I meni se ne svidja velicina. Maksimum svih maksimuma 4",i to mi je preveliko. Onako ko iphone 4 mi je dovoljno....
A pitam se koji sledeci telefon kupiti kad ce biti sve veci i veci. :banghead:
@BIA
Ma daj, apsolutno se ne slažem sa tim. Ekran ove dijagonale je jednostavno savršen, telefon svakako nije blok kao Note recimo. Telefoni moraju da postaju sve drugo osim telefona, to je evolucija... Progledao sam na ovom ekranu u poređenju sa 4-inčnim na SGS. Surf je odličan, manje grešim pri unosu teksta, gledanje video materijala je prihvatljivije, bezbroj prednosti. Telefon NIJE toliko velik i to dolazi od osobe koja nema veliku šaku... Da se grčim na 4" ili 4.3" ekranu više neću. Veće jeste bolje u ovom slučaju, a ko ne želi ovoliku dijagonalu, izvolte SGS 2, niko vam ne brani, čak je i cena pristojna sada.
Sad vidim deo "Note je najbolji dokaz za to". Za šta? Jel znaš u koliko se primeraka prodao Note, uprskos svim očekivanjima?
Ma ribe pitaju za HOX "sta je to, boze kakav tel"![]()
Druze ja sam u svom postu rekao MENI je prevelik, MENI nije jasno, MENI se ne svidja, ako je tebi cool onda super ja nemam velike sake i taj s2 mi je savrsen nista preko toga ni ne dolazi u obzir za MENE. Note znam da se ekstra prodavao,prodaje, to nba kosarkasim i sakatim ljudima od 2 metra dodje kao nama iphone i to je cool. Ja samo zelim da kazem da svaka 3 meseca izlaze novi telefoni i da se samo povecavaju i udaljavaju od svoje sustinske funkcije. To bi mogli nazvati evolucija da ne postoje kompjuteri, tablet racunari,laptop racunari.Ja nemam nista protiv da mi telefon bude sto vise multifukcionalan i da umesto gore pomentuta 3 uredjaja imam to sve u jednom telefonu, meni samo nije jasno to sa velicinom jer postaje apsurdno.
Nisi ni prvi ni poslednji koji je rekao da mu je telefon iznad 4 inča preveliki, tako da ne vidim šta smo novo čuli tim da TEBI da tebi nešto ne odgovara. Izneo si svoje mišljenje, super, nemam ja ništa protiv toga, ali sam i ja izneo svoje mišljenje da se ne slažem sa tvojim mišljenjem i rekao zašto...
Da li veličina smarfona postaje apsurdna ili ne procenjuju korisnici i tržište. Očigledno je da svakako ima interesovanja za sve veće dijagonale, ne bi se telefoni prodavali da nema... Šta je suštinska funkcija, telefoniranje? To može i telefon od 20 evra da radi, a ostatak je nešto što smartfon čini smartfonom... Dakle, evolucija klasičnog mobilnog telefona u smartfon, a sada i nastavak evolucije u vidu povećanja dijagonale njegovog ekrana. Tebi to može da smeta, ali situacija je takva i ne možeš ništa da uradiš povodom toga, džabe se žališ da nešto ne valja. Kao što rekoh, nisu uništili sa lica zemlje sve telefone ispod 4.8" pa da kukate, uvek imate alternativu kod drugih modela koji imaju manju dijagonalu. Kupite njih i uživajte, niko vas ne tera da kupite S3.
Zamisli da ja sad odem i otkucam na iPhone 4 temi dugačku poruku kako on ima premali ekran? Šta mislite kakve bih odgovore dobio?
To u sustini znaci da ja koji imam osrednje sake nikada necu moci(hteti) da posedujem tehnicki najnapredniji telefon kao recimo ti kome velicina ne smeta.
Za shake Hobita uvek ima iphone sa svojih zacementiranih 3.5 incha. Cisto sumnjam da ce apple ikada preci tu dijagonalu - jer da bi presao na vecu dijagonalu, mora da potpuno promeni UI i da ubaci kapacitivno "back" dugme u donjem delu uredjaja, umesto sto im "back" sada stoji gore levo. To "back" u gornjem delu ekrana je potpuno nefunkcionalno ako se ode na vishe od 3.5 incha. A dodavanje kapacitivnih dugmica pored home dugmeta narusava minimalisticki dizajn, a dizajn je sve. Tu su onda moguce i patentne tuzbe, ko koga kopira, itd. Zasto bi se apple smarao sa tim, kad i ovako prodaje brutalne kolicine telefona. Stoga, koga nervira trend uvecavanja ekrana, tu je apple.
Sto se tice fetisha da moras imati najbolji fon, pa makar ga koristio samo za telefoniranje - tu pomoci nema. Jer je potpuno sumanuto staviti hardver laptop-a u uredjaj od 600e, a na uredjaj staviti ekran od 2incha i koristiti ga za mail/sms/fon. Cemu? Sto jaci hardver, to uredjaj dobija vise funkcija, te mu se i ekran uvecava. Imala je tema na benchu "treba li mi uopste smartphone", mozda je to prava tema za jadnikovanje nad sudbinom kletom. Najbolje sad u s3 temi kukati kako su smartphonovi prebudzeni i preveliki.
Za shake Hobita uvek ima iphone sa svojih zacementiranih 3.5 incha. Cisto sumnjam da ce apple ikada preci tu dijagonalu - jer da bi presao na vecu dijagonalu, mora da potpuno promeni UI i da ubaci kapacitivno "back" dugme u donjem delu uredjaja, umesto sto im "back" sada stoji gore levo. To "back" u gornjem delu ekrana je potpuno nefunkcionalno ako se ode na vishe od 3.5 incha. A dodavanje kapacitivnih dugmica pored home dugmeta narusava minimalisticki dizajn, a dizajn je sve. Tu su onda moguce i patentne tuzbe, ko koga kopira, itd. Zasto bi se apple smarao sa tim, kad i ovako prodaje brutalne kolicine telefona. Stoga, koga nervira trend uvecavanja ekrana, tu je apple.
Sto se tice fetisha da moras imati najbolji fon, pa makar ga koristio samo za telefoniranje - tu pomoci nema. Jer je potpuno sumanuto staviti hardver laptop-a u uredjaj od 600e, a na uredjaj staviti ekran od 2incha i koristiti ga za mail/sms/fon. Cemu? Sto jaci hardver, to uredjaj dobija vise funkcija, te mu se i ekran uvecava. Imala je tema na benchu "treba li mi uopste smartphone", mozda je to prava tema za jadnikovanje nad sudbinom kletom. Najbolje sad u s3 temi kukati kako su smartphonovi prebudzeni i preveliki.
Ali srecom na trzistu ima toliko modela od kojih moze da se bira pa nije problem. Kome ne odgovara note/sgs/desire/hox uvek ima jos izbora.
Kao prvo nadam se da nisi mene nazvao Hobitom?
@ BIA
U pravu si u potpunosti, nije poenta sta kome odgovara vec da se telefoni nece smanjivati ovim trendom, jer ce se to smanjenje ekrana smatrati kao 'unazadjivanje', kao da su ubacili losiji procesor. Davno je neko telo ili udruzenje proizvodjaca trebalo da sedne i razmotri do koje granice treba ici, ali izgleda da niko nije organizovao taj sastanak i sad je vec kasno..
U pravu si u potpunosti, nije poenta sta kome odgovara vec da se telefoni nece smanjivati ovim trendom, jer ce se to smanjenje ekrana smatrati kao 'unazadjivanje', kao da su ubacili losiji procesor. Davno je neko telo ili udruzenje proizvodjaca trebalo da sedne i razmotri do koje granice treba ici, ali izgleda da niko nije organizovao taj sastanak i sad je vec kasno..
A sta cemo sa onima koji misle da je fon premali? Kao npr ja? Raspravi nikad kraja...
A sta cemo sa onima koji misle da je fon premali? Kao npr ja? Raspravi nikad kraja...
Meni ste vi koji se zalite na dimenzije telefona neshvatljivi. Baš će neko zbog vas da smanjuje ekrane. :-D@ BIA
Meni ste vi koji se zalite na dimenzije telefona neshvatljivi. Baš će neko zbog vas da smanjuje ekrane. :-D
Svaki proizvodjač ima neki "prcoljak" za one kojima je bitno da se ne oseti u dzepu i da služi svrsi. Dalje, takodje svaki proizvodjac u ponudi ima onaj sa većim ekranom za one koji bi nešto više od telefona a da ne "secaju" Note i na kraju one koji bi da imaju nešto što je mnogo mnogo više od telefona, zapravo najmanje telefon i na taj način spoje tablet i telefon u jedno.
Dakle, što se bunite?
Imate model Xperia mini pro koja ima odlican hardware, solidnu kamericu...nije uskraćena ni jedna ciljna grupa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari