Reče čovek sa nVidia consumer produktom kao avatarom. :d
Najači deo je kad se uključe eminentni amateri svih polja i počnu ovde da prosipaju kako tema nema smisla.
@salac, dužan sam ti odgovor, nisam stigao da napišem. rain check
Cek malo, a kako ti pricas decku o avataru, kada si ti do skora imao Apple logo kao avatar?
Kakva je to inteligencija potrebna da bi se izvukla razlika izmedju Samsung telefona i iPhone-a, pa daj osnovcu da ti napise razliku uz ta dva uredjaja na koriscenje, uradice to kao i svako drugi, osnovca sam pomenuo jer se ovde govori samo o kozmetickim razlikama (ikonice i slicne gluposti).
1. Auto industrija je nastajala u periodu kada patenti nisu bili toliko izraženi ili prosto u toj sferi nisu postojali. Auto jeste civilizacijska tekovina koja je nastala stvaranjem točka tj. njegovom primenom na vozilima. Ni jedna firma, ako uzmemo za primer F. Henrijev model T, nije mogla da patentira auto. Zašto? Zato što je on već postojao u nekoj drugačijoj izvedbi (zaprežna kola), a svako ko je ušao u auto-trku je razvijao svoj motor. To se zove industrijska evolucija, a ne revolucija.
Ok, postojala su zaprezna kola, Ford je ugradio motor i krenuo dalje.
Postojali su telefoni pre iPhone-a, Apple je promenio nacin koriscenja i nastavio dalje?
U cemu je razlika prvi nije nikoga tuzio, dok je drugi mlatio na sve strane. Pre Ford-a su postojali slicni automobili, pre iPhone-a su postojali slicni telefoni. Apple je promenio internet, konzole itd. Ford je promenio nacin zivota i celokupnu svetsku industriju, narod je kupovao vise automobile, povecavala se potrosnja goriva, ljudi su koristili automobile da odu na neke dalje destinacije itd. itd. Patentni sistem je tada jako lepo radio, eno ih Tesla, Edison, Pupin itd. itd. Hajde objasni mi razliku?
Nije auto motor, auto je i menjac i spoljni materijal i enterijer, pa do pre 15 godina svi proizvodjaci su koristili celik i aluminijum za limove, a danas je vise plastike nego lima na automobilima.
Da li ce Boza uzeti iPhone ili Android telefon. Uzece ono jeftinije jer mu oba vrse istu funkciju, a to je Android. Isto pitanje tebi postavim, hajde ti kupujes klimu, hoces li uzeti Mitsubishi koji kosta 700e ili ces uzeti Samsung od 300e, obe ce ti vrsiti funkciju i da koju klimu imas u kuci Mitshubishi

ili frizider ili ves masinu ili masinu za pranje posudja itd. itd.