Šta je novo?

Black Mesa: Source

http://www.youtube.com/watch?v=OHBk7eEjqGQ

Da li se neko snasao za ovaj mod i opstepriznatu NEsteam verziju HL2? Trazi gcf fajlove kojih nema u toj varijanti (ili ja ne znam gde da trazim to na disku?).

Pored HL2, HL2 EP1 i HL2 EP2 mod zahteva i source 2006 i 2007 sdk ;) Oni prave problem. I naravno mod nece da radi na 32bitnom winu, MORA 64bita..
Ja sam kupio Orange box, pa cu od vikenda da reinstaliram sistem i da snimim FF CM 11.

Biće super ako ovo bude izašlo do 2018te :d

Biće super ako ovo bude izašlo do 2018te :d

Pre ćemo u Evropsku uniju da udjemo :D.
Ja više uopšte nemam živaca da igram SP igre (Max Payne 3 mi stoji instaliran, igrao sam 15 min i ne mogu dalje).
HL 2 ep 3 ili HL 3 je jedino što željno očekujem, valjda će da se smisle da urade već jednom

Pokrenut countdown na sajtu, završava se za 12 dana.

CJNul.jpg

On September 14th you will see the first release of Black Mesa! This will include our re-envisioning of Half-Life all the way up to Lambda Core. We believe this is a great way to provide a complete-feeling 8-10 hour experience with a solid ending, make our fans happy and help us make the best overall game possible.
We are still working hard on Xen and BMDM, but instead of making you wait we are giving you Black Mesa as soon as it's ready! We're doing our best to help bring the immense vision of this project into reality, and we are very excited for what the future brings!

Poslednja izmena:
VIDEO SAM JUTROS :D AAAA ovo ce biti sjajno :)

Ekstra! Pogotovo ako bude igrivo i bez bagova ;)

Haha pa da li je moguće? :D
Moraću da downloadujem HL2 na steamu samo zbog ovoga.
Nadam se da nije deep shit.

Jedva cekam!!!!!!!!!!!

Vrh! Valjda nije moša.

Cek, postoji HL1 prerađen u Source engine :trust: (kako ja ne znam za to), sta mu onda ovo dođe, neki mod za HL2 ili ce biti standalone.

Odigrao sam sve HL2 igre, mada hl1 nisam ni takao ...***. mrzelo me da igram na novijem kompu tada, jer mi je spisak neodigratih igara bio velik, lazem odvratna mi bila grafika :d, ali igrao sam kec ali nisam ga presao.

Uzecu za ovo HL2 ako treba, epizode mi nisu potrebne jer ko zna kad bi ih igrao ponovo.

Poslednja izmena:
Ma što se tiče HL:Source, tamo je igra bukvalno samo prebačena u source engine, praktično zadržavajući sve iste teksture kao original, tako sem drugačijeg izgleda vode i nekih takvih gluposti HL:S je izgledao isto kao HL1.

Ma znam radnju igre (donekle) i manje više šta je bitno, ali da igram taj stari hl1 nema sanse mozda na nekom tabletu/mobilnom.

Jednom sam se zeznuo malo sa starim kultnim igrama, drug me nagovorio da odigram Deus Ex 1 pre Deus Ex 3 kao malo su priče povezana spominju se neki bitni likovi u obe igre a neću znati ko su a znao sam da je DE3 prequel ... odigrao sam jedva 70-80% igre i to na 30% već se smorio najviše od blentavog AI-a pogleda posle po DE wikia i dva lika se samo spominju na par mesta i to nema ih u DE3 tj. nisu bitni uopšte.

Citam ovde da je free download ali ne spominju da li je standalone ili treba HL2 tj. da je mod.

Jedva cekam...

Ma znam radnju igre (donekle) i manje više šta je bitno, ali da igram taj stari hl1 nema sanse mozda na nekom tabletu/mobilnom.

Jednom sam se zeznuo malo sa starim kultnim igrama, drug me nagovorio da odigram Deus Ex 1 pre Deus Ex 3 kao malo su priče povezana spominju se neki bitni likovi u obe igre a neću znati ko su a znao sam da je DE3 prequel ... odigrao sam jedva 70-80% igre i to na 30% već se smorio najviše od blentavog AI-a pogleda posle po DE wikia i dva lika se samo spominju na par mesta i to nema ih u DE3 tj. nisu bitni uopšte.

Citam ovde da je free download ali ne spominju da li je standalone ili treba HL2 tj. da je mod.

Treba ti oduzeti status membera kad pljujes po DeusEX igri :p

Za Black Mesu ti treba originalni HL2, posto je u pitanju mod.

Tada kad je izasla i verovatno sledecih 6 godina ne bi ni pomislio da je "pljujem" :d, činenica je da po današnim standardima neki aspekti igre su suvise zastareli.
A da danas neko novi odigra DesuEx prvi put je samo iz postovanja prema serijalu ili enormne kolicine slobodnog vremena, a oni koji su vec igrali iz nostalgije a to kod mene nece da se desi.
Dobra je igra to se razume, tada je bila najbolja u zanru tj. nije imala verovatno premca, mozda system shock.

Znaci da steknem na karticu kintu za HL2.

HL2 ti je na akciji od -66% na Steam-u danas ako nisi znao. Do sutra do 19h traje.

Uzimam odmah, hvala na obavestenju :)

Nije tada bila najbolja igra, vec je to i dan danas. Zar stvarno mislis da je DE:HR bolja igra od originala ili je smo grafika bolja?! Treba da se malo vratis u proslost, da proucis kakve su tada igre bile, e onda kada sagledas to iz malo drugacije perspektive bice ti jasno da je ta igra ipsted svog vremena, isto kao Hlaf LIfe, System Shock 2 i ostale. DE:HR nije nista novo i nevidjeno donio, sve je to vec vidjeno i to jos prije 11. godina. E pa zamisli, sta je onda Deus Ex bio u to vrijeme.
Sto se Half Lifea tice, pa samo odigraj neku pucacinu iz 1998. godine. Nadji njih nekoliko i odigraj malo, e onda uzmi Half Life vidjeces drasticnu razliku.;)

Ti si dobar kakvih ima, makar si probao, dok drugi nema sanse jer im je grafika "losa". Sta bi onda rekli da igraju neku 8 bitnu igru?!

Poslednja izmena:
Igrao sam je dok mi je bila zanimljiva i dok me prica drzala kolko tolko kad sam pohvatao sve fore i kako neke stvari mogu lako da se odrade, i cak nazirao sta će na kraju da se desi igra me smorila ne zbog grafike, nego ranije spomenutih stvari.
I iskreno primecivao sam slicnosti sa DE3, kako su isto tako stavili da biras prvo oruzje na pocetku i jos par stvari. Bio sam prilicno odusevljen kako su bili odrađeni dialozi sa likovima tj. da je tako nesto postojalo tada jos full snimljena glasovna gluma.
Odvojio sam par sati da namestim modove da ne pokvarim monitor :D i sto da ne kad ih ima, i na kraju sam zadrzao .iso image igre u kolekcije ovo ostalo obrisao jer ima potrebnih modova na sve strane po netu i lako se namesta DX9, DX11, OpenGL renderer... mada DX11 za cudo siluje mnogo vise graficku a razlika je zanemarljiva.

Sledece sto cu pokusati odigrati a mislim da ce mi uspeti jer nema neka najavljena u tom zanru a da je vredna pomene je ovaj rmk Buldrus Gate-a 1... brate :d onaj kec kolko god da sam namestao na nativnoj rezoluciji mi je previse sitno na jedan korak manjoj font mi se malo muti zbog interpolacije.

A crap :wall: :crash: ladno ne moze da se kupuje na steam ako kartica nije u istoj IP drzavi gde je napravljena, drug ima kesa na kartici ali je iz neke slovacke banke, moracu sutra da uplatim onih par evra na svoju.

HL1 sam presao ultra davno u softverskom modu [320/240] na mom prvom kompu. :D Sa uzivanjem cu ponovo preci ovo.

BBC article je spomenuo da ce igra imati sve osim zadnje Xen sekvence, znaci 8-10hr materijala. More than enough.

Covece 99% FPS danas je krace od tih 8 sati danas a zauzimaju boga oca mesta na hardu a ovo jos je dzaba, primer CoD:MW1 ~7 sati, COD:MW2 ~ 5:51 tacno se secam 1. prelazak, COD:MW3 jedva ga zavrsio za ispod 7 sati smor zesci sve ovo bilo na 1 tezini od nalakse tj. Normal.
Max Payne 3 ... nemam pojma kolko ali ako se bas puno gine i igra nesigurno moze i za 9 sati a cak RIP igre je 10 gb ! :lupko: ... jeste sad grafika ovo ono, ali ko sto je neko rekao u MP3 ih ponekad vidis samo kad ukljucis bullet time a kad obrises igru zaboravis u sta si uopste gledao.
MW1 i MW2 bi opet igrao ali ovo ostalo meh.

Da se nadovežem na Deus EX offtopic, postoji brdo modova koji znatno poboljšavaju grafiku u igri,
uključujući interfejs i još neke stvari, tako da ako neko reši da odigra taj klasik neće mu izgledati igra toliko zastarelo.

Što se tiče HL Source jeste da su izmene minimalne ali ipak znače,
i bolje je igrati tu verziju na novijim kompovima. A za Black Mesa sam stvarno mislio da neće nikad izaći.

Nazad
Vrh Dno