Šta je novo?

LG Optimus Hub

Daj bre jel ima neko tripove da mu se pali gasi svetlo ,i kako to moze da se namesti uopste ,pobrljaveo nacisto zadnja dva dana telefon ,samo se pali gasi svetlo samo od sebe ????

evo da kazem i ja par reci posle isprobavanja svega i svacega....
presao sam sa rc3 na stable i rade fino oba roma...mnogo brzi telefon se dobije, jedino sto ga neke aplikacije zezaju....
na primer sa stock romom sam mogao na jutubu da gledam opusteno bez problema sve, a sa ova oba mi secka sliku i tako zaostaju frejmovi ponekad i to me malo nervira,
jer gledam dosta toga na jutubu sa telefona...
link2sd radi kao zmaj...uradio sam bekap sa rom managerom stock roma i cak sam ga vratio jednom da vidim dal radi, sljaka i to...pa sam posle ubacio ovaj stable...
mada moram da primetim da mi se vise zaglupljuje ovaj stable za ovih 5 dana nego sto mi je bagovao rc3 za 2 nedelje koriscenja...al moguce da je zbog nekih aplikacija, cak mi se desilo par puta da mi se adw launcher force closeuje i da nece nista da ucita na home screen....

kod mene je adw launcher danas zab'o prvi put. videcemo da li je do mene ili do stable.

Evo malo da se i ja predstavim... Vlasnik sam ovog foma dva dana i nemam zamerki do sad nikakvih. Uzeo sam ga u telekomu za 6000 i KT 1000 ugovor na 2 god.
Telfon sam odmah dekodirao za 800 din. Citao sam o root-ovanju sa one click ali mi nesto nije bilo po volji jer eset nesto brise iz njega, tako da sam root opicio sa Ulock Root aplikacijom. Ubacio CWM iz prve i skinuo CM7 pokusao da ga flesnem i kad tad nisam crko :). Prodje LG logo i CM ali kad treba da zavrsi boot pojavi se samo neke mrlje po ekrami tako u krug... Gledam ja u telefon i znoj sa cela samo ide. Roknuo telefon za dan, ovo mora da je rekord za Ginisa. Vratim stock rom i ponovo krenem instalaciju ali opet isto. Na kraju mi pade na pamet da ga mozda zezaju applikacije koje sam instalirao u stock rom. Obrisem data particiju iz recoveru managera i voala, telefon se upali iz prve. Sve radio ok ali mi nije jasno zasto prikazuje manje ram memorije za 112 mb. U task manageru stoji da je slobodno 300 mb a zauzeto 99mb....
Kako se pravi screen shot ekrana telefona to ne znam?

Meni je sinoc umro telefon. Hteo sam da ga fleshujem i da mu stavim cm7. Krenuo sam lepo fleshovanje kao sto pise i cekao par minuta i izbaci me iz emergency moda i fon se ugasi. Prvo sam pomislio da ce to tako biti jedno 5 min pa ce se upaliti, kad ono paja. Probao sam na sve nacine da ga upalim i vol+power i vol+home+power, vadio bateriju 10 puta. Odneo sam ga danas danas do vip-a pa da vidim da li ce ga oni iz lg servisa uspeti da ozive. :(
Da li je neko imao ovakvo iskustvo ?

ja cepam vec par dana CM 7.2 stable, svidja mi se, telefon radi brze, navikao sam na neke dodatne opcije, svidja mi se skin, melodije sve je ok... rekao sam vam za bug sa volume dugmetom, par puta zabo' launcher, par puta nestao dockbar :) jednom se uz*ebala galerija, morao da brisem kes i tumbnejolve. dobar je, odlican je rom, ali po meni jos uvek poludovrsen proizvod :) ostavljam ga i dalje, samo sam ubacio najtli od 17.06. pa cemo da vidimo kako sad radi. volume bug je jos uvek tu.

Kako se pravi screen shot ekrana telefona to ne znam?

zadrzis power dugme kao da oces da ga ugasis i onda imas u meniju capture.

Poslednja izmena:
Daj bre jel ima neko tripove da mu se pali gasi svetlo ,i kako to moze da se namesti uopste ,pobrljaveo nacisto zadnja dva dana telefon ,samo se pali gasi svetlo samo od sebe ????

Moguce je da je do neke aplikacije, devojci se to desavalo, doduse na Xperiji, dok nije obrisala tu aplikaciju.

Da li moze neko da mi odgovori da li je potrebno da prebacujem nesto sa stare sd kartice na novu 8gb koju sam kupio? Konkretno u noled programu sam skinuo neke teme, i ne znam gde ih cuva,tj nema ih nigde da ih instaliram.. Ne bih da mi se ovo desava kasnije... Ipak ova kartica nema ni jedan folder, osim jednog kojis sam napravio sa instalacijama sa kompa...

Danas u toku dana cu da uradim root i custom recovery,prvi put na bilo kom fonu, pa imam pitanje i oko toga :D Koliku swap particiju da napravim? (u pitanju je kartica klase 4). Negde sam nasao da sve ispod 6 ne treba ni koristiti swap, da laguje telefon. Jel neko pravio taj swap kakva su iskustva sa tim?

koristio a vise ne koristim. ne primecujem razliku.

Ok hvala za info. Jos pitanje jel moguce probuditi telefon na volime dugmice umesti samo na power dugme?

Ovaj kolega sto je zeznuo, fon jes siguran da si sve odradio kako treba. root, cwm i da li ti je baterija bila bar napola puna. Takodje jesi li flesovao sa pravim CWM jer ako nisi onda oce to da zahebe gadno.

moguce je: settings-cmsettings-input-volume rocker wake

hvala munjo...
Jel normalno ovo kod mene za ram. Nesto malo ima evo slika

Prilozi

• screenshot-1340364593344.png
    screenshot-1340364593344.png
    42.8 KB · Pregleda: 147
hvala munjo...
Jel normalno ovo kod mene za ram. Nesto malo ima evo slika

RAM memorija je u principu nebitna , bitna je ROM memorija (Internal storage) koju naš telefon ima malo (160 mb ) .
Idi na tu karticu Sve pa vidi koliko imaš slobodno . :)
Kod mene 50 mb samo ali radi odlično i sa toliko memorije .

kod mene 133mb, 10 inst. programa ;-)

Pa vi nemate onda ništa instalirano :D

Kod mene u memoriji telefona :
Swype
Beautiful Widgets
Titanium Backup
Google Play Store
Battery +
Superuser
Link2SD

Titanium Backup mora da bude u internoj memoriji inače provale da je krekovana verzija :)

ne persiraj mi :)
play mozes na sd, mozes skoro sve :)

ne persiraj mi :)
play mozes na sd, mozes skoro sve :)

Heheh ne persiram tebi nego ima vas više (darko.p postavio sliku na prethodnoj stranici ) .
Titanium Backup čim se prebaci na SD odmah provale da nije Pro verzija , Google Play Store neće da prebaci na SD bar kod mene , Swype mora da bude u memoriji inače čim se restartuje telefon vraća se android tastatura :)
Opet te aplikacije sve ne zauzimaju 50 mb koliko vi imate više :D

razuem ja sta znaci interna i ram nego ovde gde bi trebalo da ukupno ima 512 ram-a mb kad se sabere zauzece i slobodno ukupno ima 400 mb. Jel ovo bug cm7 ili telefon ima samo toliko a treba da ima 512? :(

Ostatak ti ode na GPU...

Zna neko zasto battery use pokazuje da display trosi tako malo (~10%) a radi preko 6h..

To je bug u CM7... Mislim da sam negde na O2x temi video da se pre pricalo o tome i da je @mironiko to objasnio...

Ne znam u cemu je problem, rootovao sam telefon lepo, instalirao recoveri ali kad bootujem telefon ne nece da se pokrene recovery...

Evo instalirao sam preko rom menagera Ali sad imam drugi problem, stavio sam cm7 ali nemogu da pokrenem Google play ni gmail, cim pokeenem izadje iz
aplikacije odma ...

Evo instalirao sam preko rom menagera Ali sad imam drugi problem, stavio sam cm7 ali nemogu da pokrenem Google play ni gmail, cim pokeenem izadje iz
aplikacije odma ...
Instaliraj preko rom managera google addon, to je u sekciji download rom, zadnja stavka mislim... tad bi trebalo da radi. Tako je bar kod mene.:smoke:

Hvala puno! Uspeo sam :) a i setio sam se da moze i da se flashuje iz recoverya...

Hajd da okacimo par slika kako ste modovali svoj hub...
evo moje prvo:

Prilozi

• screenshot-1340626011060.png
    screenshot-1340626011060.png
    70.4 KB · Pregleda: 143
  • screenshot-1340626101462.png
    screenshot-1340626101462.png
    86.2 KB · Pregleda: 147
  • screenshot-1340626157095.png
    screenshot-1340626157095.png
    135.4 KB · Pregleda: 146
potvrdjujem I ja ovaj bug vezano za zvuk u slusalici. ak se u pojca do pred sam max zvuk se gubi ili ako se utisa na tri nivoa isto zvuk se gubi. Joas neko da potvrdi ovo?

potvrdjujem I ja ovaj bug vezano za zvuk u slusalici. ak se u pojca do pred sam max zvuk se gubi ili ako se utisa na tri nivoa isto zvuk se gubi. Joas neko da potvrdi ovo?

kod mene je isto bio taj bag, zbog toga i par sitnica sam se vratio na stok rom.... kad opet dosadi ponovo cm7 i tako u krug :)

postoji custom rom za nas telefon baziran na stock romu 2.3.6... sad ne znam da li vredi stavljati.

Vrh Dno