Šta je novo?

Windows 8

Moze da se aktivira enterprajz,ja sam uspeo.Vrlo je lako,prosto ne mogu da verujem koliko.Koga interesuje...pm.

Ja nikom ne preporucujem da se za sada bakcu sa aktivacijom, jer ce se tek kad izadju OEM licenece i kljucevi znati garantovano i 100% sigurno resenje...

Ceo sistem nekako tecnije radi u odnosu na sedmicu (u oba slucaja enterprise X64 i w7 i w8) ,odziv je gotovo trenutan, boot je brzi ,kopiranje fajlova, Mass Effect3 radi bez instalacije ATI(AMD) drivera za grafiku (u sistemu su wddm 1.2 driveri), ma odlicno.
A jel u 7 i u 8 imas instaliran isti antivirus?

meni je consumer preview (istina pregazio sam win7 tj. uradio update) imao gadgete...

@IgorHW

Isti, na oba je eset endpoint.

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost u pro verziji, da se dobije aero izgled?

Kako da se resim srpskog ? Jel mora da se menja lokacija ili kako, samo input keyboard mi je serbian latin sve ostalo english a opet vidim srpski svuda ukljucujuci cirilicu na googlu.. brrr aj pomagajte

To nema veze sa jezikom na telefonu, vec sa tvojom IP adresom. Google vidi da si u Srbiji, pa te preusmerava na google.rs

Kako da se resim srpskog ? Jel mora da se menja lokacija ili kako, samo input keyboard mi je serbian latin sve ostalo english a opet vidim srpski svuda ukljucujuci cirilicu na googlu.. brrr aj pomagajte

kad otovoris google.com on te prebaci na google.rs ( zbog ip kao sto Corvus Corax napisao) na google stranici desnom donjem coku imas google.com klikni tu i na dalje te nece prebacivati na google.rs =]

ako koristite nod ili neki drugi AV, iskljucite windows defender, u local services

mozda se kolje sa antivirusima? :D
Takodje izgasite i fw,ukoliko av koji koristite ima svoj fw :D
Mada ne vidim sta ce vam antivirus,win8 je najbezbedniji OS :-devil-:

Ja sam instalirao retail neaktiviranu verziju i windows defender nije aktivan.
Mozda sam ja prilikom instalacije nesto iskljucio nebitno koristim NOD32 i Mlawrebytes koji radi perfektno.

Kad instaliras bilo kakav AV ukljucujuci i nod32, defender se sam deaktivira.

Nije mi to jasno za menjanje izmedju klasicnog desktopa i Metroa, zar ne mozes stalno biti u jednom? I sta ako bi samo koristio Metro, sta bi mi nedostajalo od klasicnog iskustva, ikonice, wallpaper.. ?

@Dovahpig
nisam znao za to, jos bolje

@Boris Lozac
Windows 7 ili se pomiris sa nekim stvarima koje ti se ne svidjaju i teras najstabilniji i najbrzi OS koji je MS ikad napravio....

trenutno radi KMS server za aktivaciju(za 6 meseci) na jednoj adresi, pm za lekic ;p

Poslednja izmena:
ladno ne mogu da se instaliraju metro aplikacije ako je firewall iskljucen...okaaaay.....

Dajte neke konkretnije utiske, TV kartice jel rade :)

kupi tv za 3000 dinara :p

Dajte neke konkretnije utiske, TV kartice jel rade :)

Malo sam testirao, ja imam pinnacle analog... stock driveri sa win8
- media centar radi ok sa njom u win7 sam morao da stavljam media centar drivere ovde nemora
- cyberlink powerproducer i power director je nevide (u Win7 radi sa ovim programima)
- matori WinDvr radi OK osim sto malo zeza prikaz ali snima ok, sa win7 je zezao ponekad se gubio i nije je video
- virtual dub beta je vidi radi ali nisam uspeo da setujem rezoluciju iznad 320x240

Niko nije rekao da li rade video plejeri u Windows 8 RTM, npr Media Player Classic 1.63, BSPlayer 2.61, PowerDVD 12, VLC Player 2.02.

Ljudi nemojte da ste tako sebični, ja sam već to pitao pre 3 dana i niko NI REČ da bekne...doduše pitao sam na drukčiji način ali evo sad sam ga maksimalno konkretizovao.

Dakle rade li ovi programi, ne rade, ima li nekih trzavica u njihovom korišćenju ? Ja nemam mogućnosti da probam Windows 8 dok se ne pojavi u prodaji, jer znate kakvi su u Nemačkoj zakoni povodom piraterije...neću da se uopšte igram i rizikujem aps.

Zato vas sve molim da ne budete tako sebični i probate samo ono što vas interesuje, nego budite malo kooperativni i dajte da sarađujemo svi zajedno. Hvala ljudima koji su me shvatili !

Ma svi playeri rade, i da ima nekih trzavica oni se updatuju brzo tako da ce uskoro i izaci updati ako su potrebne neke sitne izmene....

Nazad
Vrh Dno