A što vi svi osećate neku potrebu da "branite" Apple?
Ne moze da mu bude manje stalo do uspeha kompanije od cega nemam direktnu korist, nemam cak ni njihove akcije. Sa odrastanjem sam izgubio taj navijacki mentalitet, i u sportu i u zivotu uopste, da tudj uspeh dozivljavam kao svoj, i da sebe na taj nacin potvrdjujem. Ali sto kaze Driver, postujes i podrzavas odredjenu filozofiju, ili ne. Da sada opet ne ponavljam sta je to sto volim kod Apple proizvoda.
Ovde su problem ad hominem argumenti protiv Apple korisnika, da spomenem samo neke - fenseri, IT neznalice, pripadnici gej populacije (gejfon), sto nije uvreda naravno, ali jeste svakako ad hominem generalizacija, kao i neverovatna kolicina mrznje koja moze da se objasni samo ksenofobijom u odnosu na Apple.
Isti ti, kada im spomenes argument materijalne bede sto je cinjenicno stanje u nasoj drzavi, skacu - ja imam skupa kola, ja sam se proveo na letovanju, ja imam ovo ono... Vidis, nije prijatno da te neko svrstava u odredjenu kategoriju na osnovu tehnike koju koristis.
@ Blue
Samsung ima svoje snage kao kompanija ali originalnost nije jedna od njih. Oni znaju kako da pridobiju masovno trziste i to ne rade kvalitetom nego vrednoscu u odnosu na novac. I to je u redu. Sve kompanije su podjednako besramne u svojim pokusajima da dodju do veceg profita. Ali reci da je Volkswagen isto sto i Rols Rojs, samo jeftinije, nema nikakvog smisla. Isto je samo to sto moze da te preveze od tacke A do tacke B.
Imam Samsungov TV i Monitor, i prilicno sam zadovoljan, i slazem se da prednjace u odnosu na ostale proizvodjace Androida.
Smatram da ljudi koji dolaze na ovaj forum dolaze iz ljubavi prema hi tech stvarima a samim tim i sa popriličnom količinom znanja iz iste oblasti. Možda nisu svi stučnjaci ali razumeju to što pričaju.
Razumevanje tehnickih izraza i trendova, i neposredno iskustvo koriscenja, nije isto. Ovde su ljudi odrasli na jednoj drugacijoj filozofiji, cak i ako su dosli do neke vece kinte i boljeg statusa u drustvu. Vecina nikada nije koristila Apple proizvode i to je prosta cinjenica.
Evo ti ga glavni fanboj na forumu, onaj-čije-ime-nećemo-spominjati. Pogledaš mu broj postova, izračunaš da je na trolovanje na ovom forumu potrošio preko 5000 sati
Meni je zao sto vise ne postuje, objasnio sustinu kratko i spot-on. Kako si dosao do tih 5000 sati samo ti znas.