Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ma nije vožnja, nego kad već idu moji kolima ću ubacim bajs da brže obiđem grad. GSP linije ne znam uopšte gde šta ide i kako da stignem gde treba, a moram da ujurim neke basket patike jer su mi stare vrisnule a ko zna kad ću posle opet do grada.
Ja pratim prognozu samo ono ukratko na RTS-ovom teletextu :) i tu piše oblačno i svežije, 19-22 i samo povremeno kratkotrajni pljuskovi. U gradu se bar uvek imaš gde i skloniti a imam i bici kabanicu jer kad me po mojim nedođijama savata između dva mesta, nema zaklona :D.

@Wolf
Nema kod mene po Banatu toga :), mada najviše volim prirodni izvor (i old school bunare sa pumpom takođe, česmuše i fensi senzore ne volim :D), kad naletim slučajno negde ozarim se :), znam da ima u Hajdučici, pa malo južnije još jedan, u Pančevu iza mosta na Tamišu... I ono izvorište u Beloj Crkvi, gde bije tako da ne možeš da piješ, a kad podmetneš bidon, to što uđe odma i izleti napolje :D

Poslednja izmena:
Ovako nesto?:)
attachment.php

Od kad nisam bio gore a da sam trezan. :D

Vucko kad kupim bajs idemo u avanture. ;)

Inace ovo je slikano za 1.maj.Jedva se nekako organizovasmo,otisli rano ujutru i na mestu gde smo trebali da kampujemo izvalimo da je nikla vikendica.Zatim odemo na neko poljance pored,ne mozes se okrenuti oko sebe,sa jedne strane gruva Ceca,sa druge neki trance,sa trece metal.Ma da izludis.I onda izvalimo mostic i poljanu iza,maltene praznu,sa potokom koji nam je posluzio za hladjenje pica i sa debelim hladom.
Sledece godine ima da streljam onog ko krene da vrda za Grzu:)
Sto se tice voznji ja sam uvek za,naravno slobodan sam samo nedeljom(a i to je uvek pod znakom pitanja).Ako budemo isli do Grze ili tako neke duze ture rano ustajanje je obavezno,zbog vrucine i sunca.Dve ture i imas boju kao da si bio na moru:)

Eto, ni kapi kiše, dobro sam prošao.
Samo koja gužva na Pančevcu... kolona nekoliko kilometara. Sat vremena mi je trebalo od PA do BG. 10-15 minuta sam potrošio čekajući dok nisam skontao da mogu da se provlačim između kolona :D a da ću čekajući izgubiti još pola sata.

Poslednja izmena:
Avala
Vi koji ste išli bajkom na Avalu - kojim putem ste išli?
Ne mislim na put do tamo, nego kad se stigne do nekog podnožja, kako do vrha? Dok su još gradili toranj (ne originalni, nego ovaj novi :)) bio sam jednom motorom. Išli smo nekim vijugavim putem za automobile. Sad vidim da postoji i neka pešačka staza. Dakle, kad se ide bajkom, da li ulicom (tada je bila razrovana, sad je sigurno popločana mermerom) ili gde i pešaci? Ili postoji nešto treće?

Dolazio bih iz Rakovice. Patrijarha Dimitrija, pa Oslobođenja, pa pre tunela neko izdvajanje za Resnik koje se nastavlja u 13. oktobra, pa negde oko groblja ka jezeru Pariguz. Pored jezera dalje u Pinosavu, ulica Treća nova koja ide skroz do podnožja Avale. Nadam se da je ceo taj pravac prohodan i da nije naporan za vožnju. Ako ni uspon na Avalu ne bude mnogo naporan, možda bih se spustio i na drugu stranu, kroz Vrčin sve do Grocke. Od mene ima ukupno oko 35 km, odnosno 70 tamo i nazad, plus koji km tog penjanja na Avalu. Ali imao bih ceo dan, a vreme treba da bude lepo.

Dakle, sva iskustva i saveti su veoma dobrodošli. Sve što vam padne na pamet. Ideja je samo da do Avale stignem što lakšim putem i sa što manje saobraćaja (tunel ni slučajno, jedva ostadoh živ i na motoru). Naročito mi je nepoznanica deo iza Avale, ali ni kroz Resnik i Pinosavu nisam nikad išao. Naravno, ne očekujem ne znam kakvu kataklizmu, ali saveti o putu/ulicama i saobraćaju su mi važni.

Možda bih već sutra krenuo put Obedske bare (kažu, od nedelje opet kiša), pa je prilično važno da me put ne optereti previše. Ni fizički, ni mentalno.

Ah i dalje ne radi edit...
Kad rekoh da bih već sutra krenuo put Obedske bare, mislio sam "već sutraDAN". :)

Kad stigneš u Pinosavu, imaš gore samo jedan put. Onaj za automobile i tuda idi (put za uspon je veoma dobar). Možeš ti i pešačkom stazom bajsom da ideš, ali se ne isplati (uska staza, veći uspon, pešaci, rupe...).

Ako dolaziš iz Rakovice i iz ulice Oslobođenja, onda idi na ulicu 13. oktobra, pa skreni u ulicu ''Delovi'' (pogledaj PlanPlus, tu je tako napisano). Tom ulicom samo uzbro (asfalt je) i izaći ćeš na 3. novu. Opet uzbrdo i u podnožju si Avale. Gotovo da ti je nonstop uspon od Rakovice, negde jači, negde slabiji, pa ako nisi sa kondicijom u fulu, štedi snagu. Elem, kad si u Pinosavi, onda putem kuda idu automobili do vrha, i kad se budeš vraćao, imaš i drugi put za nizbrdo. :)

Ako hoćeš i na Vrčin, kad se spustiš sa Avale, skreni levo. Prati put (ne skreći ka Ripnju posle 400m) već produži pravo. Vozićeš pored Avale i onda imaš skretanje za Vrčin negde posle 2-3 km-a. Skrećeš ulevo i spust do Vrčina (put je iz doba Tita). Posle pređeš preko autoputa, za uspon za Zaklopaču. Iz Zaklopače ti preporučujem da skreneš levo odma' na Smederevski put, jer put ka Grockoj je samo nekih 300-400m asfaltiran, dok je ostalo makadam (negde lošiji, negde bolji). Drugi način je kružni put, ali tuda nisam išao, plus je mnogo prometan... to je Duletov kraj, zna on fore, pa ako vidi tvoju poruku. :)

Kad si na smederevcu, skreni levo i vrati se ka gradu (Bulevaru).

Što se tiče vode, imaš izvor u podnožju Avale (nekih 200m) kad kreneš putem kuda idu automobili. Ima posle i jedna česma kad skreneš ka Vrčinu (pored pumpe), ali ne radi uvek.

Takođe, iskonsultuj Google Earth i PlanPlus, jer će ti neke stvari ipak biti jasnije kad vidiš i satelitski. :)

Džoni, hvala na detaljnom opisu! Vidi se ko pedala po ceo dan. :)
Gledao sam dosta GEarth i GMaps (PlanPlus mislim da nikad nije radio u Operi, valjda se inati što ne puštam kukije). Ali lična iskustva su jako bitna. Moguće je da sam našao i prečicu da malo zaobiđem Rakovicu, plus neku stazu uz prugu do Resnika. To ću da proverim sutra. I od Pariguza do Pinosave je izgleda šljunak po livadi kao staza :), ali valjda će da bude ok. A moram da se naviknem na uspone pre nego što krenem put Valjeva i Tare. Vežbah ovih dana Banovo brdo i Košutnjak i prilično sam zadovoljan, mnogo bolje nego ranije. Samo da ne bude puno saobraćaja.

I očekivao sam da je ideja sa Grockom nategnuta, ali dobro da mi reče za makadam. Možda to ostavim za drugi put. Jedino ne znam šta ću ja u Bulevaru. :)
Ako i Dule vidi poruku i bude imao nešto da doda, dobrodošao.

Btw... To sa "full" kondicijom je metafizička veličina, zar ne? Ja u full kondiciji i Kontador u full kondiciji nikako nije isto. :D

Ujutru idem na kracu verziju ovog puta :) Mozda 80km ukupno, ovi moji sredili bajseve pa iako su matori tockovi u pitanju odosmo na 1275m nadmorske.. samo da ne bude komplikacija :d

http://www.ums.rs/forum/index.php?topic=1360.0

Cilj nam je vrh Jablanika [1275 mnv] a bice i nekih fotografija valjda, makar sa mobilnog.

Džoni, hvala na detaljnom opisu! Vidi se ko pedala po ceo dan. :)

Nema na čemu. Ja svuda gde mogu, idem bajsem. :)

Btw... To sa "full" kondicijom je metafizička veličina, zar ne? Ja u full kondiciji i Kontador u full kondiciji nikako nije isto. :D

Samo ti ne zapinji na usponima k'o sivonja, jer će te iza jednog uspona čekati drugi teži. :)

Ujutru idem na kracu verziju ovog puta :) Mozda 80km ukupno, ovi moji sredili bajseve pa iako su matori tockovi u pitanju odosmo na 1275m nadmorske.. samo da ne bude komplikacija :d

http://www.ums.rs/forum/index.php?topic=1360.0

Cilj nam je vrh Jablanika [1275 mnv] a bice i nekih fotografija valjda, makar sa mobilnog.

Aj' pa se lepo provedi. Ako bude fotkica, super... a čak iako ne bude, utisci su uvek dobrodošli. :)

Poslednja izmena:
@cane
Dule tek sad vidi poruke, *** nisam ceo dan imao vremena, a sad nesanica...

Elem, Dzoni ti je vec sve rekao maltene. Varijanta preko Resnika do Pinosave je ok, samo nemoj odmah na tim usponima da zapinjes (imaces vec jedan-dva u ulici 13. oktobra). Jedino sto mi se ne svidja kod tog puta (13. oktobar pa Delovi) jeste sto ima dosta uzbrdo-nizbrdo. Mislim, nizbrdice su lepe, ali mi je smor da se opet trudim za uspon kad znam da sam malocas bio na toj vecoj visini :D
Ali generalno to je najbolja varijanta, ako neces da ides kruznim putem i samim tim izbegnes saobracaj.

Dalje, imas jos jednu varijantu do Vrcina. Posto kazes da hoces da vidis drugu stranu Avale, onda to podrazumeva Carapicev Brest (bar za mene) :) Elem, spustis se do njega, posle toga samo malo zakacis Belik Potok i skrenes u Zuce. Medjutim, ni u Zuce ne odes bas u centar sela vec po obodu izbijes paralelno sa autoputem. Ides pored autoputa (asfaltom) nesto kratko do iskljucenja za Transped, tu predjes autoput. Kad si presao nastavis ulicom Beogradskom do Vrcina. Jedino parce koje nisam vozio na tom putu je ta Beogradska od Traspeda do Vrcina, pa za nju ne mogu da garantujem, sve ostalo je ok asfalt. Od Vrcina preko brda do Zaklopace, znaci penjes se, pa se spustas, u Zaklopaci levo ka smederevcu i tu se opet penjes, kratko spustas, opet penjes, i na smederevcu spustas sve do Vince, a onda penjes do MML-a :D
Od Vrcina do Zaklopace ces imati najveci uspon na celoj turi - procentualno, mislim da ima solidno preko 10%. Na svu srecu kratko traje. Obrati paznju na kvalitet asfalta kad se budes spustao u Zaklopacu, i generalno kroz nju, los je.

Inace samo cu ispraviti Dzonija, od raskrsnice za Avalu do raskrsnice za Vrcin ipak ima malo vise, mozda 5-6km. A od avalskog do centra Vrcina mozes opusteno da razbijas kamen u bubregu ako se malo zaletis nizbrdo :)

Ono sto ti ja preporucujem posto i sam kazes da jos vezbas uspone, jeste da ovaj put zaobidjes Vrcin/Zaklopacu/Grocku. Vec da se spustis do Carapicevog Bresta, pa preko Belog potoka izbijes na Kruzni put, onda malo parce kruznog puta (mozda 2km) gde je tranzit - u tom delu samo kazes da se ne plasis kamiona i bice sve ok :D Kad to prodje od Bubanj potoka ides kruznim putem preko Lestana do smederevskog puta. Posto od Bubanj potoka do smederevca nije tranzitni deo, saobracaj je totalno podnosljiv. Iako ga ima, tako da i to mozes dobrim delom da izbegnes kad se priblizis Lestanima - onda kroz selo. Kad izbijes na smederevac uzbrdo do BGa, i dalje vec gde hoces da zavrsis. Mislim da ti je ova tura, da tako kazem "za pocetak", super. A posle, kad vidis kakav si sa kondicijom na njoj, resis dal ces i preko Vrcina/Zaklopace.

Imam i trecu varijantu :D Ako volis malo offroad-a, sa Avale se spustis u Zuce do onog puta sto ide pored autoputa. Tu ima jedan mali, blatnjav prolaz ispod autoputa. Prodjes, i onda preko brda u Lestane (na google mapsu je cak taj put i ucrtan, iako nema puno veze sa putom :d ). Imam slike istog, pa cu okaciti sutra ako hoces. Nije nista strasno, ali eto npr ima parce gde potocic ide maltene po sred puta, pa moras da se snalazis :D Onda od Lestana dalje do grada na vec opisan nacin.

Ako budes gledao mapu, verovatno neces ni naci deo puta koji ide paralelno sa autoputem, ali tu je ne brini :) Sutra cu kad budem za kompom i kad nadjem vremena da ti napravim rute o kojima sam pricao, ovako je dosta konfuzno. Mada, ako nesanica potraje, mozda to i malo kasnije odradim.

@hsv.stoned
Srecno, i slika obavezno! :)

Hvala :)
Neka nam je Buda u pomoci, idemo sa Blizzardima od 12 i 8 godina i Anacondom od 2 leta ali koja se raspada :d Ostali odustali.. A idemo sa 2 unutrasnje u rezervi i bez pumpe :d A Capriolo sa slik gumama :d

Odo'

Srecno vam bilo i lepo se navozajte i cuvajte gume... :p

Kako mi nedostaje bajs, otkad sam prodao moj vreme se prolepsalo a ja bez bajsa... :S:

Kao sto sam obecao, evo i mape.
Prva varijanta (Rakovica-Avala-Zuce-Vrcin-Zaklopaca-BG-Rakovica)
http://ridewithgps.com/routes/1286218

Druga varijanta preko Belog potoka/kruznog puta/Lestana:
http://ridewithgps.com/routes/1286225

Off-road varijanta:
http://ridewithgps.com/routes/1286223

Za drugu varijantu ako se odlucis, samo da ti napomenem da pratis ovo sto sam nacrtao. Inace ako se ponadas da izbegnes i to kratko parce gde je kruzni put tranzit, i krenes ovim malim puticima sto se kao malo nize ukljucuju u kruzni put - zeznuces se. To su sve samo ne putevi, ne znam ni po kom kriterijumu google krsti to kao put, pitanje dal bi onuda prosao neki defender. Jedino sto mozes jeste da se spustis kroz zuce do autoputa, pa onda unazad do kruznog, put je makadam, solidno ravan, ima na par mesta velikih bara koje moras da obilazis ali nista strasno, ionako traje kilometar-dva.

Au kakav dan! ,) 62 brdsko-planinska km, pivo ispred diskonta, off road kroz prasumu, bliski susret sa poskokom, i savladano je ipak samo 650m uspona, dugo smo se zadrzali sa ortakovim dedom ispred diskonta pa smo istondirali :d, umesto 1275mnv popesmo se samo do 900mnv ali nema veze, i za kraj spust od 10 min sa 50-60km/h, pa moze li bolje..

Imam 60 slika i 2 klipa a tu je i zavlacenje ruke u stenu da bi se uhvatio dobar kadar poskoka ali je kulov ipak sakrio glavu :D

I ono najvaznije, 12 god star Blizzard i Anaconda sa slik gumama, ne znam kako, ali izdrzace sve ovo bez problema, cak i off road.

Poslednja izmena:
Stvar je izgleda zazivela :)

Na Zlatiboru ce 16-og biti organizovana promotivna voznja na Torniku, a prema zasad sturim informacijama, bice ubaceni i nosaci bicikala na ski-liftove...Should i stay or should i go nooow...

Izgoreo sam kao rak! Boli me lice :d i vugla. Nisam ni izvalio danas ali vredelo je..

Danasnji cilj [Medvednik umesto Jablanika koji je jutros bio aktuelan] ali se nismo popeli na 1244mnv vec 300m nize..

Imam 60 fotki i vecina je kul, glupo je da postujem vise od 5, jel ima neko neki predlog sta da radim, gde je najbolje napraviti neki album?

Prilozi

• 20120607_170119-HDR(1)_Natural - Copy.jpg
    20120607_170119-HDR(1)_Natural - Copy.jpg
    424.4 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Photobucket recimo

Aj videcu :) Uspeo sam da snimim 2 klipa, spust, ali uopste nije prijatno voziti po raster asfaltu i sporadicnim rupama samo sa 1 rukom..

Ljakse :d je sklonio glavu taman kada sam okinuo.

Prilozi

• 20120607_151511-HDR(1)_Natural - Copy.jpg
    20120607_151511-HDR(1)_Natural - Copy.jpg
    740.6 KB · Pregleda: 96
Av, av, Avala! ;)
Pre svega, veliko hvala i Duletu na onolikom trudu. Šteta što se nisam danas ranije logovao... ;)

Elem, probaću da ne smorim, iako znam da je zalud. ;) Plan je bio da sutra idem na Avalu, pa sam danas krenuo da proverim svoje prečice i stizanje do same planine. Ustao, doručkovao, spakovao se (sve sa pumpom, mada nisam imao rezervnu gumu). Spustio se do ulice koju ja pamtim kao Avalski put, a sad izgleda da se zove Kružni put Kijevo. Tu presekao, jer je Google tvrdio da ima ulica koja ide dole. Nećete verovati, ljudi to stvarno koriste kolima, ali videćete jednog dana na šta to liči. I hamer bi jedva prošao. Onda dole lagano do prelaza preko pruge. Tu videh na GEarth da postoji neki put uz prugu sve do Resnika. Ovo je bila misija provere rute, pa sam krenuo tuda. Sretoh neko troje klinaca koji se skoro posvađaše kad sam pitao, :) ali su ipak potvrdili da može stvarno da se dođe do Resnika.

Sad, deca k'o deca. Tačnije, ja k'o ja. Valjanost svakog odgovora direktno zavisi od valjanosti pitanja. A ja u pitanju nisam pominjao bajk. :D Dakle, to što ide uz prugu (a i voz je naišsao, pa sam snimio!) nije uopšte put. To je trava kroz koju ponekad prođu kola, pa kao je to put. :D Zbog džombi, kamenja i nepreglednosti mora da se vozi prilično stojeći, na nekim mestima je baš loše, ali sveukupno može da se vozi skroz do Resnika. E, tamo sam napravio veliku grešku. Tačnije, greška je bila u planovima, jer sam hteo da prođem pored jezera, a i tamo je bio ucrtan neki put. Međutim... Jezero postoji. I lepo izgleda. Pitao usput ljude i lepo me uputili (zašto vaditi gps, kad ima dobrih ljudi). Nisam siguran da na jezeru može da se kupa, niti da li bih to radio i ako može. ;) Ali, ono što sada sigurno znam, jeste da put ne postoji. Tačnije, postoji neki puteljak do oko polovine. Onda se prelazi na stazicu po kojoj nema vožnje, jer je za koze. Probao da se popnem na brdo, da nađem bolji put, ali toga nema. Išao tom stazicom, jedva gurajući bajk koji je stalno zapinjao za nešto, a onda uđoh i u pravu prašumu. Kad izađoh iz toga, nađoh se prosto na livadi. Više nikakve stazice. Samo visoka trava i njive. Opet, misija je bila provera puta, pa sam nastavio i posle dosta muka došao do Ulice Devete u Pinosavi, a onda lako i do Treće nove. Svi se čudom čudili kad su čuli da idem do Avale.

Ulica jeste uzbrdo i tu sam poslušao savet da ne forsiram, nego spuštao u bilo koji stepen prenosa koji nije naporan. No, prilično brzo se stiže do kraja i mesta gde počinje penjanje na Avalu. Kad sam već stigao dotle, sad je bilo glupo samo se vratiti nazad, zar ne? Odmah krenuo gore. Bilo je prilično teško, stalno sam bio u 3-4. brzini, blam. :) Na nešto više od 2 km od vrha (piše na putu) obiđe me neki lik na MTB-u. Prvo ga pustih, ali onda videh da ni njemu ne ide sjajno, pa ga stigoh i nastavismo zajedno. Plus se ispostavilo da i on misli da je Kontador najveći kralj svih vremena, :) pa smo ćaskali. A u tom ćaskanju nekako čovek lakše pedala, iako nismo pravili zavetrinu jedan drugom. Obiđe nas i neki lik na drumašu i to baš u Saxo Bank dresu, ali nije se ni pozdravio. Uglavnom, nekako lakše stigoh do vrha nego što sam očekivao. Odmorismo i popričasmo malo kod česme. On ode dalje, a ja otiđoh da usnimim malo i spomenik i toranj. I neki vojni helikopter koji se tu vrzmao, kao da je baš hteo da ga snimamo. :)

Posle tornja sam malo počistio travuljinu koja se zapetljala u kočnice, pa krenuh nazad dole. Usput naleteh na onog drumaša koji je stao sa strane, nešto mu bajk nije baš izdržao... :) (išao sam suviše brzo da stanem, a izgledalo je kao da se već snašao i da nastavlja dalje). Video sam skretanje za taj Brest, ali sam odlučio da ne eskperimentišem danas i da ipak krenem skroz nazad. Spustih se do glavne ulice, ali nisam hteo istim putem preko livada. Bilo mi u glavi da je bio neki normalan put Resnik-Pinosava, da ne ide pored jezera, ali me gps iznervirao, pa sam odlučio da okušam sreću na Kružnom putu. Sreća me nekako poslužila, sve je prošlo ok. Proverio sa nekim likovima usput, oni potvrdiše da mogu do Resnika, a jedan zabrinuto dodade da ima 4 km, u fazonu "daleko je". :D

Stigao jedva do Resnika, pa onda do 13. oktobra (tu je opet gps poslužio) i nazad do istog pružnog prelaza. Potpuno neverovatno, ali na kraju sam naleteo ponovo na jednog od ono troje klinaca s početka! :D Samo mu rekoh da sam bio, sad mi žao što nisam zastao da ga pozdravim i zahvalim se. Inače, tu sam shvatio da je onaj puteljak uz prugu ipak bolji od 13. oktobra, jer je ona stvarno mnogo uzbrdo-nizbrdo. Pedalao uzbrdo još do Kružnog puta Kijevo i nešto malo posle toga, ali onda pređoh na guranje skroz do gore. Pređoh samo 30ak km, ali me poprilično namučilo. Sad se nadam da ću moći u subotu do Obedske bare. Nisam snimao sve usput, odnosno nisam počeo od početka, jer je trebalo da bude samo probna misija za Avalu. Ali imam najbitnije.

Da zaključim:
- Ko hoće do Avale, bolje ovaj put preko pruge, pa uz prugu do Resnika.
- Ko hoće da vidi jezero, neka ode do jezera, pa se vrati nazad na pravi put (koji bi trebalo da postoji) do Pinosave.
- Kad postavljate pitanja, budite vrlo precizni, naročito sa klincima. :)
- Resnik-Pinosava-Avala je definitivno bolje od Kružnog puta. Prebrzo se vozi, previše kamiona i šlepera, a put nije baš toliko širok (a i vetar me tu UNIŠTIO).
- Uspon na Avalu je težak kad si sâm, a potpuno neprimetan kad si u društvu.
- Avala potpuno neuređena, od spomenika se i ne zna kojim putem do tornja. A prilaz tornju zatvoren, površine i put praktično potpuno neuređeni. Sramota.
- Zuce, Vrčin i Grocka su definitivno preambiciozni, bar kad se provlačiš sat vremena po livadama. Uz asfalt i bez pentranja na Avalu, bilo bi ok.
- Pivomanima po kafanama je vožnja bajka 4 km kao maraton.

Ti si dobar sa 3-4 brzinom, ja kad sam isao na pocetku sezone do vrha Avale isao sam 2-3 :D Ali dobro, tad nisam ni imao kondiciju.

Lepo, sta ti fali i malo off-road vukljanja, to je uvek zanimljivo. Mozda iscrpljujuce, ali zanimljivo. Dal bi svuda tuda mogao sa Yetijem da prodjes? Verovatno ne bi, a to je i poenta MTBa :p
Kruzni put je dovoljno sirok, pogotovo sa bankinama... Problem su turci i bugari koji prolaze extra blizu pored tebe brzinom od 80-90-100km/h sa 30-40T mase, pa ti se cini da je uzan. Znas kako je "siri" u delu od Bubanj Potoka do smederevca, ihhh :d
I cekaj, jedno pitanje, nisam bas razumeo kuda si se vracao. Ako sam ja dobro shvatio, ti si dosao opet do raskrsnice gde se silazi u Pinosavu, odatle si otisao avalskim putem do kruznog puta, pa kruznim putem uzbrdo u Resnik i onda dalje prugom u Rakovicu? Sto jednostavno nisi produzio kruznim putem i skrenuo desno pre tunela? A mozda te i nisam dobro razumeo kuda si isao :)

Jel snimas rute u nekom obliku? Jeste da nisam iz tog kraja, ali ako se nekad zateknem, zanima me kuda ide taj put pored pruge posto mi se cini da izmedju Rakovice i Resnika ima jedan tunel za voz, pa ne znam gde bi tu isao (bar gmaps kaze da ima tunel). A ako ne snimas rute i imas telefon za koji moze da se nadje odgovarajuca aplikacija... Snimaj! :p

Poslednja izmena:
Ma da vidiš, kad je naišao kolega, išao sam sve 5. brzinom! :) I nisam ni obraćao pažnju, jer smo lepo ćaskali.

Što se tiče puta:
Snimam vožnje (kamerom), mislio sam da to već i vrapci znaju. :) Ali juče je trebalo da bude samo eksperiment, bez stvarnog penjanja, pa nemam snimljeno sve. Posle prelaska pruge išao sam odmah desno uz prugu i počeo da snimam na pola puta do Resnika. Videće se u filmu. Snimao do polovine jezera, pa zaboravio da uključim u Pinosavi, nego praktično tek od početka spusta sa Avale.

Spustio sam se sa Avale do početka uspona. Na GMaps piše da je to put "200". :) Tim putem desno do Kružnog puta gde sam išao levo za Resnik. Koji km dalje je bilo još jedno skretanje baš za Resnik, malo oštrija uzbrdica. Valjda Ulica Slavka Miljkovića. Onda nizbrdo do 13. oktobra i njom gore-dole sve do istog pružnog prelaza. Zašto nisam produžio? Zato što mi je ova trasa mnogo bliža i kraća. :) Pa nisam ni znao da ima to skretanje desno pre tunela. Drugo, u tom delu Ulice patrijarha Dimitrija vozi se sumanuto i bezglavo (išao više puta poslom). No, u Rakovici bih bio u trenutku kada sam već praktično stigao kući, a onda bih morao da se pentram uz Pilota Mihajla Petrovića što isto nije prijatno zbog manijaka. Ovako je jedina nezgodna tačna prelazak preko Obilaznice, ali nije frka.

Btw, telefon je Nokia 6233 ili tako nekako. Ako hoćeš, daj neki e-mail, da ti nacrtam rutu kojom sam išao. Ili nađeš Ulicu Mahmuta Bušatlije (majko mila, koji li je taj... :)). Ona ide nizbrdo do Obilaznice, pa 5 mm gore na mapi imaš kosi spust koji te prevede preko pruge (i vode). Na GMaps posle prelaska imaš odmah ucrtan puteljak desno, uz prugu, sve do Resnika. Obična zemlja, sa kamenjem i travom, ali lakše i bolje za vožnju od 13. oktobra. Sve ravno.

Malo u prirodi...uskoro ce i sezona kupanja na Kamenici:)

Photo-0326.jpg

Kocka na kocki... kockica :D

Skockana kockica :).
Nego citat ide "kocka do kocke kockica..." :)

Hahah, ...kroz potok i kroz kamenjare...:p

Nex, jel ladna ova reka? :) Deluje cisto i hladno.. a to volem :D

Uglavnom, posle jucerasnjeg dana mi se ova 2 tocka jos vise razlivaju po krvi pa sam resio da ne idem nigde veceras i sutra poranim i zapalim negde na bar 30km. Problem je to sto najavljuju 35c a ja sam vec izgoreo..

Evo 10-ak fotki imate ovde, imam jos 45-50 ali dosta je i ovo :)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?102384-Postavite-slike-sa-kamere-vaseg-mobilnog-telefona-THREAD!!!&p=2920727#post2920727

Postavio sam brzinski rekord sezone, nije ovaj sa slike, uspeo sam kasnije brze za 0,5km/h :D ali je bitno to sto sam jurio oko 5 min brzinom od 50-60km/h a tu je i osvezenje u vidu ledene pivcuge valjevske :)

Prilozi

• 20120607_172415.jpg
    20120607_172415.jpg
    410.8 KB · Pregleda: 105
  • 20120607_134618.jpg
    20120607_134618.jpg
    452.4 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Reka je cista, a na ovom delu je voda prilicno topla (podugacak plicak) . No ima mali milion virova duz celog toka gde se moze kupati i gde zna da bude bas hladnjikavo:) Ovih dana cu da obidjem sto vise, danas mi bilo dosta 30+ km po uzasnoj vrucini. Doslo mi bilo da legnem u reku...

Najgore je kad izgoriš pa onda ponovo izlažeš kožu suncu pre nego što se potpuno regeneriše, tada se navodno mnogo povećava šansa za nastanak karcinoma... tako sam čitao sad skoro pošto sam isto nedavno gadno izgoreo.

Tako da hsv, ili se maži ili obuci nešto tanko sa rukavima

Vrh Dno