Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ali kad ga drzis u ruci (da prostis) uopste ne izgleda kao plastikaner. Neverovatno kako je utegnut, nista ne krcka. Ono sto me je najvise iznenadilo, i ako ga ne volim, je koliko twiz leti. Znaci stucnuo nije. Bas su se potrudili oko njega. Dosta aplikacija su redizajnirali i ubacili fensi animacije. Prijatno iznenadjenje.

Takodje vidi se da citaju xda :) ubacili 10 toggles u status baru, widget za lampu, opciju da ukljucite procenat za bateriju itd

HOX baterija, više je blejao po homescreenu na stolu nego što je bio opterećen. Nisam surfovao, samo sam pokazivao Vertu interfejs i opcije, WiFi je veoma kratko bio uključen, meni ovo nije sjajno baš. Maksimalno osvetljenje kao i S3 inače.

Sense....:/

Žao mi je što SGS3 nema displej na nivou HoX-a, ali baterija će ipak presuditi u mom slučaju.
Jedini mi je problem, ako ne bude plavi, pošto najavljuju da će kasniti isporuka plavih, ko da nosi onu belu gay varijantu! :D

Ali kad ga drzis u ruci (da prostis) uopste ne izgleda kao plastikaner. Neverovatno kako je utegnut, nista ne krcka.
Ma ne,sta ti je ,plastika je to,sra*e,unazad 100 + postova o plasticnoj izradi,samo prazne price... a odavno vise nije merodavno sto je plastika ,kad to uopste nije obicna plastika za saksije i kofe nego specijalna legura...

Ljudi, šta vam to znači da SGS3 nema displej na nivou HOX-a? Kao neko ko se druži sa televizorima i monitorima moram da dam neku poredbu u ukupnom kvalitetu slike. Pre svega, ekran mobilnog telefona nije nešto gde će vam tačnost boja biti od preteranog značaja. To je uređaj kojem ćete pretežno gledati interfejs, web stranice i možda ponekad odgledati koji film. Ja iako cenim tačne boje i kalibrišem monitore da pružaju tačnu sliku, ne mogu da kažem da mi je ekran na HOX-u išta bolji od SGS3. Kada stavim SGS3 i HOX jedan do drugog, slika mi izgleda ispranija na HOX-u. Nema taj kontrast, a pogotovo kada u slikama ima crnih elemanata i tamnija pozadina. Dubina crne boje je nešto što visoko cenim i što ima uticaj na celu sliku i ne mogu tako lako da pređem preko toga - isti pogled imam i kod S-PVA vs IPS panela kod televizora.

Recimo da je SGS3 LED osvetljeni televizor sa S-PVA panelom, a da je HOX LED osvetljeni televizor sa IPS panelom, ne baš tako, al ajde da kažemo. Možda ustvari OLED tv vs IPS tv, to bi bilo bolje poređenje. Boje su jednostavno punije, jače, i to mi je barem na telefonu bolja stvar. Kod televizora je nešto drugo, tamo gledam filmove i tu sam odabrao Plazmu koja ima najrealnije boje od svih tehnologija... Prednost HOX-ovog ekrana je to što je bela boja bela i što ima blago oštriji tekst, to je po meni ono po čemu bih ga stavio ispred SGS3, po bojama ipak ne bih. Boje na SGS3 ne "vrište" toliko koliko mislite.

IMG_8094_s.jpg

IMG_8108_s.jpg

IMG_8114_s.jpg

IMG_8116_s.jpg

Ne znam zasto se ljudi opterecuju toliko kada su oba displeja nesto najbolje do sada [odnos rezolucija, dijagonala i kvalitet prikaza] :) Glavna prednost super amoleda je ta crna i stednja energije, a ta usteda + baterija veceg kapaciteta.. zna se ko je tata sto se tice autonomije :)

Gizmo, ako ti nisam na ignore listi :d bas me zanima kako radi ona funkcija za promenu rezima rada samoled-a, kao ima vise modova a tu je i Natural. Da li su tada stvarno realnije boje i poredjenje sa HOX u tom modu.

svaka chast momci :) super sto twiz bolje shljaka i toggles.... kakve su to animacije?

Pretpostavljam izlazak i ulazak u aplikacije, multitask animacije itd...
Animacije u okviru same applikacije. Npr odusevio me je kalendar. Totalno drugaciji nego ovaj sad. Tu ima raznih animacija kad stisnete neko dugme. Mnogo lepo izgleda

ja cu isto plavi :) beli mi je onako...
Najbolje bi bilo da su napravili i crni...hebo ih plavi

Taj Natural mi nekako ima previše suptilne, nekako mrtve boje, ali je drastično bolja situacija, ako to tražite...

standardvsnatural_s.jpg

IMG_8149nat_s.JPG

Meni je balans boja ok, po meni nisu previše napadne boje, mada svakako jesu življe i punije u odnosu na HOX. U odnosu na S2 su malo ublaženije (tamnije) i ne toliko napadne, imaš sliku ovde. U odnosu na Note bi trebalo da je tu negde.

Zvuk u sluškama je po meni prilično korektan, sluške imaju drugačiji dizajn i lepo leže u ušima. Sluške su bele i dolaze sa 3 dugmeta. Ne verujem da ću eksperimentisati sa custom romovima, ali uradiću ono što mogu da predstavim kvalitet fotografija i ovo što je dostupno od video snimanja.

Tnx. Po ovome napisanom, sve mane s2 su ispravljene, i ovo je zaista "game over" fon.

Takodje, bi se slozio da je crna presudna za kontrast i "ubedljivost" slike. Na tako malim ekranima, zanemarljiva je sto postotna PS kalibracija boja u odnosu na benefit ustede energije i zivlje slike. Koliko sam skapirao, svi i kupuju panele od samsunga, i verovatno bi i sami ugradjivali amoled da im odgovara cena, tj da im to znacajno ne poskupljuje uredjaj. Ja sam poredio hox i note, i to sa dizajnerkom po struci i oboma nam se vise svideo note-ov ekran, bas zbog zivlje slike i lepsih boja. E sad fora je sto je ekran note-a jako lepo izbalansiran amoled. Ako su to postigli i na s3, nema se sta dalje uporedjivati. Ja cu sigurno cekati note2 jer mi je i na 4.8 sve sitno ;), ali bih bez puno mozganja uzeo s3.

Ti ćeš verovatno za tvoj Note da dobiješ dva nova Note2 :),

Gizmo već si rekao da je plastika i da se bolje oseća u ruci od S2 (da nema zazora i "krckanja" itd), i kod S2 je sve max utegnuto, da li je plastika kao materijal drugačiji od one upotrebljene kod S2, na dodir ali i na oko..

Ti ćeš verovatno za tvoj Note da dobiješ dva nova Note2 :),

Gizmo već si rekao da je plastika i da se bolje oseća u ruci od S2 (da nema zazora i "krckanja" itd), i kod S2 je sve max utegnuto, da li je plastika kao materijal drugačiji od one upotrebljene kod S2, na dodir ali i na oko..

Verovatno pod plastikom smatraš back plate. Pa svakako da je drugačija na dodir i oko, kada su u pitanju drugačije izrade plastike. S2 nazad ima hrapavu mat plastiku, ovaj beli S3 glatku i glossy. Kod S2 je potpuno savitljiva, kod S3 je kruta. Nema baš osnova za poredbu. U hemijski sastav plastike ne mogu da gledam, ali ne daje utisak da je lošeg kvaliteta i jeftina.

Samo dva!? Najmanje 3 note-a ocekujem za moj note. Geek humor je prosto neverovatno zabavan. Mislim da nijedan poklopac za bateriju ne moze izdrzati 18h blejanja u ekran i 3xdnevno menjanje baterije a da ne krene da krcka. Ja koji ne vadim ni karticu ni bateriju od kad sam uzeo fon, krckanje nisam primetio ni na s2 ni na noteu.

Jesu li ubacili u TW možda sortiranje aplikacija po abecedi? To me najviše nervira kod TWiza...

Pitao danas u VIPu, dolazi im sredinom Juna, ne zna se cijena...

pa kod svih ce tako polovinom juna, mada za mts mozda 2013 :d

Poslednja izmena:
Bem ti sunce kakve fotke S3 pravi, moram da vam zagolicam maštu jednom makro fotkom koju sam napravio, koji detalji (klik za original fotku). Od ostalih stvari, HDR+nebo zakon, sutra ću da kačim u testu sve da vidite. Skoro pa fotoaparat ćao zdravo za nošenje.

:zgran: :smoke: ,)

Au sunce ti..

Ne vidim ti ja na ovoj fotki neku razliku u odnosu na S2, ali verujem da je bolja kamera.

Jel si otvorio original? Otvorite original jer ovako resizovana gubi detalje.

^kolicina detalja ;) i za nijansu bolje boje i manje suma.

Mada, ako su se kamere na mobilnim telefonima negde priblizile najjeftinijim kompaktima onda je to slucaj u macro fotografiji, videli ste sta Wave radi :p Vecina telefona daje odlicne rezultate u macro modu.

U svakom slucaju, sad sam gledao jos neke primere fotografija, kamera je stvarno odlicna u svim uslovima.

Poslednja izmena:
Kamera je u fulu ne znam kakva je na hox ajte neku sliku i od hox-a :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno