zvanicno jesu, u roku od 15 dana od dana predaje proizvoda treba da imaju nacin resavanja(zamena, popravka, odbijanje...). ali u praksi cesce treba ti da njih zoves.
Radnih ili ukupno 15 dana? I kako dokazati da nisu zvali, uvek mogu da se vade na "evo pise da vam je javljeno", sto mi se i desilo par puta?
Hvala. Osim ovoga sto si naveo, sta ako oni tvrde da su me zvali na mobilni a ja im odbio poziv ili nisam cuo? Da li ja imam pravo da im trazim mobilni odnosno poziv na uvidjaj, pa ako ga nemaju da im dovedem inspekciju? I koje su moje pogodnosti sto se ovoga tice? Pored zakasnele reklamacije sta ja to dobijam, posto je zakon napravljen da mene stiti?
Ispravite me ako grešim, ali u slučaju pismenog odgovora računa se kad potrošač primi pošiljku, a ne kad je prodavac pošalje, pošto neretko putovanje tog odgovora može da potraje koji dan.Zato danas najcesce salju pismen odgovor na reklamacioni zahtev jer imaju povratnicu kao dokaz.Drugacije ne mogu da dokazu da su te kontaktirali.Osim ako su snimali razgovor.Sta dobijas?Pa zamenu,popravku ili novac ako ti prihvate reklamacioni zahtev.Nista ti inspekcija vise moze pomoci jermse ne sme mesati u igovprno odnos i razloge odbijanja ili prihvatanja reklamacije.
nema ljutiš ali od mene je dosta u ovoj temi... Svaki spor, kod advokata...Platite savet stručnog lica i na sud ukoliko želite...JA sam toliko pisao u ovoj temi da svako ko pronađe moje postove dobiće odgovore...Čak sam i ponavljao postove jer neki ne čitaju...
IMAŠ SVE U ZZP
Kod online kupovine, kakva je procedura kod reklamiranja-vraćanja proizvoda?
Da li je neko upoznat sa načinom rešavanja garancije na Panasonic plazma televizore kupljene u Mađarskoj?
Ko je obavezan da mi vrati pare (ili da mi obezbedi novi TV) - servis, neki lokalni Panasonic zastupnik, ili firma u Mađarskoj gde je kupljen?
Nigde vise u zakonu ne postoji rok od 45 dana, sada stoji "razuman rok",
U Pan European garanciji stoji da je rok za popravku 45 dana.
Šta dalje, reklamirao sam gamepad Saitek p990 (otpao je d-pad) posle nepunih 3 meseca korišćenja, to je bilo 16.5. danas je 16.6. proslo je tačno mesec dana ,niti su me zvali niti obavestili o bilo čemu.U ponedeljak ću otići lično da vidim o čemu se radi , ne znam šta da očekujem jer me mogu još staviti na čekanje ili da mi daju novi ili najbolje da mi vrate pare pošto sam već uzeo novi gampad?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari