Šta je novo?

Apple lagano gubi patent bitku... not!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@blue, ja upravo to govorim. Ljudi su zaslepljeni sa kompanijom Apple, i sve sto Apple napravi je najbolje na svetu, i niko ne moze da napravi nista ni priblizno onome sto Apple napravi. Jednostavno, dok ne shvate da postoje i druge kompanije, kao i drugi proizvodi koji mogu da pruze isto sto i Apple za isto/manje para, do tada ce Apple moci da se igra sa ostalim manjim firmama, dobijajuci smesne bitke na sudu. Pa samo slepom coveku nije jasno da je tu radio mito ;)

Sestra došla iz madrida (14 godina) i zeza se na Nintendo 3DS-u i pita mene da li ima nešto što ja koristim za igre. Ja joj dam Smart Tab. Ona oduševljeno uzme, pogleda i vrati nazad: Ovo nije IPad.
Šta kažeš, devojčica od 14 godina iz Madrida odmah prepoznaje šta je iPad, a šta nije? :D

Ja vise ne smem u drustvu ni da izvadim iphone, evo, sve me sramota...

Pocev od smesnog naziva teme, stvari su na ovom forumu postale ne smesne nego apsurdne, kao monti pajton. Moras da shvatis porazavajucu cinjenicu da se ti ovde raspravljas sa ljudima koji ne mogu ni da primirisu apple proizvodu nego samo mogu da gledaju specifikacije i vickaste 9gag slicice.

Znaci ljudi jednostavno ne mogu da priuste Apple proizvode i lepo im je u svom svetu u kome su ubedili sebe i ubedjuju druge da su precenjeni i da ionako ne vrede toliko koliko kostaju. U zemlji bajke, benchmark forumu, lakse se podnese surova stvarnost.

E vidiš, ovaj forum je otišao u apsurd upravo zbog Apple fanboja i ovakvog stava. "Jao, ja imam gejfon, ja sam glavni, a vi nemate gejfon, smrdljiva sirotinjo, pa izmišljate falinke jer ste ljubomorni na mene zbog toga što sam toliko cool jer imam gejfon."

Pretprošli vikend sam sa devojkom u Istambulu za tri dana stukao lovu za koju može da se u radnji uzme novi ajfon i dobio sam smatram daleko bolju vrednost za svoj novac. Kupiti ajfon za mene je ništa, priuštio bih ga sebi lakše od 90% ovdašnjih forumskih fanboja, ali prosto ga ne želim, telefon koji meni više odgovara sam uzeo za jedva više od polovine tih para. Neko drugi smatra da vredi dati značajno više za ajfon? Važi, nema nikakvih problema, u zdravlju ga koristio. Problem je u našem tipičnom seljačkom mentalitetu, ja sad imam super skupu stvar, mora svako da vidi da je imam, moram da svima pričam koliko je dobra, da svi vide kako se šepurim. Nosite carevo novo odelo i svađate se sa ljudima koji vam kažu da ste goli.

Nije ovde nikakav problem u Apple kompaniji, Apple proizvodima ili njihovim korisnicima, na forumu je problem samo sa snobovima koji kroz trolovanje ovde kompenzuju za to što nemaju život. Ljudi, nađite neki zdraviji hobi.

o, ja imam gejfon, ja sam glavni, a vi nemate gejfon, smrdljiva sirotinjo, pa izmišljate falinke jer ste ljubomorni na mene zbog toga što sam toliko cool jer imam gejfon

Gejfon. zaista, diskusija na visokom nivou. Iz tebe prosto izbija neverovatna kolicina mrznje. Nista nije savrseno, Apple je daleko od toga, ali kolicinu mrznje prema Apple proizvodima mogu samo da objasnim kao kiselo grozdje jer to veze sa razumom nema. Imam zdrave hobije, i zivot, hvala ti sto brines o meni. Ali evo ti jedan savet - mrznja prema necemu, bio to Apple ili Microsoft ili bilo sta, nije zdrava.

I osim webstera manje vise svi su digli ruke od toga da "brane" Apple. Kolicina mrznje je prosto toliko suluda. Ljudi su jednostavno odustali a na forumu cvetaju fantazmagoricne teme kao sto je "apple gubi patent bitku" i zagadjuju se teme u kojima se spomena Apple sa neverovatnom mrznjom. Ne razumem samo zasto su moderatori dozvolili da forum zapadne u to stanje - mozda misle da im povecava promet. Govor mrznje trebalo bi da bude najostrije sankcionisan.

Drago mi je sto si se lepo proveo u Turskoj, sto mozes da priustis tako lako Apple proizvode, sto onaj vozi dobar auto, hvaliti se time nema veze sa seljackim mentalitetom, naravno. Ali ako mislis da vise od 10% populacije na ovom forumu i u srbiji moze da priusti (i pored visokog obrazovanja) Apple proizvode, veoma gresis. Tuzna cinjenica je da ne moze, ali da sebi dozvoljavaju da kritikuju nesto sto im je nedostupno, kao precenjeno.

Ima naravno dramaticnih izuzetaka kao sto si ti i onaj lik koji ne bi ni za dinar kupili iphone ali to opet mogu da protumacim kao zatrovanost mrznjom u jednoj sredini gde je bitnije dobro se provesti na moru i kupiti dobar auto, tipican srpski mentalitet, nego odvojiti za dobru tehniku. To se, valjda, zove zivot.

Ja se zaista ne sepurim sa telefonom i koristim ga kao drugi. Ako ne povecaju velcinu ekrana, verovatno cu preci na S3 ili sta vec tada bude bilo aktuelno. Ne mora niko da me vidi, Ipad 3 nigde i ne iznosim iz kuce. Sve to koristim iskljucivo za sopstveno uzivanje. Statusni simbol za status koji nemam, nije mi potreban.

Ima naravno dramaticnih izuzetaka kao sto si ti i onaj lik koji ne bi ni za dinar kupili iphone ali to opet mogu da protumacim kao zatrovanost mrznjom u jednoj sredini gde je bitnije dobro se provesti na moru i kupiti dobar auto, tipican srpski mentalitet, nego odvojiti za dobru tehniku. To se, valjda, zove zivot.

Vidim da ne shvatas sta je ovde poenta: za manje para moze da se kupi bolji telefon/tablet/laptop. Ali, jasno je da ima ljudi kojima je bitniji znak Apple nego ono sto je unutra. To je poenta svih nas. A onda dodje nekoliko ljudi i kaze da smo mi zaslepljeni, da Apple proizvodi nisu statusni simboli. Ako nisu to oni, ne znam koja ih firma pravi, bar ne u IT svetu...

Poslednja izmena:
@Padawan - vidiš, našao si se prozvanim bez razloga. Smatram da ljudi koji dolaze na ovaj forum dolaze iz ljubavi prema hi tech stvarima a samim tim i sa popriličnom količinom znanja iz iste oblasti. Možda nisu svi stučnjaci ali razumeju to što pričaju. Ti spadaš u 10% korisnika Iphonea kojem on zaista služi nečemu i znaš da ga pravilno upotrebiš. Tih 10% zapravo su većinom oni korisnici koji su nekad i koristili mac računare a ne pc. Na žalost, 90% ostalih vlasnika je postalo svesno branda Apple tek posle iPod-a odnosno Iphone-a.

Mi kojima je android draži, ne favorizujemo jednu firmu već čitav niz velikih kompanija koje su po meni imali veći uticaj na svet kakav danas poznajemo nego što je to imao Apple. Počev od džina poput Sonija, preko pionira mobilne industrije kao što je Motorola pa sve do Samsunga za kojeg danas ne potoji oblast u kojoj ne posluje. Taj Samsung je svojim kvalitetom izborio prvo mesto za sebe i u domenu televizora i u domenu mobilnih telefona kao i u nekim drugim oblastima. Smakao je sa trona upravo kompanije poput Sonija, Motorole, nekad moćne Nokije kao i sam Apple. Dolazak na tron ne može se učiniti samom prostim kopiranjem proizvoda. Da je tako zilion kineskih klon firmi bi napravilo pravi boom. Treba da postoji i kvalitet. A Samsung je trenutno najkvalitetniji proizvođač androdi telefona. Neko reče da je Samsung bio niko i ništa u domenu mobilne telefonije ranije što nije istina. Pre pojave Smartphonova Samsung je bio na trećem mestu, posle neprikosnovene Nokia, a ti iza Motorole, i ispred svih ostalih proizvođača mobilnih.

Da napomenem da od samog Samsunga nemam baš ni jedan proizvod osim dva TV-a u igaonici koju držim.

@padawan

A što vi svi osećate neku potrebu da "branite" Apple?

Postoji dva razloga da "branis" nesto.

1. Kupio si to sto si mogao i sad to branis do krvi, najcesci slucaj.

2. Branis stavove, filozofiju i vrednosti onoga koji stoji iza toga.

Ja se recimo u zivotu i poslu ponasam isto kao sto se Apple, Sony ili Honda ponasaju u svom poslu i naravno da cu njih da podrzavam, razmisljamo isto i imamo iste vrednosti.

Gejfon. zaista, diskusija na visokom nivou. Iz tebe prosto izbija neverovatna kolicina mrznje. Nista nije savrseno, Apple je daleko od toga, ali kolicinu mrznje prema Apple proizvodima mogu samo da objasnim kao kiselo grozdje jer to veze sa razumom nema. Imam zdrave hobije, i zivot, hvala ti sto brines o meni. Ali evo ti jedan savet - mrznja prema necemu, bio to Apple ili Microsoft ili bilo sta, nije zdrava.

Još jednom, za slučaj da iz prve nisi ukapirao: ič meni ne smeta Apple. Kompanije, proizvodi, mrtve stvari, ne uzbuđujem se zbog takvih stvari. Kad kupujem, biram novčanikom, da Apple ima nešto što bi mi odgovaralo, 2% se ne bih ustručavao da ga kupim. Ono što ne mogu da smislim su FABOJI. Ono što fanboj nikada ne može je da je8eno ućuti! Nemam ja ništa protiv njihove aj da kažem religije, kao što nemam ništa protiv Jehovinih Svedoka i sl., ali drugi bre odbijte više od mojih vrata, a prvi odje8ite više sa ovog foruma! Generalno ne volim Talibane i fanatike svih vrsta i njihovu tvrdoglavu želju da po svaku cenu moraju da budu u pravu, makar tvrdili da je nebo zeleno. Ne slažeš se sa mnom, ok, nikom ništa, prestani da me daviš istom pričom u svakoj temi.

Evo ti ga glavni fanboj na forumu, onaj-čije-ime-nećemo-spominjati. Pogledaš mu broj postova, izračunaš da je na trolovanje na ovom forumu potrošio preko 5000 sati! Provedeno u učenju, to je dovoljno da se završi 5 godina studija. Provedeno u sviranju, to je dovoljno da se postane majstor na nekom instrumentu. A on je umesto toga odabrao da vreme straći trolujući, objašnjavajući tako pametan nama glupima koliko je Apple divan. Ako je to tebi ispunjen život i hoćeš i ti tako, blago tebi, ali meni je dosta da mi trolovi zagađuju vazduh na forumu. Ovde dolazim jer pratim IT, a ne da me drugi smaraju kompleksima.

Ja se recimo u zivotu i poslu ponasam isto kao sto se Apple, Sony ili Honda ponasaju u svom poslu i naravno da cu njih da podrzavam, razmisljamo isto i imamo iste vrednosti.

Vidi, Apple, Sony, Honda su firme i jedine njihove vrednosti su one vezane za profit i kapital...

A što vi svi osećate neku potrebu da "branite" Apple?

Ne moze da mu bude manje stalo do uspeha kompanije od cega nemam direktnu korist, nemam cak ni njihove akcije. Sa odrastanjem sam izgubio taj navijacki mentalitet, i u sportu i u zivotu uopste, da tudj uspeh dozivljavam kao svoj, i da sebe na taj nacin potvrdjujem. Ali sto kaze Driver, postujes i podrzavas odredjenu filozofiju, ili ne. Da sada opet ne ponavljam sta je to sto volim kod Apple proizvoda.

