Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@dzonihsv
I mislio sam da nema ništa bolje u ponudi.

@hsv.stoned
Vrlo moguće. Samim tim taj popust još više ima smisla.

Zahvaljujem na ekspresnim odgovorima :)

Malo me brine ono "poljski putevi", jer oni umeju da budu prilično loši, pa bi trebalo obratiti pažnju na točkove na tom Capriolo bajku. I ne znam šta će taj "Capriolo" amort da kaže...
Inače, moj predlog je da bajk kupiš van sezone. Ova je ionako već prilično odmakla, vansezonske cene su niže, a možda skupiš još koju hiljadu do tada.

Što se tiče točkova, obično su KryptonX sa Quando nablama. Samo dotegneš žbice za svoju težinu i mož' da teraš sasvim lepo i po poljskim putevima (ne onim najgore kategorije naravno). Odlični budžetski točkovi. Pričam iz sopstvenog iskustva. Capriolo, što se tiče amorta, sad ima tu foru kao Merida, da prelepi svoju nalepnicu na isti. Na Anolisu mislim da je SR Suntour (osnovna verzija). Nešto na ovu foru.

Poslednja izmena:
Kontam da možda cene van sezone i jesu niže, ali prethodni bajk mi je stradao početkom proleća i od tad sam pešak i prosto više ne mogu da čekam. :) Sve u svemu, bajs bi trebalo da stigne u petak u lokalnu capriolo prodavnicu pa ću videti kako će se ponašati po putu i van puta.

Kontam da možda cene van sezone i jesu niže, ali prethodni bajk mi je stradao početkom proleća i od tad sam pešak i prosto više ne mogu da čekam. :) Sve u svemu, bajs bi trebalo da stigne u petak u lokalnu capriolo prodavnicu pa ću videti kako će se ponašati po putu i van puta.

Ako voziš po Zrenjaninu, do oktobra se pazi. Moj ortak sa faksa je odande, ne voli bicikl, a kad vozi kola voli da zanosi u desno i saterava bicikliste uz ivičnjak (ili jarak). :D

Poslednja izmena:
Kunem se da ću da počnem da premlaćujem *****e na biciklističkim stazama. Sad na Adi kod rampe izlete neka ćurka sa dečijim kolicima tik ispred mene (6-7 metara udaljenosti), jedva izbegoh, a išao možda 25-26 km/h. Sreća da nije bilo deteta u kolicima, ali to što sam ja mogao da se polomim da nisam izbegao, to nema veze. Zakočim da je vidim, da je pitam da li je normalna, izlazi li isto tako na kolovoz, a njen muž valjda mi kaže: "Šta gledaš? Ajde beži.", a ona: "Nisam te videla", i kao, u redu je. Niko jedno "Izvini" da kaže, nego se još qrče. Ali je hrabar, drži dete u rukama, ne pušta ga. Komadić živaca ga je spasao da ga, žgolju, ne ulomim zajedno sa detetom, nije ono krivo što ima *****e za roditelje.

@ivan90BG
Izbegavaću ulice sa jarkovima :d

Stigla kaprićoza, kako je zovem. Ja zadovoljan. Terao sam je malo po drumu i malo po parku i fino ide. Primetio sam da blago škljoca kad je zadnji menjač u najvećem stepenu prenosa i kontam da to treba iskorigovati u servisu. Inače nulti servis mi je odrađen na licu mesta pre same kupovine, a zamena staro za novo je protekla bez ikakvih problema. Samo fotokopija lične karte i potpis na neki obrazac i to je to.

Aj da lepo sluzi taj Anolis i aj baci neku sliku ovde :)

Hvala. Biće nekih fotki, samo da navatam ortakinju sa aparatom ovih dana. :)

Sramota!Najiskrenije se nadam da ce policija odraditi svoj posao i da ce brzo pronaci bajs posto je po svemu sudeci ovo delo nekog narkosa i verovatno ce bajs isplivati na nekom buvljaku.
Mada dzaba sve,zbog jedne budale ostace coveku gorak ukus u ustima kad god mu neko bude pomenuo Srbiju:(

Stvarno steta, covek je toliko presao i obisao sa njom i da je na ovaj nacin izgubi.
Mogu misliti kako se oseca sada Japanac i u kojoj je neverici.

Videćemo. :)

Nego, kontakt info ako neko vidi bajs:

Nebojša Ćirković
cira038[et]gmail[tačka]com

Info sa ciklonauta.

Nisam zagledao. Ima samo u temi ''Da li ga uteravate?'' neka minidiskusija o toj krađi i ništa više.

Poslednja izmena:
Koristi li neko od vas gelove?Bio danas do Integre i videh da su dobili vise vrsta gelova i praskova.Gelovi su 290,kesica praska(15g) koji se rastvara u vodi 80 a kutija od 450g 1350 dinara.Interesuje me kakva su iskustva sa ovim preparatima,koristi li ih ko?Najvise me interesuje vredi li dati 290 dinara za gel(kada recimo idem na duzu rutu,tipa 80-100km), ili je bonzita zakon?

Ljudi odlepio sam, bajs mi je u stanju raspada.. a pre 2 meseca ulozio 30e u bajs koji mozda sa svom opremom vredi 40, 50e i stvarno je bio utegnut kao nov i leteo bukvalno..

Zadnja glava je izgleda na samrti, tocak je poceo da seta levo-desno ko lud, imam samo 7 brzina (tj 6 jer mi mega range odavno ne radi posle jednog udesa :d), moram i menjac da sredim, probao juce nesto sam ali je osim sajle izgleda jos nesto vrisnulo.. svaka cast ovom Blizzardu na ovih 8 godina ali mislim da je vreme da se sredi i predje o calovo vlasnistvo a ja da pazarim nesto bas kvalitetno sto ce moci herojski da nosi mojih metar i 10 kg u svim uslovima.. ali nemam trenutno ni 50e u steku..

Pa nista.Ili nov na cekove ili polovan za kes.Recimo prodas masinu,uzmes bajs a zatim ili polako deo po deo ponovo sklopis komp ili ga uzmes na cekove.

Pa nista.Ili nov na cekove ili polovan za kes.Recimo prodas masinu,uzmes bajs a zatim ili polako deo po deo ponovo sklopis komp ili ga uzmes na cekove.

Kao sto si ti uradio. :D

@hvstoned

Uzmi skupi kintu za nekog dobro polovnjaka, tu do ~350e i uzivaj.

Ajd i ja da se pohvalim. Uzeh bajs danas:
merida9052.jpg

30000, nova sa dve godine garancije.

Koristi li neko od vas gelove?Bio danas do Integre i videh da su dobili vise vrsta gelova i praskova.Gelovi su 290,kesica praska(15g) koji se rastvara u vodi 80 a kutija od 450g 1350 dinara.Interesuje me kakva su iskustva sa ovim preparatima,koristi li ih ko?Najvise me interesuje vredi li dati 290 dinara za gel(kada recimo idem na duzu rutu,tipa 80-100km), ili je bonzita zakon?

Ono što sam čuo o gelovima jeste da te brzo dignu i drže po par kilometara i to je to. Tako možeš 2-3 puta, ali kondicija zapravo čini da ti voziš ta 2-3 puta. Gel te samo popuni potrebnim hranljivim materijalima (ne mogu da se setim šta sve ima, ali sam o tome pričao sa likom više od pola sata kad smo išli u Debeljaču na gulašijadu), ali je kondicija ta koja te posle izvlači. Ako nemaš dovoljno kondicije, mož' kilo gelova da posisaš, nema efekta - nije to fix. :p

Ja sam uvek za bonžita sistem + dobra kondicija. Nikakvo geliranje ti tu ne treba.

Poslednja izmena:
Ono što sam čuo o gelovima jeste da te brzo dignu i drže po par kilometara i to je to. Tako možeš 2-3 puta, ali kondicija zapravo čini da ti voziš ta 2-3 puta. Gel te samo popuni potrebnim hranljivim materijalima (ne mogu da se setim šta sve ima, ali sam o tome pričao sa likom više od pola sata kad smo išli u Debeljaču na gulašijadu), ali je kondicija ta koja te posle izvlači. Ako nemaš dovoljno kondicije, mož' kilo gelova da posisaš, nema efekta - nije to fix. :p

Ja sam uvek za bonžita sistem + dobra kondicija. Nikakvo geliranje ti tu ne treba.

Upravo tako, ako nemas kondicije (kao ja :D) ne moze da ti pomogne nikakvo sredstvo na neki duzi period u toku voznje.
Bonzita je prava stvar da se pojede u toku voznje ili pauze, ali njen nus proizvod je to sto nazalost goji, *** secer.

I ako hoćeš neku energetsku bombu, pojedi Snickers. :)

Kažu da je to ''narodni jeftini gel''. Dobar je jer ima onoga što telu treba, ali je loš jer ima i dosta šećera... pa goji prilično više od bonžite. Ali, ni to gojenje nije neki problem, jer kako god okreneš, ti bonžitu/snickers sagoriš na tim dužim turama dok si rekao keks (još ako ima nekih uspona, ihaha...).

Nazad
Vrh Dno