Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

'oces i launcher da ti se gasi dok je telefon na standby, da se ne trosi nepotrebna RAM memorija? :d
Bio sam i ja u slicnoj situaciji, smetalo mi je sto se sve zivo pali. Rutuj telefon pa brisi aplikacije koje ti ne trebaju.
Sto se tice toga zasto se npr. Winamp ucita u memoriju je zato sto ga verovatno cesto koristis a u telefonu ima "previse" slobodne memorije pa je sistem odlucio da ga stavi u memoriju radi brzeg pokretanja (odnosno ako je u RAM memoriji to se svodi na budjenje app-a iz sleepa). Android ce ga ugasiti/izbaciti iz memorije kada iste ne bude bilo dovoljno, odnosno neki drugi proces zatrazi vise memorije nego sto je na raspolaganju.

'oces i launcher da ti se gasi dok je telefon na standby, da se ne trosi nepotrebna RAM memorija? :d
Otkud ti to? Ja sam samo pitao šta je to jer sam ovde nov, u ovom trenutku nisam zainteresovan za taj launcher jer mi fon manje više radi ok.
Ono što je najbitnije ne zapucava kao Wave II tj. Bada! :banana: Još samo kad bi uspeo da provalim kako da otključam volume kao na Badi što sam otključao i bilo bi, vrlo dobar 4 ;), jel zna neko neki kod i tako to? :D

Probaj autostarts za to što ti se aplikacije same startuju.

Imam to, hvala ti.

Ja bih ti preporucio i RomToolbox, ali treba ti root... Jedan od najboljih "all in one" programa.

Izvinte sto dizem opet pitanje oko MX Playera... Jeste, nema DTSa sto je bzvz, ali nije ni toliko strasno - bar ne za mene. Sacuvao sam staru verziju pre update-a na novu, ako mi bude bas trebalo instaliram je i to je to, makar je to lako i 1min posla. A nova verzija mi mnooogo stabilnije radi kada vuce video sa mreze, a da na racunaru sa kojeg vuce nije upaljen media streaming. Ranije mi je to radilo nestabilno i pucalo, sad i kad pukne mogu normalno da nastavim, ranije samo ispise poruku "sorry this video cannot be played" i to je to, mogu da zaboravim na gledanje posle toga.

Inace sam nasao poweramp (hvala strider ;) ), medjutim u pitanju je stara verzija (nije 2.nesto vec 1.nesto) koja nema "mono" opciju. Tako da cu morati da nastavim potragu.

DJole 29

Instaliraj lepo Titanium Backup,nadji narodnu verziju i u njemu imas opciju da smrzavas app i procese. Ako ti nesto zatreba samo unfreeze i oma radi... Inace radis bekap app i podataka sa tom aplikacijom.
Strava aplikacija

TT from HTC

^ sta mu vredi kad lik nece da root-uje...

Tek sad videh...

Omg,jos jedan Boris Lozac....

TT on HTC

^ sta mu vredi kad lik nece da root-uje...

Tek sad videh...

Omg,jos jedan Boris Lozac....

TT on HTC

Aj mame vam šta vas trojca vidite iz mojih poruka, vi vidite ono što želite, a ne ono šta ja pišem i tražim, mora da vam je ova vrućina udarila u glavu. :D
Kako ste vi došli do zaključka da neću da rootujem fon, nemam pojma! ,)
Pa, ceo dan tražim bezbedan način da to obavim, da li znate root podešavanja za SE Walkman T19i?

:d

Poslednja izmena:
^ Izgleda lepo, ali tu ima puno pokreta, teško će se to moći igrati na tač skrinu i da se uživa, ne znam, miš i tastatura su zakon :D Jedino ako se povežeš na gamepad i uz pomoć dlna na TV, e to bi već bila druga priča.

@Djilkosh_Ns
Vidi ga, što si izvukao stvar iz konteksta? Kada sam rekao, ja to ne volim i tačka, mislio sam da ne volim da mi se aplikacije pale van moje kontrole, pa u produžetku rečenice sam sve pojasnijo, zar ne čitaš do kraja?

Skontao sam kako da pogasim i deinstaliram neke aplikacije i na taj način rasteretim bateriju, memoriju i moju opsesiju,

1. Odete u meni, pa alikacije
screenshot2012061513194.png

2. pronađete tu npr. fejs aplikaciju i raspalite po opciji nasilno zaustavi, ovo sam morao 2 puta da overim, pa onemogući ili deinstaliraj i na kraju obriši podatke
screenshot2012061513201.png

3. I onda bi to sve trtebalo da izgleda ovako
screenshot2012061513203.png

Poslednja izmena:
E pa nisam razumeo, zato sto si tako odgovorio, pa sam mislio da ne volis sa time da se bakces i u nastavku nisi odgovorio nista za root, s pretpostavkom sam mislio da je to... Ima ljudi koji ne vole to, pa sam mislio da i ti ne volis da se bakces sa time...

Jel postoji nacin da odredjenoj aplikaciji zabranim izlazak na net? Ili hocu previse, tj ne moze pojedinacno? :)

Ne tražiš :)
Imaš na marketu program "Permissions Free", pomoću njega možeš da kontrolises šta neka aplikacija sme a šta ne, između ostalog i ovo što ti treba ;)

To može da zezne aplikaciju da puca, ja sam tako facebook aplikaciji hteo da zabranim da ima pristup mojoj lokaciji :d, ali od tada samo fc daje. Umesto toga skini droid wall, u njoj lepo podesiš da li želiš da ide na net kad si na wifi ili na mobilnom internetu.

Poslednja izmena:
Hvala na preporukama, probacu kad dodjem kuci. Vi iskusniji od mene sa PowerAmp-om vrv znate, da li ce to nekako prolongirati trial verziju ili ne? Nasao sam poweramp 2.0 sa nekim unlockerom koji naravno ne radi, a (mozda mi se cini) kad nema neta, u aplikaciji samo ispise da ne moze da verifikuje licencu jer ne moze da kontaktira server. A ovako kad ima neta hoce ponekad da pukne jer kaze da licenca nije verifikovana na marketu. E sad da li ce ukidanje neta produziti rad aplikacije sa ovim losim unlockerom ili nece, ne znam... :)

Da ne pomisli neko da sam skrtica, najradije bih platio, samo nemam mogucnost kako :(
Also, ako neko ima valjani narodni unlocker, neka pusti na pp info gde da skinem.

To može da zezne aplikaciju da puca, ja sam tako facebook aplikaciji hteo da zabranim da ima pristup mojoj lokaciji :d, ali od tada samo fc daje. Umesto toga skini droid wall, u njoj lepo podesiš da li želiš da ide na net kad si na wifi ili na mobilnom internetu.

Kriminalno je kakve sve dozvole trazi Facebook app. Recimo pristup kameri i mikrofonu!?
I ne samo fb vec poduza lista aplikacija.

Jel postoji nacin da se to izbegne?
Ili mora neka FB alternativa..

Treba mi preporuka za apk gde mogu da imam monitoring sa usb web kamere. Hvala.

Skino sam ovu tastaturu SwiftKey izgleda dobro na prvi pogled! Samo sto nema Srpskog jezika, te moram koristiti Hrvatski! :S:

Probao sam i ovaj Max Mayne Mobile (nekad davno ima skoro 10G sam ga presao na kompu) isti potpuno! Gura SGS odlicno nikakvog trzanja, grafika odlicna, jedino baterija ide ko luda! :D

Poslednja izmena:
Swype radi odlično , ima i naš jezik i nema potrebe za drugim programima :)

Kriminalno je kakve sve dozvole trazi Facebook app. Recimo pristup kameri i mikrofonu!?
I ne samo fb vec poduza lista aplikacija.

Jel postoji nacin da se to izbegne?
Ili mora neka FB alternativa..

Mislim da ne postoji, cim mu ukines neki permission on baca fc. Nervira me sto na ostalim programima ne moze direktno da se pristupi nekim opcijama nego mora da se ide na sajt.

Vrh Dno