Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Jesam. I usb debugging mode sam uključivao i isključivao. verzija RKBatchTool-a 1.4 je ok?
DA li su mi svi driveri instalirani, ako kad priključim tablet, i izaberem Turn on USB storage, komp ga vidi kao externi disk?

Ne tako, prati uputstvo koje imaš u PDF-u.

Izvadi micro SDHC karticu pre nego što menjaš FW.

USB kabl priključuješ na UGAŠEN tablet, pa ga upališ tako što držiš VOL+ i pritisneš POWER, posle možeš da pustiš VOL+.

U pravu si. FW kao i svaki android. Imaš da mi pošalješ uputstvo o kome govoriš?

Pa kad raspakuješ arhivu gde su .img fajl i RKbatchTool imaš i folder Manual gde su uputsva.

Pa kad raspakuješ arhivu gde su .img fajl i RKbatchTool imaš i folder Manual gde su uputsva.

Moj Prestigio je došao sa 1.0.5 FW, pa sam skinuo samo ovaj "ruski" zbog roota. Sad sam skinuo originalni i, da, tamo su i uputstvo i driveri.
Hvala na pomoći. Kad rootujem u toku dana, javljam kako je prošlo.

A koja je razlika izmedju 1.03 i 1.05 FW posto na sajtu vidim samo 1.03 ?

1.0.4 je ako se sećam doneo novi drajver za G-senzor, a 1.0.5 novi drajver za touchscreen.

Da li si koristio sva tri I koji je najproblematicniji i interesuje me da li je neki louncher bolji od fabrickog?

Koristio sam sa sva tri, nisam imao problema ni sa jednim.

Najproblematičniji bi mogao da bude 1.0..5 pošto je bilo primera da posle njega ne radi touch, ali ima način da ga posle povratiš, mada je meni sve OK bilo.

Sada koristim ovaj modifikovani 1.0.5 sa root-om.

Za launcher koristim Nova launcher i sve je OK, primetio par sitnih bagova, ali ništa bitno.

Poslednja izmena:
Tnx mighty78 ali odgovora nikad dosta 🙂
Koji root je u pitanju i kako se radi?

Sve o root-u, koji je i kako se radi imaš par strana unazad na ovoj temi, ima dosta toga, mnogo više nego što bih mogao da otkucam.

Ok sada sam video pa ako se odlucim za taj poduhvat I bude pitanja pisacu.

imam ovaj tablet i zelim da ga rootujem na ovaj fw 1.0.5 koji je postavljen na forumu ali sam potpuni laik, mislim u vezi sa rootovanjem i instaliranjem novog fw na andoid platformu pa me intresuje da li bi neko mogao opsirnije da mi pojasni kako to da uradim? Hvala u napred...

@mighty78,
hvala na pomoći oko root-a. osnovni problem je što sam ja kačio tablet upaljen na komp. komp ga je video kao disk (ove), tek kada sam ga upalio sa volume up sam video da nemam drivere, i onda sledeći manual se sve svršilo ok. a sada sledi instaliranje app.
Nova launcher mi puca povremeno, ali mi do njega nije previše stalo.
U svakom slučaju puno hvala.

Hmm, ja nisam još iskusio da mi Nova pukne, ali mi je default launcher par puta pukao, mada to za period od par meseci svakodnevnog korišćenja tableta, na nije strašno.

Najnovija verzija AdFree mi radi kao sat, više nema dosadnih reklama :banana:

U odnosu na pre par meseci kada sam ga uzeo, sa ovim root-om i svim dodatnim programima koji sada rade, daleko bolje iskustvo.

Baterija

Jedno pitanje od novopecenog korisnika ovog tableta, ovo mi je i prvi android uređaj koji imam. Prilikom kupovine prodavac mi je napomenuo da ga nikad ne praznim na ispod 3% baterije jer bih onda mogao imati problem. Tada tome nisam pridavao znacaja, ali evo me ovih dana na odmoru pa tablet ne ispustam iz ruke i pade mi na pamet upozorenje prodavca.
Da li to ima neke veze ili je oprez nepotreban?
U principu gotovo nikad ne gasim tablet u potpunosti, samo ga ugasim u standby. Koliko je ovakav nacin "dobar" za batreriju?

Jedno pitanje od novopecenog korisnika ovog tableta, ovo mi je i prvi android uređaj koji imam. Prilikom kupovine prodavac mi je napomenuo da ga nikad ne praznim na ispod 3% baterije jer bih onda mogao imati problem. Tada tome nisam pridavao znacaja, ali evo me ovih dana na odmoru pa tablet ne ispustam iz ruke i pade mi na pamet upozorenje prodavca.
U principu gotovo nikad ne gasim tablet u potpunosti, samo ga ugasim u standby. Koliko je ovakav nacin "dobar" za batreriju?
Не знам зашто би гасио било који андроид уређај кад у standby моду тј. са искљученим екраном "троши к'о упаљач" 🙂

meni je tablet stajao u standby 3 dana i 8 sati sto mislim da je odlicno

To nisam baš toliko testirao ali ovaj moj potroši otprilike oko 15% baterije kada ga ostavim na standby preko noći...

U aktivnom stanju baterija meni izdržava 6-7 sati neprekidnog rada.

Nažalost u sleep-u tablet nije previše štedljiv - delimično pomaže ako ugasiš WiFi ali ne mnogo. Problem je da sam procesor nije previše štedljiv u sleepu, ima samo tri frekvencije rada 400MHz, 800MHz i 1GHz. Nažalost i 400MHz je previše, praktično za nekih 4 dana bi i u sleepu potpuno ispraznio bateriju.

Meni recimo sa dva-tri sata rada na tabletu dnevno može da izdrži do dva dana, pa posle ide na punjač. Pošto ga uglavnom upotrebljavam popodne, obično ga uveče kad legnem ugasim i kad dođem s posla upalim, pa mi baterija traje i po 3-4 dana.

U aktivnom stanju baterija meni izdržava 6-7 sati neprekidnog rada.

Nažalost u sleep-u tablet nije previše štedljiv - delimično pomaže ako ugasiš WiFi ali ne mnogo. Problem je da sam procesor nije previše štedljiv u sleepu, ima samo tri frekvencije rada 400MHz, 800MHz i 1GHz. Nažalost i 400MHz je previše, praktično za nekih 4 dana bi i u sleepu potpuno ispraznio bateriju.

Meni recimo sa dva-tri sata rada na tabletu dnevno može da izdrži do dva dana, pa posle ide na punjač. Pošto ga uglavnom upotrebljavam popodne, obično ga uveče kad legnem ugasim i kad dođem s posla upalim, pa mi baterija traje i po 3-4 dana.

Ja ga obično gasim samo uveče, a preko dana uglavnom ide na standby. Inače, ne znam da li ste primetili, ako ostavite uključen wifi pa odete na standby, tablet automatski isključi wifi a pokrene ga ponovo nakon uključivanja ekrana (isključenje se možda ne dogodi odmah već posle nekog vremena, to nisam proveravao), što dodatno štedi bateriju. Ne znam da li je to novost kod ICS-a, ili je bilo i kod starijih verzija?

I kod mene ugasi wifi, posle nekog vremena kad je u stand-by, pa ga upali kad ga otključam. Ali ne gasi odmah. Nisam baš gledao posle koliko vremena se to desi.

Ali ostaje činjenica da baš i nije štedljiv previše kad je u stand-by.

Presao sam na nova louncher I za sada izgleda bolje od fabrickog ali kako ga gasim kada hocu da se vratim na stari?

Presao sam na nova louncher I za sada izgleda bolje od fabrickog ali kako ga gasim kada hocu da se vratim na stari?

Nađeš Nova Launcher pod Settings/Applications i klikneš "Clear Defaults". Isto važi i ako neki drugi browser proglasiš za default pa hoćeš da se vratiš na fabrički i tome slično.

poz, vasa

Btw, to da li će Wi-Fi da se gasi kad ode u sleep podešava se kod svih androida tako što u Wi-Fi settings otvoriš meni ("..." dugme) pa odabereš "Advanced". Samo ja imam utisak da ovaj tablet ne poštuje to setovanje nego gasi Wi-Fi šta god da staviš. Svejedno, ne pomaže... u odnosu na neki kršten uređaj baš dosta troši u standby.

Heh to sam I mislio vidim nema ni off ni switch jedino sto me nervira su vidgeti u meniju ali ko mi je kriv sto nisam root-ovao. Postoje li jos neki benefiti kad rutujes osim mogucnosti instaliranja svega I svacega? Da li se custom ROM-ovima ubrzava I sistem ili?

To što ti je prodavac napričao je glupost. I kad se tablet (ili bilo koji moderan gadget sa Li-nešto baterijom) ugasi zato što je baterija "prazna", ostaje u njoj dovoljno punjenja da se ne ošteti. E, sad, jedino ako bi tako ispražnjen tablet ostavio da stoji danima, onda bi možda postojala opasnost da se desi "deep discharge" i da se ošteti baterija. Ali ti to nećeš uraditi, zar ne? 🙂

poz, Vasa

Nazad
Vrh Dno