Šta je novo?

Intel Celeron G530

Radi bez problema koliko hoces tabova. Sto se tice google chrome-a po testovima je brzi od X4 AMD 3650... Kod mene doduse, graficki deo obavlja kartica...tako da procesor i ne biva mnogo opterecen sa youtube-om.

Da li vredi dodati jos 10-15e i uzeti g620? Ili su razlike minimalne

Jos samo jedno pitanje, jel da uzimam dd3 1333 ili 1066?

I nema klokovanja? Bolji je od pentiuma dual core e6600 na 3.06?

Poslednja izmena:
Nema klokovanja i bolji je.

Nisam bas dugo pratio a ploca mi otsila u lovista i sada se ne isplati kupovati vise s775 a i izbor je jako slab, ovaj g620 mi je primamljiv a i nema celeron u nazivu :D

Pazari celerona i kasnije predji na i3 ivy kada se povoljno naleti ;) jer izmedju c530 i g620 razlika je neprimetna, ako jedan zapne negde i ovaj drugi ce sigurno ;)

G620 je za nijansu bolji ali i kosta 1/3 vise u odnosu na cenu G530..ja sam se vodio time da je to bukvalno isti proc,vrlo su male razlike,neprimetne skoro,tako da sam uzeo nesto najjeftinije a da radi poso sto se kaze,a ako bas oces da se isprsis ti onda bolje gledaj nesto jace od tog G620

Od E7500 je jaci provereno, cak i ako se uradi normalan oc E7500.

Svakodnevni rad, plus konvertovanje video materijala, g530 radi za jedno 10% brze, plus sto je g530 ladan ko spricer, tisi, a to se pogotovo vidi kad im zadas da vrte po par sati 100%

Ja nesto nisam zadovoljan sa G860.
Pod istim uslovima (misleci na temp. prostorije), G860 je u WoT-u isao do 66C, a otkljucani [email protected] na 61C. TX2 u oba slucaja.
Samo, sada imam mnogo bolje kuciste (u odnosu na prethodno 8800gs je na 75C a bila na 96C).

Tako da to "Sandy je ladan ko spricer" u mom slucaju ne pije vode.

Kad se malo bolje razmisli G860 uopste nije povoljna kupovina, ja bi pre presao i3 2100 nego na taj G860, i za malo vise para bi ima solidan cpu, ovako jedino se isplati g530 pa kad hoces jaci bar neki i3, a tako bi trebalo da izgleda i prelazak sa Semprona 140.

Kad se malo bolje razmisli G860 uopste nije povoljna kupovina, ja bi pre presao i3 2100 nego na taj G860, i za malo vise para bi ima solidan cpu, ovako jedino se isplati g530 pa kad hoces jaci bar neki i3, a tako bi trebalo da izgleda i prelazak sa Semprona 140.

:)
50 Evra je ODLICNA kupovina ;)

Bio je ovde na forumu. Mada, razlika izmedju i3 2100 i G860 u igrama je mizerna (kao izmedju G530 i G620)

Poslednja izmena:
@saki
Preskup Intel, KHX 1600Mhz je overkill, s obzirom da će na kraju raditi na 1333Mhz ;).
Drugo, pretpostavljam da s tim ide i neka grafika, a to bi upravo mogla biti "kritična" komponenta (ona na kojoj se ne špara).

Poslednja izmena:
gts450 oc graficka, a ploca kakva je? Nisam imao iskustva sa asusom

Čestitke na kupovini , kad sve uklopis izvrti neke testove da vidimo.

Hocu, nego jel da uzmem neki bolji hladnjak od ovog box?

Kako da nije bolji od E8400.. :D

Nije bolji od E6600 na 3,6GHz, naravno.

Taj CPU je u rangu sa Athlon II 250/260.

Vrh Dno