Šta je novo?

HTC HD2

P.S: meni bez "GoLauncherEX" aplikacije koja menja ceo UI kod ovih non-sense android rom-ova, sam Android OS nikada i ne bi bio zanimljiv. Spomenuti Launcher dodaje mogućnost izrade foldera u meniju, dodaje wallpapere ispod ikonica menija (i nije više sve crno i otužno ispod) i time menja pozadinu menija, ... skrolovanje je levo desno, radi tečno kao švajcarac, ... još ako dodaš neki lep "sense" sat sa vremenskom prognozom i ima da se oduševiš ... Postaviću ti neki screenshot.

screenshot-1337886114033.png

Prilozi

• screenshot-1337886128063.png
    screenshot-1337886128063.png
    440.8 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Ubedljivo najstabilniji android rom za HD2. Doduse cist AOSP rom bez ikakvih dodataka....
Instaliraš sa marketa GoLauncherEX i izgleda identično gornjim slikama koje sam postavio. :) Onda imaš perfektan UI za personalizaciju! :type:
Nema potrebe da neko drugi gura svoj UI, može se i ovako personalizovati i ovaj ogoljeni, ako se ne varam?!?
No, meni je naročito *****an MIUI koji je u neku ruku kopija iPhone OS interfejsa (ako se tako mogu nazvati poredjane ikone po ekranu). Oni koji sebe uhvate da se trude da nešto izgleda poput iPhone interfejsa, od wallpapera do ikonica, i osnovnog ekrana, onda je vreme da prodaju robote, prozore i kupe tu jabuku i time dobiju doživotnu članarinu u stevinu sektu. :D
P.S. zato lično ne cenim Samsung telefone, jer su Android OS tj. UI prilagodili da liči na iPhone OS, čak i microSIM kartice ubacili u novu trojku u ime zlih sila :mad:

Poslednja izmena:
Ubedljivo najstabilniji android rom za HD2. Doduse cist AOSP rom bez ikakvih dodataka....
Instaliraš sa marketa GoLauncherEX i izgleda identično gornjim slikama koje sam postavio. :) Onda imaš perfektan UI za personalizaciju! :type:
Nema potrebe da neko drugi gura svoj UI, može se i ovako personalizovati i ovaj ogoljeni, ako se ne varam?!?
No, meni je naročito *****an MIUI koji je u neku ruku kopija iPhone OS interfejsa (ako se tako mogu nazvati poredjane ikone po ekranu). Oni koji sebe uhvate da se trude da nešto izgleda poput iPhone interfejsa, od wallpapera do ikonica, i osnovnog ekrana, onda je vreme da prodaju robote, prozore i kupe tu jabuku i time dobiju doživotnu članarinu u stevinu sektu. :D
P.S. zato lično ne cenim Samsung telefone, jer su Android OS tj. UI prilagodili da liči na iPhone OS, čak i microSIM kartice ubacili u novu trojku u ime zlih sila :mad:

Malo si propustio celokupnu filozofiju pesoalizacije koja je moguca na android platformi. Ok, ima nesto i u launcher-u i widget-ima al' ima dosta drugih stvari koje mogu da se podese po sopstvenom ukusu. Ako mislis da se kod MIUI romova sve vrti oko launcher-a...varas se. MIUI ima najbolji T9 dialer od svih, sto fabrickih sto custom rom-ova. Engine za menjanje tema nema nigde slican, lockscreen koji moze biti sto god pozelis, notification bar power widget ima najvise opcija...i meni jedna od omiljenih stvari je mogucnost da aktiviras lampu bez otkljucavanja telefona. Koristio sam ga par meseci I nikad sa default launcher-om tako da...moze da se uspesno koristi i bez tog iPhone momenta

U tome je i draž HD2 telefona. Lepo možeš da isprobaš sve što ti padne napamet od operativnih sistema za mobilne telefone današnjice, razne verzije istih, sve njihove derivate osnovnog korisničkog interfejsa ... jedini uredjaj koji to dopušta. Čak možeš imati odabir butovanja jednog ili drugog operativnog sistema (jedan doduše pokretan sa mem. kartice).
Teško da bi imali tolikog iskustva oko svih ovih android verzija, WM6 verzija, WP7 verzija SAMO sa jednim mobilnim telefonom. Da bi se sve to isprobalo, a da nema nečega poput HD2, trebala bi pozamašna svota novaca.

Da se vratim na temu, nisam probao taj MIUI, video sam samo slike interfejsa , nemam pojma ni kako se ponaša taj derivat, ali nije mi ni žao.
Kada pogledam ove koji su kupili kao prvi android magije, tatue, pa onda malo ozbiljniji HTC Hero, pa prešli na HTC Desire koji je imao 1GHz, i brzo se već prebacili na Samsung Galaxy S2, danas i njega menjaju jer je već "out" i štede za S3 ili HTC One X, da ne spominjem o prelasku na iPhone 4S ... i na svim tim UZALUD bačenim parama jedva da su imali prilike da isprobaju par interfejsa kao svet i to jedino na samo JEDNOM OS-u, onda sa pravom mogu reći da smo mi koji i dalje koristimo HD2 - blagosloveni u ovoj oblasti.

Dovoljno je instalirati verziju Androida koja radi i kreće avantura. Kada dosadi, menja se OS a ne ceo telefon!;)

Uštedeli smo gomilu para, imamo uredjaj sa GHz hardverom, 4.3 inča ekranom, odlične rezolucije, mogućnošću da instaliramo šta želimo od OS-a u njemu i da to radi 99,9% ... no comment dalje

Edit: jedna od omiljenih stvari kod androida bar meni je ta da najzad mogu imati personalizovan meni i lepo složene aplikacije po folderima. Na svim ranijim android verzijama koje sam probao, jedva da je tako nešto bilo moguće jedino na osnovnom ekranu tj. desktopu. Uz ovaj GoLauncherEX je i to omogućeno. Ne znam za druge verzije i da li postoji neka u okviru koje je tako nešto bilo omogućeno?

Poslednja izmena:
Imam instaliranu navigacio iGO, može li da ostane instalirana ili moram opet kad instaliram android?

Da, ako ti je na sd, samo pokreni apk fajl posle flesovanja novog roma.

Da li može neko da mi baci na mail, [email protected] bench aplikacije za sajt i forum, ubi me vise market i nekompatibilnost sa hd2, a ako slučajno imate i telegraf aplikaciju, videh je pre neki dan besplatna je ali opet isto neće na hd2. Probah sinoć neko uputstvo sa xda za hakovani market, sve lepo prođe ali problem ostaje :( I ima li neki ics rom da je dobar i proveren, pozdrav

Sent from my HTC HD2

Evo ja sam probao par romova, ali u pocetku oni svi rade brzo i lepo, dok posto instaliram par aplikacija to pocne da se kilavi i mlitavi sto me nervira ... Imao sam ovaj paranoid android, i lepo izgleda ali posle dva dana instaliranja aplikacija i maltretiranja, poceo je da secka i koci ... e sad ... ako mozete da mi preporucite neki rom po sledecim prioritetima:

- da sve radi i da radi stabilno
- da radi brzo i da ne pocne da koci posle par dana (da li ja nesto radim pogresno? mozda previse aplikaicja ili imao sam dva launchera?)
- da lepo izgleda

Nije mi dakle bitno da bude poslednje dostignuce androida na ovom telefonu, ne zelim da menjam sistem svako 3 dana, treba mi nesto sto ce da radi narednih godinu dana bez cimanja svakodnevnog i jurenja novog sistema itd.

Ima li neki sistem koji ima u sebi one GO aplikacije, jer sam na kraju skoro sve njih instalirao na paranoid android, i launcher i caller i sms, a ovaj njegov onda launcher koji dolazi uz njega (nova) ne mogu/ne znam da maknem, pa mi stoje dva i verovatno jedu resurse?

Poslednja izmena:
A moj HD2 polako počeo da otkazuje. Duša me boli... Kad uključim data konekciju automatski zakuca. Nebitno koji ROM, koja platforma. Svašta sam probao, čak i NAND formatirao ali ista priča. Neko imao slično iskustvo?

A moj HD2 polako počeo da otkazuje. Duša me boli... Kad uključim data konekciju automatski zakuca. Nebitno koji ROM, koja platforma. Svašta sam probao, čak i NAND formatirao ali ista priča. Neko imao slično iskustvo?

Jesi li menjao radio? Meni je otkazivala ploca. Cim neko opterecenje, tel se zagreje i zamrzne. Siguran lek je zamena iste. Nadam se da ti je u garanciji

Znači to je... A da li bi menjanje radia moglo da prođe pod tim uslovima? Telefon je prilično funkcionalan (wifi, gps, ma sve ostalo osim data konekcije), a i nemam drugi, pa ne bih da napravim još gori haos.

Nema garancije, kupljen je polovan (i ispravan) preko Benča :)

Meni je sve funkcionisalo al' malo vece opterecenje, zagreje se i zamrzne.prolazilo je bez ikakvih simptoma flesovanje romova... i wm i android. Kolko sam citao, radi se o nekom lemu na ploci koji popusti vremenom. Dal' ima nekog drugog resenja sem zamene, neznam

Ja sam se teska srca odvojio od hd2 posle 2 godine koriscenja. To je telefoncina. Nikada ne moze da dosadi. Uzeo sam sgNote, but my heart stays with HD2. I dalje tvrdim da je to najbolji telefon ikada.

+2

Vec sam ranije pisao,trebala bi mi pomoc oko prosirenja interne memorije tj da na kartici napravim da moze da se prevuce sa interne na nju,imam 2.3.7 miui koji radi odlicno,bez greske(tako sam kupio telefon),instalirao sam dosta stvari i prebacio sve na karticu ali ipak se nesto instalira na telefon pa sad imam jos 30 mb free,ako je to sve moguce da se odradi a da ne mora da se stavlja ponovo sve.

Ja sam se teska srca odvojio od hd2 posle 2 godine koriscenja. To je telefoncina. Nikada ne moze da dosadi. Uzeo sam sgNote, but my heart stays with HD2. I dalje tvrdim da je to najbolji telefon ikada.

Zašto si bacio bespotreban novac na šljamšugu? Šta si time dobio u svakodnevnom radu? Veći ekran? To je naravno prednost u svakom slučaju, no ja da želim 5 i više inča, dao bih 200€ za notebook sa Windows 7 starter u njemu i imao sve sa sobom u pokretu što imam i na kućnom računaru od aplikacija, a to je moraš priznati SMARTPhončina, tj. pravi KOMPJUTER pod miškom, a ne neka mini tableta sa operativnim sistemom na kome mogu da instaliram ljute tičice i glupe zezalice sa marketa.

Ne zameri, ali, ja ne vidim potrebu za tim tabletama, ili nazovi telefonima sa ekranima od preko 4 inča. I ovaj hd2 mi je povelik. Sve preko bih zamenio PRAVIM OPERATIVNIM SISTEMOM a ne nekim mobilnim operativnim sistemom za instalaciju igrica. Ah da, ne bih imao tač skren, ali bih imao pravi mini laptop i fizičku tastaturu, pravi OS i sve ono što radim na kućnom PC-u bih radio i bilo gde u pokretu.

Kako ne vidim potrebu za ovim tabletima, pa to je ---:type:

P.S. jedino ako se ORIGINALNI Windows 8 bude portovao i na buduće tablete i na PCu neizmenjenom stanju, onda bi tablet računar došao u obzir! ;););)

BTW., ako je HD2 najbolji telefon ikada, zašto se menja konj koji i dalje dobija sve trke? :whip:

Poslednja izmena:
@unix:

Pored hd2 sam kupio asus transformer sa dockom i posle 4 meseca koriscenja sam skontao da mi ne treba toliko ukoliko vec imam telefon sa velikim ekranom poput hd2. Onda sam dobio lepe pare za asusa i prodao ga, i prodam i hd2 i kupim phablet koji ce obe funkcije da mi zavrsava u isto vreme a da pri tom staje u dzep. Imao sam 3 netbooka ali mi cimanje da nosim (kao sto je bio slucaj sa transformerom) pa sam zato sve prodao i kupio, da kazes, all-in-one. A sto se tice instaliranja ptica i da samo za to sluzi, malo si se prevario. Nemoj tako laicki da pricas, ljudo ce da stvore pogresnu sliku. Si cuo za usb on the go? Ne znam da li ti je poznato sta sve mozes da radis s njim. I tv izlaz bih napomenuo, tada prakticno dobijas komp.

Jeste da je hd2 konj koji pobedjuje na svim trkama, ali u svojoj klasi. Note trenutno nema rivala pa je zato nasao mesta u mom dzepu :)

Ali HD2 ce uvek da zauzima posebno mesto u mom srcu (ahahaha patetika), jer prva ljubav zaborava nema ;)

P.s. bacite pogled na potpis moj, posebno ako koristite telekom, tj mts.

Poslednja izmena:
A "unix" bi instalirao "pravi OS" koji se zove Windows 7 STARTER...koliko suprotnosti u jednoj rečenici.

Da li neko ima PROVEREN fajl Leo_Radio_2.15.50.14europe.rar za EVROPSKU VERZIJU ? Treba mi md5sum kako bih proverio moj fajl koji sam skinuo. Hvala unapred :)

Unix nemoj mi reci da je WM kvalitetniji od Androida? Ili ti nisi koristio Android ili ga namerno pljujes i neces da priznas da je bolji... Jeste HD2 telefon za prave 2 godine, al opet Note je prava telefoncina kome ne smeta velicina, a onda Gnex manji da se uzme...

Pricas o instaliranju igrica i angry birds-a, kako je android samo za to... Cemu neznanje?
Drug, govorim o Windows operativnom sistemu za PC, desktop računare koji se gle slučaja nalazi i u netbook računarima, a ne o Windows Mobile operativnom sistemu za mobilne telefone.
Samo ovaj "Neky" može da lupa gluposti.

Mislim da ova polemika mora da prestane.Svi smo na ovom forumu da bi saznali nešto novo o HD2,a ne da polemišemo koji je OS bolji.Postoje drugi forumi na tu temu.

Posle dve godine koriscenja javio se problem za koji nemam resenje. Naime telefon ne moze da se otkljuca,tj kada palcem pokusam da prevucem po displeju ne reaguje.Zadnjih mesec dana prvo se desavalo retko i posle nekoliko ponavljanja bi se otkljucao,ali sada uopste ne moze.Menjao sam romove,radio task 29,nosio da se zameni displej i touch i nista...Negde sam ranije dok sam redovno citao temu procitao da se jos nekome to desavalo pa molim ako neko ima bilo kakvu ideju ili iskustvo da se javi.Hvala unapred. Inace verzija je americka,t mobile

Posle dve godine koriscenja javio se problem za koji nemam resenje. Naime telefon ne moze da se otkljuca,tj kada palcem pokusam da prevucem po displeju ne reaguje.Zadnjih mesec dana prvo se desavalo retko i posle nekoliko ponavljanja bi se otkljucao,ali sada uopste ne moze.Menjao sam romove,radio task 29,nosio da se zameni displej i touch i nista...Negde sam ranije dok sam redovno citao temu procitao da se jos nekome to desavalo pa molim ako neko ima bilo kakvu ideju ili iskustvo da se javi.Hvala unapred. Inace verzija je americka,t mobile

crko touch. zamena ekrana (sa touch panelom) je trebalo da resi problem. desava se zato sto se osteti trakasti kabl koji je polozen ispod END tastera (od pritiskanja istog). ako ne, onda imas neki atipicni problem. mogu samo da pogadjam da li je crklo nesto na ploci ili ne...meni je sumnjivija ta tvoja opravka u kojoj je menjan touch tj. da je tu sve zamenjeno kao sto kazes

Nazad
Vrh Dno