Šta je novo?

Black Mesa: Source

Ko nije presao originalni HL1, inace najbolju FPS igru svih vremena, mnogo je propustio.HL2 jeste dobra igra, ali je smesna ako se poredi sa prvim delom.

Znaš kako, ovo je dosta relativno. Ja sam recimo HL1 prvi put igrao prije otprilike 3 godine i nakon odigranog HL2 jer kad je HL1 izašao nisam imao računar. Nema sumnje da je HL1 dobra igra ali nije isti utisak kad ga igraš u vreme kad je izašao i nakon 7-8 godina kad si već odigrao HL2, Far Cry, Call of duty... Jednostavno u to vreme igre nisu tehnički bile uradjene kao danas (npr. HL1 je skoro 100% indoor igra što ja ne volim kod igara).
I na Comodoru 64 i Amigi je bilo vrhunskih igara koje su u to vreme bile revolucija, ali malo ko danas igra te igre i oduševljava se.

Tu se slazem, nije isti osecaj sada igrati HL1 i onda kada je igra izasla.Mada sam opicio opet HL1 pre nesto vise od godinu dana iako je grafika vrlo losa za danasnje standarde igra je bila vrlo igriva.

Nije sve u tehnici. Half Life je napravio korak od sedam milja kada se radi o osećaju smislenosti igranja. Naspram dotadašnje jurnjave za crvenim ključem da bi iza crvenih vrata otkrili plavu datakarticu da bi iza plavih vrata otvorili žuti prolaz, ovde je sve bila logička, smislena celina sa vrlo jasnim konceptom igranja. Onaj ko pre HL1 nije puno igrao FPS teško može da oseti kako je bilo igrati u to vreme igru tog tipa. Da ne pominjem AI, koji je maltene po prvi put radio nešto smisleno, umesto da bezglavo juriša na igrača čim ga primeti. Fizika takođe vrh u odnosu na dotadašnje naslove, a engine je omogućavao ubacivanje neverovatnih stvari.

Što opet ne znači da HL1 nije imao mane. Iz heklera je trebalo sasuti 20+ metaka u marinca, a iz magnuma ili fucking samostrela je trebao 1 hitac, treća trećina igre u drugoj dimenziji je prilično slaba i dosta spušta osećaj u igranju i tako dalje. Moram da kažem da je meni lično prilično bezveze kako su osmislili nastavak priče, u tom smislu da sam se prilično razočarao dešavanjima u HL2.

Konačno, u duhu rasprava koje se poslednje vreme pomaljaju u svakom topiku, da podsetim da je HL1 po difoltu imao uključen autoaim i da bi ga danas svi najglasniji sa PC Igre sekcije odreda napljuvali kao konzolaški naslov :d

Da, ali se od tog autoaima odmah odustalo, probalo se i videlo da je gloopo.
Ja recimo nisam ni znao da je postojao auto-aim, verovatno i jesam video u opcijama, ali je po defaultu bio iskljucen, tako da ga nisam ni koristio.

Nije sve u tehnici. Half Life je napravio korak od sedam milja kada se radi o osećaju smislenosti igranja. Naspram dotadašnje jurnjave za crvenim ključem da bi iza crvenih vrata otkrili plavu datakarticu da bi iza plavih vrata otvorili žuti prolaz, ovde je sve bila logička, smislena celina sa vrlo jasnim konceptom igranja. Onaj ko pre HL1 nije puno igrao FPS teško može da oseti kako je bilo igrati u to vreme igru tog tipa. Da ne pominjem AI, koji je maltene po prvi put radio nešto smisleno, umesto da bezglavo juriša na igrača čim ga primeti. Fizika takođe vrh u odnosu na dotadašnje naslove, a engine je omogućavao ubacivanje neverovatnih stvari.

Upravo u tome je stvar, u to vreme igra je bila revolucionarna i zato i zaslužuje da bude jedna od najboljih igara ikada. Ali i Super Mario i Pac Man spadaju u najbolje igre ikada pa ih danas niko ne igra. To su igre iz prošlog vremena i to je to.
Show must go on! :)

Ja sam sa 13 godina (2001) seo prvi put da igram HL, pa ga i dan-danas sa uživanjem obrnem tu i tamo. Grafika mi nimalo ne narušava doživljaj. Šta su ti ljudi uspeli 1998. godine da izvuku iz tadašnjih računara, deluje mi i sad neverovatno. Black Mesa je definitivno igra koju najviše iščekujem.

treća trećina igre u drugoj dimenziji je prilično slaba i dosta spušta osećaj u igranju i tako dalje. Moram da kažem da je meni lično prilično bezveze kako su osmislili nastavak priče, u tom smislu da sam se prilično razočarao dešavanjima u HL2.

