savet ne počinje uvek sa "Poštovani, vaša fotografija nije najbolja iz razloga tih i tih...", nauči da iz kritike izvučeš koristan podatak i primeniš ga na svojim fotkama. Pohvale za ulazak u DSLR vode 🙂

Pa djole majku mu, toliko pdf knjiga i tutoriala po netu i YT ima da je to neverovatno.. i sam si kacio ovde po benchu neke klipove, uzmes malo citas-probas-obrises pa tako neko vreme dok ne udjes u fazon 🙂
A i sam treba da ukapiras da nema potrebe da ides na te ekstremne vrednosti/podesavanja u toj kombinaciji (zato i jesu krajnja-ekstremna, sigurno da nece dati dobar rezultat po suncanom septembarskom danu u parku ma kako sve to izgledalo na 3'' displeju)

A drajveru je verovatno bilo mnogo smesno to sto si uradio, i to sa razlogom, 1/10 i f32 ti dodje nesto kao da sednes u wrc automobil i das pun gas i povuces rucnu u isto vreme 😀

poslacu ti na pp neke linkove da iscitas malo.

Poslednja izmena:
Dobro bre, sto ste na kraj srca svi! Ko da izlazete u Tate galeriji svake godine! Setite se svojih umJetnickih radova pre par godina ovde!

Covek malo zavrno blendu, hteo da "zamrzne" vodu, sto se inace ne radi bez ozbiljnijeg ND filtera (verujem da i sam to zna) a vi na krs' ga odma prikucali...
Stvari se mogu reci na direktan i direktniji nacin a nema potrebe za takvom ironijom, to je lazni intelektualizam i znanje..

Pa vidis da covek nema vremena da cita, mozda da dodjem kod njega kuci, dobar dan...dobar dan, lepo mu sve izrecitujem, nacrtam, objasnim. Udjem, sednem, pojedem, popijem :d

I da ne bude da se samo sprdam. Djole, prvo sto treba da uradis je da potrazis najosnovniji tutorial o fotografiji (najbolje video, tekst ce samo da te zbuni jos vise), da naucis sta je to blenda, shutter speed i ISO i u kojoj su oni korelaciji. Kada to ukapiras, dalja nadogradnja je laka i praksa ima smisla. Ovako, da iz tebi poznatog razloga ti zavrnes blendu toliko zbog pritiska fontane ?!?!, nema nikakvog smisla, prvo kreni da fotkas jednostavne stvari, a lako ces doci do duzih ekspozicija i slicno. Pored toga, imas stav koji ce te usporiti u ucenju, treba da se opustis i prihvatis svaciju kritiiku, ukljucujuci i postara :d, jer chinjenicno stanje je da ne znas nista o fotografisanju, ali to nije nista lose, svako od nas jednom nije znao nista o necemu, pa se nauci, mnogo je bitnije da ti to zelis i da te zanima, a ne da radis na silu jer je neko drugi to radio ili si se trenutno primio na komshijin "gedzet".

Poslednja izmena:
Drajveru brate ti si VIP član, onda se i ponašaj shodno svom statusu, ti si prekaljen, a ja nov! Ja sam do pre neki dan imao pripravnike, njih četvoro i znaš kakva su mi nebulozna pitanja postavljali oko posla, i šta sam ja sad trebao, da im se rugam ili da im razjasnim neke stvari bez imalo uvijanja? Kako bi se ti osećao da dođeš u moju struku i pitaš me nešto za tebe ozbiljno, a je ti kažem, pff koji si Teletabis imaš sve na internetu, čitaj bre malo, ej ljudi, znate šta me je ovaj pitao... Ne želim da se nastavljam, ajmo dalje.

treningmoedapone.jpg

pokloniseipomi22jpg1.jpg

Ovo su slike sa mog hobija, streljaštva.
Na prvoj slici ako vam se čini da je objekat isuviše daleko (Maja), čini vam se, meta inače ide na 10 metara, to sam uradio da bi vam koliko toliko dočarao metu na 10 metara i tačku na sredini mete koju morate da pogodite, to vam je desetka.
Na drugoj slici želim da vam pokažem da aparat ne može da isprati ljudsko oko. Strelac mora da vidi sve tri tačke jasno (prednji nišan, zadnji nišan i metu na 10 metara, znači gleda jedno kroz drugo da bi video teće), što je izuzetno teško, pa i za sam aparat.

Poslednja izmena:
To "mucenje" nemas na *****ima i sl. objektivima, tako da to i nije do aparata vec ti je objektiv takav...

Naravno, ovo je kit.

@djordj
druga slika bi bila dobra da se kropuje tako da ostane samo puska i meta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno