Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brze ne moze jer tehnoloski limit je odavno udaren, ali bi mogli da spupste cene ili ponude striptizete uz pakete, jer ovako vise ne ide.

Pa to se i ja slazem. Stvarno su ga preterali, odnos cene i brzine neta.
Mada ne bih se bunio za cenu ako bi isle striptizete i to meleskinje uz pakete. :D

Razmišljam da potpišem ugovor na godinu dana za BOX. Da li neko zna da li su ovo dovoljni parametri za 6mbps uz IPTV: Max. Bandwidth Down/Up(kbps): 17920 / 1089, SNR Margin Down/Up(dB): 19.8 / 9.4, Attenuation Down/Up(dB): 17.1 / 13.5, Power Down/Up(dBm): 19.1 / 11.3?

koliko se ja razumem da :D ima u orionu akcija 5/1 za 1599 na 2 godine

Ja cekam pet dana da mi odobre da uzmem box, jer linija mora da se vodi na mene

Poslednja izmena:
Razmišljam da potpišem ugovor na godinu dana za BOX. Da li neko zna da li su ovo dovoljni parametri za 6mbps uz IPTV: Max. Bandwidth Down/Up(kbps): 17920 / 1089, SNR Margin Down/Up(dB): 19.8 / 9.4, Attenuation Down/Up(dB): 17.1 / 13.5, Power Down/Up(dBm): 19.1 / 11.3?
Savim ok parametri, nema da brines

Posalji Vuk-u private message on ce ti dati najbolji odgovor za parametre linije

Ja isto trebam uskoro da uzmem taj box paket iptv+internet, ove detalja sa rutera

SNR Margin: 30.8 dB Downstream / 29.3 dB Upstream
Attenuation: 16.0 dB Downstream / 5.6 dB Upstream
Output Power: 19.1 dBm Downstream / 12.3 dBm Upstream
Attainable Rate: 16832 kbps Downstream / 1225 kbps Upstream
Connection Speed: 4096 kbps Downstream / 509 kbps Upstream

Interesuje me da li je dobar signal i da li ce morati da mi bude ukljucen interleaving kada budem uzeo iptv ili ce moci bez interleavinga (ako to moze uopste da se vidi iz ovoga sto sam kopirao)?

U zadnje vreme od kako su pocele paklene vrucine, adsl mi radi ocajno. Jedva 4mbit/200kbit a imam paket 4/512. Menjao sam router jer sam pomislio da je stari u kvaru.
Da li jos neko ima slicnih problema?

U zadnje vreme od kako su pocele paklene vrucine, adsl mi radi ocajno. Jedva 4mbit/200kbit a imam paket 4/512. Menjao sam router jer sam pomislio da je stari u kvaru.

Meni pokazuje 6143/451, paket 4/512 na speed-up. Pre mesec dana bilo je 6/1 sad jedva uhvati 0,4. Ako restartujem modem poveže se na 1 za up ali odmah puca veza sve dok ne uspostavi na 0,4.

Znaci da zalivamo bandere da se popravi ADSL.

evo sad mogu i da udjem da menjam brzinu opet posto je novi mesec i pise mi lepo da mi je brzina 16/1 a i dalje imam 1.5mbit hahah smesno i sad ce da mi naplate 2 dana sto sam kao imao 16mbita a ja ih nisam ni video ccc

Imam isti problem samo sa manjom brzinom. Imam net 6 Mbps ali ne moze da povuce vise od 1.2-1.3 Mbps , ali je kod mene problem modem jer kad sam probao ortakov modem normalno je radilo.
Da li neko zna kakva je procedura za zamenu modema kod Telekoma?

Iscimavas ih da ti zamene , dodju ljudi i donesu novi a stari odnesu..

Koliko im treba da dodju?
Ja sam citao da su nekima trazili da donesu stari ruter a posle 10-15 dana ih zvali da dodju po novi. Za to vreme nisu dobili nikakvu zamenu vec su ih ostavili bez rutera a to mi se ne svidja pa zato pitam.

Poslednja izmena:
Ma jok, cimas podrsku 2-3 puta i zahtevas promenu rutera jer znas da je on crko i donesu za dan radni do dva, ako si izvan bgd-a mozda te razvuku na par dana dok dodje cika da donese ali ne vise od toga..

Gugl uvodi gigabitni net u usa,ako hoces jeftinije onda dobijes 10/1mbs za 300 dolara dozivotno...a gde smo mi? O cemu mi pricamo...

Imam isti problem samo sa manjom brzinom. Imam net 6 Mbps ali ne moze da povuce vise od 1.2-1.3 Mbps , ali je kod mene problem modem jer kad sam probao ortakov modem normalno je radilo.
Da li neko zna kakva je procedura za zamenu modema kod Telekoma?

kod mene provereno moze da izvuce 6mbit. tj 5.5/0.85, nego nesto nije bilo u redu, juce sam ga vratio na 1.5mbit i odma stavio speed up i speed up je radio onako kako sam napisao... a sto se tice zamene zoves i oni dodju za dan, dva, tri zavisi kako kome i ako tvoj ruter ne valja ostave ti novi, meni su tako uradili

Gugl uvodi gigabitni net u usa,ako hoces jeftinije onda dobijes 10/1mbs za 300 dolara dozivotno...a gde smo mi? O cemu mi pricamo...

Google to uvodi, koliko znam, samo u jedan grad. Sta da kazu tek u ostatku USA. Sto bas Kanzas Siti? Jel bio tender? Da nije gazda Googla iz Kanzas Sitija.

Pogledaj malo forume. Situacija u USA van strogo urbanih sredina nije bas sjajna. Da ne pominjem Australiju ili jug Afrike. Kum u Bocvani 2mb placa preko 100€. Place od srece kad dodje kod mene. :)

7 godina free je 5/1 uz 300$ sto kosta cena instalacije da predjes na fiber kasnije.

Plus moze na rate :)

Ja 99% prelazim na Verat zbog te akcije, to je 300 din manje mesecno nego sto sam placao lelekomu za tu brzinu na proslegodisnjoj akciji od 50% manje cene. Znaci prvo vecina ljudi misli da nece ponoviti tu akciju, a i ako je ponove opet su skuplji od verata, a jos ako ugovor bude 24 meseca....

Nadam se da Verat ne throttle-uje torente i slicno :D

Nadam se da Verat ne throttle-uje torente i slicno :D

Pazi ja kada sam bio kod Verata pre par godina tada im je net radio super, znaci nikakvo blokiranja torrenata ili nesto slicno. Podrska na nivou, odmah se javlja na telefon i sto je najbolje su ljubazni. Davali su rutere na koriscenje, ali ovo ti je informacija stara bar tri godine. Kako sada stavri stoje to neznam ali znam dok sam bio da je sve bilo ok. Jedini razlog zbog kojeg sam sa Verata preso na Telekom je bila neka akcija u to vreme, jer na Veratu mi se taman ugovor zavrsio a kod Telekoma su bas dali neku akciju i to je bio razlog prelaska. Tako da imam samo dobre reci za njih. Ko zna ako ovi slepci od Telekoma ne daju neku akciju u skorije vreme eto mene nazad na Verat.

Da li je neko menjao vlasnika telefonske linije u skorije vreme (zbog boxa)? Zanima me koliko se obično čeka i da li nešto košta? Zaboravio sam danas da pitam u korisničkom servisu, jer je tip za pultom bio neverovatno dosadan i ubeđivao me da uzmem nešto što nisam hteo, pa sam na kraju maltene pobegao. Vezaću se verovatno na godinu dana i uzeti onaj huawei dualsim za 2400rsd kada ga dobiju.

Da li je neko menjao vlasnika telefonske linije u skorije vreme (zbog boxa)? Zanima me koliko se obično čeka i da li nešto košta? Zaboravio sam danas da pitam u korisničkom servisu, jer je tip za pultom bio neverovatno dosadan i ubeđivao me da uzmem nešto što nisam hteo, pa sam na kraju maltene pobegao. Vezaću se verovatno na godinu dana i uzeti onaj huawei dualsim za 2400rsd kada ga dobiju.
Ja cekam vec 7 dana, ne kosta nista

evo meni ceo dan internet nije radio u kontinuitetu duze od 2 minuta, jedva sam uspeo mail da proverim.
Jel pomoglo nesto sto si promenio ruter ? Ne znam da li da probam da nakalemim nekakvo hladjenje na ovaj moj Huawei, ili je to do "bandera" :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno