Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

P.S. zato Lost jeste najbolja serija koju sam ikad gledao :d
Samo zasto sto pamtim sa kolikom strascu sam pratio nove epizode i iscekivao nove sezone...
Mnogo je dobrih serija, Deadwood mi je bio fantastican, sada je Game of Thrones stvarno zarazna ali LOST je bio i ostao No.1 .. meni ;)

Lost je sniman po principu slucajnog odabira scenarija koji je pisalo najmanje 5 paranoidno-shizofrenicnih scenarista bez ikakvog medjusobnog kontakta ...

A Prometeusa stvarno ne znam kako da komentarisem, ideja mi se svidja, rezija prihvatljiva do dobra, gluma od lose do dobre ali scenario ne da ima rupe nego ima tunele, kao i svi petoparacki horori iz sezdesetih ¨napolju je oluja, vidi tamo je nesto grozno, zubato i gladno, da ga pozovemo u kucu mozda mu je hladno¨
To ne da je moglo bolje nego je moralo bolje

Poslednja izmena:
Lost je sniman po principu slucajnog odabira scenarija koji je pisalo najmanje 5 paranoidno-shizofrenicnih scenarista bez ikakvog medjusobnog kontakta ...

Ma naravno, zato je lose prihvacena...
Critical reception @ http://en.wikipedia.org/wiki/Lost_(TV_series)
ukratko : Lost has been described by many critics as one of the greatest television serials of all time. Bill Carter, television reporter of The New York Times, defined Lost as "the show with perhaps the most compelling continuing story line in television history." Entertainment Weekly put the show on its end-of-the-decade, "best-of" list, saying, "Plane crash. Smoke monster. Polar bear. Crazy French lady. The Others. The hatch. The Dharma Initiative. Time-travel flashes. Name another network drama that can so wondrously turn a ? into a !"
Zato volim bench - mi znamo da je slucajno odabran scenario koji su pisali paranoidno-shizofreni likovi, da bi slucajno po mnogima cija se misljenja racunaju u svetu bila jedna od najboljih ikad. :d

EDIT: Da resimo misteriju poremecenih scenarista - Lost was created by Jeffrey Lieber, J. J. Abrams and Damon Lindelof. Throughout the show's run, Lindelof and Carlton Cuse served as showrunners and head writers
Ko su J. J. Abrams i Damon Lindelof ?
Jeffrey Jacob "J. J." Abrams (born June 27, 1966) is an American film and television producer, screenwriter, director, actor, and composer.
He is well known for his work in the genres of action, drama, and science fiction. He wrote and produced feature films before co-creating the television series Felicity (1998–2002). He also created Alias (2001–2006) and co-created Lost (2004–2010), Fringe (2008–present), Undercovers (2010) and produced the television series Person of Interest (2011–present) and Alcatraz (2012). Abrams directed the films Mission: Impossible III (2006), Star Trek (2009), and Super 8 (2011), and produced the films Cloverfield (2008), Morning Glory (2010) and Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011).
Damon Lindelof - ..... Lindelof co-screenwrote Ridley Scott's Prometheus, released in June 2012. :d
.... joj sto ja ne patim to te paranoidne shizofrenije :p
-------------------
sto se tice SFa @Bench :
2e6c38a7f8.jpg

Poslednja izmena:
LOST sam odgledao od početka do kraja, ne moze se reći da je loša, svakako spada medju zanimljivije ali ja sam vec u drugoj sezoni imao jak osećaj da me neko vuče za nos i pravi majmunom, što se naravno obistinilo na kraju. Svaka čast tvojim omiljenim scenaristima ali niko normalan ne može da smisli onoliku količinu gluposti i sve to uspe da spakuje u jednu jedinu seriju :d

Poslednja izmena:
Pogledao sam Prometeja, vrhunski film kao sto sam i ocekivao i pored par glupavih dijaloga, ali koji film danas ih nema.
Odusevilo me je to sto posle filma razmisljas o nekim stvarima u zivotu oko nas, a i sta bi moglo da bude u nastavku filma.
Mnogo pitanja postavlja film, bukvalno je neophodan drugi deo.
Inace ovi stvaraoci coveka su odlicno uradjeni, bas ostavljaju utisak. :)

Sta mislite jel ono sto je izaslo iz stvaraoca Alien queen or what? Posto u Alien 1 nadju brdo jaja na brodu. Ili to uopste nije isti brod koji vidimo u Alienu 1?

I dal je 3D u Koloseju shit ili je u filmu generalno shit?

Skroz nepotrebno gledati u 3D ako idete u Kolosej. Avatar je mnogo bolje 3D efekte imao.
Ja ne znam dal je Prometeus lose snimljen ili su ovi nasi 3D bioskopi shitina najgora?

Poslednja izmena:
Pogledao sam Prometeja, vrhunski film kao sto sam i ocekivao i pored par glupavih dijaloga, ali koji film danas ih nema.
Odusevilo me je to sto posle filma razmisljas o nekim stvarima u zivotu oko nas, a i sta bi moglo da bude u nastavku filma.

Sta mislite jel ono sto je izaslo iz stvaraoca Alien queen or what? Posto u Alien 1 nadju brdo jaja na brodu. Ili to uopste nije isti brod koji vidimo u Alienu 1?

Skroz nepotrebno gledati u 3D ako idete u Kolosej. Avatar je mnogo bolje 3D efekte imao.
Ja ne znam dal je Prometeus lose snimljen ili su ovi nasi 3D bioskopi shitina najgora?

Bio u koloseju 2 puta i to je 2 puta previse, samo roda i sumadija.

roda sumadija i arena (sve drzi ekipa iz rode) jedini krsteni bioskopi.

Pogledao sam trojku i četvorku i tu se jasno vidi da izgled Aliena zavisi od domaćina i njegove DNK, pročitao sam par komentara gde se kao nebuloza navodi to da iz čoveka Alien izađe mali a iz Inžinjera je izašao znatno veći, kao to im je totalni FAIL u filmu. Taj ko misli tako Alien 3 nije gledao očigledno, jer kad izađe iz one krave znatno je veći nego u prvom Alienu, ima i noge i karakterističan izgled doduše prošaran kravljom DNK, a da ne pričam o finalnom Alienu u četvorci (čak mi bilo žao jadnika na kraju). Inžinjeri su znatno veći od ljudi, pa i od krava (mada krave imaju veći abdomen) i onda mi je logično da je taj Alien ne samo drugačijeg izgleda zbog drugog DNK nego i veći uopšte. marko pogledaj Alien-a još "jedared" i videćeš da je totalno druga planeta(a kamoli brod) u pitanju i da ovaj film nema nikakve poveznice sa Alienom

vrhunski film kao sto sam i ocekivao i pored par glupavih dijaloga
Nazhalost, Prometheus ima mnogo cega drugog glupavog osim dijaloga... :trust:

ali koji film danas ih nema
Spushtanje nivoa ocekivanog kvaliteta (ne samo u filmovima i drugim vrstama zabave, vec i u nekim mnogo bitnijim stvarima) je ono sto takvim pojavama i omogucava opstanak i dalje shirenje... :trust:

a i sta bi moglo da bude u nastavku filma
Diskutabilno je da li ce biti nastavka. S obzirom na ulozhene pare (zvanicno $140m, ali s reklamama verovatno tu negde oko $200m), faktom da jedan blockbuster film mora da zaradi oko 2.5 x ulozhenih para (i pod uslovom da Fox bude gledao samo na pare sto je obicno i slucaj), i ne tako dobrim odzivom publike (koja je najpre pohrlila u bioskope, da bi se sad polako hladila za gledanje istog), to nije nimalo izvesno... :trust:

Pogledao sam trojku i četvorku i tu se jasno vidi da izgled Aliena zavisi od domaćina i njegove DNK, pročitao sam par komentara gde se kao nebuloza navodi to da iz čoveka Alien izađe mali a iz Inžinjera je izašao znatno veći, kao to im je totalni FAIL u filmu. Taj ko misli tako Alien 3 nije gledao očigledno, jer kad izađe iz one krave znatno je veći nego u prvom Alienu, ima i noge i karakterističan izgled doduše prošaran kravljom DNK, a da ne pričam o finalnom Alienu u četvorci (čak mi bilo žao jadnika na kraju). Inžinjeri su znatno veći od ljudi, pa i od krava (mada krave imaju veći abdomen) i onda mi je logično da je taj Alien ne samo drugačijeg izgleda zbog drugog DNK nego i veći uopšte. marko pogledaj Alien-a još "jedared" i videćeš da je totalno druga planeta(a kamoli brod) u pitanju i da ovaj film nema nikakve poveznice sa Alienom
Samo sto u RL-u biologija ne funkcionishe tako, a da ne prichamo o ultra brzom rastenju na podlozi od nichega... Eksplicitiranje istog je, pored gomile drugih razloga, uchinio A3 i A4 meh filmovima, a u Prometheus-u smo josh dobili i charobnu goo masu, koja mozhe sve... :wall:

Poslednja izmena:
Eto, odgledao i ja Prometeja. Uspeo sam da uživam u filmu, predrasude sam ostavio ispred bioskopa gde su me i sačekale:p

Problem sa celom Alien franšizom je nedostatak kontinuiteta i par razlika u directors cut edicijama koje prave solidnu zbrku.

Alien ima tu scenu sa posadom koja se polako degeneriše i pretvara u jaja, to se vidi u dc-u.
Aliens uvodi opet više rasa aliena i kraljicu, 'ajd' može i da prođe.
Alien III koji je pušten u bioskope sa varijantom aliena koji se ispili iz rotvajlera, takođe nije jasno odakle jaja na brodu? U dc verziji alien se ispili iz krave:D Krava baš i nije neka agilna životinja a alien ispada jeste i pored mešanja gena:p
Alien IV je tek "Will it blend" varijanta, uspeo sam da ga pogledam 1-2 put, mrzi me da ga uopšte i komentarišem.

Prometej je svakako zanimljiv film, sasvim solidan SF, drži pažnju, ima dosta dešavanja itd.
Ali cela posada deluje prilično neozbiljno, kao da su pošli na piknik. Ne postoji nikakav lanac komande, Vikersova glumi ludilo ali bez uspeha, svi su u tinejdž fazonu, skidaju kacige kad god im se prohte, kao da ne postoji nikakav protokol koji bi sigurno zabranio takve ispade.
Fajfild i onaj biolog se gube k'o dva ludaka u buretu i kad ufasuju svoje boljke uopšte nije loše, Dejvid je sujetni, zlobni, iskompleksirani android, koji želi da ubije svoje "roditelje" i moram priznati da sam uživao kad je onaj inženjer popizdeo i otkinuo mu glavu:D
Za inženjere sam mislio da su dobri momci kad ono međutim:p Bez obzira na sve simpatično su dizajnirani.
Holovej kao da je seoski đilkoš pa nema pametnija posla nego spušta Dejvidu konstantno.
Kapetan Janek je simpa, nekako realan lik, zezator:)
Vikersova me podseća na neke osobe koje poznajem u realnom životu i moram priznati da mi se ne dopada, kako god okrenem. Ali solidna gluma od Šarliz.
Šo mi je simpatična, tu sam pristrasan. Borac je i to volim kod ljudi, preživela je patnju i nije poklekla:)
Kraj filma je čudan, onaj inženjerski primerak aliena je tek degen. Ako bih originalnog aliena gledao kao savršenog monstruma (što i jeste), onda ovaj "mališa" izgleda kao plagijat i to antipatičan, retardiran plagijat:(
Šta će Šo da nađe i može li verovati androidu ******u ostaje da se vidi:D
Pored svega lošeg, ipak sam uživao, sf/horor kao žanr pati od svih navedenih boljki i ne bi bilo fer ubiti prometeja zbog toga. Retko koji film stari ili novi je zaista savršen.

Moja je preporuka da se pogleda, jednom u 3d a posle u 2d da se može fokusirati na samu radnju. Zaista je remek delo što se tiče vizuelnog aspekta, sam početak sa onim inženjerom je odličan.

Voleo bih da vidim nastavak, nadam se da će Skot poživeti i dobiti pare za to:D

U Alien 3 postoji jedno jaje na onom brodu izvana, sad dal je to prikazano u Alien 2 ili 3, ne secam se.

U Alien 3 postoji jedno jaje na onom brodu izvana, sad dal je to prikazano u Alien 2 ili 3, ne secam se.
Na kraju Aliens nema nikakvih jaja, sem Hiksovih:D

U Alien III treba da ih ima 2, jedno ufasuje Ripli a drugo rotvajler/krava:) Nije objašnjeno odakle su se stvorila ta jaja.

Po ovom trejleru novi Resident Evil ce u pocetku biti sequel proslog, pa onda prequel, jer je u prethodnim svet vec bio unisten a sad vidimo da ipak nije i da su svi normalni, a ona je cas sve sanjala cas nije???
I posle neko kaze Prometej je zbrckan... :d :p

Na kraju Aliens nema nikakvih jaja, sem Hiksovih:D

U Alien III treba da ih ima 2, jedno ufasuje Ripli a drugo rotvajler/krava:) Nije objašnjeno odakle su se stvorila ta jaja.

Na blue ray antologiji koju sam uzeo, na directors cut prikazuju bar jedno alien jaje na kapsuli za spasavanje, e sad dal je u Alien 2 na kraju ili na pocetku Alien 3 nisam siguran. Mislim da je na pocetku Alien 3 kad vade stvari iz te olupine.

Resident Evil filmovi ne zasluzuju bilo kakvu polemiku, sem ove :vomit:

Jok nastavlja se tamo gde su stali s proslim delom...

Rezi ili Alien 1 na 2?

Ako se nastavlja, i nije to samo sanjala, kako je onda onaj glavni baja ziv, kako opet ljudi normalno zive u NY, kako... ?

Ljudi kazu Prometeus ne valja, upravo gledam alien 3, koje smece od filma, strasno. :D

Prvi deo je ubedljivo najbolji uz Prometeusa.

Ja sam krenuo da čitam razne review-e Prometeja i moram priznati da sam se zaludeo:) Toliko detalja je proletelo oko mene, kao da sam bio slep:) Fiozofski film, donekle čudan u izvođenju ali otvara gomilu pitanja na koje bi ljudska rasa trebalo da odgovori. Film ima neku čudnu toplinu, ako mogu tako da je nazovem. Možda je ovo samo upozorenje, najava stvari koje će neminovno doći, možda i doživimo nešto od toga, mada kako godine prolaze nadam se da nećemo.
Sve u svemu, film tera na razmišljanje.
Dosta je religijski obojen, ali rekao bih u pozitivnom tonu, to je moja prespektiva. Mada rođenje aliena na božić nije baš u skladu sa time, ali ako na to gledamo kao na rođenje antihrista, počinje da ima smisla.
Nisam totalno hrišćanin, ili pak jesam, koliko je to moguće za jedno ljudsko biće, verujem da je univerzum sam po sebi božanski entitet, sam univerzum je biće koje stvara i uništava.

Pa to sam ja odma rekao, da te film tera da razmisljas o dosta stvari. Iako ne verujem u boga i slicno
Gleda mi je bar jos jednom film, ko ce cekati blue ray...

Poslednja izmena od urednika:
boga i slicne gluposti ... strasno. sta vam uradi amerika, da niste ni svesni.

Sta treba da verujem da cu ici u raj ili pakao kad umrem? Bez ljutnje ali vera, crkva je najveca gomila sra*a koju sam ikad cuo. Po meni covek koji veruje u to bas i nije mnogo inteligentan. Pogotovo sto je hriscanstvo najvece zlo u istoriji covecanstva, sta su sve radili i sta rade to je uzas!
Nebitno nije mesto za takve rasprave. Postujem ljude koji veruju, slave, ali ko se zaludjuje sa tim to mi nije normalno uopste.

Da Amerika me je naucila da ne verujem u boga! :laugh:

care, po ovome sto si napisao, vidi se da ti u startu fali elementarnog i osnovnog znanja oko ove materije.

pre svega, to sto si ti napisao - je RELIGIJA, a ne VERA. crkva i institucije i pojam Boga o kome ti pricas su derivati religijskih dogmi, a Bog kao koncept je nesto sasvim drugo.

Drugo i najbitnije je sledece: aktuelna diskusija o postojanju boga se trenutno u svetu NAUKE svodi na nesto sto se naziva "prvi uzrok" odnosno inicijalnu kapislu koja je pokrenula "veliki prasak". postoji zaista previse teorija, ali nijedna ni druga strana trenutno nemaju dovoljno znanja da bi bili definitivno sigurni u prvi uzrok. PODOSTA naucnika se slaze sa teorijom da svemir nije mogao da nastane ni iz chega, vec je po logici morao biti derivat kompleksnijeg stanja. A kompleksnije stanje od univerzuma u kome se nalazimo, koji pritom IMA osobine sklada, i reda, i zakonitosti - je Bog.

Na kraju krajeva, kada se vec pozivas na intelekt, iskoristi svoj i izaberi logicnu opciju:

1. Aktuelna ateisticka teorija u svetu fizike: NISTA > svemir. uzrok je slucajnost. kako je NISTA uopste doslo do toga da ima osobinu slucajnosti, zna samo Steva Hoking i njegov mu dragi Krraus.

2. Aktuelna teisticka teorija u svetu fizike: NESTO > svemir. pritom taj svemir ima bolesno dobro podesene uslove: bariogeneza odnosno nastanak materije i kako se lepo potrefilo da ima vise materije u odnosu na antimateriju, vrednosti 4 fundamentalnih sila koje su u tako savrsenom skladu da ima 200+ elemenata u periodnom sistemu (BILO KOJA druga mera daj maksimum 4 elementa), izvod te 4 sile koji dovodi do plankove konstante i paulijevog principa, tacno nastelovan odnos prostora i materije da ne izazove gravitaciona sabijanja i sirenja, i vrhunac - gravitacija koja je na kompletno drugoj skali od ostalih sila, podesena na toliko bolesno malu vrednost koja je opet vise nego savrseno tacna da omoguci takve kreacije kao sto je - zivot.

nazivati nekoga glupim je ruzno. nazivati nekoga glupim a da pritom dotices najkompleksniju polemiku u istoriji covecanstva, a da pritom nemas ni 0.000000001% znanja te materije - je uzasno.

Pa to sam ja odma rekao, da te film tera da razmisljas o dosta stvari. Iako ne verujem u boga i slicno
Gleda mi je bar jos jednom film, ko ce cekati blue ray...

Heh, ista stvar. Bas mi se gleda u 1080p BRrip varijanti, u 2D. Vise puta :d

Jel ste vi sigurni da mora novac da se prebacuje na Paypal nalog u RM AH?
Koliko vidim uplate su moguce i PP i karticama.

Nego, kad se Fajfild pojavio mutiran na vratima i pobacao deo posade, onih par likova ga gazi onim velikim transporterom i beže iz broda. Gde su ti ljudi završili, ja ne mogu da se setim?
Možda klasičnog boga i nema, ali stvar izbora je vera:)
Elem, i ja čekam BRrip pa da se drogiram sa filmom na tenane:)
Plus još jedna stvar, inženjeri su se shebali pre oko 2k godina, to se poklapa sa raspećem Isusa, manje više. Jedna od teorija je da je Isus možda bio inženjer ili tako nešto, pa je sledila kazna čovečanstvu za raspeće. Ali na dve ploče koje su prikazane u samom filmu vidi se da datiraju iz vremena par stotina godina posle raspeća.
Možda su inženjeri dolazili još koji put a nisu imali na umu uništenje?
Meni onaj android smrdi na kilometar, kontam da je dobrim delom napravio celu ujdurmu.

Zar taj sto se pojavio pred vratima nije bio decko od one Shaw? Meni se bar tako ucinilo, njega je spalila Sarliz.

Da, to je Holovej. Ali kasnije se pojavljuje Fajfild koga tek Janek uspeva da finišira sa bacačem plamena:p

Nego, kad se Fajfild pojavio mutiran na vratima i pobacao deo posade, onih par likova ga gazi onim velikim transporterom i beže iz broda. Gde su ti ljudi završili, ja ne mogu da se setim?

sakrili su se u Prometheus - The sequel :p
salim se, koliko se secam pobegli su samo u vecna lovista. Fajfild ih je par otpremio pre nego sto ga je spalio kep. (tako kaze i wiki)

On mi je i najgotivniji lik >
There's a Rose
In a fisted Glove
and the eagle flies with the dove
and if you can't be with the one you love
it's alright
Go ahead and love the one, love the one, love the one your with
love the one, love the one, love the one you're with :d

Vrh Dno