Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije normalno brale ... Verovatno ti je losa parica.. Prvo proveri sve kablove i sastave istih po kuci / stanu..

Jel ima nekih najava za neke akcije i gde to mogu da pratim tacno na njihovom site-u? :)
Razmisljao sam da predjem na click 1 dok ne bude nekih akcija, misleci da je mesecno oko 1000din. Ali vidim da i nema bas neke velike razlike u odnosu na click 4 u ceni, samo 600din.

Sramota za Telekom.

Posle godinu dana vracati se na manju brzinu zbog toga sto su nesposobni ( citaj " bezobrazni " )

Upravo tako. Ako ti je istekao ugovor poneseš samo opremu koju si dobio i kažeš da hoćeš da prestaneš da koristiš njihov adsl. Ako hoćeš MIK traži im ga.

Platićeš srazmerno broju dana koji si koristio u mesecu znači ako odeš sutra, 17. juna nećeš platiti punu pretplatu nego samo nešto više od polovine.

Poz

Evo i ja ovo potvrdjujem. Pre par dana, samo jedan dan nakon isteka ugovora, sam im odneo opremu i bukvalno za 3 minuta obavio sve, tj. vratio opremu i potpisao jedan papir za demontazu porta.
Dok nesto ne preduzmu po pitanju brzina/cena ne vracam im se.

Jel ima nekih najava za neke akcije i gde to mogu da pratim tacno na njihovom site-u? :)
Razmisljao sam da predjem na click 1 dok ne bude nekih akcija, misleci da je mesecno oko 1000din. Ali vidim da i nema bas neke velike razlike u odnosu na click 4 u ceni, samo 600din.

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=&sid=176.... to su im akcije.

Pre neki dan sam cuo da im RRA ne dozvoljava da izbace bolje pakete... sad ne znam koliko je to tacno :trust:.... ali znaju da puste onako 'ispod stola' +1.5Mbps;).

Poslednja izmena:
Valjda ce uskoro da krenu sa vdsl-om ili ce bar dizati brzine, ovo sada je stvarno poprilicno skupo. Sto se tice kvaliteta interneta imam samo pohvale kad je Telekom u pitanju, ali cene su...

ljudi,sta se tripujete,kakav crni vdsl??

nece to da dodje medju mase(vecinu korisnika) jos godinu-dve minimum......

Kako ti to znas? Iz kog to razloga bi morali da cekaju godinu dve minimum? Sta ako od oktobra/novembra krene vdsl?

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=&sid=176.... to su im akcije.

Pre neki dan sam cuo da im RRA ne dozvoljava da izbace bolje pakete... sad ne znam koliko je to tacno :trust:.... ali znaju da puste onako 'ispod stola' +1.5Mbps;).

Hvala. Ali stvarno bre sramota da 1,5 mb/s kosta 1500din, da je 1000din pa ajde. A Click 4 2100. Stvarno su bezobrazni kako sa brzinama tako i sa cenama.

Valjda ce opet da uvedu neku akciju 50% jeftinije. A sto se tice brzine nisu je povecavali bas bas dugo.

A ja inace ako raskinem ugovor sa njima jel gubim port ili ne? Npr. raskinem sa njima i odem u Veratnet ili neki drugi. Da li mi se gubi port ili ostaje i kad predjem kod drugog provajdera odmah mi se aktivira net?

Valjda ce opet da uvedu neku akciju 50% jeftinije. A sto se tice brzine nisu je povecavali bas bas dugo.

...pa imas tu akciju u linku koji sam okacio.

Open ADSL promocija nudi povoljnost korišćenja brzine sledećeg, većeg paketa po ceni izabranog Click paketa, tako da se po ceni Click 1 paketa dobija Click 4 brzina, Click 6 brzina po ceni Click 4, a Click 8 po ceni Click 6 paketa. Ukoliko se korisnik odluči za Click 16, za ovaj paket plaća mesečnu pretplatu za Click 8.

ja sam uzeo klik1 cena, brzina klik4, a pustili su mi 5.2/0.8... torenti idu po 630:p... akcija se zove brze, a jeftinije... Dobro, opet je sporije od kablovske, ali ovde placam 1600, a tamo 2600.

Poslednja izmena:
Kako ti to znas? Iz kog to razloga bi morali da cekaju godinu dve minimum? Sta ako od oktobra/novembra krene vdsl?

pa jesi li negde video da telekom ZVANICNO(znaci ne neka nagadjanja) spominje vdsl,i jos vaznije da li spominje neke datume i rokove?

telekom je jedna uzasno spora i komplikovana PARTIJSKA firma,gde se sve odvija SPORO i konfuzno.....negde su ljudi i na adsl cekali mesecima....ma i na obican tel.prikljucak.......a sad mislis da ce ovaj prokajat vdsl-a koji vredi ko zna koliko da se sprovede tek tako brzo?

takodje,spekulise se da bi telekom mogao biti prodat nekoj stranoj kompaniji......a ako se to desi ko zna hoce li i postojati vise telekom u ovakvom obliku kao sto je sada,a tek onda je neizvesan taj vdsl.........mozda ce ga i biti,ali po nekim abnormalno visokim cenama,jer potencijalni novi vlasnici su najavljivali i povecanje cena fixne telefonije......mogu onda misliti sta bi tek radili sa internetom...

@seizmos
Znaci meni port ostaje kad raskinem ugovor sa njima i mogu bez problema da predjem kod drugog provajdera? Ili kako to vec ide? Verujem da ima u temi, ali ima bas i mnogo da se lista... :D

ja sam uzeo klik1 cena, brzina klik4, a pustili su mi 5.2/0.8... torenti idu po 630:p... akcija se zove brze, a jeftinije... Dobro, opet je sporije od kablovske, ali ovde placam 1600, a tamo 2600.

I ti u sustini placas 1500din taj paket Click4 ili? Jeftinije samo 600din. I na koliko si potpisao ugovor?

Poslednja izmena:
To je po meni opet cist lopovluk. Dve godine se obavezem da bih placao samo 600din manje i nije im neka akcija. Bolja im je ona bila sto sam Click 4 placao 1000din, ali nazalost sam zaboravio sad da produzim pre Juna. Valjda ce uskoro opet biti neke takve akcije...

Jel zna neko sta se desava ko naprasno prestane da placa telekomov adsl (osim sto ce mu adsl ugasiti pocetkom meseca ima li kakvih penala i slicno) sta se dalje desava u slucajevima gde adsl uplatnica dolazi na papiricu posebnom samo za adsl to jest glasi na onog ko je potpisao isti (jer vlasnik telefona je neko drugi) i zar ne bi trebalo da modem to jest ruter uglavnom huawei koji su delili treba da ostane korisniku ako je istekao ugovor....?

Bolja im je ona bila sto sam Click 4 placao 1000din

...na zalost nema vise takve akcije. Ja sam se dvoumio izmedju ovog i oriona, isto ugovor na 2god. Orion je bio nesto jeftiniji, ali sporiji pa sam ipak opet uzeo telekom.
2020870274.png
nije tako lose za 1550din... pogotovo kad ocekujes 4/0.5 :D

Poslednja izmena:
@maxx79, da, pominju VDSL i to "ZVANICNO", kao sto kazes, vec sam kacio link u ovoj temi, a to, sto se sve odvija sporo i konfuzno, je zato sto nasim vajnim politicarima prodaja telekoma ne izbija iz usta pa se firma i ne razvija onako kako bi trebala*.

(*nisu moje reci vec coveka iz telekoma)

pa okaci ponovo link da vidimo koji se rok spominje,ZVANICNO od strane telekoma za vdsl,i to za siroke narodne mase.....:)

slobodno,ljudi,zakljucujte ugovore na 1-2 godine sa adsl-om.....taman posle tog perioda MOZDA bude i tog vdsl-a...

Pa sto vise ljudi zakljucuje ugovore sa adslom oni ce da kazu ko yebe ove ludake, vidis da im odgovara adsl, cuti i vozi, trebaju ljudi da sto vise beze od telekoma i samo to ce ih naterati da se bore za svakog korisnika na sve postene nacine...

boli telekom zadnjica za to sto ce 10,50,100 ili 500 korisnika da raskine ugovor sa njima...

oni su najveci i glavni provajder u Srbiji,odnosno oni su MONOPOLISTI...i ubedljivo najveci broj korisnika interneta je kod njih.....uprkos tome sto drugi maleni provajderi u odnosu na telekom imaju brzi internet i mozda nesto nizu cenu....

Pa sto vise ljudi zakljucuje ugovore sa adslom oni ce da kazu ko yebe ove ludake, vidis da im odgovara adsl, cuti i vozi, trebaju ljudi da sto vise beze od telekoma i samo to ce ih naterati da se bore za svakog korisnika na sve postene nacine...

A gde da bezimo? ...ja sam nedavno proverio sve dostupne provajdere i svugde je ili isto ili losije. Nemaju svi pristup kablovskoj.

.....uprkos tome sto drugi maleni provajderi u odnosu na telekom imaju brzi internet i mozda nesto nizu cenu....

npr. koji?

Poslednja izmena:
Na to sam mislio, da bezi onaj ko ima gde, to jest da bezi onaj ko nije osudjen na propast..

e sad na propast:D ...ako oni propadnu necu i ja sa njima. Uzecu onda orion ili nesto trece, i tako teram dalje do bolje ponude.

Pa dobro, to je bilo za nabavku opreme :) Valjda treba prvo da je ispitaju pre ponude sirokoj narodnoj masi :)

"da prvo ISPITAJU pre ponude sirokoj narodnoj masi??"

e pa upravo o tome ja i pricam,znajuci sporost i konfuznost telekoma i ljudi koji tamo rade,taman ce da ispituju tu opremu naredne 2 godine i onda kada ustanove da je OK,ponudice narodnoj masi....:beat:

u svakom slucaju,da li to bilo razlog,da li nesto deseto,kako sam vec rekao nece taj vds skoro u Srbiji medju sljivama i balvanima

pa svi ostali..:)

svi ostali su mali kada se porede sa MONOPOLISTOM....(tako u bilo cemu,pa i ovde sto se tice interneta)

Telekom mu dodje kao ruski NIS koji ima monopol nad naftnim dervitanima u Srbiji,a svi ostali provajderi su kao oni mali privatni vlasnici benzinskih pumpi ili onih par stranih komopanija koji kao se nesto utrkuju oko kvaliteta benzina i cena,ali obrni okreni NIS je tu gazda i najveci i svi manje vise uzimaju od njih naftu,pa posle preprodaju....(utom mozda i doliju malo vode)

pa svi ostali..:)

svi ostali su mali kada se porede sa MONOPOLISTOM....(tako u bilo cemu,pa i ovde sto se tice interneta)

Telekom mu dodje kao ruski NIS koji ima monopol nad naftnim dervitanima u Srbiji,a svi ostali provajderi su kao oni mali privatni vlasnici benzinskih pumpi ili onih par stranih komopanija koji kao se nesto utrkuju oko kvaliteta benzina i cena,ali obrni okreni NIS je tu gazda i najveci i svi manje vise uzimaju od njih naftu,pa posle preprodaju....(utom mozda i doliju malo vode)

...nisam pitao koji su mali, nego koji mali su brzi i jeftiniji kao sto si bio spomenuo.

Naravno da monopolisti upravljaju zemljom i da ce nastaviti da muzu dok im to pustamo, ali ja necu nista promeniti ako u takvom sistemu prestanem da placam telekomu, uzmem MIK i za istu ili slicnu cenu odem kod nekog manjeg provajdera i kupim njihov adsl. Da bi to uradio trebaju valjda da naprave bolju ponudu od konkurencije.
Fali veca ponuda i dok ne udju jos nijh sa kablovima nece biti pomaka. Najavili su u NS da ce informatika krenuti da kopa za njihove kablove pa cemo da vidimo... Kada bude 4-5 kvalitetnih konkurentnih provajdera bice i kvalitetnija i bolja ponuda....

Poslednja izmena:
pa eto,SBB koliko vidim ima ponudu KABLOVSKOG interneta za 1500 6 ili 10mbts(ako uzmes na godinu dana) plus 900 i nesto kablovska...tako da ko ima kod njih kablovsku (a takvih je relativno puno) dosta ce mu biti brzi net nego click 1 ili click 1 ADSL kod telekoma...

ali SBB je mali a telekom je veliki...:)

pa eto,SBB koliko vidim ima ponudu KABLOVSKOG interneta za 1500 6 ili 10mbts(ako uzmes na godinu dana) plus 900 i nesto kablovska...tako da ko ima kod njih kablovsku (a takvih je relativno puno) dosta ce mu biti brzi net nego click 1 ili click 1 ADSL kod telekoma...

ali SBB je mali a telekom je veliki...:)

Onima koji vec placaju SBB-u 900din za TV, a treba im brz internet, najpovoljnije je da uzmu i njihov internet, i imace 10/1 za 2400din...
Ali ostalima koji nemaju SBB, i ne treba im kablovska TV, za sada ostaju samo ovih par varijanti da se uklope sa cenom i brzinom koja im odgovara.... to su adsl ponude od 700din za 500Kbps/250 Kbps, pa do 16Mbps/1Mbps za 2500din.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno