nemanja123
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.10.2007
- Poena
- 665
Pa između Sandy Bridge Celerona i Pentiuma i nema praktične razlike :lupko:, osim što je Pentium skup za ono što nudi.Ne volem celeron a hteo sam g850 ali ga nisu imali pa reko aj g840
Kupis lepo sempron za 3500din i otkljucas gaTražim sad taj Athlon II X2 novi i ne nalazim ga![]()
Nije napravljena nikakva medveđa usluga Celeronu već se ljudi marketingom "teraju" da kupuju skuplje, a da ne dobijaju skoro ništa vredno pomena (Pentiumi G)Tražim sad taj Athlon II X2 novi i ne nalazim ga. X3 i X4 još da, no nema X2. (Ravnam se po pravim web shopovima, ovi sa skladištem mogu napisat nešto pa ne imati kad se dođe.)
Glupo je sad davati takve usporedbe. SB ima grafiku kakvu takvu, a H61 ploče su prilično jeftine. Makar i neki Athlon s AM3+ pločom nije loša opcija za nadogradnju na Piledriver do kraja godine.
Što se tiče Intela, situacija je cjenovno otprilike ovakva:
G620 = 1,5x G530
G850 = 2x G530
i3 2100 = 3x G530
i5 2310 = 4,3 x G530
i5 2500K= 5,5 x G530
...
Prilično je jasno kakav se premium plaća sa svakim novim korakom. A Intel je napravio medveđu uslugu tom Celeru, mogli su ga komotno nazvati Pentium.
Ovu sam plocu uzeo http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LX3_PLUS/#overview i g840, kojim programima da ih testiram malo
Ja nesto nisam zadovoljan sa G860.
Pod istim uslovima (misleci na temp. prostorije), G860 je u WoT-u isao do 66C, a otkljucani [email protected] na 61C. TX2 u oba slucaja.
Samo, sada imam mnogo bolje kuciste (u odnosu na prethodno 8800gs je na 75C a bila na 96C).
Tako da to "Sandy je ladan ko spricer" u mom slucaju ne pije vode.
Da li onda real temp pokazuje pravu temperaturu cpu-a ?
U Crysis, Left 4 Dead, Fallout i vecini sintetickih testova E8400 odnosi pobedu, i to cak vs tog G620.
Da li razmisljas o cinjenici da je to ipak G620, i da je E8400 CPU koji jednostavno moze da ode na 3,6GHz kao od sale, a ni 4GHz mu nije "nemoguca misija"?
Mislis da bi bilo koji G620/G530 mogao da pridje E8400 na 4GHz? I don't think so! E8400 je zverina u singl tred aplikacijama, kao i u aplikacijama koje ne podrzavaju vise od dva jezgra.
I jos, imaj na umu da je G530 slabiji za 200MHz od G620, da ima 1MB manje kesa..
Ne kazem da G530 nije dobar cpu. Za te pare, nudi i vise nego sto treba - i to je cinjenica. Ali svaka polemika o tome da je G530 bolji od kloknutog E8400/E6600, pa cak i E5300 je totalno paradoksna.
U najgorem slucaju, ovi procesori mogu da budu tu negde, i da razlike budu bukvalno akademskih razmera. Ali, to je u najboljem slucaju...
G530 je u rangu sa Athlon II 250 na primer, i to je po mom misljenju, samo dok se doticni procesor ne podigne na 3,6-3,7GHz.
Ima tu i fensi uefi bios, ko ima zelju da ima i to, a mislim da je glavna prednost ko bi se odlucio da predje sa nekog jaceg E ili amd-a ddr3 memorija koja je dosta jeftina, tipa stavi se 8gb ddr3 memorije i mirni ste.
Koliko je meni poznato za core 2 duo nema uefi biosa, a za g530 ima gomila po jeftinim cenama, ja sam moju uefi platio oko 35e
Hvala ti, ladno uopste nisam video kartice.@nemanja na onom gore linku kad otvoris idi na performance i izbaci ti performance oba procesora kroz odredjene testove pa pogledaj kakvi su rezultati bolji E8400 kao sto gore kolega kaze g530 je bolji u radu sa memorijom i to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari