Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Navitel je više nego dobar. Sad sam ga testirao na putu za grčku i kroz solun me proterao kroz grad a ne obilaznicom ali to ja do mape. Poia ima više nego iGO i u beogradu ima novi most. Prva navigacija posle iGOa na koju bih bez problema prešao. Rusi napravili tako da su i mape orijentisane na istok evrope. Za sada i Navitel i iGO ostaju na telefonu.

Poslednja izmena:
Posto je telep napisao da su ICS i JB romovi brzi od GB-a nisam imao mira a da ne probam ponovo. :D
U pravu je bio. Prosli put izgleda da nisam bas pravilno odradio prelaz na JB CM10.
Sad sam formatirao sve sto se moze i stavio zadnji CM10 nightly + semaphore 2.06 = ova kombinacija je stvarno odlicna, prezadovoljan sam (nadam se da ni posle nekoliko dana nece doci do usporenja i lagovanja).
Jedino ne znam koji launcher je najbolji za ovu kombinaciju. Ako imate predlog napisite. :)

Sto se IGO navigacije tice stavio sam v8.xxx koja odlicno radi. Probao sam i Sygic ali mi se cini da mapa Srbije nije bas na nivou IGO-a.

Mislim da ti ne treba nijedan launcher na CM10. Ugrađeni je sasvim dobar. Ajd nek neko okači taj ispravan IGO apk za JB da testiramo ili link na PM.

Hvala za prethodne odgovore

Ako vas ne mrzi a da ne postavljam dupli post procitajte pitanje u forumu Domaće tržište iliti GDE da kupim? jer mi je potrebna oprema za telefon a ovde nije dozvoljeno valjda pisanje o tome

Meni je CM10 legao odlično, ne vidim potrebu za nekom temom, launcherom, ... sve mi odgovara out-of-the-box, jedino sam kroz opcije podesio par sitnica. Jedina primedba je WiFi koji toliko žalosno loše radi da sam od njega i odustao, držim ga na off jer ionako imam gigabajt u paketu koji mi uglavnom propadne... I da, ne radi mi automatsko podešavanje osvetljenja displeja, ali preko power widgeta podesim ručno.

Da li uz CM10 koristite neku dodatnu tastaturu ili defaultnu? Da li može na defaultnoj da se ubaci srpska latinica (nisam ljubitelj ni ćirilice, a ni da mi stoji Hrvatski :)). Inače, na GB sam koristio Smart Keyboard Pro.

Poslednja izmena:
Meni je CM10 legao odlično, ne vidim potrebu za nekom temom, launcherom, ... sve mi odgovara out-of-the-box, jedino sam kroz opcije podesio par sitnica. Jedina primedba je WiFi koji toliko žalosno loše radi da sam od njega i odustao, držim ga na off jer ionako imam gigabajt u paketu koji mi uglavnom propadne... I da, ne radi mi automatsko podešavanje osvetljenja displeja, ali preko power widgeta podesim ručno.

Da li uz CM10 koristite neku dodatnu tastaturu ili defaultnu? Da li može na defaultnoj da se ubaci srpska latinica (nisam ljubitelj ni ćirilice, a ni da mi stoji Hrvatski :)). Inače, na GB sam koristio Smart Keyboard Pro.

Najbolja tastatura koju sam do sada koristio na androidu je thumb keyboard- mozes da je podesis kako god hoces.
P.S. ono 'out-of-the-box' bas para oci i mozak, jer nisi mob dobio fabricki sa CM10. Just a suggestion.

Mislim da radi Auto osvjetljenje, koliko sam primjetio. Meni je Wifi isti kao i ranije, znaci dobar. Koristim fabricku tastaturu, ima Hrvatski ***, i cirilica :)

Ja koristim taj od 10. septembra, Wifi je isti kao na GB-u. Od launchera nekako mi je najbolji Nova launcher, mada je i Launcher Pro odlican.

Nego pitanje u vezi interneta. Imam 1GB paket (BOX) i internet je ponekad u 3G, ponekad u sporijem modu. Da li moram traziti aktivaciju 3G-a? U BOX-u sam uzeo Nokia 100, koji nema mogucnost 3G-a, a sim karticu koristim u I9000.

Mts-ova 3g mreza je raspad. meni je recimo veci up od down-a, koliko je to zaguseno i lose podeseno. Ebeni fb mi ne radi kako valja, baguje, ne otvara sve do kraja i tako. Haos sa mts-om

Mts-ova 3g mreza je raspad. meni je recimo veci up od down-a, koliko je to zaguseno i lose podeseno. Ebeni fb mi ne radi kako valja, baguje, ne otvara sve do kraja i tako. Haos sa mts-om

Nece da ti otvara ni druge sajtove do kraja, jel tako? Aj probaj da napravis novi apn za 3g, stavi samo sledece:

naziv mreze npr. mtsnet
apn: gprsinternet
port 8080
user: mts
pass: 064
authentication: pap

Znaci samo to, ostalo ne diraj nista. Nemoj da prepravljas postojeci profil, nego novi napravi, da ne bi morao da brises stavke iz tog sto imas. Ako ti proradi loadovanje, moze neko pitje ;)

I da, moras da kliknes posle na njega da bi bio aktivan, da pored njega stoji kruzic :)

možeš i port da ne popunjavaš pošto ionako ne popunjavaš proxy.

Najbolja tastatura koju sam do sada koristio na androidu je thumb keyboard- mozes da je podesis kako god hoces.
Thx :)

P.S. ono 'out-of-the-box' bas para oci i mozak, jer nisi mob dobio fabricki sa CM10. Just a suggestion.
Jedino ako si "box" shvatio u bukvalnom smislu. ;) Ovo može da se odnosi i na sw koji je nakon instalacije spreman za korišćenje bez potrebe za ulaganjem dodatnog napora, nego da (mi) odgovara da ga koristim tako kako jeste stigao od CM dev tima, dok sam na stock ROMovima morao da ubacujem temu, launcher, sms app, kernel, ... kako bi to uopšte koliko toliko pristojno radilo. :)

Jedino ako si "box" shvatio u bukvalnom smislu. ;) Ovo može da se odnosi i na sw koji je nakon instalacije spreman za korišćenje bez potrebe za ulaganjem dodatnog napora, nego da (mi) odgovara da ga koristim tako kako jeste stigao od CM dev tima, dok sam na stock ROMovima morao da ubacujem temu, launcher, sms app, kernel, ... kako bi to uopšte koliko toliko pristojno radilo. :)

Znam na sta si mislio, al samo kazem da ne bih bas koristio u tom kontekstu- primetio sam da su ljudi poceli za svasta da koriste tu frazu. Elem, ja sam na netu nasao full verziju thumb keyboard koja je stara mozda i godinu dana, i stvarno ne postoji bolja tastatura jer imas da podesavas visinu tastature, jacinu vibracije, koliko dugo cekas da ti se pojavi sekundarni simbol il sta god.. Opasna je. Give it a try. Mene je sluzila odlicno na htc HD2, Asus Transformer, htc Sensation, sgNote, i na i9000 lezi bolje od fabricke :)

Poslednja izmena:
Da li je neko probao ovo http://forum.hardwarebase.net/viewtopic.php?f=28&t=29134 i ako jeste, da li je zaistatako? Malo mi je nejasno što na stranici za Srbiju imaju samo tri servera, a u skripti treba da ih ima 7, pa ne znam baš kako treba da ih rasporedim. Nešto sam iskombinovao i sada hvata signal za oko minut što je daleko od ovih pomenutih 5-10 sekundi. Sada, da li je to zbog oblačnog vremena ili ne, ne znam.

Poslednja izmena:
Vec je pisano o tome a nas par i uradilo. Hvata satelite kao besan.

I treba napomenuti da je za brz fix satelita potrebna data konekcija. Sasvim je normalno da bez konekcije to traje minut. A ako traje dugo sa uključenim data saobraćajem onda je svakako potrebno pristupiti gore predloženom rešenju.

Svakih par dana, nekada i po nedelju dana ne flesujem novi.

jedino ako vidim neku novu funkciju koja mi je zanimljiva, ili ako je trenutni build bagovit.

Posto ne treba wipe, kad god izadje novi rom, a imam vremena ja odradim fles.

Čitao sam o mogućnosti da se prijem GPSa poboljša tako što će se prelemiti određeni delovi, ali imam u planu da uskoro prodam telefon, pa ne bih želeo da odvijam šrafčiće i da petljam oko stvari u koje se baš ne razumem. Znate i sami da je teško nekome prodati tel ako vide da je otvaran (ako se malo oštete šrafčići prilikom odvijanja), odmah pomisle da nešto nije bilo u redu sa telefonom. Zato sam mislio da je najbolje da pronađem neko softversko rešenje. Malo više vozim biciklu kroz šumu, pa se dešava da nestane GPS signal, tako da mi onda program za praćenje parametara vožnje ne daje prave rezultate.

Jedno rešenje, koje doduše košta, je da kupiš eksterni bluetooth GPS receiver i da ga koristiš uz SGS ili neki budući fon. Vidi na eBay-u šta ima...

Razmišljao sam i o tome, ali nisu baš jeftini. Da li neko zna da li galaksi s2 ili ovaj novi huawei p1 (planiram jedan od njih da uzmem) imaju bolji prijem od galaksi S-a?

Imam sgs i9000, instalirao sam neke drajvere za gps i samo su mi pogorsali signal. Sada pokusavam da vratim na default, pa hoce li ponovno instaliranje rom-a i full wipe odraditi svoje? Hvala...

@sasakv Na netu kazu da s2 ima daleko bolji gps, kec ima hardversku gresku koja je izgleda ispravljena u dvojci

Moji nemaju hardversku gresku, bez neta napolju vataju fix za 20 -40 sekundi, sa netom nekad ni ne stigne da se upali iGO a fix vec uhvacen.

Poslednja izmena:
Da ne unosimo zabunu svi imaju hardversku grešku, loše je projektovan spoj antene i ploče telefona. Srećom lako se popravlja i skoro svako može da ga sredi relativno lako. Fix umnogome zavisi i koliko si udaljen od poslednje pozicije, da li se krećeš ili stojiš i da li si okružen visokim zgradama i sl. Pošto si na Telepu tamo su uglavnom kuće pa lakše i hvataš ;)

Nazad
Vrh Dno