Same here.

HL2 ima priču u fazonu kao da prvi deo nije ni postojao.

Nego malo mi glupavo što nisu nekako uključili i Alex Shephard-a (Opposing Force), ako su već prisutni akteri originala i expansion pack-a nr.2.

Poslednja izmena:
Mladje generacije? Imam 33 godine pa sad kako se uzme, nisam bas mator ali ni klinja :d . Inace imao sam i C64 pa Amigu 500 tako da mi je jasno da nije sve u grafici, jedino sto tada kada sam stvarno bio klinja bilo lakse da se odusevljavam sarenim kockama na ekranu jer sam izgleda ostatak grafike "dodavao imaginacijom" :D.
Evo bas cu da probam HL1, pitacu nekog od mojih da li ima pa da vidim tu legendarnu igru ;) (ako to uopste moze danas da se pokrene)..

Pa cim si rekao da nisi igrao HL1 spadas u mladju generaciju - PC igraca :)

Nije sve u grafici ali HL1 na današnjim monitorima stvarno izgleda za povraćajzlu. A nisam klinac i HL1 je iz "mog vremena".
Majke mi, plašim se bilo koju igru iz tog vremena ponovo da upalim, srušiće mi se sneško.

Sto, ja ponovo pikam Diablo 2. Da li je lep? Nije. Za danasnje pojmove izgleda uzasno. ALi je odlicna igra i bas to me tera da ga igram dalje.

Tu se slazem, nije isti osecaj sada igrati HL1 i onda kada je igra izasla.Mada sam opicio opet HL1 pre nesto vise od godinu dana iako je grafika vrlo losa za danasnje standarde igra je bila vrlo igriva.

O tome i pricam :)

Ja ponovo igram Deus Ex i grafika me ne odbija ama baš ni mrvicu. Dobra igra je dobra igra.
Homeworld igram makar jednom godišnje, a to je igra iz '99.

I ja jedva cekam ovo chudo jer HL1 nisam ni igrao :( *** tih godina nisam imao komp a kasnije mi se nije igrao graficki toliko inferiorna u odnosu na prosek, a HL2 je meni odlicna, jedna od najboljih koje sam igrao. Tako da ce ovo biti sjajno ako izadje :banana:

Ja sam HL1 presao jedno pet puta i svaki put kad ga igram meni postaje sve bolji i bolji. Opposing Force i Blue Shift sam tek prosle godine igrao i nisam ni gledao na grafiku, nego na gameplay i taj Half-Life vajb.

Black Mesa je ispunjenje sna svih HL geekova koji se loze na Source engine, ja se nalazim medju njima :Klanjanje

Što opet ne znači da HL1 nije imao mane. Iz heklera je trebalo sasuti 20+ metaka u marinca, a iz magnuma ili fucking samostrela je trebao 1 hitac, treća trećina igre u drugoj dimenziji je prilično slaba i dosta spušta osećaj u igranju i tako dalje. Moram da kažem da je meni lično prilično bezveze kako su osmislili nastavak priče, u tom smislu da sam se prilično razočarao dešavanjima u HL2.

Konačno, u duhu rasprava koje se poslednje vreme pomaljaju u svakom topiku, da podsetim da je HL1 po difoltu imao uključen autoaim i da bi ga danas svi najglasniji sa PC Igre sekcije odreda napljuvali kao konzolaški naslov :d

Duke Nukem fore sa data karticama i neprijateljima koji stoje u mestu, ponekad patroliraju i cekaju Duke-a da naleti :d

Same here.

HL2 ima priču u fazonu kao da prvi deo nije ni postojao.

Nego malo mi glupavo što nisu nekako uključili i Alex Shephard-a (Opposing Force), ako su već prisutni akteri originala i expansion pack-a nr.2.

Ja mislim da postoje neki modovi gde je moguce igranje sa Shephard-om, ali to nije nista Valve certified :) Valve kad izmuze HL2 i sve epizode, presaltace se na Blue Shift i Opposing Force Source, izmislice neku pricu koja nema veze sa zivotom koju cemo mi igrati, jer ima nekog smeka after all :)

Takodje povremeno pikam Diablo2 kao i System Shock2, uopste mi ne smetaju tehnikalije, to su igre za sva vremena...

Pa Diablo 2 nije ružna igra. Nije ni HL dok se ne odmakne i krenu outdoor nivoi.

Poslednja izmena:

A vidis , meni je ta "smorna" treca trecina jagoda na slagu ... hl1 je revolucija , a hl2 mi je totalno dostojan nastavak...samo da ne useru...

Ja ponovo igram Deus Ex i grafika me ne odbija ama baš ni mrvicu. Dobra igra je dobra igra.
Homeworld igram makar jednom godišnje, a to je igra iz '99.

Deux Ex je izuzetak. Ta igra nije bila medju najlepshima u svoje vreme ali i dan danas izgleda pristojno, verovatno je to do dizajna i tekstura koje izgledaju solidno kada se digne rezolucija i popali AA+AF. Dok s druge strane, System Shock 2, Half Life, Quake II i bilo koja druga pucacina iz tog perioda danas uzasno izgledaju. Half Life josh moze da prodje, zbog toga shto ljudi igraju CS 1.6 pa su naviknuti na grafiku. Inace igra koja je u ono vreme imala svemirsku grafiku, puno bolju od Deux Ex je NOLF kec koji iako se pojavio posle Deusa danas izgleda dosta loshije od DE-a.

Diablo 2 izgleda fino iako je rezolucija smesna. Za to je kriv perfektan dizajn koji ta igra poseduje. Bash ti nekako legne posle ovih fairy tale RPG-ova danasnjice ala WoW.

Edit:

@Solesoslav: No One Lives Forever

Poslednja izmena:
Ma moze on da izgleda i kao Crysis, mene ubistveno nervira to shto 90% sluchajeva promashi dijagonalnu magiju.
P.S.Shta je NOLF

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, kontam može i ovde:)

Indepent filmmakers, the Purchase Brothers, have apparently beaten Uwe Boll to the punch by producing a series of short videos entitled Half-Life: Escape from City 17. The first episode was released last Thursday and is available now on YouTube and the Purchase Brothers' website, although IGN Voodoo Extreme also has an HD version which blows them all away.

Escape From City 17: Part #1

Jao bre SOCOMe...:D Beshe to pre par dana u Youtube linkovima, a imade i na prethodnoj strani:D...pardon, na strani pre nje:p

Hm, ne znam sto pominju Uwe-a, on nije imao u planu filmovanje HL-a...to se pak pricalo za Tarantina.Doduse, ovaj filmic uradjen za 500$ je kvalitativno (rezija i efekti, a bogami i gluma lol) za koplje iznad svega sto je Uwe uradio, pa i za 80 milki $ ...

Poslednja izmena:
Jao bre SOCOMe...:D Beshe to pre par dana u Youtube linkovima, a imade i na prethodnoj strani:D...pardon, na strani pre nje:p

Hm, ne znam sto pominju Uwe-a, on nije imao u planu filmovanje HL-a...to se pak pricalo za Tarantina.Doduse, ovaj filmic uradjen za 500$ je kvalitativno (rezija i efekti, a bogami i gluma lol) za koplje iznad svega sto je Uwe uradio, pa i za 80 milki $ ...

Today is not my day:S::D
Izgleda da mi ostao uključen cool&quiet u glavi, mozak mi očigledno ne kupi sve informacije, fail@fail:p
Sorry:S:

Poslednja izmena:
Sad cu da vas smorim...kad izlazi ovo? :p

Ove godine . . .

Verovatno na godfisnjicu HALF-LIFE-a :) taman da ispeglaju sve teksture i moguce bagove :D

Mislish na 20 Years Anniversary?

Poshto je vec proshlo deset godina.

u traileru naucnici kao da imaju 2 sirogojno dzempera ispod mantila. mogli su malo vise da se potrude

Bas sam ovih dana hteo da pitam ima li nekih novih vesti u vezi ovog projekta. Bila bi steta da ne zavrse. (pogotovo za one koji nisu igrali HL1, i ja sam medju njima :D)

Treba da izadje do kraja godine ali koliko sam skontao morace da se ima steam nalog

Pa kao i za ostale dobre modifikacije za HL... Da budem iskren zbog Black Mesa-e i FakeFactory moda bih kupio orange box :D

Nazad
Vrh Dno