Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
malo je licemerno da ubeđuju potencijalne kupce da je svako ko kupi ajfon ovca, a na drugoj strani cure interna dokumenta gde prvi ljudi kompanije hvale ajfon, itd. Al dobro, svako može da bira način na koji će reklamirati svoje proizvode ;)
I windows telefoni su se reklamirali na sličan način, poredeći neke feature sa konkurencijom i u nekim lažnim takmičenjima...

koja firma stoji iza apple Mapa? tj koju su firmu kupili :)
ne sećam se ko stoji iza same aplikacije, ali što se tiče samih mapa koristiće mape više kompanija, jedna od onih koje su naveli je TomTom. To je verovatno dobra vest za Amere, jer TomTom je koliko sam video najpopularnija navigacija za iOS uređaje, ali njihove mape za Srbiju su užasne...

Poslednja izmena:
Savrseno mi je nebitno koji je CPU unutra, softverske inovacije kao sto je iCloud su mi 10 puta bitnije od toga da li je unutra CPU koji radi na 1.0 ili 1.2 Ghz. Ako sve radi glatko, ne bi imao nista protiv ni single core procesora.

Sto se tice dizajna iPhone-a 5, ako je to to, ja sam izuzetno zadovoljan, 4 inca ekran uz minimalno promenjenu velicinu uredjaja, unibody, nema stakla nazad preko kojeg se mora lepiti folija jer se u suprotnom jako grebe, zaista prelep dizajn, worldwide LTE, mape, turn by turn navigacija... ostaje da se vide detalji na prezentaciji, zelim jos bolju bateriju, unapredjenja na kameri i neke keceve iz rukava koje iOS ima da ponudi. zao mi je sto necu moci live ispratiti event.

Pametno razmisljanje, mnogi to ne razumiju. *ebes i CPU i sve ako radi kako treba, tada su Softwarska unapredjenja bitna i generalno fizicki kvalitetan uredjaj, sto je jedino i bitno za krajnje korisnike! Tebi je bitno da iskoristis pogodnosti. A daleko od toga da je iP hardwareski siromasan! U kolko sati je sutra event, ima li gdje prenosa?!

imas link na prethodnoj strani.

U sedam sati pocinje po nasem vremenu. Da vidimo sta su nam to pripremili. :)

Koja smo i sekta, ne mogu da docekam da vidim sta cenam dati

Poslednja izmena:
na nekim telefonima i sa cetiri jezgra scroll secka jer je OS pisan sa gomilom kompromisa (hint: Android)

na iPhoneu tesko da ce ista da secka.

Droid nisam koristio u poslednjih 3 godina tako da možda nisam baš merodavan, niti mogu da tvrdim da Android nije pisan sa kompromisima ali nekako sumnjam da na jačim modelima radi bitno slabije od iOS-a. Sa druge strane, iPhone koristim već duže vreme i iako u većini vremena radi savršeno, zna i on da se glupira. Aplikacije se pokreću po pola minuta ili crashuju (tu mislim na stock aplikacije tipa Safari ili Mail), scroll nekad zeza itd. Po meni najveća prednost iOS-a, kao i svakog Apple OS-a, jeste jednostavnost, odnosno politika 'it just works'. Ubaciš SIM i vozi - nema prčkanja po ko zna kakvim settingsima i zezanja sa ROMovima, što mnoge jednostavno odbija.
TL;DR Oba imaju svoje mane, a iOS nije uvek bezgrešan.

I na galaxy nexusu tesko da ce ista da secka ;) Nexus je dual core... A moze neko da proba Galaxy nexus i iP 4s (nadju se dva druga) i onda iznese utiske. Glupo je ici u off

Hm.. povukli video Daj opisi sta si video?

Boze, stoji tako vec dva dana.

Ako je verovati anonimnom izvoru iz Apple-a, leak zvanicne reklame. Aj sad po secanju - slike su tacne, 22mm tanji, fingerprint scan na home dugmetu, ista gustina piksela, LTE, i IOS noviteti koje vec svi znaju...

Nisam ni malo odusevljen dizajnom sto mi je neocekivano za Apple. Videli ste sve na slikama, i u redu, stvar ukusa. Ali dodjavola sve, fingerprint scan je lansirao home dugme iz proslosti u science fiction i za razliku od siri ovo je neprocenjivo. Dobro, mozda ne SF jer je sasvim normalna stvar na laptopovima ali mi je neverovatno kako se niko ranije (ili niko da ja znam) nije ovoga setio ranije na mobilnom. :zgran:

Kako Apple-u uspevaju ovakve stvari? Meni nikada, ni za 1000 godina ne bi palo na pamet da home iskoristim za tako nesto a kada pogledas potpuno izgleda logicno i neverovatno intuitivno.

Sunce ce ogrejati biznis korisnike. Ja sam potpuno odustao od exchangea na telefonu, zbog paranoicnog security policy-ja koji nalaze pin lock svaka 3 minuta kao da radim za FBI. Ovo u teoriji zvuci sjajno.

Poslednja izmena:
Ako je ovaj dizajn - meni je bljak :( ovo sa fingerprint scan-om je odlicna stvar za pojedince i svaka cast ne tome... Ima to i Moto Atrix 4G cini mi se.
Videcemo veceras....

Boze, stoji tako vec dva dana.
Ako je verovati anonimnom izvoru iz Apple-a, leak zvanicne reklame. Aj sad po secanju - slike su tacne, 22mm tanji, fingerprint scan na home dugmetu, ista gustina piksela, LTE, i IOS noviteti koje vec svi znaju...

Jel mislis na ovaj klip ?

Na zalost u pitanju je samo koncept, ali odlican koncept u svakom slucaju (osim skeuromorfnog dizajna za kontakte i kalendar koji mi se uopste ne svidja)

Nemogu da stave fingerprint scanner jer HTC ima patent za to... otkljucavanje telefona pomocu biometrijskih podataka.

U tom slucaju bi ti trebale obije ruke za otkljucavanje telefona zbog polozaja palca, kaziprsta ...

Applestore is down. :)

original.gif

Poslednja izmena:
Da li će biti negde live prenos? Baš bih voleo da gledam :)

i zna li se kada stize iOS6 update?

Nemogu da stave fingerprint scanner jer HTC ima patent za to... otkljucavanje telefona pomocu biometrijskih podataka.

HTC? jesi li siguran... Compaq je to imao na iPaqovima pre nego sto je HTC poceo da pravi PDA...

...i jedno je staviti citac otisaka prsta od 20$ a drugo je (_magicno_) ga integrisati u proizvod ;)

Poslednja izmena:
@kovac:
Htc je dobio patent za otkljucavanje zakljucanog uredjaja pomocu biometrijskih podataka. Tu spada prepoznavanje lica, otisak prsta, ili bilo sta drugo sto se moze klasifikovati kao biometrijski podatak. Htc je podneo zahtev za ovaj patent 2 godine pre Applea, koji je pokusao da patentira face unlock.

znam da one x ima to da se otključava prepoznavanjem lica...

To ima mislim svaki JB sa prednjom kamerom :)

Nego da vidimo sta nas ceka u 19h... jos malo... Ja se nadam necem stvarno korisnom, jer je sve bolja ova konkurencija izmedju Apple-a i Google-a i nadam se MS-a. Nikad bolje uredjaje nismo imali i razvijaju se neverovatnom brzinom ;) samo napred da se vuce

@kovac:
Htc je dobio patent za otkljucavanje zakljucanog uredjaja pomocu biometrijskih podataka. Tu spada prepoznavanje lica, otisak prsta, ili bilo sta drugo sto se moze klasifikovati kao biometrijski podatak. Htc je podneo zahtev za ovaj patent 2 godine pre Applea, koji je pokusao da patentira face unlock.

interesantno. kako im je samo uspelo da patentiraju takvu glupost kad je Compaq to isto napravio pre 8 godina... ?!?

:p :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno