Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Uporedi autonomiju i sa SG-om, posta i njega imas.

Kakva bre autonomija o bakraci, jel vas u redakciji oborio s nogu taj telefon u prvih 10 minuta il jok? :)

Moguce da ih je oborio ako su ga nagazili na podu :d

Izašao je prvi custom ROM pre par dana, pročitah negde na netu, s tim da nema mnogo promena u odnosu na stock, valjda je najveća prednost njega u odnosu na stock to što dolazi predrutovan...
Gizmo, pošto imaš oba telefona, zanima me koji ima bolju završnu obradu? Pre par dana sam se igrao sa HOX-om koji je ortak kupio, materijali od kojih je izrađen su po meni savršeni, da li S3 lepše leži u ruci od njega?
Pokušaj i da ih opteretiš što je više moguće, da vidimo da li ikako u praksi možemo da osetimo da je taj procesor iz S3 brži od onog u HOX, mada kontam da će to biti teško, jer ne postoje dovoljno razvijene aplikacije za tako nešto.
Takođe, uporedi neke elemente S3 sa S2, da vidimo npr da li je kamera stvarno bolja ili je praktično ista

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Izašao je prvi custom ROM pre par dana, pročitah negde na netu, s tim da nema mnogo promena u odnosu na stock, valjda je najveća prednost njega u odnosu na stock to što dolazi predrutovan...
Gizmo, pošto imaš oba telefona, zanima me koji ima bolju završnu obradu? Pre par dana sam se igrao sa HOX-om koji je ortak kupio, materijali od kojih je izrađen su po meni savršeni, da li S3 lepše leži u ruci od njega?
Pokušaj i da ih opteretiš što je više moguće, da vidimo da li ikako u praksi možemo da osetimo da je taj procesor iz S3 brži od onog u HOX, mada kontam da će to biti teško, jer ne postoje dovoljno razvijene aplikacije za tako nešto.
Takođe, uporedi neke elemente S3 sa S2, da vidimo npr da li je kamera stvarno bolja ili je praktično ista

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Evo ti poređenje na jednom mestu

Ićiću redom sa odgovorima na pitanja malo kasnije. Dade mi Vertumus ideju - za sve one koji žele da vide S3 ranije, ako vas ne mrzi, možemo da se okupimo negde danas pa da ga pročačkate i da popijemo nešto, ionako je vikend.

Ićiću redom sa odgovorima na pitanja malo kasnije. Dade mi Vertumus ideju - za sve one koji žele da vide S3 ranije, ako vas ne mrzi, možemo da se okupimo negde danas pa da ga pročačkate i da popijemo nešto, ionako je vikend.

Koji sam ja baksuz, radnim danima sam u Bg.u, vikendom u Ar.u...a vi ste sva zanimljiva okupljanja našli samo vikendom da organizujete :D

E ***. Za sad nema zainteresovanih inače. Mislio sam nas četvoro petoro da sednemo u neki kafić, ja ponesem oba telefona i dobijem utiske drugih iz prve ruke. U fazonu da mi kažete šta vam se sviđa a šta ne kod jednog i drugog, ne bi bilo loše da imam i takve utiske pre pisanja testa.

Gde god, svejedno mi je, može Costa Coffee kod mene, može i negde drugde. Ajde još troje, četvoro iz BG-a da se prijave pa da se družimo malo.

Mrzim vas... :D

Uzivajte i za nas van Bg-a! ;)

E ***. Za sad nema zainteresovanih inače. Mislio sam nas četvoro petoro da sednemo u neki kafić, ja ponesem oba telefona i dobijem utiske drugih iz prve ruke. U fazonu da mi kažete šta vam se sviđa a šta ne kod jednog i drugog, ne bi bilo loše da imam i takve utiske pre pisanja testa.

Evo mozete kod mene na poslu kod beogradjanke ja placam pice :)

Ni prvi ni jedini SG3 u Srbiji.

Ja sam se ponudio da vas ugostim kod sebe. Neka me kontaktira vlasnik gs3 na pm pa da dam instrukcije gde da me nadjete.

Ne znam zasto se uopste forsira toliko hox vs s3 kad realno hox nema sta da trazi pored s3. Mislim da kad s3 stigne kod nas u ponudi operatera, i kad se ispostavi da je cak mozda i jeftiniji od hox-a, hox sa svojim problemima i konceptom fixirane baterije na androidu postaje zastarela vest. Ono sto mene zanima je sledece:

Kakav je balans boja na ekranu u odnosu na cartoon s2? Meni je to najvise (pored zvuka u sluskama) smetalo na s2. Neozbiljne preprzene boje. Kakav je balans boja u odnosu na Note? Jer mi je na Note-u perfektan balans za amoled, vise mi se svidja ekran i boje na note-u nego na hox-u, kakav je s3 sto se toga tice. Onda, sluske koje se dobijaju uz s3, dal su sa jednim ili 3 dugmeta? Takodje, dobra fora je i dobro istestirati mogucnosti kamere, ali ne samo kvalitet. Kvalitet je vrhunski, to znamo, nego treba istraziti kako radi dual mod - snimanje i fotkanje u isto vreme - u praksi? Takodje, kako radi 640x480 u 120fps i dal ima jos neki mod (pomenuti 720p u 60fps), mozda ima nesto i na xda pa to ispitati.

Meni je balans boja ok, po meni nisu previše napadne boje, mada svakako jesu življe i punije u odnosu na HOX. U odnosu na S2 su malo ublaženije (tamnije) i ne toliko napadne, imaš sliku ovde. U odnosu na Note bi trebalo da je tu negde.

confronto-display-galaxy-s3-one-s-galaxy-s2-11-copia-600x399.jpg

Zvuk u sluškama je po meni prilično korektan, sluške imaju drugačiji dizajn i lepo leže u ušima. Sluške su bele i dolaze sa 3 dugmeta. Ne verujem da ću eksperimentisati sa custom romovima, ali uradiću ono što mogu da predstavim kvalitet fotografija i ovo što je dostupno od video snimanja.

@Djurkash

Baterija mi je čudna nešto na HOX-u. Skinuo sam ga pre 11 sati sa punjača i pre 1h41m sam ga upalio (tačnije ekran), i na oba telefona ne gasim ekran i vrtim testove. Oba telefona su na max osvetljenju. Baterija na Hox-u je na 31%, na S3 je 72%. E sad, vidim ovaj Cell Standby na HOX-u koji je nenormalno visok. Šta mu je toliko pojelo bateriju za 9 sati spavanja... U HOX-u nema čak ni kartice, nemam micro Sim još jedan. Videću da ih skinem sa punjača u isto vreme, sumnjivo mi je tu nešto kod HOX-a...

img8091.jpg

img8093.jpg

@Nalaženje

Možemo i kod hundera, ako vam odgovara tako. Kad smo svi slobodni? Oćete, 6,7,8, kad god?

Prilozi

• confronto-display-galaxy-s3-one-s-galaxy-s2-11-copia-600x399.jpg
    confronto-display-galaxy-s3-one-s-galaxy-s2-11-copia-600x399.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
To je previše uskoro :) . Ajde ovako onda, Costa Coffe kod mene u 7, ko dođe došao je.

@gizmo

Izgleda da mu je problem baš i napravilo to što nema sim u sebi, stavi ga na airplane mode, pa ponovo probaj.-
Što se SGS3 tiče 30% za 2h rada ekrana (i SoC-a tokom testova) i nije loše, dakle sa upaljenim wifijem došemo na tih 5,5h neprekidnog surfa...Mada, nadao sam se nešto boljem rezultatu...ne vredi, ne može i jare i pare :D

Probaću sa Airplane režimom. S3 - 2h41m upaljen ekran na 100% osvetljenosti, sad je na 66%. Imaj u vidu heavy benchmarking i maksimalno osvetljenje. Dalja situacija sa HOX-om 2h30m 12% baterije ostalo...

Nije uklesano u kamen, neka bude onda kada većini zainteresovanih odgovara... Al ste komplikovani bre :)

*** ja radim do 20h a posle zurim kuci (zena deca i tako to)

Vrh Dno