...i pritom ljudi samo kritikuju film, pa meni opasno ide na ganglije sto se besomucno diskutuje nesto sto vecina tvrdi da je shi*.
A o tome koliko on moze da se nazove perfekcionista veoma je diskutabilno...
Pa ja da sam on, ne bih prihvatio da reziram svakakvo smece vec samo sta mi odgovara.
Evo i sa samog početka
Voldemort... :d, inženjer nije sam...
U RL ne postoji nista sto je 100%. Deal with it. :trust:... Nema nista zanimljivo tamo? Sta,bili i videli i mozemo to da tvrdimo? Imamo gomilu teorija o GRS (Great Red Spot na Jupiteru iliti fleka) a niko nije 100% siguran zasto je tamo i sto se "odupire" a tu nam je "iza coska"...
Ne vidim zasto bi to bilo logichno... :trust:... plus ti periodi su zaceci savremenijih civilizacija,logicno da su radili obe stvari...
ovde nema spoilera
"Jovan Ristic Najveci problem ovog filma je sto je to prikvel Aliena, pri cemu je i originalni film i ovaj film radio isti covek, perfekcionista zvani Ridli Skot.
...za njegovim komandama nije bio isti covek, koji se u Holivudu kakav je danas izborio za pravo director's cuta i koji je nad svojim Prometejem imao kontrolu kakvu samo najvece budze danas imaju, dok ostali o njoj mogu da sanjaju."
Mislim da su i Ridley i Lindelof uradili tachno ono sto je od njih i trazheno od strane FOX-a. Ridley, cija je net worth danas negde oko $180m, u ranim danima kada je doshao do slave je pokushao da juri umetnichke pretenzije (ni Alien ni Blade Runner nisu inicijalno prosli dobro na blagajnama), za razliku od Camerona, koji je jurio pare, i koji danas ima net worth $650m.
Pa ja da sam on, ne bih prihvatio da reziram svakakvo smece vec samo sta mi odgovara.
Ma radio bi ti svakakvo djubre za saku dolara, samo sto su u njegovom slucaju milioni.
Moja inicijalna reakcija je bila na, po meni, chudan izbor fotografije koja te navodi na razmisljanje o velikim pitanjima... Atributi koje si pri tome upotrebio me navode da mislim da si pomeshao sliku globulranog klastera sa jednom od Hubble-ovih Deep Field slika. Globularni klaster M22 zaista nije nista specijalno. Deo je nashe galaksije, relativno mali, i njemu slicnih i poznatih ima danas 152 (prema procenama, totalni broj globularnih klastera u nasoj galaksiji je 180 ± 20). Ergo, to je, sto se tiche laika, samo lepa slika, i ne vidim tu nikakvu vezu s velikim pitanjima. Da si naveo Pale Blue Dot, ili neku od milion slika Large-Scale struktura u Univerzumu koje postoje, ili nesto iz kvantnog sveta, ja bih bio OK s tim...Gagi,nisi mi jasan,prvo tvrdis "nema tamo nista zanimiljivo..." posle "nista nije 100%,deal with..." nisi mi jasan...
Ne mislim da su bash sve stare civilizacije isle tim putem...Sto se tice civilizacija,bilo,ima i bice gledanja iznutrica na ovaj ili onaj nacin,danas uglavnom vazi SOCOM-ov primer,izrazeno kod acient civ u prelasku iz kamenog na vidi nivo,zato je logicno...
Nisam nesto preterano tupio mozak sa filmom (Prometej), pa cu mozda zvucati malo povrsno, ali...
Mozda mi je promaklo, ali nisam primetio da je neko spomenuo nesto sa pocetka sto je i previse ocigledno, a to je da su "tvorci" zeleli da ljudi jednog dana (kada / ako razviju potrebnu tehnologiju) dodju onde gde su dosli u filmu, jer su skoro drevnim civilizacijama ostavili skice sistema / planete, koja ih je u filmu bas tu i dovela. Verujem da je taj dogadjaj trebao da bude okidac za nesto, ali ne verujem da je to unistenje ljudi / zivota na Zemlji koje je (navodno) zeleo da pokrene preziveli inzenjer. Mislim, to bi bilo previse glupo, nelogicno i jeftino za ovaj film, jer ne vidim razlog da svoju adresu das nekome ko i ne zna da postojis i ko za tebe ne predstavlja nikakvu pretnju, a da ga zatim ubijes kad ti pokuca na vrata, onako, cisto iz sporta.
E sad, mozda je tu Dejvid nesto zakuvao pri prvom kontaktu sa tvorcem, sto je ovog navelo da promeni prvobitne planove...ili to ima veze sa katastrofom koja je zadesila tvorce na brodu, mnogo pre dolaska ljudi, zbog cega ovaj nije zeleo da rizikuje i dopusti da ekspedicija odnese mutagen na Zemlju, pa je zeleo da ih sve pobije radi prevencije katastrofe koju bi sami sebi priredili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari