Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel još neko izvalio da je sada moguć sa Snappz marketa download do 5 aplikacija mesečno besplatno?
Ko hoće više od toga mora da plati članarinu od 1$ mesečno. Od sad se i pirati plaćaju :)

Upravo isprobavam Holo launcher. Svidja mi se, ali..

da li sam ja corav, pa ne mogu da nadjem kako da naravim raspored aplikacija u Draweru kako ja hocu.

Takodje, u favorites ne mogu da stavim one app koje ja hocu, vec su neke ubacene automatski.

Jeste li probali novi SoundHound od pre par dana? Bas mi se svidja redizajn, dopada mi se sto mozes i deo pesme koju si nekada indentifikovao da cujes. Po meni, sada je daleko ispred Shazama.

Postoji li neka aplikacija koja omogucava storage mode na 4.0.4 ics-u?

Nabavih neki LG tv sa usb-om pozadi, pa mi je palo na pamet da li bih nekako mogao slike/video da pustim preko njega.

Jeste li probali novi SoundHound od pre par dana? Bas mi se svidja redizajn, dopada mi se sto mozes i deo pesme koju si nekada indentifikovao da cujes. Po meni, sada je daleko ispred Shazama.
ja probao samo meni ne izgleda bas kao na slici...onaj deo gde se klikne je toliko uzan da masim svaki put, inace radi posao

Izluđuje me što mi se non stop aplikacije pale u pozadini, da li postoji neki program sa kojim mogu za ozbiljno da ih pogasim tj. da se pokrećuisključivo na moj zahtev?
Da li zna neko koje smem od tih aplikacija potpuno sigurno da ugasim jer ne želim da mi išta krčmi resurse u pozadini!

Izluđuje me što mi se non stop aplikacije pale u pozadini, da li postoji neki program sa kojim mogu za ozbiljno da ih pogasim tj. da se pokrećuisključivo na moj zahtev?
Da li zna neko koje smem od tih aplikacija potpuno sigurno da ugasim jer ne želim da mi išta krčmi resurse u pozadini!

Pa koje aplikacije ti se pale?

ja probao samo meni ne izgleda bas kao na slici...onaj deo gde se klikne je toliko uzan da masim svaki put, inace radi posao

Bas cudno. Kod mene je identican kao na slici. Kako masis kada dugme zauzima pola ekrana? Provaj da deinstaliras, pa instaliras ponovo.

Danas se na Play store pojavila retro platforma Chrono&Cash. Zanimljiva je i prilicno teska. Postoji samo paid verzija.

I kod mene ne izgleda kao na slici,ne znam zbog cega...Inace, Shazam mi bolje pronalazi pesme.

Prilozi

• Screenshot_2012-06-14-09-01-40.png
    Screenshot_2012-06-14-09-01-40.png
    53.9 KB · Pregleda: 266
  • Screenshot_2012-06-14-09-02-16.png
    Screenshot_2012-06-14-09-02-16.png
    51 KB · Pregleda: 253
  • Screenshot_2012-06-14-09-02-11.png
    Screenshot_2012-06-14-09-02-11.png
    53.4 KB · Pregleda: 249
  • Screenshot_2012-06-14-09-02-00.png
    Screenshot_2012-06-14-09-02-00.png
    53.2 KB · Pregleda: 249
Da li "osecas" neko usporenje ili te samo nervira sto su startovane ? Ja sam odavno batalio te task killere i mnogo mi je lepo. Ne obracam sta je sve startovano, memorije dovoljno, nista nikad ne secka.

Ma jok samo me izluđuju! :mad:
Kontam da mi zbog njih baterija curi.
Da li mogu da obrišem aplikacije sa glavnog ekrana tj. imam ih u meniu, hoće li mi to uštedeti bateriju.

Evo i moj bench scor

Prilozi

• Screenshot_2012-06-14-09-03-11.png
    Screenshot_2012-06-14-09-03-11.png
    141.9 KB · Pregleda: 225
  • Screenshot_2012-06-14-10-48-47.png
    Screenshot_2012-06-14-10-48-47.png
    47.9 KB · Pregleda: 227
^ Stvarno odlican launcher! Mozda bi performanse za nijansu mogle da budu bolje, ali je i ovako odlicno. :)

Čemu služi taj program?

Sluzi kao launcher iliti UI za Android. Instaliraj, pritisni taster Home, izaberi MiHome i sve ce ti biti jasno.

Ma jok samo me izluđuju! :mad:

To sam i ja mislio, ali onda sam malo trazio po netu i video da su ti taskkilleri nepotrebni. Najbitnije za bateriju je da li aplikacija koristi procesor dok je u pozadini. Pogledaj sa nekim programom Cpu % tih aplikacija i videces da sve (ili skoro sve) imaju 0%. Imao sam neku aplikaciju koja je nadzirala pozadinske procese i cim neki predje zadati procenat (ja sam namestio na 5%) da je odmah iskljucuje. Medjutim, posto se to nije nikada dogodilo za 2 nedelje koriscenja, obrisao sam je. Sada ne mogu da se setim imena te aplikacje.

Nekontas dobro. Vise baterije se potrosi na ponovno startovanje aplikacija kad ih ubijes nekim task killerom nego da aplikacija stoji ukljucena u pozadini i neradi nista. Ako ce ti zafaliti systemskih resursa android ce ih sam osloboditi tako stonce pogasiti neaktivne procese.

Samo ih ostavi tu gde i su i nenerviraj se.

Koju navigaciju koristite na androidu? Ja ranije na Win6.5 koristio Igo i savrseno je radila...

Sada za Note ne mogu bas da nadjem neku koja radi... Neka preporuka?

Igo My way primo ili neki treci?? Neke sanse da radi na Note?

Igo My way primo ili neki treci?? Neke sanse da radi na Note?

Igo za android nije ni amigo ni primo. Za razliku od wm ovde su posebno odrađene aplikacije za svaku rezoluciju. Za note nema full screen ali možeš da staviš verziju za manju koja će raditi ali naravno neće popuniti ceo ekran. Navigon sa druge strane radi bez obzira na rezoluciju ali mapa srbije nije dovoljno detaljna.
Neka me neko dopuni ndrive bi trebao i da radi u full screenu i ima dobru mapu samo meni na SGT+ prilikom okretanja tableta tj prelaska iz portrait u landscape (ili obrnuto) puca program.

Poslednja izmena:
*P*A*B*L*O*, Dr.Mare

Skontao sam šta mi srče bateriju, net konekcija. Primetio sam da, dok mi je net isključen aplikacije ne divljaju, a čim osete net one se sve popale i razmenjuju podatke na mreži, to ne samo da srče bateriju, već i Telenor megabajte, koji zbog prekoračenja znaju da te koštaju ko svetog petra kajgana.

Nego pogledajte bench skor ovog anonymousa

screenshot2012061411312.png

Meni uopste aplikacije ne srcu ni net ni bateriju u deep sleep-u, doduse samo one koje sam stavio da mi radi sync (fb,twitter,vreme,2 gmail-a).

Ču u deep sleep-u, ja pričam o standardnom modu, meni se fejsbuk program pali sam, a ni nemam fejs nalog uopšte, galerija, winmap, a pri tom ne koristim ni jedno ni drugo, i to je sad kao smart? :lupko:

Root-uj telefon i gledaj sta mozes da pobrises...

Ja ti garantujem da ti fejs ne skida nista, jer nemas nalog, tako da nema sta da sync-uje... Galerija ti mora biti upaljena, jer radi se stalno media scanning (ne uvek, ali kad uslikas nesto) tako i kad sejvujes nesto ili bilo sta, jedno drugo povlaci...

E nemam pojma, ja to ne volim i tačka, nema to veze da li ono troši mb ili krčmi resurse iako ih ima dovoljno, ja jednostavno volim da držim stvari pod kontrolom u svom životu, ovako se konstantno osećam kako mi se nešto otelo kontroli.
Neka se troši i krčmi ali kad ja dam signal da to može, a ubeđen sam da, pola tih aplikacija nema potreba da se same pale, za sistemske mi je OK ali ove prateće, strašno, eno winmap mi se opet upalio. Bože ima li te? :S:

Vrh Dno