Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam na 3GSu i razmišljam da pređem na SGS3 zbog boljeg i većeg ekrana

Nemoj da razmisljas uopste, S3 i 3GS su nebo i zemlja i svakako da ce ti se isplatiti prelazak.

Nemoj da razmisljas uopste, S3 i 3GS su nebo i zemlja i svakako da ce ti se isplatiti prelazak.

Logično. 3GS će uskoro biti tri generacije iza SGS3...mada sad upoređujem i sa 4S pa nije ništa bolja situacija, u svakom pogledu je Samsung daleko ispred. I u ceni, naravno :p

U odnosu na 4S nije. Samo po velicini ekrana i mozda po dizajnu (stvar ukusa, meni deluje savremenije).

Pa da, ali performance-wise postizu slican efekat. Nisam primetio da 4S nesto zaostaje.

Bez obzira na rezoluciju i ekran 4s ima malo vecu gustinu piksela. Ali, ekran je stvarno velika prednost.

Ok, dosta offtopica. Izgleda da cu morati da uzmem u ruke iPhone 5, tesko je sa slika steci utisak. Ali... tesko da je ovo cemu sam se nadao.

Ako je ovo na ovom videu stvarno iP5 onda sam veoma razocaran :( mislim da nece biti ovo sigurno

Ja se iskreno, jos malo nadam...

Kao da nismo navikli da se prelazak sa generacije na generaciju samo malo cacne i to je to...

Ako je ovo na ovom videu stvarno iP5 onda sam veoma razocaran :( mislim da nece biti ovo sigurno

Sva razlika izmedju troskova i prodajne cene je profit. Sto bi umanjivali profit skupljim hardverom kada ce ljudi masovno kupovati fon i sa malim upgradeom. Mada mislim da su darezljivi, mogli su da ga ostave istog i samo stave nalepnicu sa brojem pet i opet bi se prodavao.

Ovo je definitivno 100% novi iphone?

Bezveze. Ocekivao sam mnogo vecu razliku od malo izduzenijeg ekrana. Takodje, mislim da je vreme da ode home dugme i da cela prednja povrsina bude ekran. S3 izgleda dosta bolje, cini mi se.

mislis da iskopiraju Nokiju iz 2006.? :D

aeon-concept-3.jpg

pazi taj FUD - nokija valjda zna da ce izaci Apple telefon i izbace ovo kao prototip novog telefona 2006. (iskrivljen ekran 2006.)

trebao bi da bude i thread na forumu koji sam otvorio pre 7 godina :D ...

Prilozi

• aeon-concept-3.jpg
    aeon-concept-3.jpg
    11.9 KB · Pregleda: 243
Poslednja izmena:
Sva razlika izmedju troskova i prodajne cene je profit. Sto bi umanjivali profit skupljim hardverom kada ce ljudi masovno kupovati fon i sa malim upgradeom. Mada mislim da su darezljivi, mogli su da ga ostave istog i samo stave nalepnicu sa brojem pet i opet bi se prodavao.

+1, odlično zapažanje dragi kolega. I opet neki "reinventing" nečeg već viđenog na drugim telefonima.

na iPhoneu (iOS 6) ce biti reinventing mapa...

i prosirenje Cloud servisa...

a to da li ce procesor biti quad i na koliko GHz... koga to zabole ??

Super, hvala na linku. Mene tacno hvata izmedju posla i basketa. :(

Di di, pa ionako cete videti sve najvaznije stvari kada zavrsite obaveze veceras :) ljudiiii

event je sutra, a ne večeras

Ako stvarno ovako izgleda i ako su glavne novosti koje se znaju za iOS6 i ne bude nista vise - onda ce im opasti trzisni udeo :) moje misljenje, ruzan mi je bre ovaj iP sa ovih slika...

Poslednja izmena:
mislim da nemas predstavu koliko ce mape u ubuducnosti biti vazne tj. - imati centralnu ulogu u svemu.

salim se... veruj mi da imam predstavu :) i sam sam radio/(i dalje ponekad) na razvoju GIS sw-a... Odlicno je sto ce google maps imati konkurenciju - ali nece to ubrzo, trebace duzi vremenski period da se dostigne kvalitet google-ovog resenja. A narocito celog tog sistema (google maps, street view,earth)....
koja firma stoji iza apple Mapa? tj koju su firmu kupili :)

mislim da nemas predstavu koliko ce mape u ubuducnosti biti vazne tj. - imati centralnu ulogu u svemu.

Apple predstavlja nove mape, vjerovatno u fazonu "reinventovali smo mape", pa je kovac na vrijeme poceo da smara kako je to najbitnije.

Trenutno je najbitniji ekran od 4" sve manje od toga je premaleno, sve vece od toga preveliko.
Btw mape jesu ultra bitne, volim da putujem i ne mogu bez gmapsa i gpsa. Stoga podrzavam konkurenciju jer mislim da moze mnogo bolje od ovoga sto google nudi. Mada se bojim da ce na kraju najveci kvalitet ios 6 mapa biti taj sto ih aple reklamira. Nadam se da gresim, al tako sam ocekivao cudesa i od iphone5 a sad ispada da, ako je tacno ovo sto je leakovano, bolje da uzmem s3.

Btw bas me briga za ceo ios vs android war, nemam akcije nikog od ucesnika tako da kupujem i podrzavam best bang for buck. Plata osrednjeg menadzera u apple je oko 50 -100k$ mesecno a ja da se za njih stresiram. Yeah right. Zato trosim win lap, ios tablet i android phone. Ovo kao disclaimer.

na iPhoneu (iOS 6) ce biti reinventing mapa...

i prosirenje Cloud servisa...

a to da li ce procesor biti quad i na koliko GHz... koga to zabole ??

Molim? Otkad to nije bitno kakav CPU je u telefonu? Mene više interesuje da li je nekome Cloud bitniji nego bilo šta drugo (kod nas, ne generalno)?

Ovo je definitivno 100% novi iphone?

Bezveze. Ocekivao sam mnogo vecu razliku od malo izduzenijeg ekrana. Takodje, mislim da je vreme da ode home dugme i da cela prednja povrsina bude ekran. S3 izgleda dosta bolje, cini mi se.

Slazem se, nadam se da ce ipak biti malo veca razlika izmedju iphone 4/4S dizajna i 5. Razocarace sa peticom ako bude takva kao na videu... fail :/

Apple predstavlja nove mape, vjerovatno u fazonu "reinventovali smo mape", pa je kovac na vrijeme poceo da smara kako je to najbitnije.

ti si *****.

@bata87 nisam znao, respect! :)

i ja u poslednje vreme petljam nesto oko mapa... :)

street view ce da preskoce sa C3 mapama. pored toga, kupili su i PlaceBase pre 2 godine...

Molim? Otkad to nije bitno kakav CPU je u telefonu?

:)

bitno je da li npr. scroll secka ili ne. na nekim telefonima i sa cetiri jezgra scroll secka jer je OS pisan sa gomilom kompromisa (hint: Android)

na iPhoneu tesko da ce ista da secka.

inace meni je iCloud sinhronizacija SPAS! jednostavno radi PRELEPO.

Poslednja izmena od urednika:
Molim? Otkad to nije bitno kakav CPU je u telefonu? Mene više interesuje da li je nekome Cloud bitniji nego bilo šta drugo (kod nas, ne generalno)?

Savrseno mi je nebitno koji je CPU unutra, softverske inovacije kao sto je iCloud su mi 10 puta bitnije od toga da li je unutra CPU koji radi na 1.0 ili 1.2 Ghz. Ako sve radi glatko, ne bi imao nista protiv ni single core procesora.

Sto se tice dizajna iPhone-a 5, ako je to to, ja sam izuzetno zadovoljan, 4 inca ekran uz minimalno promenjenu velicinu uredjaja, unibody, nema stakla nazad preko kojeg se mora lepiti folija jer se u suprotnom jako grebe, zaista prelep dizajn, worldwide LTE, mape, turn by turn navigacija... ostaje da se vide detalji na prezentaciji, zelim jos bolju bateriju, unapredjenja na kameri i neke keceve iz rukava koje iOS ima da ponudi. zao mi je sto necu moci live ispratiti event.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno