Šta je novo?

AMD 7970 Ghz Edition

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Konacno je izbacena serija o kojoj smo toliko pricali..

Da nebi doslo do zabune karta se fizicki ne razlikuje od prethodne serije osim po izmenjenom biosu i novim parametrima (visim klokovima)
i sto su chipovi binovani (probrani primerci sa boljim karakteristikama)

Zvanicno karta radi na 1050 Mhz za GPU i 1500 Mhz za memoriju..

Da li je ovaj klok dovoljan da se sustigne konkurencija mozete videti iz zvanicnih testova koji su se pojavili ..

jpy4hv.jpg

Kakva je ovo boost tehnologija? 😀

boost.jpg

http://www.hardwareheaven.com/revie...dition-graphics-card-review-introduction.html
http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2012/test-amd-radeon-hd-7970-ghz-edition/
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-ghz-edition-review/
http://www.hardwarecanucks.com/foru...md-radeon-hd-7970-3gb-ghz-edition-review.html
http://www.anandtech.com/show/6025/radeon-hd-7970-ghz-edition-review-catching-up-to-gtx-680
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_GHz_Edition/1.html
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/41329-amd-radeon-hd-7970-ghz-edition/
http://www.hardocp.com/article/2012/06/21/amd_radeon_hd_7970_ghz_edition_video_card_review/
http://www.tweaktown.com/reviews/47..._ghz_edition_3gb_video_card_review/index.html
http://www.tomshardware.co.uk/radeon-hd-7970-ghz-edition-review-benchmark,review-32468.html

Po testovima i dalje zaostaje za GTX670/680 ,negde ista,negde brza ,u globalu tu gde su imali prednost tipa Metro tu i dalje dominiraju,A vs P i skok u Crysis 2 (mali preokret)

35l9hdk.jpg

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne vidim sta to ova skuplja Ghz verzija moze, sto overklokovana "obicna" 7970 ne moze. 🙂 I ta prica o binovanju mi je sumnjiva, meni se cini da je AMD jednostavno povecao frekvencije/voltazu i to je to.

Pa eto,u temi Ghz Edition koju sam postavio davno se o tome raspravljalo ,napadali su sa svih strana da odbrane nesto za sta osnova ne postoji.
Ono sto sam taMo iznosio kao moguce cinjenicno stanje i scenario sada ispade doslovno tako.
I mene buni po malo to binovanje kao i klokovi koji su po meni trebali da budu jos visi da bi izbili na povrsinu (ovako je sve zivo izmesano) ali izgleda da zbog potrosnje to nisu hteli da urade.

imageview.php

Cak se ni OC nije proslavio 🙁
Guru3d je najvise izvukao iz karte,1200 Mhz a sad su dobili jos bucniju i topliju kartu!

Po techpowerup (njihov izbor igara) Ghz Edition je samo za 2% brza od GTX680 a jos su oni radili testove na 301.24
a znamo da je 304.48 driver doneo odredjen boost i da je Kepler tek poceo da se pegla kako dolikuje.
Tih 2% moze sutra da se promeni..Driverima mogu dosta da obrnu situaciju ..

Poslednja izmena:
"Nove lampe za stare..."

Citiracu sam sebe iz teme 7990 Ghz Edition : "Sve mi se cini da su chipovi i dalje binovani a da je marketing to pokrivao sve vreme nebi li skupili dovoljno chipova za prodaju.."
Izgleda da je ipak rec o fijasku a da mi (neki od nas) ipak bolje poznajemo AMD od samih fanova i fanbojeva licno :d

Najtuznije od svega ce biti ako se ispostavi da chipovi i nisu binovani a ima naznaka za tako nesto 😉

Jos jedan citat sad malo drugaciji (Neko drugo misljenje) : "A doskora je ona vesela ekipica poslovicno neobavestenih danima i danima smarala na pdf-u o 1GHZ edition kartama kako je potpuno jasno da su u pitanju isti chipovi, samo fabricki kloknuti, kad ono-medjutim."

I na kraju kao sto rece Goran dobili smo ono sto smo i znali da ce da se desi tj fabricki overklokovane karte,nothing else :S:

Nekad ipak treba biti realan 😉

Pa sad da li je ocekivano ili ce sad svi da pricaju istu pricu a do skoro je bilo ,zreliji nanometarski proces,chipovi sa silikonskog vafera druge proizvodne linije,tweakovan chip itd..Puste zelje..
P.S.Izmedju 4870 i 4890 nije bila samo razlika u kloku tako da poredjenje ne pije vodu.
Ovde se radi o bukvalno istom chipu samo oc-ovanom,nista vise..

A zasto stalno kacis rez iz B3, kada i retardi znaju da ta igra uzasno forsira envidiu? Sto ne kacis Metro, Krizu, AvP, Anno?
K`o da te placaju da pljujes Amd.

A čak je i tu dovoljno pogledati 2560x1600 i sve je jasno... 😉

A zasto stalno kacis rez iz B3, kada i retardi znaju da ta igra uzasno forsira envidiu? Sto ne kacis Metro, Krizu, AvP, Anno?
K`o da te placaju da pljujes Amd.

Gde sam ja pljuvao AMD?Sve sto sam istakao je cinjenica.
BF3 je najpopularnija igra,zato sam okacio i nema reci o nikakvom forsiranju,mislim glupo je o tome polemisati.

U Metrou je i pre bila prednost i pre Ghz Edicije,sta je tu cudno ?Pa zar nisam nagovestio to u prvom postu.
Citiracu : "u globalu tu gde su imali prednost tipa Metro tu i dalje dominiraju,A vs P i skok u Crysis 2 (mali preokret) "
Treba samo procitati..
A evo u Crysis 2

HD7970-GHZ-43.jpg

HD7970-GHZ-44.jpg

Evo i Skyrim ..

HD7970-GHZ-70.jpg

HD7970-GHZ-72.jpg

Gotovo da ni u 25x16 "nema razlike" a vrlo verovatno je da ce sledecim driverima situacija opet da se promeni u korist nVidia.
Ja sam zato i rekao da je ovaj klok nedovoljan jer im obezbedjuje samo trenutno stanje/poziciju i to u samo u nekim igrama,ne u svim..

Kad bi racunao A vs P onda bi morao i Lost Planet jer su to dve igrice koje su bas naklonjene odredjenim stranama.
A opet pomenuh prednost i u A vs P u recenici koju sam vec citirao 😉

Poslednja izmena:
Beast što se toliko pališ gtx680 je zbog mnogo čega bolja kartica iako je ovaj Ghz edišn očigledno neznatno brži. Ne znam u šta pokušavaš da nas ubediš.

Pa nista, ako je za utehu bar, oni koji su vec uzeli nesto iz 7900 serije nemaju zasta da se sekiraju :angel:....😀

Pa nista, ako je za utehu bar, oni koji su vec uzeli nesto iz 7900 serije nemaju zasta da se sekiraju :angel:....😀

Izvini sto cu da te citiram,dao si mi povod da se nadovezem.
Mozda sam dosadan ali imam razlog da iznesem neke detalje..

Evo ga jos jedan moj citat iz teme 7970 Ghz edition gde su me zbog iznosenja argumenata i samih cinjenica napadali na licnoj osnovi.
Sada opet dolazimo do toga da sam opet pricao istinu koja nije odgovarala odredjenoj ekipi.

Naravno nisam jedini koji je bio napadnut ali cu sad iskoristiti priliku da iznesem argumente u svoju "odbranu" .

"Znaci vi se svi slazete da su korisnici koji su uzeli default 7970 ludi i da su trebali da daju vece novce da bi uzeli istu kartu samo fabricki overklokovanu?
Pa zar to nisu mogli i sami?"

Sve je jasno..

Takodje ..

"Ono sto mogu da urade jeste da binuju chipove i da taj Ghz Edition prodaju i manjim kolicinama a pozicija koju bi dobili performansama i eventualno malo boljim karakteristikama
bi mozda koliko toliko povratila "mesto" na trzistu jer su sada sve oci uprte u nVidia-u."

Radi se samo o hardveru,nista vise..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I opet ogradicu se ovaj put u odnosu na moderatorski tim da postovi kojim slucajem ne dobiju krila jer sam nastavio da polemisem u okviru tematike,sve sto se zbilo bilo je vezano za Ghz Edition kartu.

Sto se tice toga,rekao sam sta sam zeleo,sto se mene tice ne moram vise ni da ucestvujem ni u ovoj temi..
Hvala.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se oglasim, mada nekima neće biti drago ali svejedno mi je. 🙂

Ja sam čak i imao neki tračak nade da će AMD ovog puta uraditi stvar kako treba i izbaciti novu reviziju čipa i opravdano ga nazvati "7970 GHz edition" ali ne...AMD je morao da se poslu\i prljavom igrom i uradi KLASIKU.

Pod klasikom naravno mislim pojam koji se naziva binovanje čipova. Ionako već neko vreme sve više i više počinjem da prelazim na stranu Nvidia-e, baš zbog ovakvog ponašanja AMD-a.

Malo je reći da obični korisnici nisu dobili skoro pa apsolutno ništa...

E, sad su svi bili u pravu sa svojim prognozama...a to sto se do pre neki dan vrtela prica da je u pitanju revizija GPU-a sa zesce smanjenim naponom i manjom potrosnjom i sto su tad svi bili sigurni da ce tako i biti, i sto je bilo ovakvih komentara:

A doskora je ona vesela ekipica poslovicno neobavestenih danima i danima smarala na pdf-u o 1GHZ edition kartama kako je potpuno jasno da su u pitanju isti chipovi, samo fabricki kloknuti, kad ono-medjutim.

to sad uopste vise nije vazno...

47505.png

Šta sam ja rekao u temi 7970 da će biti sa novijim drajverima...

Pravo ime za ovu kartu je "7970 Trololo edition" :d...

Sad ocekujem od nvidie super giga edition :d i tako u nedogled a cena ostaje ista 😀

680 treba tek da stigne gigashit edition ... pa kako bi ti onda nazvao 680 ako ti je ovo gigashit?

Ako urade ovako isto ce i 680 biti gigashit ko da je narod glup nezna da klokne kartu 😉

Ako urade ovako isto ce i 680 biti gigashit ko da je narod glup nezna da klokne kartu 😉

Karta bi bila gigashit da su dodatno naplatili za ovo klokovanje.
Ovako se ne razlikuje od raznih OC modela koje prodaju partneri, samo sto ce oni ubaciti bolje kulere .... Skrenuli su malo paznju, predstavili novu najbrzu single-gpu karticu, izrekramirali se i nadaju se vecoj prodaji. Ne vidim ja ovde nikakav gigashit.

AMD has achieved its goal: the HD 7970 GHz Edition is the fastest single-GPU graphics card in the world.

Poslednja izmena:
nVidijin "gigashit" se zove GK110. A razlog za naziv "gigashit" bi jedino mogao da bude zbog reakcije koja ce uslediti iz suprotnog tabora😀😀😀

Karta bi bila gigashit da su dodatno naplatili za ovo klokovanje.
Ovako se ne razlikuje od raznih OC modela koje prodaju partneri, samo sto ce oni ubaciti bolje kulere .... Skrenuli su malo paznju, predstavili novu najbrzu single-gpu karticu, izrekramirali se i nadaju se vecoj prodaji. Ne vidim ja ovde nikakav gigashit.

Videcemo koje kolicine budu imali ako je istina da su binovani cipovi nece ih biti ko i 680 sto nema :d evo ja garantujem da ce biti veca cena nego najavljena jednostavno nemaju toliko probranih cipova😉

Poslednja izmena:
Videcemo koje kolicine budu imali ako je istina da su binovani cipovi nece ih biti ko i 680 sto nema :d evo ja garantujem da ce biti veca cena nego najavljena jednostavno nemaju toliko probranih cipova😉

Ne verujem da probiraju cipove za ove GHz kartice... mislim da su to redovni cipovi na vecem kloku i visim naponom zbog stabilnosti... otud i veca temp. pod opterecenjem i slabiji perf/watt odnos od obicnih 7970.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno