Šta je novo?

ROAMING 2012 - saveti, pitanja, promocije, iskustva

^ у октобру прошле године био сам месец дана на Средњем Истоку, сваког дана сам убацивао теленор картицу да видим да ли ме је неко звао, и нисам имао никакве додатне трошкове.

@verzo
Hvala na objasnjenju!
Samo, izgleda da me nisi razumeo. Nisam mislio na kupovinu prepaid kartice zbog generalnih promocija (kao ove sto postoje za international) vec iskljucivo zbog ove promocije surf & email 100. Da li za nju mogu da uzmem neku obicnu vodafone prepaid karticu na kiosku (i dal mi za nju isto treba pasos i ostali podaci koje si naveo?) i onda samo posaljem aktivacioni sms i imam net na telefonu? Pise tamo u delu za prepaid da vazi promocija za sve prepaid pakete, ako sam dobro razumeo mogu da kupim bilo koju...

Nije mi bitno da imam pozive/sms ako radi skype, ili neki drugi IM sa podrskom za razgovore tipa gtalk/msn. A kazes da radi voip, tako da odlicno, samo to mi treba :) Ionako sam matorce naucio da koriste skype pa vise ne moram da ih zovem na fixni :)

I hvala za sajt na engleskom, prosvetlio si me. Definitivno sam ja sinoc bio premoren pa nisam video dugme za engleski, ovako je sve mnogo jasnije. Samo, i dalje ima stvar koja mi je nejasna. Kada se ode na neki prepaid paket, dal obican ili international nebitno, pa na tarifne dodatke, pise da dodatak Surf & email 100 moze da se aktivira do 31.5.2012. A kad se ode na detalje tarifnog podatka, pise da moze da se aktivira do 31.7.2012. Pomislio sam da nije mozda duzi rok za postpaid, ali pise da je za prepaid korisnike na vrhu strane. Evo da vidite o cemu pricam.
Prepaid dodaci (klik na Internet bundles):
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1241&request_locale=en
I kad se ode na sam tarifni dodatak:
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10881

Ukoliko neko zna dokle promocija zapravo vazi, bilo bi super da napise. Ili ako neko ode pre 18.7. i proveri pa javi ovde :D

Edit:
@tetsuo & ceftriaxone
I ja sam proslog meseca bio u Bosni, ostavio telefon na auto, znaci nisam gasio data traffic vec se automatski ugasio cim je skapirao da je roaming. Danas dobio racun od Telenora, 0kb u roamingu, ja zadovoljan :)
Samo je dobro imati ovakvu temu za generalnu raspravu oko toga sta sve ima povoljno da se uzme dok si na letovanju. Bar meni dosta znaci, nisam ni razmisljao da kupujem karticu dok sam tamo, ali kad vidim kakve sve promocije imaju... Promenio sam misljenje instant :)

Poslednja izmena:
^ cini mi se da je prva akcija trajala do 31.5. - pa da su je produzili do 31.7.

ali to cemo lako utvrditi, jer cu ja za 10 dana biti dole :)

Nisam do sada koristio Voip, ali mi sada palo na pamet. Kako se kupuje kredit?

E odlicno, obavezno javi da li je promocija jos uvek aktuelna, da znam kako da planiram kad budem otisao u julu. Tj dal odmah prvi dan da zapucam za susedno mesto do vodafone shopa ili lepo uzmem prvu karticu na kiosku, uplatim net i uzivam :)

Ja sam prosle godine koristio upravo Vodafone prepaid sim karticu za internet u mobilnom. Problem je sto mozes da ih kupis samo u Vodafone shopu ili nekom slicnom, posto na trafici to neces moci. Inace, u dva shopa sam usao i nisu imali vise (rasprodali) international prepaid paket, pa su valjda pokusavali naknadno da mi prebace broj na taj paket ali se vise ne secam ni da li su uspeli. Nisam koristio skype da bih ti preneo iskustva ali je net radio odlicno.

Ok, kad kazes da ni obicnu prepaid karticu necu moci da kupim na trafici... Zato sto ih rasprodaju ili ih inace nema? Mislim, nije mi problem ni da odem do susednog mesta, vec sam se raspitao i nasao iznajmljivanje bajka za 5e dnevno, imam 16km do shopa i nazad. Iako brdovito, bice gotovo sa sve kupovinom za 3h maximum, tako da prvi dan cim stignem tamo, prvo po karticu a onda sve ostalo :d

Ne prodaju sim kartice tako. Tako je bilo pre 6-7 meseci i ne verujem da se situacija promenila jer je to trend i samo je pitanje kada će i kod nas doći - neophodno je da registrujes (pasošem) bilo koju sim karticu koju kupuješ. Ukoliko neko bude hteo da ti to proda na trafici, kupi, nema razloga da ne kupiš ali ne verujem da su u mogućnosti da ti prodaju. Inače da te ne buni, skida se nešto sitno kredita prilikom dopune na konto "pružanja usluge dopunjavanja" :eek:
Nešto slično kao što je ranije kod našek Telekoma bilo ranije tipa kupiš karticu-vaučer za dopunu 500 a dobiješ 480din krede.
Savet: obrati pažnju ako negde na pumpama ili gde već prolaziš pored brendiranih "Germanos" radnji - možeš tu da kupiš. To mu dodje nešto poput našeg Hand*ja

Poslednja izmena:
Ma, ako je nesto sitno, prezivecu. Svakako jeftinije nego da placam masu para Telenoru na roaming...
Znaci tako, planiram prvi dan onda cim se smestim da odem do susednog mesta po karticu i dam dodatnih 5e na iznajmljivanje bajsa, veselo :)

@verzo
Hvala na objasnjenju!
Samo, izgleda da me nisi razumeo. Nisam mislio na kupovinu prepaid kartice zbog generalnih promocija (kao ove sto postoje za international) vec iskljucivo zbog ove promocije surf & email 100. Da li za nju mogu da uzmem neku obicnu vodafone prepaid karticu na kiosku (i dal mi za nju isto treba pasos i ostali podaci koje si naveo?) i onda samo posaljem aktivacioni sms i imam net na telefonu? Pise tamo u delu za prepaid da vazi promocija za sve prepaid pakete, ako sam dobro razumeo mogu da kupim bilo koju...

Nije mi bitno da imam pozive/sms ako radi skype, ili neki drugi IM sa podrskom za razgovore tipa gtalk/msn. A kazes da radi voip, tako da odlicno, samo to mi treba :) Ionako sam matorce naucio da koriste skype pa vise ne moram da ih zovem na fixni :)

I hvala za sajt na engleskom, prosvetlio si me. Definitivno sam ja sinoc bio premoren pa nisam video dugme za engleski, ovako je sve mnogo jasnije. Samo, i dalje ima stvar koja mi je nejasna. Kada se ode na neki prepaid paket, dal obican ili international nebitno, pa na tarifne dodatke, pise da dodatak Surf & email 100 moze da se aktivira do 31.5.2012. A kad se ode na detalje tarifnog podatka, pise da moze da se aktivira do 31.7.2012. Pomislio sam da nije mozda duzi rok za postpaid, ali pise da je za prepaid korisnike na vrhu strane. Evo da vidite o cemu pricam.
Prepaid dodaci (klik na Internet bundles):
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1241&request_locale=en
I kad se ode na sam tarifni dodatak:
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10881

Ukoliko neko zna dokle promocija zapravo vazi, bilo bi super da napise. Ili ako neko ode pre 18.7. i proveri pa javi ovde :D
Svejedno je koju Vodafon Prepaid karticu kupujes, sto se tice registracije, za svaku mora pasos sa podacima, od prosle godine su poostrili to.
A i mene buni to za promociju od 500MB, lici mi na produzetak promocije, ali nisam siguran.
Ja idem polovinom jula pa me obuhvata ta druga promocija, ako je tacan podatak sa sajta.
Prosle godine je bila fora ako uplatis odjednom 20€ kredit, dobije se odredjena kolicina net-a, ne secam se koliko, ali trajalo mi je 10-tak dana na Androidu.

Kako je moguce da se provlaci net ako disable-ujes gprs, edge i 3G?
Ja sam prosle godine isao u Italiju sa iphone-om i mts karticom 2 dana, nista cackao nisam, samo ugasio cellular data . Nista nisam primetio na racunu za data prenos....

Kažem, vodeću kad dođe listing, možda nije do toga...

Sta je najjeftinije za dolazne pozive u Crnoj Gori? (Telenor 6.9din ceo razgovor?)

jesam, bio je jedan poziv. inace, sada sam u Grckoj, ali mi se spucao SGS pa nisam jurio karticu... javljam ako nesto saznam/uradim

zna li neko da li i druga dva operatora imaju nesto slicno kao sto je Telenor putni paket? nekako mi se to cini najsigurnijom varijantom... uzeti prepaid karticu i uplatiti neki od tih putnih paketa i to je to... nije jeftino, ali bar covek moze da ima kakvu takvu kontrolu. u pitanju je put za grcku...

imas vip prepaid, pogledaj na sajtu pod prepaid roaming paketi.

hmm... povoljnije je nego kod telenora, za 990RSD dobije se 20minuta i 20sms plus 5MB... kod telenora je 1500 RSD 20min/20sms... jedina je caka to sto mora da se koristi Vodafon mreza, ali valjda je primorje dobro pokriveno...

posto sam pokretac teme, red je da se javim sa licnim iskustvom:

nakon kisnog dana otisli smo do Cosmosa u Solunu i otisao sam direktno u radnju Vodafona. Jedino sto vam treba je pasos i pare, moja preporuka je 10Evra.

vi kupujete Vodafon prepaid karticu koja nista ne kosta, ali za svaku uplatu kredita na nju - drzava vam uzima oko 50Eurocenti. treba vam 5Evra kredita na kartici kako bi aktivirali Surf & Email dodatak od 500MB do 31.07. (posle 01.08. ce se za 5E dobijati 100MB). takodje, mozete da preko automata da prepaid karticu pretvorite u Vodafone International sa povoljnijim zvanjem inostranstva. (ova promena ce poceti da vazi za 24h)

ja sam sve odradio u radnji tj. rekao sam radniku sta zelim, pa je on sve uradio, uz napomenu da od potpisivanja ugovora do aktiviranja kartice mora da prodje oko sat vremena.

s obzirom da sam u hotelu placao 5E za 90min interneta, sada sam miran po pitanju neta do kraja odmora. a pogledacu kasnije da nadjem info koliko kosta minut zvanja Srbije....

poz sa mora....

Odlicno, hvala za informacije iz prve ruke! :)
Znaci, potpisivanje ugovora tj uzimanje prepaid kartice je besplatno, samo placas kredit?
One Bonuse za dopunu od 10E, ako sam dobro razumeo, mozes da imas 100min ka svim mrezama u GR ili 2h ka Vodafone mrezi? Naravno, to je bonus, 10E ti ostaje za koriscenje.

Jel si probao slanje poruke za Srbiju? Vidim cenu od 0.0054E/SMS, stoji neka "(2)" kao napomena, ali nigde nije objasnjena na sajtu, pa reko da nema neka dodatna zackoljica :) Ako je ovo finalna cena, to je realno super 6-7din je SMS za Srbiju.

edit:
Zaboravih, lepo se provedi na moru :)

Poslednja izmena:
Čekam sutra da se aktivira ovaj International paket, pa da vidim cene.

Inače, evo i prvog iznenađenja: čim sam stigao u Hanioti — imam samo GPRS signal, na momente EDGE. Tako da će mi 500mb sigurno potrajati ;)

BTW, hvala za lepe želje, odmaram se već 10 dana :D

Hehe bas te briga, uzivaj :)

Ja idem na Lefkadu i sumnjam da cu i EDGE imati, ali se nadam makar na momente EDGE-u da mi radi skype :d

Idem u Nidri (Nydri), na istocnoj strani ostrva, juznije od Lefkade. Predpostavljam da ima barem EDGE, posto je to posle Lefkade najvece naselje na ostrvu.

Znam mesto, samo je pitanje kakav je Vodafon signal...

S obzirom da imaju poslovnicu u Lefkadi, nadam se da tu imaju 3G, a makar u Nidriju EDGE... Videcu kad stignem, ali nada umire poslednja :)

Najlakse je da pronadjes temu na forumu o tvom modelu telefona i konsultujes se sa kolegama.

Konkretno pitanje: Koji je najjeftiniji internet paket i kod kog provajdera u Crnoj Gori i Italiji? Ako neko zna, nek vice :)

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno