Šta je novo?

ROAMING 2012 - saveti, pitanja, promocije, iskustva

super sajt, hvala.

Krece nova sezona letovanja, pa da se pripremimo na pravi nacin.

Prvi put idem na letovanje sa smart telefonom, i naslusao sam se prica o dranju za data saobracaj. Prva stvar: cime sigurno zabraniti Data roaming na Androidu? Znam za opciju u Settings, ali zelim da budem dodatno siguran.

Nema potrebe za dodatnim aplikacijama, dovoljno je isključiti Data Roaming. Isprobano više puta.

U pravu si, odradila je što treba.

ne, nije bilo potrebe - isli smo sami.

@iznogood i ostali koji su koristili promociju surf & email
Uzeo sam ovu jacu sa kojom se dobija 500mb. Medjutim nisam stigao da mi radnik aktivira u vodafone radnji posto sam zurio na bus, nego sam je sam aktivirao preko automata. Automat mi rece da inace ima 100mb u paketu ali zbog promocije sad ima 500mb. Aktivirao, i kad proveravam kaze mi da imam 94, pa 92mb... Sto bi znacilo da sam uzeo samo 100mb ili je tako posto je vezano za promociju? Nista mi nije jasno.
Plus sto mi nista nije skinuto sa racuna kad sam je aktivirao, iako je automat lepo naglasio da kosta 5e.

Koliko je vama prijavljivalo prilikom provere, isto kao meni ili je odbrojavalo od 500mb nanize?

da budem iskren, nisam ni proveravao... mozda treba da prodje 24h?

Kakva je situacija u Nemačkoj što se tiče prepaid data kartica? Trebalo bi da idem za jedno mesec i jače dana, pa bih kupio data karticu za upload slika, twitter, skype i Google hangout.

Jednostavno a radi:
Ponesi Mts ako bas moras ali njega u dumb fon a u smartfon stavi taj grcki prepaid i iskuliras rizik.

Recept koji ne promašuje ......

U smart ubacim lepo crnogorski prepaid koji imam već godinama (neki moji prijatelji ga čak imaju u imeniku) a u nokiu 1100 moju postpaid karticu ... i nema brige ;) ;)

Kakva je situacija u Nemačkoj što se tiče prepaid data kartica? Trebalo bi da idem za jedno mesec i jače dana, pa bih kupio data karticu za upload slika, twitter, skype i Google hangout.

Svi nude DATA pakete sa prepaid karticama. Licno, uzeh O2 i nisam prezadovoljan kvalitetom mreze. Kontam da su Vodafone i T-Mobile bolji. Pitao sam inace, posto se zbog tog DATA paketa potpisuje neki ugovor (mesecni) sta kad se izadje iz zemlje - bacis karticu, lepo mi je i rukom gestikulirao. :)

Inace, mogu ti ja dati moju ako prolazis kroz NS od 25og avgusta.

U hvala. Možda i uradim to. Bićemo u kontaktu. :)

Vazi - cujemo se! ;)

Šta mislite o Wind GR mreži, da li je neko koristio njihovu mrežu? Kako radi? Uzeo bi prepaid Data SIM i ubacio u Telenor modem (E220 otključan), vidim da imaju i prodavnicu blizu, pa nece biti problema oko kupovine SIM kartice, a mislim da je cena od ~15e za 3GB okej cena - toliko košta i kod nas na prepaidu.

Podignem softverski AP na laptopu i to je to :) Ako mi baš treba data na telefonu - ubacim tu SIM karticu, podesim i vozi. I onako će domaće kartice biti u dual sim dumb nokiji u roamingu :)

Inače piše da imaju HSPA + 21Mbit/s tako da bi trebalo ovaj moj modem da radi približno kao kod nas na Telenor i mt:s mrezi - tj 2-3Mbps.

Poslednja izmena:
Da li neko ima setting za CG za HTC Desire da radi internet na njemu ? Ono, APN i ostale džidžabidže ? Drug mi tamo, poslao mi SMS da mu pogledam, a ja ne umem da mu nadjem.....

APN = internet

Username = gprs

Password = gprs

Ako ti treba proxy, mada mislim da radi i bez :)
IP Address = 192.168.246.005

Ja sam u Grckoj kupio Vodafone Internatiional 3G karticu za telefon.
1. Ubacis u tel, ukucas PIN1, pozoves 1252, prebacis jezik na engleski.
2. Kupis vaucer od 10e, ponovo pozoves 1252 (ovoga put je na engleskom u startu) odes na opciju 3 ili 4 (nisam siguran) upises broj sa vaucera i dopunis kredit.
3. Posle toga posaljes SMS SE 100 na 19109 i kupis 500MB za 5e. Ukljucis packet data i imas net.

Prepaid net u grčkoj

Trebaju mi iskustva nekoga ko je bio ove godine u Grčkoj...

Kod kog operatera mogu da uzmem prepaid sim sa net-om, uz normalnu cenu po MB?
Znači, razgovori me uopšte ne zanimaju, samo nešto da udenem u androida.

Poz, Vasa

Jesi ti koristio ili si samo pronašao. I jel može sa ovoga skype ili grci blokiraju?

Trebaju mi iskustva nekoga ko je bio ove godine u Grčkoj...

Kod kog operatera mogu da uzmem prepaid sim sa net-om, uz normalnu cenu po MB?
Znači, razgovori me uopšte ne zanimaju, samo nešto da udenem u androida.

Poz, Vasa

Sva ovogodisnja iskustva imas u ovoj temi.

Poz

Mislio sam da je ovo prva strana. Tek sad vidim da je peta.

Ja koristio Vodafone, Skype nisam probao, ali Viber radi bez greške :)

Idem sutra u CG i aktivirao sam dodatak 1GB neta u CG kod Telenora. Ono sto naravno moram da uradim je da zakljucam mrezu na Telenor CG, nego me interesuje da li da ukljucim DATA Roaming u podesavanjima na Androidu? Pretpostavljam da mora. Za svaki slucaj cu, iako imam 1GB dole, ukljucivati DATA samo po potrebi.

Moraš da uključiš data roaming na androidu, a mrežu obavezno na manual!

Jesi ti koristio ili si samo pronašao. I jel može sa ovoga skype ili grci blokiraju?

Ne radi Skype, bezveze. Inace, desila mi se interesantna stvar. Kupio sam karticu i dve dopune od po 5eur u Vodafone radnji i trazio da mi odmah dopune jednu i aktiviraju Surf&Email 100 dodatak sa 500MB. E sad - dodatak je aktiviran (kosta 5eur), na racunu mi je ostalo 4,xxeur, druga dopuna od 5eur a sve zajedno sa karticom sam platio 10eur.

Drugo - 10 dana smo koristili net na dva racunara i mobilnom telefonu i stanje je na kraju letovanja bilo 500MB.

Danas aktivirao Vodafone u Grckoj.
Ne skidaju za dodatak jer u radnji aktiviraju Internet dodatak sa autorenewal koji je free prvi mesec. Kao da zayebu sami sebe, posto vide da si turista :)
Uz paket Surf & E-mail 100 se dobija 500MB za mesec dana i dodatno 1.5GB do kraja avgusta.
Ne znam da li je to samo ako se kupi dopuna od 15€. Ima jos nekih promocija, ali je njesra sto sam rekao da cu da vidim sta mi je aktivirano u My Vodafone app, a tek kad sam izasao iradnje otvorio app i video da je na grckom.
Uglavnom net radi odlicno za sad. Siri centar Atine super pokriven.

Moraš da uključiš data roaming na androidu, a mrežu obavezno na manual!
I mene ovo interesuje, imam Android i planiram da isključivo koristim WiFi, ako postavim na manual i MTS, da li time sprečavam da mi se nakači na neku mrežu?

Nazad
Vrh Dno