Mene interesuje da li još nešto osim brzine prebacivanja koječega na tablet, može biti posledica korišćenja memorije klase 4 u odnosu na klasu 10; npr. sporiji rad i učitavanje aplikacija ili seckanje kod HD videa tj. nešto što bi bitno uticalo na sam rad?
Zdravo,
vec duze vrijeme pratim ovu temu i procitao sam puno korisnih savjeta, tako da sam odlucio da se registrujem i doprinesem malo.

Juce sam kupio Kingston MicroSD Class 4 32 GB i malo je testirao. Brzinu kopiranja sam testirao pomocu usb citaca kartica na PC-u i rezultat je:
zapisivanje = 4.7 MB/s konstantno
citanje > 15 MB/s
Pokretao sam neka HD videa (na multipad-u) i nisam primijetio nikakvo zastajkivanje (cak i da postoji, prije sam spreman povjerovati da se radi o procesoru, nego o kartici.
Stvar je u tome da je 4MB/s minimum koji se garantuje za kartice klase 4, i prije svega on se odnosi na zapisivanje, a citanje je uvijek puno brze. Dakle, za napuniti je filmovima i sl. treba malo vise vremena, ali za konzumaciju sadrzaja - sasvim dovoljna.
Btw, instalirao sam juce i novi firmware, i nisam imao nekih problema, osim sto download ide uzasno sporo, tako da iduci put idem s PC-a. Da, i nakon sto je zavrsio download jednostavno je stao i nista me nije pitao, tek kada sam resetovao tablet, ponudio mi je instalaciju FW-a.