nemanja123
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.10.2007
- Poena
- 665
Pa između Sandy Bridge Celerona i Pentiuma i nema praktične razlike :lupko:, osim što je Pentium skup za ono što nudi.Ne volem celeron a hteo sam g850 ali ga nisu imali pa reko aj g840
Kupis lepo sempron za 3500din i otkljucas ga 😀Tražim sad taj Athlon II X2 novi i ne nalazim ga 😉
Nije napravljena nikakva medveđa usluga Celeronu već se ljudi marketingom "teraju" da kupuju skuplje, a da ne dobijaju skoro ništa vredno pomena (Pentiumi G) 😉.Tražim sad taj Athlon II X2 novi i ne nalazim ga 😉. X3 i X4 još da, no nema X2. (Ravnam se po pravim web shopovima, ovi sa skladištem mogu napisat nešto pa ne imati kad se dođe.)
Glupo je sad davati takve usporedbe 😉. SB ima grafiku kakvu takvu, a H61 ploče su prilično jeftine. Makar i neki Athlon s AM3+ pločom nije loša opcija za nadogradnju na Piledriver do kraja godine.
Što se tiče Intela, situacija je cjenovno otprilike ovakva:
G620 = 1,5x G530
G850 = 2x G530
i3 2100 = 3x G530
i5 2310 = 4,3 x G530
i5 2500K= 5,5 x G530
...
Prilično je jasno kakav se premium plaća sa svakim novim korakom. A Intel je napravio medveđu uslugu tom Celeru, mogli su ga komotno nazvati Pentium.
Ovu sam plocu uzeo http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_LX3_PLUS/#overview i g840, kojim programima da ih testiram malo
Ja nesto nisam zadovoljan sa G860.
Pod istim uslovima (misleci na temp. prostorije), G860 je u WoT-u isao do 66C, a otkljucani [email protected] na 61C. TX2 u oba slucaja.
Samo, sada imam mnogo bolje kuciste (u odnosu na prethodno 8800gs je na 75C a bila na 96C).
Tako da to "Sandy je ladan ko spricer" u mom slucaju ne pije vode.
Da li onda real temp pokazuje pravu temperaturu cpu-a ?
U Crysis, Left 4 Dead, Fallout i vecini sintetickih testova E8400 odnosi pobedu, i to cak vs tog G620.
Da li razmisljas o cinjenici da je to ipak G620, i da je E8400 CPU koji jednostavno moze da ode na 3,6GHz kao od sale, a ni 4GHz mu nije "nemoguca misija"?
Mislis da bi bilo koji G620/G530 mogao da pridje E8400 na 4GHz? I don't think so! E8400 je zverina u singl tred aplikacijama, kao i u aplikacijama koje ne podrzavaju vise od dva jezgra.
I jos, imaj na umu da je G530 slabiji za 200MHz od G620, da ima 1MB manje kesa..
Ne kazem da G530 nije dobar cpu. Za te pare, nudi i vise nego sto treba - i to je cinjenica. Ali svaka polemika o tome da je G530 bolji od kloknutog E8400/E6600, pa cak i E5300 je totalno paradoksna.
U najgorem slucaju, ovi procesori mogu da budu tu negde, i da razlike budu bukvalno akademskih razmera. Ali, to je u najboljem slucaju...
G530 je u rangu sa Athlon II 250 na primer, i to je po mom misljenju, samo dok se doticni procesor ne podigne na 3,6-3,7GHz.
Ima tu i fensi uefi bios, ko ima zelju da ima i to, a mislim da je glavna prednost ko bi se odlucio da predje sa nekog jaceg E ili amd-a ddr3 memorija koja je dosta jeftina, tipa stavi se 8gb ddr3 memorije i mirni ste.
Koliko je meni poznato za core 2 duo nema uefi biosa, a za g530 ima gomila po jeftinim cenama, ja sam moju uefi platio oko 35e
Hvala ti, ladno uopste nisam video kartice.@nemanja na onom gore linku kad otvoris idi na performance i izbaci ti performance oba procesora kroz odredjene testove pa pogledaj kakvi su rezultati bolji E8400 kao sto gore kolega kaze g530 je bolji u radu sa memorijom i to je to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari