Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Izgleda da mi je riknuo tablet... poslije 3 dana... sjajno..
Updateovala novi firmware, sve radilo ok, baterija na 80%, izadjem iz sobe, vratim se kontam zakljucao se ekran, kliknem, ono nista. Ne mrda. Ukljucila sam punjac, lampica gori kao da se puni ali on nece pa nece da se upali. Sta sad da radim?

Jesi li probala reset spajalicom? Ona rupica označena sa 'R'...

Izgleda da ipak nema veze s linkom. I na 20/20 u HD izbaferuje jedan deo, ali posle uspori i kad dođe do kraja baferovanog dela krene da zastajkuje, pa učita deo.

Ne mogu samo da uhvatim pravilnost, neki video fajlovi ne pravi problem ni kada je uključen HD, a neki rade lepo samo kada je isključen.

S druge strane bilo koji takav video kad se skine preko YTD i pusti preko MX-a ne pravi nikakve probleme, pretpostavljam da je neki problem s YT apllikacijom i keširanjem.

Znaci ista stvar kao kod mene nije do protoka Tnx.
Sinoc sam instalirao najnoviji update i sve je proslo bez problema mada i ne primetim neku promjenu ali me jedna stvar iritira. Na fW. 1.0.5 kada sam uninstal najnoviji flash on ostane obrisan iako se pokretanjem Int. eksplorera uvijek inicirao flash to je bio neki njegov interni a ne onaj najnoviji sa Gplay-a pa su i dalje svi sajtovi leteli samo nekih reklama nije bilo. Sada su izgleda implementirali ovaj najnoviji i svaki put kada pokrenem eksplorer i on se instalira iako sam ga prije min uninstal. Bitnije mi je fluidnost surfa nego klipovi i reklame na odredjenim sajtovima ali nikako da ga se otarasim ima li spasa?

Znaci ista stvar kao kod mene nije do protoka Tnx.
Sinoc sam instalirao najnoviji update i sve je proslo bez problema mada i ne primetim neku promjenu ali me jedna stvar iritira. Na fW. 1.0.5 kada sam uninstal najnoviji flash on ostane obrisan iako se pokretanjem Int. eksplorera uvijek inicirao flash to je bio neki njegov interni a ne onaj najnoviji sa Gplay-a pa su i dalje svi sajtovi leteli samo nekih reklama nije bilo. Sada su izgleda implementirali ovaj najnoviji i svaki put kada pokrenem eksplorer i on se instalira iako sam ga prije min uninstal. Bitnije mi je fluidnost surfa nego klipovi i reklame na odredjenim sajtovima ali nikako da ga se otarasim ima li spasa?

Može da zvuči kao "smartass" odgovor, ali probaj Chrome. Jeste bio neupotrebljiv u startu ali aktuelna verzija sa Playa mi na 1.0.6 radi sasvim pristojno. Flash ne podržava niti će ga podržavati a Chrome nam i onako sleduje kao default browsser kad/ako dobijemo Jellybean update.

Inače, može biti da je placebo efekt ali čini mi se da su uradili nešto sa network podrškom u 1.0.6 i da svi browseri rade znatno bolje.

Može da zvuči kao "smartass" odgovor, ali probaj Chrome. Jeste bio neupotrebljiv u startu ali aktuelna verzija sa Playa mi na 1.0.6 radi sasvim pristojno. Flash ne podržava niti će ga podržavati a Chrome nam i onako sleduje kao default browsser kad/ako dobijemo Jellybean update.

Inače, može biti da je placebo efekt ali čini mi se da su uradili nešto sa network podrškom u 1.0.6 i da svi browseri rade znatno bolje.

Probao ali Chrome i dalje kaska za fabrickim iako mi je na desktop omiljeni pretrazivac. Sada sam u fabrickom nastimao opciju Enable Plug-ins/ On Demand i sve leti!!:happy:

Ništa bez spajalice :)

Ništa bez spajalice :)

Ja relativno često moram da resetujem preko tog dugmeta, dešava mi se svakih nekoliko dana da ne može da se uključi wifi, povremeno upali obično gašenje i ponovno paljenje tableta, ali nekad ni to ne upali pa mora reset na dugme. Inače, pre neki dan sam ustanovio da kada se tako zabaguje wifi, onda ne mogu ni da povežem tablet preko USB-a na komp, uključim kabl i ništa se ne dešava, ne vide jedan drugog.

Ne znam, ali ja spajalicu nisam još morao da koristim.

Desi mi se možda jednom u par dana da se wifi posle sleep-a zabaguje, pa se ne nakači na mrežu (najčešće se ovo desi kad ode u sleep na mreži u firmi, a aktiviram ga kući, pa ne nađe kućnu mrežu odmah), ali imam widget koji sam stavio u dock od Nova launchera pomoću koga gasim/palim wifi i to je to.

A na USB ga retko kačim, obično prevučem fajlove direktno s računara preko WiFi.

Poslednja izmena:
Ma naravno, meni odmah zastopa sve umjesto sitnice poput wifi. Zasto li sam mislila da ce biti drugacije. Hahahah Ajde, vidjet cemo kako dalje fercera. :)

Ma naravno, meni odmah zastopa sve umjesto sitnice poput wifi. Zasto li sam mislila da ce biti drugacije. Hahahah Ajde, vidjet cemo kako dalje fercera. :)

Samo polako i kad poželiš da ga olupaš o zid, udahni duboko, ostavi ga da odmori, pa onda vidiš šta mu je.

Koliko god mi Android zanimljiv kao OS, daleko je on još od ozbiljnog operativnog sistema. Plus još mi koji imamo "jeftinije ulaznice" moramo da budemo i malo strpljivi ponekad.

Al dobro, koliko je plaćen i budući da ga mesecima gnavim svakodnevno, mogu i da oprostim poneki bug.

Je li se vama cini da se baterija sporije trosi nakon ovog updatea? Evo 4 sata (od toga 3.5 rada) I baterija na 70%. Cini mi se da se ova 3 dana brze trosila...

Takodje, posle update mi se cini i da je rad sa tastaturom (virtuelnom) poboljsan, tj. da brze i bolje reaguje kad kucam nesto.

Izgleda da ipak nema veze s linkom. I na 20/20 u HD izbaferuje jedan deo, ali posle uspori i kad dođe do kraja baferovanog dela krene da zastajkuje, pa učita deo.

Ne mogu samo da uhvatim pravilnost, neki video fajlovi ne pravi problem ni kada je uključen HD, a neki rade lepo samo kada je isključen.

S druge strane bilo koji takav video kad se skine preko YTD i pusti preko MX-a ne pravi nikakve probleme, pretpostavljam da je neki problem s YT apllikacijom i keširanjem.

Mislim da neki klipovi imaju prioritet u odnosu na ostale. Obicno oni sa puno pregleda rade bez problema a 720p klip koji sam ja uploadovao na YT moram da cekam da ga bufferuje a npr neki popularni 1080p radi bez bufferovanja na istom linku i istom uredjaju.

Mene interesuje da li još nešto osim brzine prebacivanja koječega na tablet, može biti posledica korišćenja memorije klase 4 u odnosu na klasu 10; npr. sporiji rad i učitavanje aplikacija ili seckanje kod HD videa tj. nešto što bi bitno uticalo na sam rad?

Zdravo,
vec duze vrijeme pratim ovu temu i procitao sam puno korisnih savjeta, tako da sam odlucio da se registrujem i doprinesem malo. :)
Juce sam kupio Kingston MicroSD Class 4 32 GB i malo je testirao. Brzinu kopiranja sam testirao pomocu usb citaca kartica na PC-u i rezultat je:
zapisivanje = 4.7 MB/s konstantno
citanje > 15 MB/s
Pokretao sam neka HD videa (na multipad-u) i nisam primijetio nikakvo zastajkivanje (cak i da postoji, prije sam spreman povjerovati da se radi o procesoru, nego o kartici.
Stvar je u tome da je 4MB/s minimum koji se garantuje za kartice klase 4, i prije svega on se odnosi na zapisivanje, a citanje je uvijek puno brze. Dakle, za napuniti je filmovima i sl. treba malo vise vremena, ali za konzumaciju sadrzaja - sasvim dovoljna.

Btw, instalirao sam juce i novi firmware, i nisam imao nekih problema, osim sto download ide uzasno sporo, tako da iduci put idem s PC-a. Da, i nakon sto je zavrsio download jednostavno je stao i nista me nije pitao, tek kada sam resetovao tablet, ponudio mi je instalaciju FW-a.

Poslednja izmena:
Vratio sam se sa odmora, a vec ovoliko novina. :) inace, tablet me je sluzio odlicno, nisam imao ni jedan restart ili bilo sta slicno. Knjige, surf, filmovi, sve bez problema. Sad da sacekamo root verziju 1.06, pa da se menja. :) ako neko nadje sa onog ruskog sajta, neka postavi. :)

Kako je vama prosao update, da li treba raditi bekap ili ne? Ne svidja mi se ideja da ostanem bez svega pa da ponovo sve instaliram...

Ako ga stavis da sam skida sve prodje bez problema samo ako vidis da se procenti skidanja ne mijenjaju ugasis-upalis wifi i nastavi. Skidanje traje dosta meni je skidao pola dana a poslije instalacija prodje bez problema i ne treba ti bekap jer ne brise nista. Za update preko racunara ne znam to ce neko drugi da odgovori.

Je li neko probao da u Browseru nastima (Enable Plug-ins//on demand) posto otkako sam to uradio sve leti pa kakva su vasa iskustva :d

Ranije sam odustao od stock browsera u korist Firefoxa jer mi je nesto bio trom, a juce sam procitao ovdje za taj fazon sa plug-inovima i sada super radi, daleko brze nego FF.
Jel' tu brzinu bilo moguce postici i prije 1.06, ili tek nakon instalacije (jer sam ja to podesio tek nakon instalacije firmware-a)?

Jel' tu brzinu bilo moguce postici i prije 1.06, ili tek nakon instalacije (jer sam ja to podesio tek nakon instalacije firmware-a)?

Jeste bilo je moguce i prije 1.0.6 jer je meni bilo aktivirano na 1.05 i tada je sve letilo ali kada sam update vratilo mi se na fabricki a tada je bilo always on i dok to nisam promenio zapinjao je opasno.
Inace fabricki Browser je meni najbolji moze da prodje i Dolphine, ali svi ostali su za sada stucavi i spori valjda ce se i to popraviti.

Meni update prosao ok. Samo sto je puz bio brzi od downloada. S tim da meni nije izbrisao fajl poslije instalacije I stalno me pitao hocu li da instaliram tako da sam ga locirala preko fm, izbrisala I nema sad sve 5.

Meni update prosao ok. Samo sto je puz bio brzi od downloada. S tim da meni nije izbrisao fajl poslije instalacije I stalno me pitao hocu li da instaliram tako da sam ga locirala preko fm, izbrisala I nema sad sve 5.
Mene je pitao na kraju instalacije da li da izbrise fajl, i upozorio ako ga ne izbrisem da ce svaki put hteti ponovo da ga instalira. No dobro, vazno je da si se na kraju snasla :)

I meni se jutros desilo da posle skidanja sa punjača neće da se probudi iz standby-ja. Spajalica odradila posao...

Ja sam moj tablet dobio cim se pojavio kod nas i stvarno nisam imao ni jedan problem:)
nadam se i da necu

Mene je pitao na kraju instalacije da li da izbrise fajl, i upozorio ako ga ne izbrisem da ce svaki put hteti ponovo da ga instalira. No dobro, vazno je da si se na kraju snasla :)

Ma pitao je i mene i ja kliknula da hocu ali ocito nije nesto dobro pobrisao. Ali sto ti kazes, vazno je da sam se snasla. :)

Ako ga stavis da sam skida sve prodje bez problema samo ako vidis da se procenti skidanja ne mijenjaju ugasis-upalis wifi i nastavi. Skidanje traje dosta meni je skidao pola dana a poslije instalacija prodje bez problema i ne treba ti bekap jer ne brise nista. Za update preko racunara ne znam to ce neko drugi da odgovori.

Je li neko probao da u Browseru nastima (Enable Plug-ins//on demand) posto otkako sam to uradio sve leti pa kakva su vasa iskustva :d

Odradio sam update, iskreno nisam primetio nikakvu znacajniju razliku u radu, ali treba tek da vidim kako ce raditi baterija. Inace, meni je skidao firmver oko pola sata-sat najvise. :D

Vrh Dno