Ovde su problem ad hominem argumenti protiv Apple korisnika, da spomenem samo neke - fenseri, IT neznalice, pripadnici gej populacije (gejfon), sto nije uvreda naravno, ali jeste svakako ad hominem generalizacija, kao i neverovatna kolicina mrznje koja moze da se objasni samo ksenofobijom u odnosu na Apple.

Isti ti, kada im spomenes argument materijalne bede sto je cinjenicno stanje u nasoj drzavi, skacu - ja imam skupa kola, ja sam se proveo na letovanju, ja imam ovo ono... Vidis, nije prijatno da te neko svrstava u odredjenu kategoriju na osnovu tehnike koju koristis.

@ Blue

Samsung ima svoje snage kao kompanija ali originalnost nije jedna od njih. Oni znaju kako da pridobiju masovno trziste i to ne rade kvalitetom nego vrednoscu u odnosu na novac. I to je u redu. Sve kompanije su podjednako besramne u svojim pokusajima da dodju do veceg profita. Ali reci da je Volkswagen isto sto i Rols Rojs, samo jeftinije, nema nikakvog smisla. Isto je samo to sto moze da te preveze od tacke A do tacke B.

Imam Samsungov TV i Monitor, i prilicno sam zadovoljan, i slazem se da prednjace u odnosu na ostale proizvodjace Androida.

Smatram da ljudi koji dolaze na ovaj forum dolaze iz ljubavi prema hi tech stvarima a samim tim i sa popriličnom količinom znanja iz iste oblasti. Možda nisu svi stučnjaci ali razumeju to što pričaju.

Razumevanje tehnickih izraza i trendova, i neposredno iskustvo koriscenja, nije isto. Ovde su ljudi odrasli na jednoj drugacijoj filozofiji, cak i ako su dosli do neke vece kinte i boljeg statusa u drustvu. Vecina nikada nije koristila Apple proizvode i to je prosta cinjenica.

Evo ti ga glavni fanboj na forumu, onaj-čije-ime-nećemo-spominjati. Pogledaš mu broj postova, izračunaš da je na trolovanje na ovom forumu potrošio preko 5000 sati

Meni je zao sto vise ne postuje, objasnio sustinu kratko i spot-on. Kako si dosao do tih 5000 sati samo ti znas.

Poslednja izmena:
Nije ovde nikakav problem u Apple kompaniji, Apple proizvodima ili njihovim korisnicima, na forumu je problem samo sa snobovima koji kroz trolovanje ovde kompenzuju za to što nemaju život. Ljudi, nađite neki zdraviji hobi.

Rekao bih da je upravo problem u Apple-u kao kompaniji, a ne toliko u njihovim proizvodima koji i nisu nešto posebno kad se gledaju bez pompe koja ih prati.
Tu mislim na organizacijku kulturu, utjecaj na čovječanstvo i mentalni sklop ljudi. Apple ne traži korisnike u klasičnom smislu. Oni novače članove svoje yuppie-tech sekte. A ja mrzim sekte, kao i sve druge organizirane načine ispiranja mozga, počevši od političkih stranki, organiziranih religija pa do Apple-a i npr. Herbalife-a kojeg trpam u isti koš s Appleom. (bio jednom u mlađim danima na na prezentaciji Herbalife-a ... network marketing i te priče, pa vidiš pjevanja i plesanja, nošenja beđeva firme i pričanja bajki).

Problem nastane ne kad ljudi kupe iPhone, nego kad popuše ovo drugo.

Lepo napredujemo - Apple korisnici su kao Jehovini svedoci, ispranih mozgova, pevaju i plesu i pricaju bajke.

Jel ima jos neko da doda nesto vickasto?

Isti ti, kada im spomenes argument materijalne bede sto je cinjenicno stanje u nasoj drzavi, skacu - ja imam skupa kola, ja sam se proveo na letovanju, ja imam ovo ono...

Alo, čoveče! Ti si taj koji je potegao ovaj argument. Nazvao si one koji pričaju da sgs nije kopija ajfona iskompleksiranim ljudima koji nemaju para za dotični pa ga zato pljuju.

Auto sam ti spomenuo samo kao primitivan odgovor na tvoj primitivan argument! To sam i naglasio! Ništa u životu nisam kupio da bih se pokazivao kao vredniji od drugih i nikad to neću ni da radim. Tačno me zabole da li se ikome sviđa moj auto/telefon/sat/odelo/stan. To je samo moje i ničije više.

Osim toga, rekao sam da su jedine sličnosti između sgs i iphone oblik i namena. I to izvrćeš i ostavljaš samo namenu. Stavi te uređaje jedan pored drugog, uključi ih i ako i dalje misliš da je jedan kopija drugog, stavi naočare i to s velikom dioptrijom! Pozivaš se na prvostepenu presudu „nepristrasnog” suda da bi nas ubedio da si u pravu. Teško!

Svaka kompanija kroz svoj brend plasira neke vrednosti, ideale i između ostalog tako ga pozicionira među konkurencijom. Tako i svaka individua će u skladu sa svojim preferencijama odabrati neki proizvod, i potencijalno ostvariti identifikciju sa datim brendom kroz neku vrstu personifikacije. Nažalost, "androidaši" ponajviše usled lošeg pozicionaranja brendova koje su one odabrali odvajaju značajno vreme čudeći se privrženosti Apple korisnika, nazivajući ih "sektom", "hipsterima", "elitistima" itd, što je pogrešno. Tako da ljudi napravite vaš najbolji izbor, samo iluzorno je nadati se da je on i objektivno najbolji, naročito kada se radi o tržištu gde proizvodi poseduju toliko kvalitativnih razlika.

Lepo napredujemo - Apple korisnici su kao Jehovini svedoci, ispranih mozgova, pevaju i plesu i pricaju bajke.

Jel ima jos neko da doda nesto vickasto?

Kad se tako neki "Jehovih svedok" nađe tamo u nekoj poroti, drži neki "patent", pa još ubedi ostale da ne postoji "prior art" onda imaš globalni problem ;).

... "androidaši" ponajviše usled lošeg pozicionaranja brendova koje su one odabrali odvajaju značajno vreme čudeći se privrženosti Apple korisnika, nazivajući ih "sektom", "hipsterima", "elitistima" itd, što je pogrešno.

"loše pozicioniran brand" postoji samo u glavi sektaša.
To valjda po onoj:
Nema auta do Golfa.
Nema traktora do IMT-a
Nema pile do Štilovke
....
Nema telefona do iPhon-a
Nema kompanije nad Apple-om

Poslednja izmena:

Nemoj da se zaklanjaš iza Apple korisnika. Neko koristi Apple uređaje, zadovoljan je njima, preporuči ih drugome, sve je to ok. Ali kada neko ne zatvara usta o Apple-u, drži sliku Steve na desktopu, prati vrednost Apple akcija na berzi svaki put kad izađe na internet, a uspehe Apple-a doživljava kao svoje, to se onda zove FANBOJ i to je žešći poremećaj ličnosti.

Stvar je u tome što mi fanboji zapravo i ne smetaju, kao što mi ne smetaju ni homoseksualci, sve dok to što rade, rade iza zatvorenih vrata. Problem je u tome što fanboji ovde javno masturbiraju, a meni je stvarno dosta da milion puta gledam njihove ponovne izdrkotine i stalno jedne te iste izjave koje vređaju inteligenciju tipa Apple je izmislio sve što postoji, Apple uopšte nije skup s obzirom na hardver, iOS je savršen, nebo je žuto, papa je Musliman, a Britni Spirs je i dalje devica.

Jedna slika ce vam najbolje docarati stanje stvari, koju je mnogo ljudi videlo, i mnogo ljudi se slozilo sa tim:

Pogledajte prilog 95756

Apple ima mnogo fanboy-eva, i oni su im ovce za muzu. Ima ljudi koji imaju novca i odmah kupe ono najskuplje i najpoznatije, mada to ne znaci da je najbolje ;) Dok ne shvate da pare ne padaju sa neba, bice kasno.
grešiš druže, situacija je potpuno obrnuta... s obzirom na rasprostranjenost androida, svako ko koristi iphone je imao priliku da isproba android uređaje, dok apple uređaja kod nas nema u široj prodaji i većina android fanova sa foruma koja kritikuje neki irueđaj uglavnom nikad nije ni koristila isti duže od par minuta.
Evo, ja sam koristio android skoro 2 godine, pre nego što sam se potpuno preorijentisao na ios i dobro znam razlike jednih i drugih, a hajde reci pošteno, jesi li ikad imao neki ios uređaj koje kritikuješ?
Ne bi me začudilo i da pola ekipe ovu tvoju fotku shvati ozbiljno, pa moram da napomenem da je u pitanju sarkazam sa 9gag, pomenute sluške ne postoje...

@ drgonzo Koristio sam IPhone 4, ne 4s, i to relativno nedavno, imao sam priliku da koristim drugov 3GS, i kada ih uporedim sa Android telefonima, pa i sa N73 koju sam imao do nedavno, i sa Galaxy S 2 koji sada imam, mogu reci da je u sustini prosek. SGS2 je bolji od 4s, dok ni jedan od pomenutih nema znacajne prednosti u odnosu na N73, osim Wi-Fi, kao i kvalitetnijeg hardvera, koji odmah donosi neke bolje aplikacije i igre, ali koje nisu nesto sto prosecnom korisniku treba. Slika jeste sarkazam, ali i prikazuje donekle realno stanje: Apple naplacuje svoj trademark papreno, to se mora priznati. Ne kazem da su im svi proizvodi losi, ima nekih koji su veoma pogodni nekim ljudima za odredjene poslove, ali me nervira kada ljudi stalno napominju da je Apple najbolji, i da ne postoji bolja kompanija od nje. I onda na sudu dobijaju smesne sporove, kako bi ubili konkurenciju, svesni da su bolji od njih, i zatim pricaju kako ih svi kopiraju. Pa taj Apple je predmet sprdnje na 9gag. Koliko god to bio sajt sa iskljucivo zabavnim sadrzajem, verujte, to su sve izuzetno inteligentni ljudi, koji su i sami svesni da je Apple smesan, pogotovo nakon ovih sudskih sporova. A verujte, nisu to ljudi iz zemalja treceg sveta, koji ne mogu da priuste ni Huawei telefon, a kamoli IPhone. Mozda sam otisao presiroko, nadam se da cete shvatiti sta zelim da kazem :)

Evo, ja sam koristio android skoro 2 godine, pre nego što sam se potpuno preorijentisao na ios i dobro znam razlike jednih i drugih, a hajde reci pošteno, jesi li ikad imao neki ios uređaj koje kritikuješ?
Ne bi me začudilo i da pola ekipe ovu tvoju fotku shvati ozbiljno, pa moram da napomenem da je u pitanju sarkazam sa 9gag, pomenute sluške ne postoje...

hehe :) ja sam negacija tebe :D ja sam koristio iPhone (prvi, pa 3G, pa 3GS), a uporedo sam sa 3GS-om koristio i android i presao na njega posle skroz :)
svako je prica za sebe i ne znam sta se ljudi oko ukusa raspravljaju... Meni android vise odgovara - nekom ne... A na primer nikako mi ne odgovaraju samsung androidi (jedino mi SII onako lezi), stvarno mi se ne svidjaju. Cak i samsung tablet ne mogu da svarim, pa sam uzeo Asus Prime (i burazer - u istoj kuci :) - ima iPad3 (koji je bio moj malo dok nije stigao Prime)). Moje licno misljenje je da u zadnjih godinu dana Android sto se tice smartphone segmenta bezi apple-u, nekako mi Apple sve sporije drzi korak (google mi je nekako dinamicniji i Android postaje definitivno najkvalitetniji smartphone OS), ali u Tablet delu Android jos treba da uci

"loše pozicioniran brand" postoji samo u glavi sektaša.
To valjda po onoj:
Nema auta do Golfa.
Nema traktora do IMT-a
Nema pile do Štilovke
....
Nema telefona do iPhon-a
Nema kompanije nad Apple-om

da se ne bi blamirao uzalud, pre nego što izraziš frustraciju upotrebi google, možda nešto i naučiš.

Nemoj da se zaklanjaš iza Apple korisnika. Neko koristi Apple uređaje, zadovoljan je njima, preporuči ih drugome, sve je to ok. Ali kada neko ne zatvara usta o Apple-u, drži sliku Steve na desktopu, prati vrednost Apple akcija na berzi svaki put kad izađe na internet, a uspehe Apple-a doživljava kao svoje, to se onda zove FANBOJ i to je žešći poremećaj ličnosti.

Da to je klasican slucaj, u psihologiji, identifikacije sa, u ovom slucaju, kompanijom, gde se uspesi i neuspesi te kompanije dozivljavaju kao licni...

Tuzno je i uvredljivo ako tako mislis, a i potpuno netacno, da si malo putovao po bogatijim krajevima evrope i amerike, video bi da tamo svi koristi iphone i nikome ne pada na pamet da koriste bilo sta drugo.

I ja imam razloga da verujem da nije Apple taj koji "ne priznaje Srbiju kao drzavu", svasta boze, zasto ne bi hteli da udju na jos jedno trziste. Nego mi ne priznajemo Apple. "Sta taj Apple umislja da je" i "svo zlo na svetu dolazi iz Amerike" mentalitet. Ili pragmatican pristup, da ovde niko ne bi to kupovao, ali opet pogresan, jer ima ljudi, svakako mnogo manje od 1%, ali ih ima.

Ako je sken strana iz pasoša uslov za učešće u raspravi onda ok. Ali upravo to je jadno i bedno, kad nekoga omalovažavaš zbog potpuno besmislene stvari.

Uz to nisi ni pročitao tekst jer da jesi video bi da ne pričam o tržištu drugih zemalja već našem tržištu. Zanima me da mi kažeš kojom je to administrativnom merom apple onemogućen da uđe na tržište?

Takođe bih voleo da me kao svetski putnik prosvetliš i objasniš kome samsung prodaje te silne desetine miliona uređaja ako svi koriste iphone po Evropi i Americi a još bi mi draže bilo da čujem kako si ti uspeo da upoznaš toliko ljudi?

Na kraju, verujem da nemaš pojma ni kao izgleda pasoš a o putovanju da i ne govorimo. I izgleda da si baš ti jedan od tih elitista kojima je potreban iphone da bi nešto dokazali sebi.

Verujem da ne vredi govoriti, jednostavno, neki ljudi su slepi pored ociju. Klasicni fenboji. A webster se naljutio kad sam ga nazvao tim imenom, sto je paradoksalno, jer su uglavnom fenboji oni koji poricu postojanje istih. Ali nebitno, ova diskusija ne vodi nigde, nema nikakvu svrhu.

Upravo su najgori to koji su tako duboko zagrizli da znaju napamet sve umotvornine dvojice Steva, čitaju kjnige o njima, gledaju filmove, tuguju kad su bolestni, izmišljaju neke životne filozofije u vezi njih i to preslikavaju na beživotni proizvod čiji robovi postaju. Ali to je već njihov problem. :)

Ja iskreno mislim da pojedinac i kompanija ne mogu da imaju ni iste vrednosti niti ista razmišljanja jer pojedinac je čovek a kompanija je firma, neživa tvorevina. Ja bih voleo da objasniš kako ti kao jedinka iz Srbije, Beograda ili koje god hoćeš bliže geografske odrednice, možeš da imaš bilo šta slično sa kompanijom, bilo apple/sony/honda ili samsung/MS/you name it?
Jer jedino što pokreće kompanije je zarada i ništa drugo. Ako je to taj zajednički imenitelj onda...

"..."Ja čitam", ali hercegovački jezik je zanimljiv jer je sličan bosanskom jeziku i ima mnogo sličnih skoro istih semantičkih konotacija te se ova rečenica na hercegovačkom jeziku kaće "Ja čitam."..."
Uf kad vidim ove sa velikim Iq-om i slične srbende kako polemišu na forumu i sve znaju još mi je draže što je Samsung kažnjen, i šteta što ne mogu da ga zabrane skroz na američkom tržištu i da potabaju petom :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno