Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ma neka oni samo povećavaju,neće da se baci ;)

Sad je logicno da podignu i FLAT2 jer su u isto vreme podizani flat3 i flat2 paketi sa 8 na 10 to jest sa 5 na 6 Mb...

Ja mislim da flat 2 vise ne moze da se podigne bez povecanja uploada. Vec radi na samoj granici potrebnog d/u odnosa. Tj. teoretski bi mozda moglo da radi i 8/0.128, ali to bi bio bas teoretski limit, nakon koga bi mali upload ogranicavao download podataka.

Stvarno su bedni uploadi u tim manjim paketima. Nije mi jasno zasto, pa i ADSL paketi kod raznih provajdera imaju bolji UL:DL odnos.

Ja koristim Flat4 samo zbog moje potrebe za velikim uploadom, mada se mora priznati da sam se razmazio sa 20mbit downloadom. To je dobar deal, s obzirom da i flat5 ima isti 1mbit upload.

Inace, ima vec desetak dana kako sam presao na IKOM sa ADSL-a, i moram priznati da sam prezadovoljan. Ukoliko niste vezani ugovorom za neki ADSL, a imate IKOM u zgradi, toplo preporucujem :).

P.S. evo vest na IKOM sajtu, flat3 od 1. Septembra ce biti 12mbit-a.

Poslednja izmena:
@taba
Ta vest je vec okacena par postova iznad, ne pratis na casu ;)

Dobro ajde sad, razapnite me na krst, nisam video, sta sad :)

To je ionako bio P.S.

Pa naravno, HRT2 je ugasen ali ne i Eurosport. Taman posla da na tijanicevoj sprdnji od kanala ne saznas za lelekomov 456. ili lelenorov 518. "najnoviji" paket mobilne telefonije. Meni je jos gluplje sto ikom jedini u Beogradu (ptt kds i ne racunam) nema ptcHD bar dok traju OI i to zbog toga sto ljudi jednostavno nece i ne zele da se bave tim segmentom svog poslovanja :smash: Shatro nema dovoljno zainteresovanih pretplatnika?!? Nije mi samo jasno odakle im takvo vidjenje svoje korisnicke baze, ako im je jedina dodirna tacka sa svetom ona curka u call centru :lupko:

Prekid, programa i interneta od pre nekih 10ak min zbog kvara na mrezi, proverio na labudovom brdu i u kijevo knezevcu...

da li jos neko ima prekid i interneta i tv-a na teritoriji Zarkovo- Cukarica?

sent from my Samsung Galaxy S II

Verovatno nisi bacio pogled na ikom sajt:

Važno obaveštenje - Čukarica

Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da je, zbog presecanja kabla od strane NN lica, došlo do prekida kablovske televizije i Internet saobraćaja na delu teritorije opštine Čukarica. Ekipe IKOM-a su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Vaš IKOM

Izgleda da je ipak neko iz IKOMa citao ovu temu, pa poslusao moj savet da se vazna obavestenja kace na sajt.

Dakle "crnci" ponovo rejdzuju. kako bi ja to po kratkom postupku sa sve vezanim rukama na ledjima i povezom preko ociju. :mad:

cukaricka padina,sve radi kako treba nije bilo prekida,banovo brdo isto sve ok !!!

Kapiram da su secnuli kablove ispod zarkovackog mosta. Onda budu bez kablovske svi na ovu stranu od mosta ka Ceraku, Filmskom gradu itd. Zarkovo naravno, mada ne celo samo ovaj deo od mosta pa do groblja. Ono posle i ovako ne spada pod Zarkovo.

Sad od kako su nove verzije kontejnera u opticaju, jedini izvor prihoda im je na semaforima sa sve maltretiranjem vozaca i nasi kablovi ispod mosta..dokle vise.....cccccc

Sto rece neko da ga ne citiram, a "pratim na casu " :) Net nestane kad najvise treba. Poludeo sam sinoc, nestao oko ponoci , a ja preko nekog tutorijala sa Youtuba , popravljao NIntendo DS. Grrr. Na srecu sam ranije snimio taj film na komp , ali nije isto kad ga pustim zbog male rezolucije, oni na YT imaju nesto za peglanje, popravljanje vizuelno snimka.

Tek jutros sam morao da nastavim. KAd na netu surfujem neobavezno nikad ne prekida :)

Код мене је јуче око пола шест нестао и нет и тв, мислим да је тек јутрос пуштено јер сам синоћ погледа модем око два сата и није радио. Ау ови гарагани шта раде, ја помислио да нису украли целу мрежу.:D

Sretnem sinoc oko 1h na mosticu sto spaja banovo i zarkovo sestoricu ikomovih radnika.
Sede u nekoj sumi od kablova i sljakaju, sa sve bat lampama.
Kazu mi cigosi pokrali kablove, i sad celu noc moraju to da sredjuju...

Јединио решње је да када све повежу да лепо минирају около :d, али плашим се да ће да украду и мине.:D

Dva snajpera na krovove okolnih zgrada i non lethal ammo pa da vidis sta je zurka. :D

Pozdrav
Imam ikom flat 4 paket i na speedtestu nikada ne prelazim 14 mbita a flat 4 je 20 mbita
Jel ovo normalno ili da ih zovem oma

Zovi oma, ali prvo proveri router i sl. Nakači se direktno na modem pa probaj.

probaj da ugasis ( na 30-ak sekundi ) pa upalis modem .

Vrh Dno