Šta je novo?

Google Voice Search i na Srpskom ;)

jel treba da prodje neki update ili??
kada pokrenem glasovnu pretragu pise jezik vaseg uredjaja nije podrzan, a ispod pise jezik promenjen na srpski(cirilica). ali i kada nesto izgovorim on daje predloge na engleskom... :smash:

Sjajno, sada ću da proverim na nexusu:)
Bila bi fora da ja njemu pričam na srpskom, a on automatski prevede na engleski i to traži :)

Probao sam search i radi besprekorno. Izgovorim "Lagranzov interpolacioni polinom" i on prepozna bez greske.
Respect.

Ipak sam uspeo, morao sam rucno da promenim na neki drugi jezika pa da vratim srpski.... jel rade i komande? ja nisam uspeo sa zovi...,pusti...

I ja uspeo. Komande,odgovori i kartice ne funkcionišu, bar mi se tako čini.

Ne mora sistemski jezik da bude srpski, samo se za search namesti srpski i radi.
Meni neke jednostavne stvari ne prepoznaje (mada je lagranža prepoznao). Za početak je super i bilo bi odlično da rade i komande.

Poslednja izmena:
mm ja nemam srpski ... =] dal sto sam instal google now ili koja fora ne znam

Settings > language > voice search
A možeš i da pokreneš Google now, pa isto to.

Većinu reči prepoznaje odlično, mada desi se da ne prepozna neke.

Settings > language > voice search
A možeš i da pokreneš Google now, pa isto to.

bc02c86c-424b-a1f5.jpg

bc02c86c-426a-603e.jpg

gde ? voice>language?

Poslednja izmena:
odradim ja to samo nema srpski =]

naso sam u setting telefona srpski ali u google now nema... a mrzi me daga brisem da vracam standardni voice..

Poslednja izmena:
Starije verzije Androida nemaju opciju da se prebaci na Srpski?

Kod mene na Nexus-u ima Srpski, a nikakav apdejt nisam dobio (ili nisam primetio), verovatno zato što je na njemu JB. I dobro radi.

Jel' to samo za 4.1 ili su podržane i ranije verzije? Ja na GB nemam srpski jezik u podešavanjima... :(

ja vec imam al nemam srpskiiii! :D

btw vama sto radi, jel mogu da se "kuckaju poruke" tj da pricate a da on pise poruku ?:)

Upravo sam probao i radi sa kucanjem poruka i to vrlo dobro. Ja koristim gb keyboard i samo u podesavanjima tastature u Voice input izaberete srpski. E sada kada pricam on mi napise tekst na latinici a tastatura mi se prebaci na cirilicu, sada gledam kako to da resim :)

EDIT: nasao sam resenje i za to, samo sada u meniju Language (kod tastautre) vratite na engleski. Inace ovo je ekstra opcija i za bukvalno sekundu mozete napisati poruku :)

Poslednja izmena:
Radi super, od jutros se zezam s' ovim. Samo kad bih mogao da izbacim č, ć, š,..zbog sms.

Ja u podesavanjima kad odem na voice search nemam ponudjen srpsku. Jel moguce da je do custom ROMa?

Nisam provalio da mogu i poruke da diktiram :)
Mada, skandalozno je loš na tom polju.

Sad sam probao par puta da napisem poruku tako sto cu mu izdiktirati text i svaki put je pogresio :D

Daleko je ovo od ozbiljnog koriscenja ali dobar pocetak.

Poslednja izmena:
Meni jednostavno nema srpskog... :(

Kao sto je vec par vas potvrdilo, radi sa swiftkey, od verzije 3.x.
Jos uvek je ovo smehotresno, ali ima nade da ce se popraviti. Koliko sam skapirao bitna je masovnost, voice search uci svakim novim zahtevom.

Ja imam problem sa SwiftKey. Stavio sam sada najnoviju verziju i iako mi je tastatura nameštena na srpski on i dalje radi voice na engleskom.

Rešio sam problem. Trebalo da isključim engleski jezik iz voice typing u settings-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno