Šta je novo?

Kako je Samsung sistematicno kopirao deo po deo Apple IOSa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce da je taj pojedinac dobio zadatak da sve lici sto vise na Apple, nesto u stilu onih internih uputstva za kopiranje iPhone-a, i covek odradio ono sto su trazili :)

Pa moguće je. Samo je sigurno da ti nisi dobio nikakav zadatak a fanatičniji si od Appleovih tužbi ;)

Inače, ne posećujem često Telenor prodavnice iako sam njihov zadovoljni korisnik (koliko u srbiji možeš iti zadovoljan provajederom mobilne telefonije što i nije toliko mnogo) ali svaki put kada sam bio, bili su veoma ljubazni. Možda i zato što sam normalna mušterija a ne jedan od drk45ž!ja koji misle da imaju pravo na sve besplatno još i da ih neko od prodavaca seksualno zadovolji čega sam se, nažalost, nagledao.

Poslednja izmena:

Pa ovo je ista pljunuta radnja na 50 metara od mene, jedino što tamo zaposleni nose crvene Vodafone uniforme. Sad ću da ih isprepadam i da im kažem da će morati da zatvore jer krše tačno 7246 Apple-ovih patenata uključujući "osoblje koje je odeveno u uniforme", "visoke stolice na kojima se može sedeti", "pod u više boja", "stolove na kojima su izloženi telefoni" i "poslovni objekat ispunjen vazduhom koji se može disati". Kako ih nije sramota da tako bezočno kradu visoke tehnologije koje je Apple potrošio milijarde dolara da razvije?

I reci im, možemo se dogovoriti nešto ovo ono da vas ne prijavim :D

Hahahahhahahha mozda padne par zelenih :d

Sigurno su i oni stavili IOS ikone po zidovima, jer je to samo inspiracija...

Sta moler zna sta je ikonica? Mislite da je neko namerno stavio te ikonice? Angazovali su neki studio da im dizajnira radnju i oni su tu napravili svasta nesto, narucili ikonice da se odstampaju i dali nekome da izlepi.

@yooyo
A ne, to je Samsungov dijabolički plan kopiranja Apple-a, a sve zarad svetske dominacije :d .

Ma sta vam je, tih par ikona presudno utice da neko udje i odnese samsung fon kuci, a pre toga krenuo na pijacu, te se resio da osim paprike i paradajza uzme i jedan iphone.

Sta moler zna sta je ikonica? Mislite da je neko namerno stavio te ikonice? Angazovali su neki studio da im dizajnira radnju i oni su tu napravili svasta nesto, narucili ikonice da se odstampaju i dali nekome da izlepi.

Tom logikom mogli su opusteno i Apple logo da zalepe, ionako su na korak od toga, jer sta moler zna sta je Apple logo. Postoje stvari koje se zovu intelektualna svojina i trade dress.

Zasto bi uopšte gledao u taj zid, a pogotovo u te ikonice?! Šta ćeš na osnovu ikonica da kupiš telefon? Pa majku mu došao si da kupiš telefon, a ne da gledaš kakve ikonice ima na zidu prodavnice... Dajte malo realnosti...

Idi u Telenor prodavnicu pa probaj da zalepiš nalepnicu sa VIP ili MTS logom i ostavi par flajera. I javi šta se desilo.

Ha! Nemoj da si naivan, yooyo! To je samo napravljeno tako da zdravom logikom izgleda kao slučajna greška nekog sa strane ko se ne razume i ko je angažovan da odštampa nalepnice, u stvari je duboko smišljena klopka da se kupcima podvale ove ikonice kao Samsungove i da se na taj način oni prevare da kupe tuđi telefon misleći da je ajfon! Samsung je na taj način zloupotrebljavao Apple-ove ikonice koje su ogromno patentirano tehničko dostignuće i za čiji razvoj je Apple potrošio milijarde dolara!

Poslednja izmena:
Jel ima neko realno objasnjenje ili bar pokusaj, odakle te ikone na zidu, a da ne ukljucuju pijanog molera ili privlacenje bakica sa pijace? Ja nemam odgovor...

Da li je to zaista Samsungova radnja ili je neki uvoznik to napravio?

Idi u Telenor prodavnicu pa probaj da zalepiš nalepnicu sa VIP ili MTS logom i ostavi par flajera. I javi šta se desilo.

A ti javi kad na inkriminisanoj dokaznoj slici krimogene samsung korporacije vidis apple-ov logo. Kad to uspes, posalji nam na PP koje halucinogene supstance koristis, 'ocu i ja malo :)

Kako odmah ulazimo u detalje kad se nema argumenata :) nisam mislio bulvalno da je ono apple logo, već da je jedan od prepoznatljivih simbola iphone-a.

Apple je vlasnik te app store ikonice i kraj. Kako se apple n zezne pa stavi google play ikonicu kod sebe?

Brend je brend i katastrofalno je da se dozvoli tako nesto. Kad si poslednji put video pepsi u coca-cola friziderima? Cak i kod nas to ne rade.

Poslednja izmena:
"Polje izoblicene realnosti" ili kako vec bjese...Cudo kako se mijenjaju rezoni kod fanboy-a kad im se lijepo objasni zasto su u zabludi.

Znas kako razni se ovde javljaju, mene recimo fascinira to da sud o nekom proizvodu daje neko ko je ubedjen da na iPhone-u mora da bude upaljen Viber ili Whatsapp da bi stizale poruke, da si ijednom koristio iPhone znao bi da Push notifikacije funkcionisu tako da nema potrebe da app stoji upaljen u pozadini da bi poruke ili pozivi stizali. Ali si zato spreman da ljude koji te proizvode koriste klasifikujes kao "fanboy-eve" iako si pokazao da nisi bas upoznat u Apple proizvode.

A kad stisnes dva puta home taster nemas ni Viber ni WhatsUp i sve radi a? :p

I na iPhone-u je u pozadini, malo ste pobrkali termine....

Sto se tice ikonica, one kao i sam Apple logo, su deo Apple-ovog trade dress-a i Apple poseduje TM pa samim tim Samsung, pa ni bilo ko drugi, nemaju pravo da ih koriste za reklamiranje svojih proizvoda. Nije mi jasno da iko moze da opravda tako ocigledan primer false advertising-a.

Poslednja izmena:
Besmisleniji tread od ovoga odavno nisam pročitao (sad mi žao što sam i počeo da čitam).

Znas kako razni se ovde javljaju, mene recimo fascinira to da sud o nekom proizvodu daje neko ko je ubedjen da na iPhone-u mora da bude upaljen Viber ili Whatsapp da bi stizale poruke, da si ijednom koristio iPhone znao bi da Push notifikacije funkcionisu tako da nema potrebe da app stoji upaljen u pozadini da bi poruke ili pozivi stizali. Ali si zato spreman da ljude koji te proizvode koriste klasifikujes kao "fanboy-eve" iako si pokazao da nisi bas upoznat u Apple proizvode.

Na poslednjem Ip 4 na kom sam namjestao i Viber i WhatsUp, cim ih ubijes nema notifikacija...Vjerovatno je Apple konacno napravio multitasking koji radi kako treba a na moju zalost itekako sam upoznat sa Apple proizvodima ali i srecan sto sam se zadrzao jedino na ATV 2. generacije koji jedini za sada radi kako treba (uz JB naravno)

Sto se tice ikonica, one kao i sam Apple logo, su deo Apple-ovog trade dress-a i Apple poseduje TM pa samim tim Samsung, pa ni bilo ko drugi, nemaju pravo da ih koriste za reklamiranje svojih proizvoda. Nije mi jasno da iko moze da opravda tako ocigledan primer false advertising-a.

Trebali bi (ako vec nisu) i zbog toga da ih tuze.

"Polje izoblicene realnosti" ili kako vec bjese...Cudo kako se mijenjaju rezoni kod fanboy-a kad im se lijepo objasni zasto su u zabludi.

Reče čovek sa nVidia consumer produktom kao avatarom. :d

Najači deo je kad se uključe eminentni amateri svih polja i počnu ovde da prosipaju kako tema nema smisla. :)

@salac, dužan sam ti odgovor, nisam stigao da napišem. rain check

Ako je avatar bitan onda stvarno ovo vise nema smisla.... PRO

Na poslednjem Ip 4 na kom sam namjestao i Viber i WhatsUp, cim ih ubijes nema notifikacija...Vjerovatno je Apple konacno napravio multitasking koji radi kako treba a na moju zalost itekako sam upoznat sa Apple proizvodima ali i srecan sto sam se zadrzao jedino na ATV 2. generacije koji jedini za sada radi kako treba (uz JB naravno)

Ne znam kako mozes da tvrdis da si upucen kada si osnovne stvari pokazao da ne znas.

1) Multitasking nema apsolutno nikakve veze sa time vec nacin na koji push notifikacije funkcionisu na iOS-u
2) Otkako je iOS 3 uveo push notifikacije apsolutno ne mora aplikacija da bude otvorena da bi notifikacije o porukama i upucenim pozivima stizale, sve i da je sveze upaljen fon, bez ijedne otvorene aplikacije, push notifikacije iz instaliranih aplikacija ce stizati (primer iz svakodnevnog koriscenja ovih aplikacija, sveze upaljen telefon, bez ijedne otvorene aplikacije, neko me zove preko viber-a i istog trenutka stize push notifikacija o pozivu i moje javljanje na poziv)
3) Multitasking na iOS-u i ICS-u je veoma slican (i jedan i drugi sistem bez znanja korisnika zatvaraju aplikacije u slucaju da im treba memorije ili CPU-a, jedina razlika je u tome da na Androidu aplikacije mogu da startuju i servise koji ostaju upaljeni ali ih isto tako sistem bez znanja korisnika moze ubijati)

I ne znam kako mozes da tvrdis da si itekako upucen u Apple proizvode kada ove osnovne stvari ne znas i jos ismevas korisnike koji koriste Apple proizvode i tvrde drugacije (dakle da push notifikacije stizu i kada aplikacije nisu upaljene u pozadini) ? i onda dajes sebi za pravo da ikoga nazoves "fanboy-em"

Sto se tice koriscenja Apple-ovih ikonica u svrhu promovisanja svojih proizvoda verovatno bi i stigla tuzba (sto je sasvim opravdano), da kada se digla velika prasina, Samsung nije uradio ovo :

PRE :
gsmarena_003.jpg

POSLE:

gsmarena_001.jpg

Ovo samo po sebi nije narocito bitno, Samsung je uklonio ikonice sa standa, ali dovoljno pokazuje spremnost Samsunga da po svaku cenu plovi na racun uspeha Apple-a.

Poslednja izmena:
Reče čovek sa nVidia consumer produktom kao avatarom. :d

Najači deo je kad se uključe eminentni amateri svih polja i počnu ovde da prosipaju kako tema nema smisla. :)

Cek malo, a kako ti pricas decku o avataru, kada si ti do skora imao Apple logo kao avatar?

Kakva je to inteligencija potrebna da bi se izvukla razlika izmedju Samsung telefona i iPhone-a, pa daj osnovcu da ti napise razliku uz ta dva uredjaja na koriscenje, uradice to kao i svako drugi, osnovca sam pomenuo jer se ovde govori samo o kozmetickim razlikama (ikonice i slicne gluposti).

1. Auto industrija je nastajala u periodu kada patenti nisu bili toliko izraženi ili prosto u toj sferi nisu postojali. Auto jeste civilizacijska tekovina koja je nastala stvaranjem točka tj. njegovom primenom na vozilima. Ni jedna firma, ako uzmemo za primer F. Henrijev model T, nije mogla da patentira auto. Zašto? Zato što je on već postojao u nekoj drugačijoj izvedbi (zaprežna kola), a svako ko je ušao u auto-trku je razvijao svoj motor. To se zove industrijska evolucija, a ne revolucija.

Ok, postojala su zaprezna kola, Ford je ugradio motor i krenuo dalje.

Postojali su telefoni pre iPhone-a, Apple je promenio nacin koriscenja i nastavio dalje?

U cemu je razlika prvi nije nikoga tuzio, dok je drugi mlatio na sve strane. Pre Ford-a su postojali slicni automobili, pre iPhone-a su postojali slicni telefoni. Apple je promenio internet, konzole itd. Ford je promenio nacin zivota i celokupnu svetsku industriju, narod je kupovao vise automobile, povecavala se potrosnja goriva, ljudi su koristili automobile da odu na neke dalje destinacije itd. itd. Patentni sistem je tada jako lepo radio, eno ih Tesla, Edison, Pupin itd. itd. Hajde objasni mi razliku?

Nije auto motor, auto je i menjac i spoljni materijal i enterijer, pa do pre 15 godina svi proizvodjaci su koristili celik i aluminijum za limove, a danas je vise plastike nego lima na automobilima.

Da li ce Boza uzeti iPhone ili Android telefon. Uzece ono jeftinije jer mu oba vrse istu funkciju, a to je Android. Isto pitanje tebi postavim, hajde ti kupujes klimu, hoces li uzeti Mitsubishi koji kosta 700e ili ces uzeti Samsung od 300e, obe ce ti vrsiti funkciju i da koju klimu imas u kuci Mitshubishi ;) ili frizider ili ves masinu ili masinu za pranje posudja itd. itd.

Nisam siguran, ali zbog tuzbe Motorole u Nemackoj, push notifikacije i cloud sync ne rade.
Ios jako sporo napreduje. Nove mogucnosti se dele na kasicicu. Android je u mnogim stvarima ostavio iOS u prasini.. npr spajanje kontakta sa vise drustvenih mreza, pa listajuci kontakte imate uvid i u aktivnosti te osobe. A ios jos muci muku sa prepoznavanjem brojeva telefona u pozivima i porukama. Sharing stvari izmedju aplikacija je mnogo bolji nego na iOS-u. Desava mi se da ios pojede bateriju za 2 sata zato sto su ugaseni packet data i wifi, a dodao sam nov kontakt. Jadan, pokusava da syncuje kontakte, ali nema interneta pa spinuje cpu.
Nije ni Android cvecka. Nervira me sto kada se neka app se zakuca, onda ni home dugme ne reaguje, nego tek posle 30-40 sec izbaci fc gresku. Srecom ovo se bas retko desava. Drufa zamerka ide proizvodjacima, jer zbog "skinova" nisu u stanju da brzo izbace novu verziju Androida.

Nego, ima li vesti od porote? Verovatno ne mogu da se dogovore.

Tema je zapravo veoma vazna, i prostire se mnogo, mnogo sire nego sto je to polje malih uredjaja i nego sto su to Apple i Samsung. Ova tuzba direktno odredjuje buducnost IT-a u Americi (samim tim posredno i na globalnom nivou). Zao mi je sto ljudi uglavnom ne shvataju koliko je ovo opasna stvar ne samo za IT industriju, vec i za nas, obicne potrosace. Osim toga, vecina forumasa je i profesionalno vezana za IT na ovaj ili onaj nacin, te samim tim mi i moramo da budemo 'zainteresovaniji' od drugih.

No problemo, kad i ako stignes, diskutujemo dalje.

Evo jedne prilicno vazne vesti vezane za Motoroline SEP patente kojima su Google/Motorola pokusali da iznude zabranu uvoza Apple proizvoda u USA:

http://www.fosspatents.com/2012/08/itc-remands-investigation-of-motorola.html

"Apple was cleared with respect to three of Motorola's patents-in-suit, including the aforementioned standard-essential one."

Dakle jedino sto su uspeli da urade zloupotrebom SEP patenata je da navuku antimonopolske komisije na vrat, definitivno losa odluka Google-a.

Tema je zapravo veoma vazna, i prostire se mnogo, mnogo sire nego sto je to polje malih uredjaja i nego sto su to Apple i Samsung. Ova tuzba direktno odredjuje buducnost IT-a u Americi (samim tim posredno i na globalnom nivou). Zao mi je sto ljudi uglavnom ne shvataju koliko je ovo opasna stvar ne samo za IT industriju, vec i za nas, obicne potrosace. Osim toga, vecina forumasa je i profesionalno vezana za IT na ovaj ili onaj nacin, te samim tim mi i moramo da budemo 'zainteresovaniji' od drugih.
Upravo je to razlog zašto ne ulazim u raspravu sa ostalima, prosto zato što smatram da ne pogađaju temu u centar i da je ovo thread u kome je bitno doskočiti onom drugom i gde se energija rasipa na stvari koje su na relaciji sujete i taštine. Jugoslav podiže dobra pitanja, ti imaš jasnu percepciju, ali osećam da ostali na ovo gledaju jako usko. Tema je daleko od besmislene, ali when in Rome...

No problemo, kad i ako stignes, diskutujemo dalje.

:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno